Omdömen

3.6
Baserat på 90 omdömen och 709 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
7 sep 2023

eko

Fantastisk skola

Fantastisk skola. Tack!
Elev
5 maj 2023

Bild och form estet

Tibble gymnasium

I helhet så är Tibble en jättebra skola! Lärarna är fantastiska, min klass och alla estet-elever är fantastiska och estet-ämnena är jätteroliga! Enda nackdelen med skolan är sorgligt nog elever som inte går estet eftersom dom ofta säger nedlåtande kommentarer till esteter men det måste man nästan förvänta sig på alla skolor om man vill börja estet.
Elev
18 feb 2023

ekonomi ekonomi

Väldigt bra

Väldigt bra skola med trevliga elever och lärare
Elev
29 okt 2022

Natur

Tibble for the win

Bra skola med bra lärare! Fantastisk mat och världens skönaste mattanter. Lokalen är helt ok. MYCKET PLUGG
Elev
16 okt 2022

Ekonomi juridik

Vanlig skola

Bra skola stor så du får vara en i mängden men läraren ser dig!
En vanlig Täby skola som ja är snobbig är du inte de passar du tyvärr inte in. Lärarna är bra och skolhälsan funkar bra tex sommarskola om man inte klarar matten och nära kontakt med lärare och speciella anpassningar (extra tid om det behövs). Man märker att de är en friskola då de tagit in fler elever än skolan klarar av. Tex finns de inte stolar och bord åt alla i klassrummen, man får ibland sitta i korridoren och äta då det ej finns plats i skolmatsalen. Och man har lektioner i baracker. Maten är äcklig och toaletterna lika så. Plus att de alltid luktar avlopp :(
Föredetta elev
10 okt 2022

Estetiska programmet - musikal

Välj inte Tibble

För många elever, för små lokaler. Aldrig lagom temperatur och när jag gick där regnade det in genom ett hål i taket. Luktade ofta avlopp i hela byggnaden. Trång matsal och en skolkultur som bara gynnar de med hög social status. Skolan sparar in på resurser och kompetenta lärare för att gå med vinst. Det positiva är Tibble teater, fin scen och gott om platser.
Elev
8 okt 2022

Natur

Tibble

Rätt bra ångrar inte mitt val, men många elever så alltid fullt i matsalen typ och toaletterna. Men en bra skola om du vill lära känna folk
Elev
28 aug 2022

Ekonomi

Avloppet

Bra personer som går i skolan. Mycket status samt en överfylld skola för att ägarna ska tjäna pengar. Pga detta är det sjukt trångt och detta i sin tur skapar problem som avloppslukt i hela skolan etc…
Annat
1 jun 2022

Urusel skola helt enkelt

Sämsta skolan. Det är fler elever än vad som får plats i klassrummet eller vad man som seriös lärare hinner med. Det är omöjligt att ge den individuella hjälpen man skulle vilja ge alla sina elever. Dessutom är skolan inte uppriktig om detta vid Öppet hus. Då talas det om halvklass på t ex teknik. Vi hade inte halvklass på teknikleltionerna. Det som skedde var att efter flertalet påpekanden om detta så lades en extra lektionstimme in per vecka så att jag som lärare fick mer undervisningtid och då kunde jag byta en lektion till två halvklasslektioner (resterande lektioner var helklass som förut). Fick jag mer pengar, näe, inte en spänn för att utöka schemat. Det är också en tydlig betygsinflation på skolan. Det finns lärare som systematiskt ger för höga betyg, vilket skolan uppenbarligen ignorerar. Vill man som lärare jobba för en seriös inlärningsmiljö med lugn och ro t ex mobilfria lektioner så är detta inget ledningen vill ta ställning till utan hänvisar till att varje enskild lärare får göra som man vill. Skolan bryr sig mer om högt söktryck och att då gå ut med en policy om mobilfria lektioner är något som kan skada skolans rykte/popularitet. Men i slutändan är det omöjligt att som enskild lärare ta fajten med sina elever om mobilfria lektioner om "ingen annan lärare har det". Att äns be elever komma i tid är också en utmaning. Fått många hotfulla ord och kränkande kommentarer för att jag kämpat med det. Till slut orkar man inte. Det finns större bränder att släcka .
För dig som söker natur kan det vara bra att känna till att "forskningen" som bedrivs på denna linje är samma projekt år efter år. Har du ett syskon eller känner någon som redan gått natur så kan du göra copy paste på det mesta t ex gymnasiearbetet. Egentligen kan hela klassen samarbeta o göra en rapport gemensamt, men att ni bara byter siffrorna till era egna då iprincip hela klassen gör samma projekt (om man inte aktivt som elev letar upp ett eget gymnasiearbetet, men varför anstränga sig i onödan). Att det är samma projekt och enformigt har kommunicerats med skolan, men det är så dom vill ha det eftersom det utåt ser proffsigt ut, att det skulle vara någon slags forskarnivå. Var beredd också på att lära dig fel om hur labbrapporter skrivs. Dom ska inte vara 30 sidor långa med försättsblad, innehållsförteckning, abstrakt osv som vissa lärare här vill och som skolan väljer att lyssna på. Skriver du 30 sidor så är du inne på ett examensarbete. För elever som väljer att plugga vidare till kemist blir detta helt fel intryck av vad en labbrapport är. Pluggar du kemi så skriver du lätt 4 labbrapporter per vecka i vissa perioder (och rapporten skall in dagen efter du gjorde labben, inte 3 veckor senare). Dessa är på några få sidor. Det handlar om kvalitet och inte kvantitet. Är tråkigt att Tibble inte vill satsa på kvalitet och slutändan sviker man eleverna som inte lär sig att tänka. Det blir bara ett ordbajsande.
Elev
23 maj 2022

teknik

Teknik

Bra anpassat för teknik trots att det endast finns en teknikklass per årskurs. Vissa lärare kan vara svåra att förstå ibland.
Elev
22 maj 2022

teknik

Grym skola!

Skolan har bra lärare till bra och roliga kurser.
Elev
20 maj 2022

vaktis är gullig <3

Tibble är kung, ett bra val som gymnasium trots att skolan ofta känns som bara en byggnad. Jämför vi med närliggande gymnasium i Täby är skolarbetet och provintensiteten på Tibble sjukt avslappnad, men ändå lärorik och utmanande. Många kursen är väldigt lätta, andra kurser är fysik 2. Ärligt så är alla lärare grymt sköna. However, det finns lärare som ibland är störande opedagogiska och otydliga med sina kurser. Skönt med noll prov och kriterier tills två veckor innan sommarn då ingen kotte vet vilket betyg de ligger på. Ingen tvekan att folket som klagar på skolmaten har tomtar på loftet och helt fel inställning, ingen borde missa våra kulinariska gourmetmåltider. (helt utan risk för överdosering på koriander;) det kan inte alla skolor säga). Tibble har så gott som öppet hus varje dag, så det är bara att med självsäkerhet gå igenom de olåsta dörrarna. Välkommen!
Elev
20 maj 2022

teknik

Bra skola, rekommenderar

Bra skola, hade tre bra år här. Under pandemin hanterade skolan situationen väldigt bra och allt gick som det skulle, nästan som att man var i skolan. Lärarna har varit bra. Maten är helt otrolig, bästa skolmaten jag käkat i mitt liv.
Elev
20 maj 2022

teknik

Helt okej skola håll tummarna för bra matte lärare bara

Det är en helt okej skola! Dock beror det enormt på vilken lärare man får. Majoriteten bra och begripliga lärare. Speciellt när det gäller matte och fysik gäller det att få bra lärare och det tycker jag inte fanns för mig de första 5 terminerna
Elev
20 maj 2022

teknik

Omdöme

skolan är bra och jag trivs här
Elev
20 maj 2022

teknik

bra skola

bra skola, fina lokaler och lärare
Elev
20 maj 2022

teknik

Jag är nöjd! :)

Jag har varit väldigt nöjd med mina lärare! De har alltid hjälpt mig när jag haft svårt för något i kursen och man har märkt att de vill att man ska lyckas!
Tibble är en stor skola men man får samma känsla som att den hade varit liten just för att man får som ett personligt bemötande av alla!
Elev
20 maj 2022

teknik

Tibbles teknikprogram

Underbar skola. På Tibbles teknikprogram får du som person möjlighet att utveckla din innovativa men även personliga förmåga. Starkt rekommenderar andra att även välja teknik på Tibble gymnasium.
Personal
20 maj 2022

teknik

Den bästa skolan som jag har jobbat på!

Bra skola med kompetenta, engagerade lärare och ambitiösa elever. Bra arbetsro under lektionerna. Ledningen ger fullstöd till lärare när det gäller kompetensutveckling och utveckling av programmet i övrigt. Skolmaten kunde vara bättre!
Elev
19 maj 2022

teknik

Tibble

Riktigt bra skola. Inget speciellt att klaga på
Elev
19 maj 2022

teknik

Tibble

Generellt ganska bra. Vissa lärare är bättre än andra. Blir lite trångt ibland i korridorerna. Bra undervisning
Elev
19 maj 2022

teknik

Tibble

Riktigt bra skola. Inget speciellt att klaga på
Elev
19 maj 2022

teknik

Bra skola

Bra skola. Helt otrolig skolmat. Klassrummen känns som 5-stjärniga hotell. Den nya teknikdelen av skolan som introducerades förra året förbättrade skolan. Finns en cafeteria där man kan köpa macka och dricka. Lärarna arbetade efter elevernas behov.
Elev
19 maj 2022

Ekonomi

Bra skola

Bra skola med sköna elever. Ekonomilinjen kan rekommenderas om man vill ha en bred utbildning och slippa naturlinjens hårda plugg. Skolans läge gör det möjligt att dels gå till Täby C under raster, dels åka in till stan efteråt. Lärarna är entusiastiska i de ämnen som de undervisar i.
Elev
19 maj 2022

Ekonomi

Tibble - Täby kommuns bästa.

10/10 Toaletter
4/10 maten
8/10 Lokaler
10/10 Klasskamraterna
8/10 Lärarna
10/10 Totala upplevelsen

Skulle välja Tibble om och om igen, enda negativa är att matsalen ibland är överfull. 100x bättre än närliggande skolor som Åva, DAGY och Sparre. Sköna
o roliga människor i typ alla klasser och kul utanför skola (Till skillnad från på ÅVA). Skolan har bra lokaler o bibliotek, bra stor mängd toaletter. Ja finns inte så mycket o klaga på
Elev
19 maj 2022

Ekonomi

Rekommenderar Tibble

Bra socialmiljö.
Anpassad undervisning.
Lärare håller en god standard.
Rekommenderar starkt vid val av skola i Täby.
Elev
19 maj 2022

Ekonomi

Fin skola

Bra skola med grymma lärare, skolmaten är sådär så det är inte den du ska börja Tibble för.
Elev
19 maj 2022

Går ekonomi på tibble gymnasium

Skolan är bra och eleverna ambitiösa.
Elev
19 maj 2022

ekonomi ekonomi

Bra

Bra miljö, bra personer många möjligheter, ganska bra lärare, rekomenderar
Elev
19 maj 2022

ekonomi ekonomi

Bra

Mycket bra överlag. Bra lärare och undervisning där man kan utvecklas och få massa olika utmaningar. Bäst är dock eleverna och de som går på skolan, med en bra samanhållning och miljö är det alltid kull att gå till skolan.
Visar 30 av totalt 90 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen