Omdömen

3.3
Baserat på 48 omdömen och 377 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
19 apr 2022

motivation mördare

Väldigt orättvisa lärare, dålig termins planering från lärare som resulterar till överbelastade elever. Helger och lov går endast åt till att plugga. Lärare utan utbildning sitter i högre makter. Inget speciellt hos denna skola, utan innovations fronten är bara en fasad av lögner. Ytterligare är schemat sämst, det byts hundra gånger om månaden och alla elever är försöks kaniner som får lida av långa dagar fyllda av onödiga raster och dåligt fördelad lektions tid. Många uppgifter bedöms inte ens. Rektorn skildrar mellan elever och onödiga kurser läggs till bara för att få "erfarenheter". Extremt onödiga och tidskrävande aktiviteter som exempelvis poängjakters ordnas bara för att de tror att vi har för mycket fritid som de, trots det får man ogiltig frånvaro om man inte är med. Lärarna vill att vi ska "lära känna varandra och "samarbeta" genom att skapa pinsamma utmaningar där vi är tvungna att fota som bevis och dela i ett offentligt insta konto. Det finns extrema skillnader mellan tjejer och killar, exempelvis delar de in grupper genom att lägga en tjej tillsammans med flera killar, och när man klagar får man höra att man är barnslig av lärarna, och att man ska vara okej med att vara ensam som tjej med flera killar och göra utpekande övningar. Alla som anser att skolan är som en "familj" är bara hjärntvättade och det är bara för att de precis har börjat skolan. Salar är små och trånga, och har dålig ventilation samma sak gäller grupp rummen. Det kom en period hos lärarna där de fick fnatt och bestämde sig för att samla in våra mobiler och behålla de under hela dagen, för att det var TVÅ elever som kastade en flaska från fönstret. Lärarna beter sig omoget och barnsligt, antigen försöker de passa in med oss elever eller tror de har rätten att övervaka över oss under lektioner och kolla in i våra datorer. Detta kommer från en elev som har gått i skolan tillräckligt och fått nog av detta skämt, det finns flera andra bättre skolor, dus ka endast välja denna skolan om du vill blir traumatiserad av din skolgång. Under grundskolan uppskattade jag skolan och att studera, men denna skolan har förstört min motivation och ork att försöka, detta kommer får en elev med 320 i merit när jag slutade nian.
Elev
31 mar 2022

Natur åk 3

Välj en annan skola

Första året av denna var helt okej, du fick uppleva olika saker som en gymnasieelev. Det var inte alls illa men sedan kom det andra året, där kom distansundervisning in också och året gick inte alls så bra som man trodde. Eftersom lärarna var inte alls tillgängliga och dem var väldigt dåliga att ge ut information (detta ger de också när vi har inte distans).

De behandlar klasser olika t.ex. naturlinjen får inte alls lika mycket uppmärksamhet som de borde får.

Det finns både bra och dåliga lärare och det händer många gånger att lärare sluta i vår skola (det var vid period 1an-2an som vi fick byta engelska lärare 4 gånger, vilket är inte alls bra). Dessutom säger de knappt till elever som är högljudda, vilket stör det folk som har lektioner rätt ofta.

Schemat på vår skola ändrar minst 10 ggr per termin eftersom ingen lärare ta tag i det, inte ens rektorn gör det. Vilket påverka elever som har ett jobb eller aktiviteter utanför skolan väldigt mycket. Skolmiljö är sådär, inte det bästa men det funkar att sitta och plugga där.

Skolkuratorn eller skolsystern bryr sig inte tillräckligt mycket om elever heller, får svårt att få tag på henne även om hon är ”tillgänglig” 4 ggr/vecka.

Jag rekommenderar definitivt inte denna skola, efter 3 år av att studera här så har jag tappat orken att studera vidare pga. denna skola. Jag är inte alls motiverad längre.
Elev
12 okt 2021

Favorising , tomma löften, okokt kykling

Det var ett djupt misstag av mig att välja denna skola, i tron att jag skulle få det som lovades, lärare som inte favoriserar & behandlar alla olika, lärare som inte är makthungriga.

