Omdömen

2.5
Baserat på 18 omdömen och 147 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
1 feb 2024

Värsta skola

Mitt barn blev psykiskt må dåligt på grund av skola. Elever sitter i kalss medan föräldrar få frånvaro från skolan, har ingen samarbete med föräldrar Värsta skola i Uppsala .
Elev
30 maj 2023

bra skola

fantastisk älskar den
Annat
7 feb 2023

Varning för tiunda

Tiundaskolan tillåter att barn blir utsatta för våld
Elev
1 feb 2023

Tiundaskolan är bäst!

Tiundaskolan är bäst! Det är en av de bästa skolor. Jag gillar den här skola jättemycket:bra lärare,god skollunch och bästa städerska Pernilla och mattant Patriq!
Finns saker att göra utomhus.
Elev
31 jan 2023

TIUNDASKOLAN SKA BYTA REKTOR

Om du vill bli misshandlad så varsågod gå här.
Rektor gör inget!! Lärarna känner sig hotade, elever är rädda! Ungdomar bråkar varje dag!
I ett inlägg på unt säger rektorn (2023)
”Andra skolor i Uppsala har det värre”.
På mindre än ett år: 2 anlagda bränder, minst 4 misshandlad, många hotad. i 9an har 45% blivit utsatt för något! Tror Tiunda är värst.
Elev
16 jul 2022

Måste stoppas

Jag gick där i ett år och det var mitt värsta sämsta år.
När saker hände och lärare vet, gör de ingenting, helt orättvisa mellan elever och lärare. Det ända de gör är att skicka en kränkning anmälan och tror att allt är över. När de ser att saker inte är som det ska med sina elever gör de ingenting och ropar att "vår skola använder Kiev", tycker ingenting av användningen med Kiev gjorde skillnad. Elever har frihet mer än någonsin kränka en utan att en lärare eller någon där hjälper till. Även om en lärare ser att en elev blir misshandlad, "det är bara på skoj", nej misshandel är inte ok på alla sätt.
Att man hoppar över en lektion bara för att ingen lärare har utbildning för det är inte ok. Arbetsro saknas verkligen! Att gå runt i skolan gör att man känner sig otrygg, av att se hur alla röker och springer på varandra.
Jag tycker att detta måste förändras, hur allt hanterar sig är inte ok. Måste får ordning och reda!
Elev
29 maj 2022

Börja inte på denna skolan

Asså helt ärligt skolan är fett dålig liksom elevhälsan har alltid stängt och rektorn är typ aldrig i skolan och de köper in fett onödiga grejer. Sen elevcoacherna suger de vill inte ens lyssna på vad eleverna vill säga. Alla lärare suger hela personalen suger!!! JAG REKKOMENDERAR INTE DENNA SKOLA dessutom har det varit 5 bränder i skolan på 1 vecka och det har vart skottlossning utanför skolan, en elev har blivit nedslagen av 2 maskerade män. De bryr sig bara om vissa elever och resten struntar de i.
Annat
20 maj 2022

Skolan har blivit bättre!

Personalen har gjort ett fantastiskt bra jobb med att skapa ordning och trygghet i skolan. Jag själv har vid ett par tillfällen hoppat in som vikarie och måste säga att skolan inte går att känna igen jämfört med ett år tidigare. Eleverna är väldigt skötsamma och trevliga och för mig som vikarie var undervisningen fantastiskt.
Elev
16 feb 2022

Denna skola borde stängas ner

Sämsta skolan någonsin, lärarna är katastrof. Varje vecka är de alltid nån som tänder eld i en soptunna så brandlarmet går så hela skolan behöver springa ut. De säljs knark, alkohol och droger på skoltid jag har själv sett de själv. Folk bråkar, mobbas och slåss så att folk brutit ben och armar. Jag gick på skolan i två år sedan bytte jag direkt då jag inte orkade med. Man blev deprimerad av skolan
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2022

Nöjd.

Har haft tre barn på skolan. Alla har trivts bra.
Professionella lärare.
Förälder / Vårdnadshavare
16 okt 2021

förälder

Vart är vi på väg?

Det har varit 4 klassföreståndare på 2,5 år. Ett byte av klass. Ett byte av skolledning. Nya skolledningen arbetar med kontraktsformer och någon typ av regelverk som jag som förälder snarare uppfattar som ett sätt att själva försöka friskriva sej från ansvar och kostnader -ett förhållningssätt som jag tycker rimmar illa, när man arbetar med barn. Förra rektorn hade i alla fall ett modernt, agilt och kommunikativt ledarskap. Nuvarande kan inte se någon ”vinst” i samarbete och att lyfta människor i sin omgivning. Känns inte konstruktivt på en skola.
De fasta lärare vi haft kontakt med har varit ok eller rentav bra! men problemet verkar just nu vara dålig kommunikation/förutsättningar/ledarskap och ett grundläggande tankesätt i kommunen om hur ett ledarskap och en skolas ekonomi bör fungera…?
Om det enda som får ”styr” på föräldrarna och barnen är stenhård juridik då ligger problemet på ett regionalt plan om hur man försöker spara på resurser i den mån att man t.o.m. går emot skollagen. Ta bara de digitala kraven… en kostnad klart mycket högre än ett par ”skridskor” och ett krav från skolan att varje hem idag skall ha… det rimmar dåligt med en skola som ger lika förutsättningar för alla och där man enligt även barnkonventionen skall lyssna till barnen och deras behov.
Någon träslöjd har vi inte heller sett röken av än. Ingen lektion alls ännu och nu 6-an.
Ingen information alls gick ut från skolledningen efter skottlossningen. Bara för att man i nya ledningen vägrar lyfta problemen behöver inte betyda att de finns i verkligheten.

Förälder
Förälder / Vårdnadshavare
17 aug 2021

Dåligt styrt

Våld och mobbing förekommer i stor utsträckning utan konsekvenser. Lärarna som oftast är både duktiga, omtänksamma och kompetenta lämnas helt vind för våg. Ingen styrning från högre ort. Inga som helst repressalier för de som bråkar och stör. Jag har erfarenhet från både låg- och högstadiet. Pinsamt.
Förälder / Vårdnadshavare
21 maj 2021

Dålig skola

Under tre år har skolan haft 4 rektorer. Barnets klass har haft 2 lärare och otaliga vikarier.
Dålig ordning på skolan, inga direkt konstruktiva åtgärder vid våld och mobbing. Knappt några åtgärder alls utan en enda lång ström av bortförklaringar.
Extremt dålig ordning i klassrummet så studiero är obefintligt.
Nya rektorn lovar förändring men efter 1 år märks inte någon förändring utan det är som det varit tidigare.
Trots att man tillsatt elevcoatcher som ska hjälp till och man ska arbeta förebyggande händer absolut ingenting. Fortfarande tillåts våld mellan elever och mobbning genom att man inte har några konsekvenser när elever uppför sig olämpligt.
Förutom att det är extremt dålig ordning på skolan så har man under Corona pandemin inte lyckats hålla restriktioner. Lektioner hålls fortfarande i fulla klassrum utan avstånd mellan elever. Har även upplevt att lärare ”slätar över” det allvarliga i pandemin.
3år är mer än nog och nu byter barnet till annan skola.
Elev
4 maj 2021

Helt okej!

Jag lever med diagnosen ADHD och har bytt skola ett antal gånger, skolans elevhälso team är bra förutom *********** som har uttryckt sig rasistiskt och sagt n ordet (har jag hört). Psykologen är underbar och så förstående, skolan sägs vara hbtq+ vänlig och ingen trakasserar hbtq+ personer synligt men det är mer bakom ryggar och skämt om att någon skulle vara homosexuell. Vissa lärare är bättre än andra, det flesta tar hänsyn till min diagnos men det är svårt med vikarier ibland.
Skolan ska ha blivit lite sämre än förra året då de bytte rektor och tog bort assistenter för folk med t.ex. Diagnoser och de som finns har ej så stor kunskap kring diagnoser.
Vice Rektorn är snäll men vissa saker känns det som att det ej tas itu med, aldrig sett rektorn aktivt på skolan utan bara Vice rektorn, lite stökig men det är den skolan av 6 stycken som fungerat bäst för mig.
Utbildning kring hbtq och könsnormer är bra och informerande, bara dem omogna killar när som skämtar om det för att skapa reaktioner, mobbning tas itu om det är synligt men många använder ej sitt civilkurage när någon skämtar om t.ex Homosexualitet.
Förälder / Vårdnadshavare
1 maj 2021

En snabb resa utför

En snabbt nedmonterad elevhälsa gjorde att vi avslutade utbildningsresan för vårt barn. Alltför många lärare har slutat på kort tid för att allt skall kunna anses vara bra. Tidigare rektor hade ambitioner och visioner. Denna skolledning verkar fullkomligt tondöva.
Föredetta elev
2 dec 2020

Rekommenderar inte

Tiden då jag gick på den här skolan var den absolut värsta, lärarna gjorde ingenting för att skapa en lugn och trygg miljö genom att motverka mobbning och trakasserier, ironiskt nog skryter de om att Tiunda är den första HBTQ-certifierade skolan, det enda dem gjorde var att sätta upp prideflaggor i klassrummen, men inte brydde de sig när HBTQ-elever blev utpekade och utsatta av andra elever.
Förälder / Vårdnadshavare
5 nov 2020

Katastrof

Denna skola förespråkar våld i den mening att man som lärare och rektor inte tar ansvar för att förebygga våld och ha noll-tolerans mot våld. Dagliga slagsmål, elever som blir kränkta på de mest vidriga sätt av andra elever och lärare som kindpussas i coronatider, barnen delar plastmuggar i Coronatider, lärare som inte har koll på barn som försvunnit kort tider från skolgården, listan kan göras lång. Rektorn är totalt hänsynslös och inkompetent och arrogant. Skippa denna skola!
Elev
10 dec 2019

Gå inte här

Homofobisk och lärarna gör inget för att stoppa mobbing

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen