Omdömen

3.6
Baserat på 58 omdömen och 455 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 feb 2024

Natu

Rättvisa lärare som belönar hårt arbete

Lärarna på natur (både inom naturvetenskapliga ämnen och andra ämnen) är rättvisa och engagerade. De ser till att vi lär oss relevanta kunskaper som öppnar många dörrar för framtiden. Dessutom jobbar de i arbetslag där de utformar prov tillsammans med andra lärare och ser därför till att provet är på rätt nivå, inte överdrivet svårt eller lätt (inga glädjebetyg här), vilket underlättar starkt inför kursprov/nationella. Stort fokus ligger även på att kunna producera välskrivna uppsatser med ett lämpligt vetenskapligt språk.

Så länge man pluggar och gör uppgifterna som ges klarar man sig fin fint. Självklart kan vissa behöva spendera mer tid på vissa ämnen, men utbildningen är inte alls överväldigande, i alla fall inte på TG.

Tycker faktiskt även att det är väldigt skönt att vi på natur är i en slags separat del av skolan (oasen). Då har man alla naturare och teknikare samlade och skåpen riktigt nära klassrummen i 2:an.
Elev
22 aug 2023

Ekonomi aktier och finans

Väldigt bra skola

På Tumba Gymnasium, särskilt inom ekonomiprogrammet med inriktning på aktier och finans, hittar du en utmärkt utbildning. Lärarna är kunniga och dedikerade, och de lär dig på ett sätt som verkligen förbereder dig för framtiden.

Skolan erbjuder en trygg och inkluderande miljö där eleverna har möjlighet att växa och utvecklas. Jag har haft en fantastisk tid här och har verkligen kunnat dra nytta av alla möjligheter som skolan har att erbjuda. Om du letar efter en säker och utbildningsmässigt berikande plats, så är Tumba Gymnasium definitivt värd att överväga!
Elev
12 dec 2022

Bra skola med bra möjligheter

Bra skola med bra lärare som vill hjälpa en igenom skolgången på ett effektivt sätt, väldigt kompetenta lärare med lång erfarenhet. Skolmaten är väldigt god(kanske lite tjatigt med fiskpinnar varje vecka men den funkar) Välj Tumba gymnasium om du vill få en möjlighet att få bra lärare och bra chanser att klara gymnasiet på ett enklare sätt men också mycket roligare undervisning.
Elev
7 dec 2022

Samhällslinjen

Tumba

Älskar. Lärarna på samhällslinjen vill vara där och tar sin tid för att få eleverna att engagera sig. Eleverna är en bra blandning med ungdomar från hela Stockholm. Finns olika tränings profiler som handboll, hockey och konståkning. Sök hit om du vill gå en bra skola.
Elev
3 dec 2022

Samhällslinjen

En bra skola

Väldigt bra skola med bra elever och lärare. Däremot så har det funnits jobbiga lärare som har inte varit rättvis med betygen och biträdande rektorn gör inte så mycket åt saker och ting lite också om mobbning. Samhälleslinjen är bra för jag går där.
Elev
28 nov 2022

Naturvetenskap

dålig skola välj inte den

Den här skolan är ett fucking skämt de bryr sig inte om dig. OMG gumman du kommer kanske inte gå ut med en gynasumexamen, mmm undrar verför. Jo det är för att de inte alls hjälper indevider med diagnoser, de vägrar se roten av problemet och det är att de inte lyssnar alls på deras elever specirellt i natur. De har ett otrevligt bemötande när man genuint vill bara förbättra sin lektions upplevelsen, och vissa lärare blir arga för att man råkat prioritera något annat en specifik vecka när det är en av deras tips perioritera det du har svårt med. Detta kommer är ett citat från en lärare " du prioriterade alltså något annat ämne istället för mitt" det kan vara förståligt ibland men dena lärare gör ofta det i sabande med ilska man som elev skäms att ens vara där. Detta är något som förekommer under flera lektioner och vissa lärare tar inte ens hänsyn att till att man har en diagnos. Sen är specialpedagogerna inte kompetenta att ge råd alls de hjälper inte på ett bra sätt alls, en av de gav förslaget till min lärare att inte lägga stavnings korektion när jag har en diagnos som kräver det. Till mina vänner erbjöd de inte alls några bra tips häller en fick tipset att ha mindre provtid när hon bad om mer och den andra som hade svårt med matte fick tipset att göra två tal per dag, hon gick natur. SAMANFATNINGSVIS suger den här skolan och ingen bryr sig om dig, vill du klara dig i den skolan ska du inte ha diagnoser eller mentala problem för de kommer inte ge dig någon hjälp, SOM BÄST KOMMER DU FÅ EN KLAPP PÅ AXELN OCH E I ALLA ÄMNEN. Det ända bra som hänt mig i den skolan var att jag träffade sköna vänner annars får den skolan -100000000000000000/10. De ända bra lärarna är Genet, Daniel och Calle !
Föredetta elev
28 nov 2022