Lita inte på vad som lovas. För mig lovades det matkort, APL praktik i 3:an och en e-sports inriktning. Matkortet fick vi aldrig, och informationen om APL:n har de ändrat varje år. Från 10 veckors lovade APL, blev det till 5 veckor, och nu när man går i 3:an har alla lärare & rektor glömt bort den. Efter att man som elev jagat för information, har en lärare kommit fram & sagt att praktiken har nu tagits bort helt.
E-sports inriktningen tog dom också bort efter ett år, utan någon tydlig anledning.

Det är flera elever och ofta även lärare som undviker maten i matsalen. Alltför många gånger har kycklingen varit okokt/helt röd på insidan, eller maten är inte alls god. någon gång under 2019 var deras chicken nuggets så pass ofärdiga att de behövde samla dem in igen och be om förlåtelse. Sen dess har man vänd en blind öga på maten.
Det har börjat gå runt rykten (och en video som stöder detta) där en elev från antingen TBS eller TIS (vi delar matsal) har hittat en mask i maten. Det kan jag inte säga om det är sann, men videon finns & är visat. Rektorn har valt att inte informera vidare om detta, videon, vad hon har kommit fram efter mötena hon har haft, och eventuella lösningar med matet.
Matsalen är även trång, då det är två skolor som delar det. Det är ofta man behöver gå köpa mat på grund av det. Räkna med att maten & matsalen kommer ha en negativ påverkan på din bankkort.

Om du har dyslexi, eller andra svårigheter, detta skola är inte för dig. Du kommer inte bli hjälpt på det sätt du förtjänar. Jag har sett det hända för många gånger. Att kugga elever i kurser där de inte blivit hjälpta på ett fungerade sätt, är alldeles för vanligt. Även kunniga elever som inte har svårigheter, får inte chansen de förtjänar. Ens betyg och framtid riskeras mycket av lärarna.

Efter vårterminen 2020 har skolan blivit betydligt värre. I alla sorters elever, kan man se vilken stress, depression, och ångest lärarna har orsakat.

gör dig själv en tjänst, välj inte denna skola.
Förälder / Vårdnadshavare
16 aug 2021

Teknikprogrammet - Information- och mediateknik

Bristande kommunikation och pedagogik

Förälder till elev på teknikprogrammet. Har aldrig varit med om så dålig kommunikation mellan lärare och elever och till mig som förälder. Pedagogiken är botten, ser hur motivationen dalar. Kämpigt!
Elev
12 maj 2021

Natur åk 2

En relativt bra skola

En relativt bra skola med engagerade lärare men hade förstås kunnat vara bättre. Kan vara dålig arbetsmiljö i vissa specifika klassrum så som konstig lukt, dålig luft och konditionering men då finns alltid alternativet att jobba på något annat ställe.

Lärarna är engagerade och trevliga och försöker få eleverna lika engagerade. Eleverna får även den individuella hjälpen som de behöver och kan alltid få en andra chans ifall eleven missat något eller inte är nöjd med sitt presterande.

Däremot känns det oftast som elevernas önskemål och förslag negligeras. Men annars är det en relativt bra skola.
Elev
5 maj 2021

Teknikprogrammet - Design/Produktutveckling

Rekommenderar till de kreativa

Mitt första år på gymnasiet började jag på en annan gymnasieskola med inriktning i samma ämne (teknik). Där var fokuset på skolan helt annourlunda ifrån TIS. Det mesta gick utifrån läroböcker och var väldigt fyrkantigt - man kunde inte riktigt utnyttja sin kreativitet i ämnet och det fanns inte utrymme till att styra vad man skulle jobba med. Däremot på TIS märkte jag en direkt skillnad när jag bytte, det var mycket mer fritt att välja den arbetsmetod som passade en bäst och ämnet inkluderade mycket mer kreativa delar. I skolan har vi fått göra allt ifrån bygga flygplansmodeller, Minimalistiska städer och hus i praktiken. I teorin har vi fått jobba med El och energi samt Teknikhistoria där vi exempelvis fått delaktighet i att välja vilken uppfinning vi skulle skriva om.

Skolan är självklart inte perfekt precis som vilken annan skola somhällst, vi har fått gå igenom perioder där allting inte vart det bästa. Komunikation mellan vissa lärare har gått förbi, där klassen exempelvis önksat en annan struktur i utlärandet men där läraren inte tagit åt sig kritiken tillräckligt för att det skulle ha en effekt. Dock är ändå lärarna något av det jag är mest nöjd med, de har vart i det flesta fallen förstående och stödjande. Jag som slackat bak i arbetet flera gånger har fått enormt stöd ifrån vår mentor samt flera av lärarna. De har vart två lärare som jag inte vart helt nöjd med utav ca 20 lärare. Det är lätt att enbart se det negativa men i det stora hela är det två sämre lärare i ett bollhav av underbara lärare och pedagoger.

Eleverna på skolan (I alla fall i min klass) är väldigt öppna. Jämför jag med den första skolan jag gick på var folk rätt så resarverade, de hade i stort sätt redan en kompisgrupp och det var svårt att ta sig in. På TIS upplever man att folk är lite blandade, man pratar med varandra i korridorerna vilket är en av de uppskattade effekterna man har av att gå på en mindre skola.

Självklart passar denna skola inte för alla, men jag vill ändå säga att den med en kreativ och innovativ sida kommer passa bra in på skolan.
Elev
5 maj 2021

naturvetenskap

Inte som förväntat

Den här skolan är inte så bra men inte så dålig heller. Om det läggs tid på att förbättra de saker som eleverna påpekar kan den bli en jättebra skola men tyvärr läggs det lite till ingen tid på att göra något åt allt som eleverna tar upp i skolan.
Sedan första året i skolan blev vi lovade väldigt mycket men inget förverkligades. Det roligaste skolan planerat och gjort tills oss är en poängjakt vid gröningen. Under alla tre åren i den här skolan har vi inte fått resa, gå på läger eller nåt sånt. Men dock så är lärarna trevliga. Även om det ibland kan kännas att vissa lärare favoriserar vissa elever. De kan sina grejer och är bra på att lära ut. Kommunikationen mellan lärare, rektor samt ledning är dåligt förmedlad till elever. Tis har fått mig att tappa motivationen för skolan sedan länge och påverkat min mentala hälsa mycket negativt. Skolan har varit orsaken bakom alla gånger som jag mått dåligt och blivit trött.

Skolmiljön är tråkig och obekväm. Alla stolar och bord som finns gör att man får ont i ryggen eller inte känner sig bekväm. För många pallar. Det finns heller inga aktiviteter man kan göra på rasterna förutom att köra kortlek eller gå till stan.
Elev
5 maj 2021

Teknikprogrammet - Design/Produktutveckling

Thoren innovation

Det var lite skumpigt i början då vi var de första eleverna på en ny skola. Medlemskapet i klasserna växte dock fort fram och lärarna gjorde ärliga och uppskattade försök till att koppla med oss. Man får stödet man behöver och uppgifterna var ändå, till en bra del, roliga att utföra då vi elever aktivt fick delta i planeringen och hur uppgifterna skulle utföras.
Elev
5 maj 2021

Teknikprogrammet - Information- och mediateknik

Inte dålig, men långt ifrån bra

Som någon som har gått på många olika skolor så kan jag utan tveka säga att TIS inte är en dålig skola. Vad jag däremot tycker är skolans största misstag är antalet saker relaterade till skolgången som utlovats, för att sedan inte bli av alls. Utöver detta så är skolans lokaler extremt monotona och tråkiga, med många möbleringsval som känns helt ologiska (se de gröna "stolarna", och trapezborden på CK).

Jag vill inte låta lika dramatisk som många andra recensioner, men det hade inte varit ett överdrivande påstående att säga att många lärare totalt dödat min motivation för mitt arbete, och därmed har min prestationsförmåga rykt under en längre period. I vissa fall har jag personligen haft lärare där jag undrat hur de överhuvudtaget kunnat få ett jobb som lärare, då jag inte lärt mig något i deras kurser på ett helt läsår. Det finns absolut väldigt bra lärare på skolan, men de är betydligt färre.

Kort sagt så känns det som att skolans struktur är vilsen, som om att dem inte riktigt vet åt vilket håll dem ska gå, och i sin tur gör det så att eleverna får en riktigt jobbig skolgång.

Som skolan är för tillfället kan jag inte rekommendera den till andra, men jag tror att om det finns en tillräcklig stor drivkraft för att skapa positiv förändring på skolan så hade den ganska enkelt kunna bli en riktigt bra en.
Elev
5 maj 2021

Natur

Helt okej

Bytade från ett annat gymnasie hit och var jättetaggad över allt nytt. Största anledningen till att jag valde skolan var för att man skulle få 10 veckors APL, vilket vi inte fick. Vi fick ingen APL alls.
Vi har blivit lovade väldigt mycket, men aldrig fått det som dem sagt. Därav alla dåliga recensioner.
Jag som har något att jämföra med, vet att TIS är mycket bättre än en del andra skolor, däremot tror jag också att det finns bättre.
Elev
29 apr 2021

Natur

Mycket snack och lite verkstad

Som alla skolor kommer det finns lärare som inte är bra, och det hade jag för inställning när jag kom in i denna skolan. Men det är säkert att säga att denna skolan har fått mig att tappa motivationen för skolan och påverkat min mentala hälsa negativt. Från att lova mycket på deras hemsida som exempel viss 10 veckor praktik, matkort, en seriös E-Sports inriktning och mera. Denna skolan gör ett bra jobb att sälja in elever med hopp och en underbar lärogång tills man märker att du har hamnat i ett fängelse.

Ett få par lärare gör väldigt svårt för en att gå in i deras lektion med en gnutta positivitet i kroppen, eftersom läraren ser ner på en och i väldigt många fall särbehandlar en. Med grov favorisering runt lärare gör det vårt för mig att tro att denna skolan bryr sig om människors lika värde. Våra åsikter tas sällan på allvar och de spenderar sällan tid på att lösa problem. Men som jag nämnde tidigare gäller detta inte alla lärare utan det finns personal/lärare på skolan som verkligen bryr sig om dig.

Inomhusmiljön är också otrolig tråkig och dyster och saknar aktiviteter saker som ett pingis bord. Dock är den törsta delen av elever trevliga och vi alla sitter i samma båt vilket gör oss närmare. Jag skulle nog säga att min eleverna är det mest på positiva på denna skolan, känner att jag går med härliga personer runt om skolan vilket gör de en av få saker som får mig att stanna i denna skolan.

Om denna skolan lyssnar på vad eleverna har att säga och gör ändringar tror jag det kan bli en okej skola att gå i. Jag skulle inte rekommendera någon att välja natur linjen på denna skolan.
Elev
29 apr 2021

Teknikprogrammet

vore bättre att sitta i fänglese

där finns någon bra lärare men överlag så är det en piss skola då det lovades en massa men vi elever fick ingenting som t.ex. matkort utlovades men vad hände inget matkort och vi skulle få ett "uppehållsrum" men inget hände. Sen är ju ******* ** ********* så det bara skriker om de. skolan utlovade en "klassresa" men det hände aldrig, någon APL som utlovades men det fick vi inte så om ni kan välja annat ta det då istället
tack och hej leverpastej!
Elev
28 apr 2021

Natur

Beror på person

Helt ok, lärarna är ok men eleverna är lite jobbiga. Skolan är trevlig med alla färger men den är för liten för min smak.

Jag rekommenderar att man kommer till rundvandringar eller praoar hos en lärare för att se hur det verkligen ser hur det är i skolan.

Btw, om du är en tjej räkna med att det inte finns så många tjejer i din klass.
Elev
28 apr 2021

naturvetenskap

Trevligt, men dålig kommunikation

Trevliga lärare, men kommunikationen mellan lärare, rektor och ledning är väldigt dåligt förmedlad till elever.
Elev
28 apr 2021

Teknik

Skola eller fängelse?

Skolan lät magisk innan jag skulle söka hit, med matkort, praktik, aktiviteter. Det är synd att denna magi försvann under tidens gång. Matkort har aldrig inskaffats, praktiken har knappt talats om, och det roligaste vi har gjort var att promenera i en skog. Det värsta är även att skolmaten på skolan är fruktansvärd. Vi blev lovade väldigt mycket, och det visade sig vara för mycket för skolan för att klara av.

Miljön på skolan är okej. Det finns många bra lärare som kan sina grejor och ger oss en bra utbildning, men det har även funnits lärare som inte lärt oss något på en hel kurs. Det är även svårt att känna sig stolt över hur du presterar, eftersom du konstant får mer och mer uppgifter så fort du är klar med en gammal uppgift. Vid flera tillfällen har stressen blivit för stor för att kunna lämna in resultat som jag är nöjd med.

Bortsett från själva studerandet har vi inte någon härlig miljö i skolan. Det finns inga möjligheter till att vara på en skolgård, utan vill man vara ute får man vara i stan. Miljön inomhus är även otroligt tråkig och den saknar aktiviteter. Pingisbord, biljardbord, vad som helst. Allt åt detta hållet saknas, vilket gör att våra raster blir de tråkigaste rasterna i världen. Utan bra vänner hade jag aldrig klarat av denna skola.

Tack o hej!
Elev
28 apr 2021

naturvetenskap

Bör bli bättre, annars välj annat

Finns riktigt underbara och duktiga lärare men de som är dåliga är oerhört dålig och riskera ens betyg. Eleverna är mycket trevlig och förstående till varandra då alla är i samma båt. Händer alldeles för ofta att lärare lovar något, har aldrig fått information om APL och kommer nog inte ens få de 10 veckor de lovat. Matsalen är fräsch och fin med god mat och skolan i sig är också fin och mysig. Problemet är de lärare som inte kan planera och förstör för alla sina elever och när de säger saker som inte görs.

Hade förväntningar jag fått genom löften från skolan, de har aldrig uppfyllts tyvärr men hoppas att saker förbättras innan jag tar studenten. Smarta elever kan förlora sina chanser att plugga vidare om deras lärare är kassa, tyvärr är det så. Men som sagt detta gäller inte alla lärare vissa är riktigt fina och bra lärare men de andra sämre lärarna drar ner hela utbildningen och ens tankar om skolan. Många elever jobbar själv och får ingen hjälp av lärare, kan du lära dig själv klarar du dig.

Mitt tips till lärarna är att börja ta sitt jobb på allvar och inse att dem kan förstöra någons utbildning och chanser efter studenten. Dessutom sluta lova och informera om saker som aldrig sker. Informera gärna också elever om deras tid här för jag har aldrig fått konkret information om min APL, mitt gymnasiearbete, mina certifikat eller liknande.
Elev
28 apr 2021

Natur

Välj annan för en stabil framtid.

Finns mycket bättre skolan än denna skola. Rekommendera helst inte! Om ni vill ha en bra framtid så välj annan skola som fokusera verkligen på era vilja. Några lärare är oerhört dåliga och inte värt att lyssna på. Men det finns också några duktiga lärare som verkligen bryr sig om elever och lägger tid på att utbilda elever. Maten fungerar men inte den bästa som finns. Dessutom upplever jag också några rasistiska kommentarer.

Våra åsikter tas sällan på allvar och det sällan händer att de tar tid att fixa problemet. Förvänta er inte att de kommer göra efter vad de lovar oss för att de gör inte det.

Rekommenderas inte!!!
Elev
28 apr 2021

Teknikprogrammet - Information- och mediateknik

Mitt omdöme

Jag tycker att Tis är en bra skola för framåt tittande och innovativa elever. Jag valde skolan eftersom jag tyckte att deras teknikkurs verkade intressant och det har verkligen levt upp till mina förväntningar och ännu mer!
Herman Hansi-Rahm
Elev
28 apr 2021

Teknikprogrammet

Trevlig personlig skola, definitiv rekommendation

Sedan skolan öppnade augusti 2018 så har Thorén Innovation School Helsingborg varit väldigt viktigt för mig och min utveckling som elev. Det är en ganska liten skola, och eftersom min klass har varit med sedan skolans start har vi fått demokratiskt medverka till skolans utveckling, vilket jag väl uppskattar. Genom mina tre årskurser på TIS har jag utmanats och stimulerats att lära mig så mycket jag bara kan av kursinnehåll och den hjälpsamma, mycket trevliga personalen.

Skolan var helt ny när jag började läsa på i TIS HBG Höstterminen 2020, därför upplever jag att skolan var något oerfaren i början, då skolan inte hade fullständigt etablerat sig. Detta syntes tydligt under Covid-19 pandemin 2020, där jag tror att TIS kunde ha skött distansundervisningen mycket bättre. Å andra sidan var fullständig distansundervisning någonting som ingen gymnasieskola hade förväntat sig eller förberett sig på.

Däremot lärde sig TIS sig snabbt att bättre hantera distansundervisningen under HT 2020- VT2021, och för mig har distansundervisning lärt mig oväldigt mycket om studieteknik. Jag är väldigt nöjd över att ha valt Thorén Innovation School HBG som gymnasieskola och jag rekommenderar definitivt denna skola till framtida gymnasieelever som gillar att vara kreativa, arbeta med olika lösningar för att lösa problem; och ha en rolig, minnesvärd skolgång.
Elev
28 apr 2021

Natur åk 3

Bra skola

Bra skola. Ungefär likadan som alla andra, vissa saker är bättre och vissa sämre.
Elev
27 apr 2021

Teknik

Rekommenderas ej

TIS Helsingborg gick ut med många bra grejer de hade planerat inför skolans gång när vi skulle börja, vi fick information om 10 veckors praktik, matkort och så mycket mer som var lovat. Efter snart 3 år så har det varit väldigt få personer som ens fått APL plats och vi fick leva med en matsal istället. Många löften som gjordes bröts, vi skulle gå på en skola där vi förbereds inför framtiden, istället känns det som grundskolan åter igen.

Många lärare på denna skola har inte koll på vad de sysslar med och struntar fullständigt i vad eleverna satt som målbetyg i ämnena, betygen vi fått har för det mesta blivit som en liten överraskning i slutet av terminen. Men det finns undantag, de få lärarna som varit bra har faktiskt varit fantastiska. Men en innovativ skola skulle jag inte kalla det. Vi hade i början av skolans gång många genomgångar om något de kallar för "innovationsprocesser" som vi skulle jobba med genom denna skolgång men efter de första månaderna så har vi inte fått se detta igen. Jag rekommenderar inte denna skola, det kändes som en bluff den marknadsföring de gick ut med innan skolan startade.
Tror många av de som bytte skola i början av skolgången gjorde rätt val, för jag är missnöjd med mitt val av gymnasieskola.
Elev
27 apr 2021

Lovar mycket, gör inget

Sjukt mycket lovadas av denna skola, nästan inget hölls.
Skolan anställer lärare som inte är certifierade lärare, och därför inte får sätta betyg på egen hand. Lokalerna är för små, trots det tas allt fler elever in och trycks in i små lokaler, även under corona. Skåp, bord och stolar beställs alldeles för sent så att elever får klara sig utan det i början på terminen, och inte bara första året, utan varje år.

Matkort lovades: Fick usel skolmat i en matsal istället. Och då är den inte bara dålig, den är riktigt usel.

APL i 10 veckor lovades: Typ 2 elever fick 1 dag i veckan under några månader.

Bra esports utbildning lovades: Började bra, men läraren slutade och efter det gick allt utför. Vikarier och lärare som inte kunde eller brydde sig och lektionerna blev helt värdelösa.

Dreamhack för esport lovades: Ingen aning vad som hände med detta, någon sket i att boka eller så valde dom att inte bry sig.

Resor med hela klassen lovades: Att detta inte skedde är till stor del pga corona, så inget man kan beskylla skolan för. Ska bli intressant att se om de håller detta löfte till fratida årskurser.

Sammarbeten med riktiga företag lovades: Kanske skedde till viss del, men långt ifrån vad som sas från början.

Välj inte denna skola! Den är så otroligt dålig att den inte borde få finnas kvar.
Elev
27 apr 2021

Teknik

Lyssnar inte på eleverna

Skolans marknadsföring är en stor lögn, saker som lovats har helt och hållet blivit ignorerade och många elever har rent av blivit lurade på sitt gymnasieval. Alltifrån matkort till APL är är grejer som på förhand blivit lovade till eleverna inför deras gymnasieval som sedan efter start helt och hållet struntats i utan någon dialog med eleverna.

Åsikter som lyfts fram från elever tas inte på fullaste allvar och får därför ej chansen att påverka skolan särskilt mycket.

Finns undantag där några lärare gör ett mycket bra jobb, dessvärre finns där några lärare som drar ner undervisningen oerhört mycket genom exempelvis ingen hänsyn till elevernas åsikter kring undervisningen, inga betygssamtal, matriser eller någon som helst dialog i värsta fall kring ens betyg. Detta är utan tvivel HELT oacceptabelt och var ett exempel från föregående termin.
Elev
27 apr 2021

Hemskt

Inget händer som man verkligen vill, allt man blir utlovad är bara lögn.
Elev
27 apr 2021

Teknik

Välj något annat!

Skolan har ingen struktur och eleverna går alltid sist. Lärare som inte håller sina löften och ger betyg mer på sin personliga relation med eleven. Finns även elever som har fått F utan F-varning och plagiat på grupparbeten. Rekommenderar inte skolan men det är ditt val.
Elev
27 apr 2021

Teknik

Av en slump

Viste inte ens att skolan existerade när jag först kollade på gymnasier och hittade skolan av en slump, men så fort jag upptäckte TIS viste jag att det var där jag skulle gå och nu kan jag inte tänka mig gå på en annan skola. Det liksom bara kändes rätt vid första besöket av skolan. Rekommenderar starkt.
Elev
27 apr 2021

Teknik

Innovativt fast på fel håll.

Skolan marknadsför sig som "skolan som förbereder dig bäst inför jobblivet". Dock visar det sig att vara helt tvärtom, där det istället lovas grandiosa saker men ingenting utförs. Det finns knappt någon struktur att snacka om heller. Du kan även glömma APL då det bara är för 2 elever per årskull så som det ser ut nu.

Trotts allt detta finns det vissa riktigt bra lärare på skolan, men dessa är en minoritet.

Skolan rekommenderas ej, tänk om.
Elev
21 apr 2021

Natur åk 1

Väldigt bra skola

Skolan är organiserad och de trevliga lärarna är våra vänner. Skolan stöttar din studie tid och erbjuder studie planering vilket är välbehövligt vid Gymnasietider.
Elev
20 apr 2021

Teknik

Liten och mysig skola

Jag valde skolan eftersom jag tyckte om att den var liten och mysig. Jag själv kom från en stor grundskola och ville gärna komma ifrån den "stora kommunala" skolmiljön. Så när jag tittade runt på gymnasieskolor gillade jag att det var en liten skola där man kunde komma nära både lärare och elever. Skolan är väldigt modern, nytänkande och innovativ, vilket uppskattas. Jag gillar att vi får testa på olika projekt där man kommer nära arbetslivet. Det känns som att man blir väl förbered inför framtiden när vi får testa på att jobba med sådana projekt.
Elev
14 apr 2021

Teknikprogrammet - Information- och mediateknik

Positiv och kreativ miljö

Overall trevlig skola. Glada och down to earth lärare som är positiva till kreativitet i skolarbetet. Om något är dåligt så fixas det ofta rätt snabbt om man nämner det till någon.
Visar 30 av totalt 48 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen