Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
44 omdömen
Resultat omdömen
3.5
Bra
18
8
11
6
1

En relativt bra skola

3.8
Elev · Natur åk 2 · 12 maj 2021
Elev · Natur åk 2 · 12 maj 2021
En relativt bra skola med engagerade lärare men hade förstås kunnat vara bättre. Kan vara dålig arbetsmiljö i vissa specifika klassrum så som konstig lukt, dålig luft och konditionering men då finns alltid alternativet att jobba på något annat ställe.

Lärarna är engagerade och trevliga och försöker få eleverna lika engagerade. Eleverna får även den individuella hjälpen som de behöver och kan alltid få en andra chans ifall eleven missat något eller inte är nöjd med sitt presterande.

Däremot känns det oftast som elevernas önskemål och förslag negligeras. Men annars är det en relativt bra skola.

Rekommenderar till de kreativa

4.2
Elev · Teknikprogrammet - Design/Produktutveckling · 5 maj 2021
Elev · Teknikprogrammet - Design/Produktutveckling · 5 maj 2021
Mitt första år på gymnasiet började jag på en annan gymnasieskola med inriktning i samma ämne (teknik). Där var fokuset på skolan helt annourlunda ifrån TIS. Det mesta gick utifrån läroböcker och var väldigt fyrkantigt - man kunde inte riktigt utnyttja sin kreativitet i ämnet och det fanns inte utrymme till att styra vad man skulle jobba med. Däremot på TIS märkte jag en direkt skillnad när jag bytte, det var mycket mer fritt att välja den arbetsmetod som passade en bäst och ämnet inkluderade mycket mer kreativa delar. I skolan har vi fått göra allt ifrån bygga flygplansmodeller, Minimalistiska städer och hus i praktiken. I teorin har vi fått jobba med El och energi samt Teknikhistoria där vi exempelvis fått delaktighet i att välja vilken uppfinning vi skulle skriva om.

Skolan är självklart inte perfekt precis som vilken annan skola somhällst, vi har fått gå igenom perioder där allting inte vart det bästa. Komunikation mellan vissa lärare har gått förbi, där klassen exempelvis önksat en annan struktur i utlärandet men där läraren inte tagit åt sig kritiken tillräckligt för att det skulle ha en effekt. Dock är ändå lärarna något av det jag är mest nöjd med, de har vart i det flesta fallen förstående och stödjande. Jag som slackat bak i arbetet flera gånger har fått enormt stöd ifrån vår mentor samt flera av lärarna. De har vart två lärare som jag inte vart helt nöjd med utav ca 20 lärare. Det är lätt att enbart se det negativa men i det stora hela är det två sämre lärare i ett bollhav av underbara lärare och pedagoger.

Eleverna på skolan (I alla fall i min klass) är väldigt öppna. Jämför jag med den första skolan jag gick på var folk rätt så resarverade, de hade i stort sätt redan en kompisgrupp och det var svårt att ta sig in. På TIS upplever man att folk är lite blandade, man pratar med varandra i korridorerna vilket är en av de uppskattade effekterna man har av att gå på en mindre skola.

Självklart passar denna skola inte för alla, men jag vill ändå säga att den med en kreativ och innovativ sida kommer passa bra in på skolan.

Inte som förväntat

2.6
Elev · naturvetenskap · 5 maj 2021
Elev · naturvetenskap · 5 maj 2021
Den här skolan är inte så bra men inte så dålig heller. Om det läggs tid på att förbättra de saker som eleverna påpekar kan den bli en jättebra skola men tyvärr läggs det lite till ingen tid på att göra något åt allt som eleverna tar upp i skolan.
Sedan första året i skolan blev vi lovade väldigt mycket men inget förverkligades. Det roligaste skolan planerat och gjort tills oss är en poängjakt vid gröningen. Under alla tre åren i den här skolan har vi inte fått resa, gå på läger eller nåt sånt. Men dock så är lärarna trevliga. Även om det ibland kan kännas att vissa lärare favoriserar vissa elever. De kan sina grejer och är bra på att lära ut. Kommunikationen mellan lärare, rektor samt ledning är dåligt förmedlad till elever. Tis har fått mig att tappa motivationen för skolan sedan länge och påverkat min mentala hälsa mycket negativt. Skolan har varit orsaken bakom alla gånger som jag mått dåligt och blivit trött.

Skolmiljön är tråkig och obekväm. Alla stolar och bord som finns gör att man får ont i ryggen eller inte känner sig bekväm. För många pallar. Det finns heller inga aktiviteter man kan göra på rasterna förutom att köra kortlek eller gå till stan.
57%
ger betyget bra eller utmärkt till
Påverka skolan
Visa alla resultat

Thoren innovation

4.4
Elev · Teknikprogrammet - Design/Produktutveckling · 5 maj 2021
Elev · Teknikprogrammet - Design/Produktutveckling · 5 maj 2021
Det var lite skumpigt i början då vi var de första eleverna på en ny skola. Medlemskapet i klasserna växte dock fort fram och lärarna gjorde ärliga och uppskattade försök till att koppla med oss. Man får stödet man behöver och uppgifterna var ändå, till en bra del, roliga att utföra då vi elever aktivt fick delta i planeringen och hur uppgifterna skulle utföras.

Inte dålig, men långt ifrån bra

2.7
Elev · Teknikprogrammet - Information- och mediateknik · 5 maj 2021
Elev · Teknikprogrammet - Information- och mediateknik · 5 maj 2021
Som någon som har gått på många olika skolor så kan jag utan tveka säga att TIS inte är en dålig skola. Vad jag däremot tycker är skolans största misstag är antalet saker relaterade till skolgången som utlovats, för att sedan inte bli av alls. Utöver detta så är skolans lokaler extremt monotona och tråkiga, med många möbleringsval som känns helt ologiska (se de gröna "stolarna", och trapezborden på CK).

Jag vill inte låta lika dramatisk som många andra recensioner, men det hade inte varit ett överdrivande påstående att säga att många lärare totalt dödat min motivation för mitt arbete, och därmed har min prestationsförmåga rykt under en längre period. I vissa fall har jag personligen haft lärare där jag undrat hur de överhuvudtaget kunnat få ett jobb som lärare, då jag inte lärt mig något i deras kurser på ett helt läsår. Det finns absolut väldigt bra lärare på skolan, men de är betydligt färre.

Kort sagt så känns det som att skolans struktur är vilsen, som om att dem inte riktigt vet åt vilket håll dem ska gå, och i sin tur gör det så att eleverna får en riktigt jobbig skolgång.

Som skolan är för tillfället kan jag inte rekommendera den till andra, men jag tror att om det finns en tillräcklig stor drivkraft för att skapa positiv förändring på skolan så hade den ganska enkelt kunna bli en riktigt bra en.

Helt okej

4.2
Elev · Natur · 5 maj 2021
Elev · Natur · 5 maj 2021
Bytade från ett annat gymnasie hit och var jättetaggad över allt nytt. Största anledningen till att jag valde skolan var för att man skulle få 10 veckors APL, vilket vi inte fick. Vi fick ingen APL alls.
Vi har blivit lovade väldigt mycket, men aldrig fått det som dem sagt. Därav alla dåliga recensioner.
Jag som har något att jämföra med, vet att TIS är mycket bättre än en del andra skolor, däremot tror jag också att det finns bättre.

Mycket snack och lite verkstad

2.2
Elev · Natur · 29 april 2021
Elev · Natur · 29 april 2021
Som alla skolor kommer det finns lärare som inte är bra, och det hade jag för inställning när jag kom in i denna skolan. Men det är säkert att säga att denna skolan har fått mig att tappa motivationen för skolan och påverkat min mentala hälsa negativt. Från att lova mycket på deras hemsida som exempel viss 10 veckor praktik, matkort, en seriös E-Sports inriktning och mera. Denna skolan gör ett bra jobb att sälja in elever med hopp och en underbar lärogång tills man märker att du har hamnat i ett fängelse.

Ett få par lärare gör väldigt svårt för en att gå in i deras lektion med en gnutta positivitet i kroppen, eftersom läraren ser ner på en och i väldigt många fall särbehandlar en. Med grov favorisering runt lärare gör det vårt för mig att tro att denna skolan bryr sig om människors lika värde. Våra åsikter tas sällan på allvar och de spenderar sällan tid på att lösa problem. Men som jag nämnde tidigare gäller detta inte alla lärare utan det finns personal/lärare på skolan som verkligen bryr sig om dig.

Inomhusmiljön är också otrolig tråkig och dyster och saknar aktiviteter saker som ett pingis bord. Dock är den törsta delen av elever trevliga och vi alla sitter i samma båt vilket gör oss närmare. Jag skulle nog säga att min eleverna är det mest på positiva på denna skolan, känner att jag går med härliga personer runt om skolan vilket gör de en av få saker som får mig att stanna i denna skolan.

Om denna skolan lyssnar på vad eleverna har att säga och gör ändringar tror jag det kan bli en okej skola att gå i. Jag skulle inte rekommendera någon att välja natur linjen på denna skolan.

vore bättre att sitta i fänglese

1.5
Elev · Teknikprogrammet · 29 april 2021
Elev · Teknikprogrammet · 29 april 2021
där finns någon bra lärare men överlag så är det en piss skola då det lovades en massa men vi elever fick ingenting som t.ex. matkort utlovades men vad hände inget matkort och vi skulle få ett "uppehållsrum" men inget hände. Sen är ju ******* ** ********* så det bara skriker om de. skolan utlovade en "klassresa" men det hände aldrig, någon APL som utlovades men det fick vi inte så om ni kan välja annat ta det då istället
tack och hej leverpastej!
51%
ger betyget bra eller utmärkt till
Utomhusmiljö
Visa alla resultat

Beror på person

3.0
Elev · Natur · 28 april 2021
Elev · Natur · 28 april 2021
Helt ok, lärarna är ok men eleverna är lite jobbiga. Skolan är trevlig med alla färger men den är för liten för min smak.

Jag rekommenderar att man kommer till rundvandringar eller praoar hos en lärare för att se hur det verkligen ser hur det är i skolan.

Btw, om du är en tjej räkna med att det inte finns så många tjejer i din klass.

Trevligt, men dålig kommunikation

3.7
Elev · naturvetenskap · 28 april 2021
Elev · naturvetenskap · 28 april 2021
Trevliga lärare, men kommunikationen mellan lärare, rektor och ledning är väldigt dåligt förmedlad till elever.
Verksamheten använder inte SchoolParrot ännu. Tipsa dem gärna om oss!
  • Ej användare
  • Ej verifierade uppgifter
  • Kan ej besvara eller bemöta
Kom igång med SchoolParrotLäs mer om SchoolParrot

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Södra Storgatan 23, 25223, Helsingborg
010-3310507