Naturvetenskapslinjen

Elaka lärare

Lärarna tar ingen hänsyn till eleverna, speciell på den naturvetenskapliga linjen. De skiter i dina diagnoser och dem inte in dig i skolan även om du blir diskriminerad i din nuvarande skola och knappt har skillnad hos kurserna. Vissa elever är härliga, andra förfärliga och lärarna skiter verkligen i allt.
Elev
25 okt 2022

Ekonomi

Mobbning och kriminalitet är hög

Jag började precis på ekonomi och juridik och blir mobbad dagligen av mina klasskamrater samt lärare.
Elev
3 okt 2022

Bra skola

Skolan är väldigt bra men det finns plats för förbättring
Elev
28 sep 2022

Film och TV

Bra.

Bra.
Elev
25 sep 2022

Ekonomi ekonomi

Skit bra underrated som fan

Bra bra skit bra skit bra skit bra skit bra skit bra skit bra
Elev
25 maj 2022

Bild & Form – Animation

Bästa animationslinjen på gymnasienivå i Sverige

Fördelar:
– Fantastisk spetsutbildning med väldigt kompetenta och trevliga lärare
– Väldigt hög kvalité på material (vi har fått jobba med bl.a MacBook Pro-datorer, Wacom Cintiq-plattor, TVPaint Animation, Adobe CC och Clip Studio Paint)
– Mysiga bildsalar
– Elevkår och klubbar finns numera för den som är intresserad
– Skolan ligger väldigt nära till buss & pendeltåg, samt Tumba Centrum
– Väldigt bra gemenskap i klassen, delvis eftersom vi alla har minst ett intresse gemensamt :)

Nackdelar:
– Skolmaten är inte alltid den bästa (även om den är extremt mycket bättre än den jag fick på högstadiet)
– Hade två obehagliga/otrevliga lärare
– Esteterna får en hel del skit från elever från andra program

Går ut tredje året på animationslinjen om två veckor, och är extremt glad över att jag började på Tumba! Kan inte säga så mycket om kvalitén på de andra programmen, men just animationsprogrammet är verkligen otroligt bra. Vår mentor var helt underbar, och våra andra lärare har också varit väldigt lyhörda och trevliga (med två specifika undantag, men även de var ändå relativt kompetenta inom sina ämnen). Fördelarna vägde för mig upp för nackdelarna tusen gånger om. Om man vill plugga animation på gymnasiet är Tumba den absolut bästa skolan att gå på!
Elev
24 maj 2022

teknik

Tumba Gymnasium kanske Södertörns sämsta skola

Så brutalt dålig skola. Går ut teknik om någon vecka o det är den sämsta linjen/skolan du kan börja på. Lärarna bryr sig inte ett skit om dig och du kmr slava bort ditt liv för en jävla examen. Riktig skitskola skulle ge den 0 i poäng om de gick börja inte här om du faktiskt gillar att leva.
Föredetta elev
3 maj 2022

Naturvetenskap

Skulle inte rekommendera skolan

Många lärare betygsätter eleverna baserat på deras personliga åsikt om dem. Mycket homofobi, islamofobi och rasism (mot svarta) från eleverna.
Elev
22 apr 2022

teknik

Bra skola

Som elev på skolan tycker jag att den är rätt bra. Alla lärare är behöriga och jag känner att man får den hjälp man är i behov av. Inom vissa kurser kan instruktionerna bli otydliga och man förstår inte riktigt vad som ska göras på lektionerna men det beror helt på läraren. I början var det svårt att hitta till sina klassrum då skolan är stor men det kommer med tiden. Bra skolmat och skolans miljö känns bra med personal och elever. Jag rekommenderar skolan.
Elev
14 apr 2022

Rekommenderar inte

Homofobiska och sexistiska kommentarer från elever. Otydliga instruktioner av lärare angående vad det är förväntat att man ska kunna till proven. Inte ovanligt att proven innehåller sådant man aldrig hört talas om förut eller som läraren glömt gått igenom. Framförallt min utveckling när det kommer till språk har helt stannat av. Brist på feedback och utrymme att öva på det man gör fel. Mina betyg är enbart grundade på kunskaper från nian och jag kan meddela att kvalitén på mina arbeten och mina kunskaper stadigt sjunker. Rekommenderar inte denna skola.

//elev på skolan
Elev
31 mar 2022

teknik

Börja inte tumba, SPRRIIIIIIINNNNNGGGGGG

DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLIG SKOLAAAAAAAAA SÖÖÖÖKKKKK ALDRIG HIT NI KOMMER HAMNA I DEPRESSION. Lärarna skiter i dig totalt till o med om du har F, dom försöker inte ens hjälpa dig. Dom använder sin ipad för dom inte kan lära ut. Kalla korridorer otrevliga lärare. Det tar dom 2 månader att fixa ett schema och när det är 10 veckor kvar av skolan så lägger dom in en extra lektion för att läraren har varit sjuk vilket vi inte ska behöva lida för. Du får inte ens tillbaka ditt prov för att kolla på vad du behöver öva på. Dom ger inte rest/om-prov till elever som varit sjuka, som sagt dom skiter i dig och din framtid totalt. Har inte heller lärt mig något på lektionerna, går teknik programmet och vet inte ens om jag kommer söka till det jag vill på grund av att jag inte har lärt mig något.
Elev
30 mar 2022

Teknikprogrammet- samhällsbyggande och miljö

BÖRJA INTE TUMBA!

”Lärare har bra kommunikation och de lyssnar på elever”. Absolut inte! Börja inte i Tumba om du inte vill få F i nåt ämne. 3 år i rad har man behövt införa lovskola för att lärarna är så dåliga. Räkna dessutom med ett F i fysik, vill inte ens diskutera de hemska lärarna man får som vägrar ge omprov de tycker det är helt okej att gå ut med ett F. Räkna med samma dålig mat varje vecka. Hård ris o hård pasta, vi får aldrig spaghetti och maten är som fryst från Ica. Det är fruktansvärt kallt i korridorerna och i klassrummen och alla proven läggs på samma vecka. Räkna dessutom med att din engelska kommer bli sämre, finns inte så dåliga engelska lärare som i Tumba. Ni blir lurade av deras falska marknadsföring, kom inte till Tumba jag varnar er.
Elev
11 feb 2022

Naturvetenskap

Vem sa att Tumba natur va bra?? - dem är lögnare

Lärarna är ignoranta. Ledningen/rektorerna likaså. Dem bryr sig inte om dig så mycket då det är 1300 på skolan. Hörde alltid rykten om att "TUMBA ÄR JÄTTE BOUGIE" och att skolan är jätte bra. WELL WELL WELL, inte på natur delen i alla fall. Finns en skillnad på om det är några, eller MAJORITETEN av lärarna som är skit. Hela min klass är onöjd av skolan men det finns inte särksilt mycket vi kan göra åt det på grund av vår IGNORTA LEDNING och lärare.

SÅ, om due en klok individ KOM INTE TILL TUMBA NATUR!!!!!!!
Elev
11 feb 2022

Naturvetenskapslinjen

TUMBA NATUR - KOM INTE HIT!!! AVRÅDER STARKT

Har gått här i 2 år. Naturvetenskapslinjen. Gick ut med 330 merit. Hatar skolan. Ledningen.

Anledningen till att det är SÅ OLIKA omdömen om just naturdelen beror på lärarna. Det är lite som bingolotto, antingen får man de bra elr dåliga lärarna. Tyvärr fick man otur och fick de "dåliga" lärarna. Jag fattar att man tänker "jaa men alla lärare kan inte vara bra och skolan kan inte vara perfekt, något mindre bra finns med varje skola." Det har ni 100% rätt i men det är skillnad på om en eller två lärare är dåliga, eller om MAJORITETEN är det. Tycker helt ärligt att av alla mina lärare är 1 bra. Resten vill antingen inte FÖRKLARA varför man fick det betyget man fick, för att de tror att "vi naturare försöker bara smöra och diskutera upp våra betyg." Det är ju vissa som gör det, men dem kan inte bara för det inte prata med elever alls. Tycker det är lite barnsligt, vi är "vuxna" och ska kunna hålla en normal konversation om betyg.

Fördomar/Förväntingar
Gång efter gång har jag, och min klass, märkt att vi behandlas annorlunda bara för att vi valde natur. Det kan vara allt från fler prov än vanligtvis i veckan, för att "ni är naturare ni klarar av sånt, ni är skolans smartaste elever", hur är detta rättvist?? Varför ska vi behöva "tåla" med fler prov, inlämningar och presentationer än andra linjer bara för att vi tog natur? Och ja, jag snackar om situationer där lärare faktiskt har möjlighet att flytta fram på sånt men helt enkelt väljer att ha det samma vecka som alla andra grejer bara för att dem "vill ah det så". Ledningen är inte heller bättre, ett par elever diskuterade hur en lärare sa rasistiska saker mot dem och bokstavligt diskriminderande dem och allt dem hade att säga var "vi ska ta ett snack med honom/henne." Ett snack? Är det ALLT dem har att säga efter att en lärare framför 30 elever sagt rasistiska grejer och diskriminerat elever?? Blir så besviken.

Lärarna
Som jag tidigare nämnde, är det lite av bingolotto. Det är en grej om NÅGRA lärare är dåliga, ingen skola är 100% perfekt liksom, någon sorts nackdel har dem. Däremot är det inte en nackdel längre, utan ett PROBLEM när majoriteten av dem är dåliga. Ni undrar säkert vad jag definerar som en dålig lärare; En lärare som inte är villig att berätta varför dem lagt det betyget dem lagt, en lärare som inte kan tänka sig ha fel och tror en är felfri och vägrar ta emot kritik från elever, lärare som inte tar hänsyn till att eleverna kan ha MYCKET annat samma vecka och kommer då prestera sämre och sist lärare SOM INTE KAN PLANERA!!! :)

Overall/Sammanfattning
Vissa lärare(typ 2 av 14) är öppna för förslag från elever, har jätte bra pedagogik men deta gäller tyvärr en liten andel av dem, tycker jag (och ALLA mina vänner, ja jag frågade dem). Man blir så besviken när man kommer till en stor skola, med så bra rykten men blir bemött med det motsatta. Envisa lärare, ignorant ledning som skiter i eleverna fullständigt och orättvisa betygsystem. Vissa elever får komplettera, andra inte. När vi väl frågar VARFÖR och vill genuint veta varför vi inte får samma möjlighet försöker dem bara gå bort från ämnet och blir arga PÅ OSS. Jag syftar på elever som fått MER ÄN godkänt och får komplettera upp sina betyg till A.

Dessutom har vi många lärare med deras egna betygsystem. Istället för att följa kunskapsmatrisen som resten av Sveriges gymnasieskolor, utgår dem (språklärare, nämner inga namn) efter känslor. Frågade seriöst en lärare hur jag kan nå A nivå och vad han/hon söker för på den nivån och fick detta svar: "När man läser en A-text vill man känna WOW, man vill läsa genom hela och få en WOW-känsla, att man märker att eleven får en att reflektera...helt enkelt en wow-faktor." Mitt blod kokade. Dem ska väl utgå efter kunskapskrav?? Når jag A nivå för kunskapskravet spelar det fan ingen roll om du känner WOW eller inte efter du läst min text.

Avslutningsvis vill jag säga att om du funderar på att söka till Tumba NATUR, skulle jag stängt inte rekommendera just denna linje. Ja, jag vet att ingen skola är perfekt eller felfri, men denna skola har för mycket minus. Så är det när man är ignorant och inte lyssnar på elever, har sina egna betygsystem och vägrar ta emot kritik. Rekomenderar ej. Var klok nu och sätt helst inte din fot i skolan, inte natur delen iaf
Elev
26 jan 2022

Ekonomi

:(((((

Det går helt enkelt inte att jobba på lektionerna för alla e så kaos
Föredetta elev
17 sep 2021

Humanistiska programmet

Wohoo

Jättebra min mentor var min mamma. Ekonomerna har svårt att vara tysta i korridoren dock
Elev
10 mar 2021

Död skola

Hmmm, vad ska man säga om Tumba?
Jag hade höga förväntningar på Tumba när jag fick höra att det var en av ”Stockholms topp 10 populäraste skolor”. Well....no. Tumba förtjänar inte sin ”popularitet” och det finns inget speciellt med denna skola. Lärarna är helt okej, de gör sitt jobb. Lokalerna är super deprimerande och man blir trött av gå i skolan. Det finns ingen mångfald på skolan då alla har samma bakgrund. Ingen elevkår finns och man kan verkligen inte umgås med andra linjer. Jag ser knappt andra linjer. Människorna jag går med är extremt tråkiga och likadana. Skolan gör dessutom ingenting för klass sammanhållningen. Maten är okej men samma rätter serveras ofta. Det enda jag tycker om är skolbibliotek, det finns många böcker att välja mellan. Jag önskar jag valde en annan skola då det känns som att det här kommer bli mina 3 sämsta år.
Elev
31 jan 2021

Varierad skola

Bra skola med för det allra mesta utbildade och fantastiska lärare. Även om skolan har så många elever så har inriktningarna som egna delar av skolan med sociala rum där en har det flesta lektionerna, det gör att det inte känns för storskaligt. Det här även än klar fördel att det för det finns jättemånga spännande kurser att ha som extra val :)).
Finns riktigt stor variation mellan folk som går på skolan du lär hitta nån som är som dig ;)
Mycket focus på plugget, avancerade uppgifter och en del prov (men bara ca 2 max/vecka)
Elev
29 jan 2021

Omdöme

Rolig, bra lärare, bra sammanhållning
Annat
23 jan 2021

Inte alls bra

Rektorn ska alltid tjata om hur Tumba gymnasium är "En av stockholms mest sökta gymnasium". Rektorn är också själv väldigt otrevlig. Man får för många läxor av lärarna i alla ämnen vilket gör att man inte ens kan ta någon paus. Alla ekonomi elever är väldigt otrevliga och ska alltid stöka till i hallen men är ändå favoriserade av rektorn. Sök inte hit!
Annat
23 jan 2021

Inte alls bra

Inte alls bra, går skitelever i skolan som ligger med varandra och är taskiga. Sök inte till Tumba
Elev
22 jan 2021

Perfekta skolan

Tumba är en mycket bra skola rekommenderar alla dit. Finns däremot en nackdel, om din lärare ***** ****** ********** byt skola eller klass snabbt!!
Elev
15 jan 2021

Min bild av Tumba

Jag gick på Tumba gymnasium, med diagnoser och skoltrött som fan. Jag klara det med hjälp av suporten av lärare, extra hjälpen och alla speciell dagar och ofc vänner. Tumba är ingen vanlig skola. Här är vissa dagar fest andra plugg. De finns personligheter och hjälp att få! Alltid nya saker som händer så som dansande lärare och elever i entrén med musik i högtalarna till fights utanför skolan till aktivitets dagar och special mat dagar. Skolmaten är den bästa skolmaten jag haft på en skola. Ger Tumba 9/10
Elev
10 jan 2021

Börja på Tumba gymnasium!

Älskar skolan, bästa klassen! Jag är tjej och går teknik, det är nästan inga grupperingar vi alla är som ett stort kompisgäng! Fantastiska lärare, det finns ingen jag inte tycker om, jättebra mattelärare de förklarar bra, de är förstående och hjälper till om man inte har lärt sig något specifikt i grundskolan.

Skolmaten är riktigt bra!

Allt jag har att säga är börja på Tumba gymnasium!
Visar 30 av totalt 58 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen