Omdömen

3.7
Baserat på 35 omdömen och 244 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
23 maj 2023

Ekonomi

Ingen kommentar

Skolan i sig är det inget större fel på helt ok lokaler lite ofräscht på toaletter och andra ytor men vad är inte ofräscht. Skolmaten går att skriva en bok om för att den är så dålig där finns det verkligen inga ord, vid något påskbord för nåt år sen så var större delen av maten fryst och kall i mitten. Anser också att matpersonalen och skolledningen vill ha elevernas åsikter och vill förbättra men dom lyssnar ändå inte, vi grabbar har försökt ändra skolmaten i 3 år men personalen är bara otrevliga och leker att dom är nåt. Så det brukar bli burda eller donken typ 4 gånger i veckan.

Lärarna har stor variation när det kommer till att lära ut visa är ändå helt okej på att lära ut medan andra inte ens försöker. Vi hade en lärare i tvåan som var bättre än vilken prime lärare som helst i hela Stockholm, men såklart ville inte den läraren gå kvar och då fick vi sitta och lyssna på en dräng i ett år i stället som saknar kunskaper inom typ allt, det är mycket snack om legitimerade lärare och sånt men tror bara att dem yippar och yappar för att det ska låta bra.

Välj annan skola om möjligt, finns många bättre skolor än Tullinge.
Föredetta elev
15 okt 2022

Naturvetenskap inriktning natur

Underbar skola med förbättringsmöjligheter

Gick ut för 2 år sedan men hade då en underbar klass, bra lärare och fin naturmiljö. Känns inte som ett jättestort hopp från grundskolan då lärare och klasskamrater är schyssta. Hade även en bra blandning av personer i min klass från olika områden och länder.

Håller precis som alla andra med om att matsalen är för liten och parkeringsplatserna för få. Tullinge håller dock på att bygga ut skolan så vi får hoppas på att det blir bättre då. Dessutom tycker jag att skolans betyg och omdömena man fick kunde vara något för stränga ibland.
Elev
13 sep 2022

Teknikvetenskap

Väldigt bra skola

Tullinge gymnasium är än så länge den bästa skolan jag någonsin har gått på.

+ Studieron
+ Lokalerna
+ Skolmaten
+ Lärarna
+ Typ allt annat

- Matsalen är för liten
Elev
26 aug 2022

Teknikvetenskap

Bra skola

Det här är lätt den bästa skolan jag har gått på. (Än så länge iallafall).

+ Bra cafeteria
+ Bra skolmat
+ Bra studiero
+ Onormalt lugnt på lektionerna
Elev
14 jul 2022

Naturvetenskap inriktning natur

Fantastisk gymnasietid

Mina år på Tullinge gymnasium har varit superbra! Det är en så härlig och bra skolan där lärarna är engagerade och väldigt duktiga i sina ämnen! Utöver det är gemenskapen på skolan väldigt stor då det händer massa roliga saker som filmkvällar och massa olika saker!

Jag skulle absolut tipsa andra att välja Tullinge gymnasium! :)
Elev
2 jul 2022

Snälla hjälp mig

Jag ska börja Tullinge nu efter sommaren men blir lite orolig av det recensioner jag läst. Är det verkligen så dåligt i Tullinge? Och finns det blandade kulturer och elever där? För det skulle vara verkligen jätte tråkigt att börja i skola med bara svenska personer och känna sig utanför!
En till sak jag undrar är hur ekonomi klassen ut ser ut. Äre sköna, trevliga och vilka sorts elever går där?

Om ni skulle välja mellan Tullinge ekonomi ekonomi eller Tumba aktier och finans, vilken skulle ni välja då? Har beslutsångest över det och vet nt vad jag ska ta. Fattar dock inte vad aktier och finans är och vilka som går där, brukar d gå många elever på finans? För man vill ju inte ha en död tråkig klass med bara 15 personer i.
Elev
26 maj 2022

Min åsikt

Det finns mycket att säga om denna skolan både negativt och positivt, för det mesta så anser jag att det är mycket negativt än positivt.
Jag har upplevt en dålig bemötande i denna skolan sen första dagen, men ändå har jag gett chanser och för varje dag jag går till skolan så inser jag hur dålig denna skolan är.
Personalen i skolan är fruktansvärt dryga, ställer du dom en fråga så kan dom ifrågasätta hela din existens. Rektorn och alla dom andra är inte uppmärksamma till saker som sker i skolan dom fokuserar på fel saker. Lärarna är alltid frånvarande vilket påverkar mycket elevernas studier och betyget, inte nog med det så är dom väldigt otydliga med det dom säger när det gäller exempelvis betyg och hur du ligger till.
Det är blandat i denna skolan, men för det mesta går det svenskar i denna skolan, rasism finns bland eleverna också som många omkring mig har upplevt.
Skolans mat är inte heller det bästa, men det är liksom mat man ska inte klaga... men dom borde steppa upp med det. Matsalen är dock värst, jätte liten är det fullt så får man vänta max 30 min eller mer.
Skolan är uppbyggd i byggnader, och detta sammarbetar inte med schemat vi har eftersom det är blandat. Ena lektionen har vi lektion i hus 5 sedan andra hus 3.. det blir liksom för rörigt.

Det ända som är bra om denna skolan är att man får i sig kunskaper, man lär sig saker.
Jag tror 100% att det finns mycket bättre skolor än denna, hellre åka långt till en bra skola än att åka nära till en sämre skola. Va säkra med erat val och låt inte skolan och bilderna på nätet catfisha er och om ni börjar här och känner att den inte är bra BYTTT DIREKT vänta inte. Det går inte att ge chanser till en sån rutten skola. tack å hej
Elev
23 maj 2022

Naturvetenskap inriktning natur

Anonym elev i åk 1 natur.

Tullinge Gymnasium är en ganska okej skola. Den har sina för delar och nackdelar som kan ses här nedan:

Fördelar:

• Fastän det är lite svårt att finna fördelar så finns det fortfarande. En fördel med skolan är att lärarna är kompetenta, de kan lära ut och har goda kunskaper.
• Skolans elever är ganska blandade, det vill säga att det finns alla möjliga kulturer och etniciteter, men skolan domineras av svenskar, men det finns fortfarande en hel del kurder bland annat.
• Lärarna är inte direkt jättehårda med bedömningen (men det finns undantag som du kan läsa bland nackdelarna).
• skolan är varken stökig eller otrygg. Har aldrig hört/sett mobbning.(men finns undantag)

Varken fördel eller nackdel:
• Skolmaten är decent, det vill säga att man kan äta maten, men maten görs utifrån vad kökschefen gillar (t.ex bestämde hon för att göra kycklinggryta med ananas i, fastän många elever inte ville ha ananas i så gick hon emot och sa att hon tycker att det är gott). I övrigt läggs det inte mycket energi på skolmaten, men den är trots allt ganska god och ätbar.
• Skolschemat är väldigt varierande, det vill säga att man kan sluta väldigt sent en viss dag och väldigt tidigt en annan dag.

Nackdel:
• Skolan är uppbyggd i flera olika byggnader, det leder till att man måste bland annat gå ut i det kalla vädret för att gå till en annan lektion under vintern.
• Fastän eleverna är blandade är de flesta drängar och skumma. Vissa elever kan droppa så skumma kommentarer att man bara vill fly där ifrån.
• Fastän lärarna inte är så hårda av sig så väger de oftast det sämsta man gjort mest vid en bedömning, kan vara väldigt frustrerande när man i övrigt gjort väldigt bra men gör sämre på ett annat och det sämre blir det betyget. Ett exempel jag har upplevt är att en elev jag känner fick enligt bedömningsaspekterna BBD och fick helhetsbedömningen D.
• Lärarna är fett kalla. De lärarna jag har beter sig som om jag vore en främling för dem, dessa lärare har jag väldigt svårt att skämta med och bara sitta och chilla med.
• Skolans matsal är väldigt liten (rymmer för ca 200 elever men det finns ca 700 elever i skolan)
• Fåtal antal parkeringar. Många i skolan kommer med moped/bil men enligt mig är det inte nån bra idé då det inte finns så stort antal parkeringar.
• Skolan är allmänt tråkig, långt ifrån livsmedelbutik och finns knappt uteparker såsom fotbollsplans mm. Skolan har ett basketplan, som dock ska rivas ner ganska snart.

Fastän skolan har en del för/nackdelar och har antagligen fler än jag har skrivit (kommer inte på några fler) så väger det dåliga ganska mycket. Därför skulle jag personligen ge 2-3/5
Elev
29 apr 2022

helt otroligt

Skolmaten är under all kritik den är många gånger fryst och rå vilket är helt oätligt men inte nog med det man blir också idiotförklarad av personalen för att man slänger mat. Lärarna är helt okej vissa är bra men andra är inte lika bra. Men det som är allra värst är att det finns en självutnämnd polis på skolan som har koll på att man har så tråkigt som möjligt man får aldrig låna en boll och vill man spela pingis så är det helt omöjligt för att pingisrack får man tydligen inte låna han är en menace för skolan och ett hinder för undervisning och kreativiteten.
Elev
15 apr 2022

Medel

Bra skola och god mat. Lärarna anpassar sig till eleverna och är motiverande. Bra lärare som vet vad de gör och är tydliga och snälla. Skön skola, men passar du inte in passar du inte in
Elev
8 feb 2022

Inget som rekommenderas

Ingen höjdar-skola. Jag rekommenderar inte TGY, välj en gymnasieskola i Stockholm. Ofräscha lokaler, vissa bra lärare och hård bedömning.
Föredetta elev
13 jan 2022

Ekonomi

Det duger

Naturnära och mysig skola med campus feeling. Kan dock bli lite ont om plats i matsalen och med en liten idrottshall och diverse halvbra lärare blir det inte optimalt. Kul att skolan ska byggas ut och renoveras, men hade behövts år sen.
Elev
5 sep 2021

Vård och omsorg

****** 05or

Asså skolan i sig är bra men 05orna är helt dumma i huvudet. De drygaste individerna som jag någonsin har träffat, helt sinnesjukt.
Lärarna är prima.
Mattanterna är guldvärda
Föredetta elev
1 jun 2021

Sambeteende

Bra val

Bra skola om man är seriös, inte mer läxor än på andra skolor. Många bra lärare och man får mycket stöd och hjälp. Min mentor var den finaste människan och saknar henne. Tycker lärarna är kunniga och undervisningen är ganska varierad, mycket öppna diskussioner och lätt att framföra klagomål samt om vi har velat flytta fram prov pg stress i andra ämnen så har det alltid gått bra efter samtal med läraren.

Maten är bra finns även tillgång till micro om man vill ha matlåda de dagarna maten inte faller i smaken.
Elev
28 mar 2021

Naturvetenskap inriktning natur

Nejdå

Om du vill välja natur - välj då en annan skola. Det finns bra lärare men den andelen är så pass liten att du förmodligen inte kommer få dem. Mycket prat om sammarbete mellan eleverna och lärarna, men ändå gråter sig klassen till sömns varje dag för att de är så mycket att göra. Hela klassen ångrar sig, välj något annat.
Elev
12 feb 2021

Naturvetenskap inriktning natur

Superbra skola

Är extremt nöjd över skolan. Bra studiemotivation, bra lärare och trevlig atmosfär i skolan
Elev
27 jan 2021

Seriös skola

Väldigt bra skola om man är seriös och vill något!! Läxor finns absolut men inte mer än någon annan. Maten är varierad och bra, bjuds alltid soppa och vegetarisk kost.
Elev
22 jan 2021

Tullinge gymnasium är skit

Extremt dålig skola, lärarna är helt okej pedagogiskt sätt. Men många av de är inte både rasistiska och skolans upplmålande av skolan som en trygg plats är en jävla lögn. Gå till Tumba eller vilket annat ställe som helst än Tullinge. 3 år du inte kommer få tbx.
Elev
8 jan 2021

Bra och lärorik skola

Väldigt bra skola för den som vill plugga vidare men mycket läxor osv däremot lär man sig mycket pga man behöver plugga mycket för att få bra betyg. Skolmaten är dock hemsk vissa gånger och vissa dagar tar maten slut så om det till exempel står att man får hamburgare så kanske endast kött utan grönsaker eller bröd finns kvar
Föredetta elev
8 jan 2021

Trivdes inte

Trivdes inte och lärarna var inte dom bästa, det fanns några bra
Elev
6 jan 2021

Väldigt bra

Riktigt bra gymnasium, väldigt seriösa gällande pandemin.
Elev
2 jan 2021

Tack, men nej tack

Går dit och gör det jag ska men inget mer. Lärarna varierar så i kunskap och hjälpsamhet, ena läraren är proffs på sitt ämne samtidigt som det känns som att den andra inte har någon utbildning alls. Ojämn utbildning skulle jag vilja kalla det. En dålig rektor som inte kan stå på egna ben utan hela tiden måste luta sig mot sin styrelsegrupp, omöjligt att ta upp problem med honom då han anser att skolan redan är ”perfekt”. Ganska tråkiga lektioner utan variation, beror såklart på lärare. Men min mentor jag har nu är den finaste människan jag träffat och jag kommer att sakna henne.
Elev
1 jan 2021

Bra skola!

Perfekta skolan för om man har svårigheter eller vissa diagnoser. Väldigt familjär skola!
Elev
20 dec 2020

Överlag en bra skola

Bra skola. lärarna är trevliga, dock kunde de vara lite mer hjälpsamma mot eleverna. Känns som de bara ger uppgifter utan hjälp, angår inte alla lärare men några gör så. De flesta elever är snälla och enkla att prata med. Överlag tycker jag att det är en bra skola att gå i.
Elev
19 dec 2020

Bästa skolan

Riktigt bra skola med engagerade elever och kunniga lärare!!
Elev
7 dec 2020

bästa skolan

bästa skolan! Bra lärare.
Elev
28 nov 2020

Trivs väldigt bra

Jag tycker att skolan är väldigt bra. Lärarna är kunniga och hjälper till. En av dem, min mentor, är bland de bästa människorna jag någonsin mött. Så snäll och omtänksam. Trevlig miljö med roliga människor.
Elev
20 sep 2020

Skön skola

Allt rullar på, vi lät oss. Det är skönt på rasterna/lektionerna. Lärorika dagar.
Föredetta elev
14 feb 2020

Bra utbildning

Var ett tag sen jag gick här, men på min tid var det definitivt en riktigt bra skola. Rekommenderar!
Elev
5 jan 2020

Helt onej

Helt okej, ganska dålig sammanhållning. Ganska otrevliga lärare som bara gör sitt jobb och inget mer för eleverna. Gå dit och gör ditt skolarbete och skynda hem och njut av tiden man slipper vara där
Visar 30 av totalt 35 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen