Omdömen

3.3
Baserat på 68 omdömen och 589 svar
0
0
0
0
0
Elev
25 sep 2023

Kan rekommendera

Skolan är mycket bra och det är väldigt familjärt. Skolan är liten vilket gör att relationen mellan läraren och eleven blir tajt vilket underlättar extremt i dina studier. Lärarna är engagerade i dina studier och vill verkligen att du ska lyckas med dina mål!
Elev
19 sep 2023

Verkligen en bra skola

Jag har nu gått på skolan i tre års tid.
Jag tycker verkligen att vi har bra lärare och att lärarna är schyssta och engagerade.
Skolan har nu trevligare miljö, och fler platser att hänga på.
Jag känner att man kan känna sig trygg på skolan och det finns alltid någon som håller koll i korridorerna och så på rasterna.
Vill du gå på en mindre skola kan det vara något jag kan rekommendera.
Elev
15 sep 2023

Skola utan uppfostran

Skolan är inte bra, jag började här och tänkte att jag skulle börja i en bra skola enligt alla recensioner. Men den är otroligt stökig, man måste vänta så sjukt länge tills de sätter gång lektioner på grund av elever som inte kan sätta sig ner på en stol med datorn nerlagd tysta. Det är alla andra som ska utsättas för detta och har även hört elever som fått mindre merit på grund av att de inte kunnat få den utbildning som de borde ha fått på grund av de extremt stökiga eleverna. Skolmaten är främst värst, rå mat serveras i skolan och när det serverats kyckling har det läckt med olja. Man behövde hälla ut oljan eftersom att det rann med mängden olja som kycklingen var lagad med. Finns ett par bra lärare som bryr sig om elevens lärande men skulle säga att en stor del bara är där för deras lön. De gör vad som helst för att slippa behöva göra det minsta arbetet är det jag har fått som bemötande. Elever har noll uppfostran, spottar på dörrarna i skolan och på trapporna men även golvet. Skolan har även inte en riktig träslöjdsal, i nian åker man till systerskolan i Linköping för att inte få F i slöjd. Samt ligger musiken inom en danssal och idrotten i Alvik. Skolan har inte råd med luftkonditionering. Slutligen så tycker jag inte att skolan är så bra som alla säger eftersom att det är så få lärare som faktiskt bryr sig om eleverna och vill att de ska gå ut ur nian med några acceptabla betyg.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
20 aug 2023

Föredetta elevs kommentar

Jag tycker thea grundskola är en fantastisk skola med super duktiga och erfarna lärare. Gemenskapen i thea är något av det bästa med skolan. Som föredetta elev anser jag att thea är en gymnasieförberedande skola och dessutom erbjuder extra stöd och hjälp i alla ämnen. Super skola!
Elev
19 aug 2023

Toppen skola!

Väldigt bra skola med en utomordentlig miljö där man får en väldigt bra relation med alla lärare. Man får som elev även väldigt bra hjälp med det som behövs för att nå sina personliga mål i varje ämne
Föredetta elev
19 aug 2023

En bra skola!

Det är en skola med passionerade lärare som alltid strävar efter elevers bästa! Gick ut med 340, vilket inte skulle varit möjligt utan mina fantastiska lärare! Dock skulle skolmaten kunna bli lite bättre…
Föredetta elev
19 aug 2023

Lär känna alla

Väldigt bra skola med många bra lärare. Skolan har väldigt bra gemenskap och i och med att det är en mindre skola lär man känna nästan alla i sin årskurs. Jag har fått många fina vänner och kunskaper från Thea som jag kommer bära med mig hela livet.
Föredetta elev
19 aug 2023

Omdöme Thea grundskola

Thea grundskola är en fantastisk skola med fantastiska lärare. Som en föredetta elev på thea upplevde jag att det alltid fanns ett stöd från lärarna och att man alltid kunde få hjälp när det behövdes. Dessutom är skolan förberedande inför gymnasiet, vilket gav mig en stor fördel sen på gymnasiet. Men det absolut bästa med skolan är dess gemenskap och att man får en bra relation med elever och lärare från olika klasser och ämnen.
Föredetta elev
19 aug 2023

Bra skola!

Bra och engagerade lärare. De vill väldigt väl och bryr sig om att det ska gå bra för en som elev.
Föredetta elev
19 aug 2023

Review

En bra och mysig liten skola, lite minus var lärandet (pga föräldrarledighet) och mat, gick dock där för flera år sedan och har sett att de bitarna har utvecklats
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
3 jul 2023

Börja inte här!!!!!

Så jävla dålig den är stökigt och man kan knappts få något gjort trångt och dom bryr sig ej om elvers mentala mående
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
7 jun 2023

Go och glad (:

Altså, vilka år vi har haft! Hela vägen från sexan, till nian. Om det är något man kan beskriva resan med är det förändring. Problem har såklart uppstått, men skolan har alltid varit för förändring för att fixa. Lärarkåren måste vara än av de bästa i landet, och om man frågar så får man hjälp.

Skolan kommer alltid vara en glad del av min uppväxt, ett ställe där man kan trivas. Tack för allt, thea!
Elev
7 jun 2023

Jag gillar Thea grundskola

Jag gillar Thea grundskola eftersom att alla lärare är väldigt öppna mot eleverna. Jag gillar också att de flesta eleverna som också är öppna och tar in alla som vänner.
Elev
7 jun 2023

Vad jag tycker är bra med Tellusskolan Thea!!! (:

Väldigt engagerade lärare! De hjälper alltid till och det går alltid att kontakta dem om man skulle behöva hjälp eller extra uppgifter. Det är en väldigt liten skola så alla känner i princip alla. Just eftersom det är en så liten skola så känner mig till alla lärare, det är en av dem bra delarna med denna skola.

Jag tycker att maten har blivit bättre genom åren också, skolan lyssnar så mycket som möjligt för att just utveckla skolan så att det ska va en trygg och vänlig plats för alla.
Elev
7 jun 2023

Jag gillar Thea privata grundskola

Jag gillar retoriken man får lära sig och att alla lärare är väldigt öppna att prata med. Och om man är missnöjd med någonting så är det lätt att kunna uttrycka sina känslor och alla är väldigt vänliga.
Elev
7 jun 2023

Bästa skolan

Skolan är den bästa skolan jag vet om
Och du bör börja på den här skolan för att lärarna här är bäst.
Elev
5 maj 2023

Bananskal!

Snubblade på ett bananskal i korridoren, fick ingen hjälp över huvud taget. Kontaktade försäkringsbolaget som inte ersatte skadan för att jag inte hade vittnen eller bevis!

Svar från Tellusskolan THEA Bromma

Jag vill börja med att säga att jag är ledsen att höra om den incident som du upplevde i korridoren. Ingen borde behöva känna sig osäker eller ensam när något inträffar och det är viktigt för oss att alla elever på vår skola känner sig trygga och väl omhändertagna.

Jag beklagar också att du inte fick den hjälp du behövde efter att ha snubblat på bananskalet. Som rektor ansvarar jag för att skapa en miljö där eleverna kan trivas och känna sig skyddade. Det är viktigt att vi har tydliga processer på plats för att hjälpa eleverna när de hamnar i svåra situationer och jag beklagar att det inte fungerade som det skulle i ditt fall.

Jag vill betona att din säkerhet och välbefinnande är vår högsta prioritet. Om du har fler frågor eller oro kring detta ämne, tveka inte att kontakta mig eller någon annan i skolans personal. Vi finns här för att stötta dig och se till att du har en positiv upplevelse på skolan.

Med vänliga hälsningar, Aurora Gabrielsson
Rektor
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
25 feb 2023

Enkla betyg

Skit enkla betyg. Jag kunde komma in på vilket gymnasium som helst.
Föredetta elev
21 nov 2022

Gillar inte

Den är inte bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
12 maj 2022

Dålig skola!

Jag som vårdnadshavare tycker personligen att skolan inte riktigt är någon skola utan bara ett stort skämt. Maten är helt värdelös! lärarna och personalerna i skolan vet inte alls vad dom gör och hur man ska undervisa som en riktig lärare ska. Alla 250 elever har tillgång till Sveriges sämsta skolgård. På skolgården finns det en bur och ett gammalt pingisbord. Matsalen är för liten och alla får tyvärr inte plats när man ska ha lunch. Maten är väldigt ofta smaklös dålig och är inte fräsch. I denna skola tillagar man inte maten utan man bara lägger allt i mikron och ser bara till att maten är varm men inget annat. Maten har även serverats rå inuti ett fler par gånger. Jag har även fått höra att väldigt många lärare bara bryr sig om man har keps, skor eller luva på sig de föredrar att bry sig mer om skor keps och luvor än elevernas betyg vilket jag tycker är helt orimligt!

Svar från Tellusskolan THEA Bromma

Hej!
Vi är idag ca 130 elever på skolan. Vi har till hösten bytt matleverantör till Tellusfood, där en stor andel av råvarorna är närodlade och/eller ekologiska. Maten lagas från grunden och vi serverar allsidig och näringsriktig mat, utifrån Livsmedelsverkets rekommendationer för skolan bland annat med en liten andel salt och socker. Vi har ett jämt flöde för klasserna för att alla ska få plats att äta en god hälsosam måltid tillsammans med lärarna som äter pedagogisk lunch.

På THEA grundskola är vi även mycket stolta över att lärarna verkligen lyckas få eleverna att nå höga mål utifrån var och ens förutsättningar. De kan vi tydligt se utifrån skolans fina SALSA värde som ligger högre än förväntat.
Analysverktyget SALSA presenterar skolors resultat av slutbetygen i årskurs 9 efter att viss hänsyn har tagits till elevsammansättningen. I SALSA är det föräldrarnas utbildningsnivå och fördelningen pojkar/flickor samt andelen nyinvandrade elever som utgör bakgrundsfaktorerna.

Gällande klädsel har vi för skofritt inomhus för allas trivsel, däremot får man ha mössa och keps. Här har vi inget förbud.

Hoppas detta var svar på några av dina tankar.
Vänligen, Ledningen
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

Hyfsat

Som elev som började från starten i 6:an och snart går ut 9:an kan jag säga att skolan är förhållandevist liten och trång men det får man ju förvänta sig när man väljer att börja här.

Nackdelarna - många lärare har slutat och därmed blir det inte lika bra kvalité på undervisningen. De lärare som inte bytts ut under alla årskurser jag gått här har varit bra däremot. Det värsta med skolan är att ordningsreglerna inte följs det blekaste av eleverna och att det ytterst sällan funnits arbetsro på lektionerna så länge jag gått här trots att det kommit på fråga varenda termin. Det har blivit mer stökigt sedan vi bytte rektor med skräppapper "överallt" och vandalism. T.ex. fick dörren in till en toa ett stort hål på vadå, 3 dm i diametern vilket sedan fixades till skolans fördel men sen fick den hål igen. Det kanske är fel att klandra skolan för nån/några enstaka "problembarns" fel men det tycker jag säger mycket om hur ordningsreglerna följs och det drabbar alla tyvärr. Jag har inget emot skolmaten till skillnad från de flesta andra elever som jag bara tycker är kräsna.

Fördelarna - det är en retorikskola vilket betyder att vi har haft mycket presentationer inför klassen genom åren vilket visserligen var läskigt i 6:an men har varit extremt bra och givande och gör mig glad att gick på just denna skola. Det är samt rätt så bra sammanhållning och att det inte finns så omfattande mobbning som jag kan tänka mig finns i andra skolor men det kanske bara gäller i min klass dock. 8:orna och 9:orna separeras mycket från 6:orna och 7:orna mellan lektionerna och rasterna vilket är bra att veta för de som funderar på om deras barn ska börja här.

Sammanfattningsvis kan jag säga att eftersom jag aldrig bytt skola sedan jag började här betyder det att jag inte har någon annan skola att jämföra med och således kan mitt omdöme vara orättvist. Skulle jag rekommendera skolan? Ja, om du hamnar i en bra klass och om skolan äntligen bestämmer sig för att göra något så att ordningsreglerna verkligen följs av fler på riktigt. (Men det är lättare sagt än gjort.)

Som post scriptum kan jag säga med all denna kritik sagt så har jag ju ändå gått från början till slutet på denna skola vilket är positivt och också säger en hel del.
Elev
20 apr 2022

Ärligt talat

Själva skolan (byggnaden), är väldigt minimal, alltså trångt och mycket trängsel i korridorerna där man har svår att gå förbi sig, speciellt när det finns ungar som sitter på marken och ovanpå skåpen som luktar fruktansvärd, de yngre barnen. Innuti lokalen så är den väldigt smutsig, trasig, oventilerad och urgammla material och redskap som verkar att de har inte ersätts på vem vet hur länge. Det finns alltid någon sorts skräp på golvet som t.ex. godispåsar och especiellt tuggummi som tar sönder strumpor.
Skolmaten är dock relativt bra, för det mesta är det gott, men det finns ingen variation tycker jag, ibland är kvaliteten bra, ibland mindre bra. Helt ok mat.

I många klasser finns det barn som är oengagerad och bidrar negativt till skolans arbetsmiljö som är helt okej, men arbetsmiljö- och ron är helt bra med vissa lärare som visar engagemang och driv för att lära och andra som verkar vara lite sämre på detta, det är lite tröttsamt att vara med dem. Finns många studie engagerde elever men också andra jobbiga ungar som är bara helt enkelt jobbiga.

Undervisningen man kan säga är mycket bra för några ämnen och andra dåligt, speciellt när man byter lärare och personal som t.ex. rektorbytet som verkar vara mindre engagerad än den föra som är inte alltid närvarande och verkar inte alltid vara på plats. Och t.ex. i en ämne var det många lärarebyte som förvirrar eleverna och dess undervisning.

Man kan säga att det finns många saker att förbättra men den enda anledningen till att man stannade här var de vissa underbara lärare.

Tack.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

Sanningen om THEA privata grundskola

Har gått på denna skola i ungefär 4 år.
Skolan har en del positiva sidor såsom exempelvis och m.m.
Däremot har den sina brister;
1. Bedrövlig miljö. För det första är skolan mitt i ett industriområde vilket innebär att det hörs ett oavbrutet dån från betongindustrin som skolan ligger i närheten av. Dessutom ligger Bromma flygplats väldigt nära så det åker flygplan över skolan.
Det finns få lampor på skolan för att de har blivit stulna av elever, .städningen är obefintlig och på skåpen ligger högar av damm, smuts och skräp. Toalett dörrarna på damtoaletten samt toaletten i idrottssalen som för övrigt ligger en tvärbanestation bort är sönderslagna så man kan se in på den stackars eleven som sitter där inne. Man har dekorerat skolan med ketchup på fönsterna som man inte kan öppna vilket är outhärdligt då ventilationen gör luften sämre än smogen i New Dehli.
På golv och i akvariumet ligger snusprillor vilket är jätteäckligt och skor inomhus är förbjudet så det händer att man trampar på minst 10 prillor under en skoldag.
Skolgården är ingen skolgård utan en inhägnad bur.
Idrottssalen okej men omklädningsrummen är bedrövliga, t.ex är duscharna hål i taket och enbart kallt vatten finns.
Som mentorsdag där vi skulle göra roliga aktiviteter men då fick vi istället ha 5-kamp på en närliggande äng.
På byggnaden mitt emot skolan står det "Jew Killer" och det står folk på taket och kastar sten mot byggnaden.
Vi har inte längre en träslöjdsal men slöjdläraren insisterar på att ha träslöjd ändå, lösningen på det blev att åka till Linköping vilket blev en skoldag på 12 timmar, från kl 8:00 till kl 20:00. Om man vägrar följa med får man F till slöjd.

Det finns bättre alternativ, jag hamnade här för att jag inte kom in på en närliggande skola.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

7/10 helt okej

Helt okej skola. kan förbättras
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

Helt okej

Skolan är bra i sig, det finns vissa jättebra lärare såsom So läraren och No läraren som lär ut och liksom får oss elever att vilja lära oss. Vissa lärare bryr sig verkligen och personligen har vissa lärare hjälpt mig jättemycket. Dock finns det även mindre bra lärare. Då menar jag specifikt de nya då de ger oklara instruktioner vilket gör så att ingen vill jobba.
Skolmaten är helt okej men dock kan det bli bättre. Det är nästan samma mat varje vecka och i vissa dagar ser maten inte ätbart ut och det händer flera gånger att maten inte räcker till alla.
Skolan har en jättebra kurator som verkligen hjälper till och som vi har en stor tillit till.
Men trots detta är skolan helt okej.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

thea bromma ärligt

Jag är relativt nöjd med skolan. Det finns vissa lärare som är bra och visar verkligen att de bryr sig, både i sin undervisning samt hur de bemöter oss. Speciellt i No och So Lunchen har blivit bättre. Men den kan variera mer. Arbetsmiljön är bra.

Det som är dåligt är att vi under 1 termin bytt lärare typ 8 gånger i flera ämnen vilket gett stor stress vid undervisningen. Mycket glapp mellan uppgifter och vissa anställda lärare var mindre bra. Skolan tar ej snabba åtgärder när det gäller problem, vi kan klagar och klagar men inte mycket ändring sker.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

:):):)

Relativt bra skola med bra arbetsmiljö samt bra vissa bra lärare shoutout till Vicki och Jolanta. Lärarna hjälper och pushar oss elever. Det som kan förbättras är nog lunchen då de kan variera lite mer dock är det gott så det funkar.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
20 apr 2022

Omdöme

Thea Livetleker

Skolan har blivit sämre eftersom man har byt så många lärare, obehöriga lärare i typ varje ämne. Maten i skolan blivit sämre efter rektorsbytet. Den nya ”generationen” av lärare som har börjat är sämst dom kan knappt prata liksom vad är meningen då att lära ut till eleverna då om man inte ens kan nå ut till dom. Rektorn aldrig på plats folks problem tas oseriös vägg, dörr bord lampor osv alla är trasiga inga sittplatser folks sitter på marken de är bara en allmän knas skola
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 apr 2022

Bra Skola

Bra skolmat och bra undervisning, ibland tar maten dock slut innan dom som äter sist får mat. Men dom flesta lärarna är bra men såklart så finns det några som är mindre bra. Skulle rekommendera till dom som inte vill börja i en stor skola.
Elev
20 apr 2022

Thea skola omdömme

Helt okej skola, har dock börjat tröttna på att den är liten och det är ont om sittplatser vid rast platserna. Men annars tycker tycker jag att skolan är bra och det är bra klassrum, finns även bra lärare. Själv tycker jag att maten inte når den nivån jag hoppades på men vid enstaka tillfällen finns det god mat.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Visar 30 av totalt 68 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
-37
12
Ambassadörer
17.6%
19
Passiva
27.9%
37
Kritiker
54.4%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 66 användare
16.7%
Utmärkt
28.8%
Bra
33.3%
Medel
10.6%
Undermålig
10.6%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 66 användare
30.3%
Utmärkt
30.3%
Bra
22.7%
Medel
7.6%
Undermålig
9.1%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 66 användare
33.3%
Utmärkt
34.8%
Bra
9.1%
Medel
13.6%
Undermålig
9.1%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 65 användare
7.7%
Utmärkt
20.0%
Bra
29.2%
Medel
32.3%
Undermålig
10.8%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 66 användare
4.5%
Utmärkt
10.6%
Bra
28.8%
Medel
30.3%
Undermålig
25.8%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 65 användare
10.8%
Utmärkt
16.9%
Bra
35.4%
Medel
21.5%
Undermålig
15.4%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 63 användare
19.0%
Utmärkt
36.5%
Bra
28.6%
Medel
6.3%
Undermålig
9.5%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 64 användare
18.8%
Utmärkt
21.9%
Bra
20.3%
Medel
20.3%
Undermålig
18.8%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  150
 • Antal lärare
  16
 • Antal behöriga lärare
  14
 • Elever per lärare
  9.4
Voltavägen 8-10, 16869, Bromma
0700-009928
Aurora Gabrielsson

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan