Omdömen

2.8
Baserat på 20 omdömen och 158 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
21 nov 2023

Bra skola

Jätte bra skola går där själv och blir behandlad på ett bra sätt och alla lärare tar mig och lektionerna på allvar.
Skolmaten är bra och man får lagom med rast och alla lärare är så snälla.
Elev
11 jun 2023

Djurv

Djurvård

Jag tycker den är jätte bra, den har många söta djur som jag får jobba med. Maten kan vara god och personerna är så snälla
Elev
15 maj 2023

hästhållning

tenhult

jättebra skola men inte direkt den bästa hjälpen vid svårigheter men ligger man på får man hjälp
Föredetta elev
20 jan 2023

Pajasskola!

Mycket besviken, ren pajasskola! Kan absolut inte rekommendera. Ingen ordning på något. Får många att inse hur oattraktivt hästyrket är. Väldigt lite ridning, ca 1 pass dressyr varannan vecka och 1 pass hoppning varannan månad. Konstig betygsättning från vissa lärare som grundar betyget på deras humör. Vissa lärare är otrevligare än andra. Det är mycket skitgöra i stallet där man bla skurar boxar, krattar ridhus, klipper gräs, broddar hästarna mm.

Mycket dålig mat, verkar som det bara fanns 14 rätter som gick runt i hela min skoltid där. Samma torra frallor varje dag som ibland serverades frysta på hästskolan. Inte särskilt energirik mat med tanke på att det är såpass mycket fysiskt arbete, man höll sig inte mätt särskilt länge. Kändes lite som att de endast tänkte på internateleverna då det meddelades om inställda lektioner strax innan lektionsstart. Dåligt med parkeringar på skolan som snabbt blev fulla. Mycket ofräsch matsal i huvudbyggnaden i Tenhult, lantbrukare gick in med kläder och skor som de hade haft i ladan så det stank koskit. Ingen informerade om när högskoleproven skedde och när anmälningen var. Var väldigt komplicerat att få till högskolebehörighet, blev många extra ämnen. Lärarna kommunicerade inte med varandra vilket gjorde allt mycket otydligt och rörigt för eleverna. Rektorn och lärarna tar inte eleverna på allvar när man påpekar saker. I de flesta uppgifter ska man googla fram svaren vilket är väldigt oseriöst. Hela skolan är skrattretande löjlig man tror det är en parodi.

Om jag ska ta med något positivt så kan det vara värt o nämna att samhällsläraren och engelskaläraren är väldigt duktiga och gör arbetet intressant även fast man är helt omotiverad innan.

Denna skola är till för någon som helt säkert vet att de ska jobba med hästar senare. Om man inte vet säkert eller vet om att man inte vill jobba med hästar så tycker jag det är värt att istället välja ett annat gymnasium. Jag har ingen koll på hur det är på de andra inriktningarna.
Elev
15 maj 2022

Djurvård

REKOMMENDERAR EJ, HEMSK SKOLA!!!

Hemsk skola. Töntiga regler, Skumma lärare men kul o ta bilder på dem med filter. Ledningen tar inte elever på allvar. Favorisering av lärare hos elever. Mycket bråk mellan elever och lärare. Hemsk skolmat, borde finnas fler alternativ. Dålig ventilation i alla byggnader. Dåligt upplägg på lektionerna. Alldeles för mycket prov/inlämningsuppgifter.
Elev
15 maj 2022

Djurvård

REKOMMENDERAR INTE!!! HEMSK SKOLA!!

Hemsk skola, lärarna och ledningen bryr sig inte om eleverna, tar inget på allvar. Hemsk skolmat. Skumma lärare dock roliga att ta bilder på med filter. Töntiga regler. Dålig ventilation i alla byggnader. Otroligt mycket drama med lärare och elever. Favorisering av lärare hos elever.
Elev
15 maj 2022

Djurvård

Välj något annat

Dålig skolmat, rektorn är konstig tar inte saker på allvar. Kan välja mycket själv gällande utbildningen vilket är bra.
Föredetta elev
9 dec 2021

Djurvård

Rekommenderar inte!

Riktigt besviken, hade höga förhoppningar när jag sökte.
Ointresserade lärare som inte alls lär ut enligt kursplanen!
Ingen information om framtiden, om man ville läsa högskoleförberedande blev det väldigt komplicerat och utan rätt stöttning från lärare, riktigt dåligt!
Skolans SYV är trevlig men kan inget, sitter och googlar allt man frågar och ger osäkra svar, det hon gör kan man alltså göra själv!
Lärarna i de praktiska och teoretiska ämnena (djurvård) är bättre men inte alls så man skulle vilja!
Rektorn är trevlig men känns inte som att hon bryr sig så mycket om eleverna utan mest om skolans rykte runtom, vilket är fel!
Elev
23 okt 2021

Rekommenderar

Går häst och kunde inte välja en bättre linje. Perfekt för de som vill ha mer praktik! Bra lärare, god stämning och mycket möjligheter. Ingen ångest kvar nu över skolan sedan jag började här. Livet vände verkligen!
Föredetta elev
7 jul 2021

Skulle inte rekommendera

Finns ingen plats för dig som vill gå högskoleförberedande. Lärarna för de praktiska ämnena var mycket bra men skulle inte kunna säga det om de andra. Fanns ingen struktur och var ganska halvhjärtade försök till lektioner. Kursplanerna följs oftast inte och det kändes inte ens som att de försökte följa dem. Eller så följs de slaviskt vilket inte alltid funkar i praktiken. Det är svårt att få hjälp av lärarna då de inte vet hur och de lär ut uråldrig information som ibland har ändrat sig. Om du vill ha information om högskolor eller kurser till framtiden får du själv googla för syven kan inte hjälpa dig och även om hon kunde är hon endast där en dag i veckan. De ger ingen information om högskoleprov eller om framtida utbildningar som kan vara bra att veta om.
Elev
19 jan 2021

Dåligt

Dåligt med info ledningen är oseriös tar inte elevernas klagomål på alvar
Utbildningen är inte anpassad utfrågning förkunskaper mycket repetition av självklara saker
Elev
9 jan 2021

Dålig skola

Bra gemenskap i klassen men en rektor som inte bryr sig mer än om skolans rykte. Omotiverade lärare som man om man har tur kommer till lektionen. Standard frasen är ”de löser vi sen”. Outbildade lärare och lärar material från 80-talet.
Elev
10 dec 2020

Skit fast bra

Elever bråkar, Lärare bråkar med elever, maten smaka hemskt, 3 prov på sammadag om man har otur massor av läxor det enda som är bra är vissa lärare och skolsköterskan alt annat är hemskt
Elev
29 feb 2020

Bra skola!

Bra lärare som bryr sig om eleverna och lär ut på ett givande sätt. Mysig skola med stor gemenskap som anordnar titt som tätt roliga aktiviteter. Inte mycket plugg utanför skolan heller.
Elev
31 dec 2019

Mycket bra

Mycket bra skola, bra lärare som bryr sig om eleverna ;)
Elev
31 dec 2019

Mycket bra

Bra skola, bra mat och internat. Älskar Anders, mycket bra lärare och tar sig tid till eleverna
Föredetta elev
9 dec 2019

Skolan är inte så bra!

maten är inte bra, as mycket läxor, allmänt deppigt
Elev
7 dec 2019

Trivs

Läser Djurvård på skolan och bor även på internat. Är en stor gemenskap på skolan och alla känner alla. Läser de andra omdömena och håller inte alls med, stormtrivs och lär mig mycket för att bli yrkesmässigt i den bransch jag har valt. Lärarna är intresserade av ämnet de lär ut och har oftast jobbat några år eller jobbar på sidan av som de lär ut så de vet hur man gör men dagsläget av djurhantering då det ständigt ändras.
Elev
24 okt 2019

Skulle inte rekomendera denna skola

Oseriös skola, är bra för den som inte bryr sig är slapp , skoltrött men endå vill / behöver en utbildning
Föredetta elev
24 okt 2019

Rekommenderar ej

En bra skola för den som inte ställer höga krav på sin utbildning. Dålig kommunikation mellan personal leder till dåliga förutsättningar för eleverna att klara sina mål. Följer inte alltid kursplanerna och ett otillräckligt utbud på utbildade lärare inom de praktiska områdena. Överlag dålig utbildning på lärarna när det kommer till elever som behöver anpassning i skolan.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen