Omdömen

2.0
Baserat på 8 omdömen och 68 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
23 aug 2023

Välj inte denna skola!!!

Finns knappt något bra med denna så kallade skola.

Eleverna får mobba folk fritt utan att personal bryr sig. Mobbning är extremt vanligt både bland tjejer och killar.

På de flesta lektionerna är det hög ljudnivå och lärarna ger upp på att få tyst på klassen. Folk vägrar grupp arbeta med folk de inte gillar och går till sina vänner istället och lärarna kan/vill inte göra något åt detta.

Vissa lektioner tar en fjärdedel av lektionstiden åt att samla in folks telefoner som används, få folk att spotta ut tuggummi och få elever att sätta sig på sin plats.

Elever har knappt någon tid att duscha och byta om på idrotten.

Ibland finns det inte tillräckligt med mat för alla elever och då får man gå hungrig eftersom ny mat måste levereras och det tar lika lång tid som ens lunchrast är.

Rektorn är extremt skum och fattar inte hur Uppsala kommun låter denna person sitta kvar när skolans elever är helt ur kontroll och rector inte tar något ansvar gällande detta och försvaret är att alla skolor är så men nej det är de ej.

Helt enkelt välj inte denna skola
Föredetta elev
23 aug 2023

Välj inte denna skola!!!

Jag uppmanar alla elever att inte börja på denna skola. här är några punkter om denna skola som jag hoppas få dig att välja en annan skola.

Eleverna får mobba folk fritt utan att personal bryr sig. Mobbning är också extremt vanligt både tjejer och killar blir mobbade.

På de flesta lektionerna är det hög ljudnivå och lärarna ger upp på att få tyst på klassen.

Folk vägrar grupp arbeta med folk de inte gillar och går till sina vänner istället och lärarna kan/vill inte göra något åt detta.

Vissa lektioner tar en fjärdedel av lektionstiden åta att samla in folks telefoner som används, få folk att spotta ut tuggummi och få elever att sätta sig på sin plats.

Eleverna får knappt tid att byta om och duscha efter idrott vilket gör att elever inte duschar.
Föredetta elev
12 jun 2023

dåligt bemötande när det kommer till trakasserier

under mina fyra år på tunabergsskolan har jag noterat att skolan har visat en oroande brist på engagemang när det gäller att hantera trakasserier. trots att de uttrycker en önskan att lära sig från USA (som sagt i ett reportage från oktober 2022), där problemet erkänns och bekämpas mer aktivt, är det beklagligt att de inte vidtar adekvata åtgärder för att skapa en trygg och respektfull miljö för alla elever. detta bristande ansvarstagande kan skapa en ogynnsam atmosfär där speciellt kvinnor inte känner sig säkra och stöttade. det är viktigt att skolan omprövar sin hållning och vidtar konkreta åtgärder för att bekämpa trakasserier och främja jämställdhet på riktigt. dessutom har vissa lärare ett problem med att lägga ut provresultat tills att det nästan är för sent att t.ex. göra omprov, vilket jag anser är en bidragande faktor till den bristande elevhälsan. det fanns också en lärare som bestämde sig för att de var en bra idé att berätta mitt provsresultat i kön till ica-kassorna. samma lärare fick mig också att skriva ett omprov i samma klassrum där det kollades film, utan att erbjuda hörselkåpor.
Elev
25 apr 2023

Tunaberg är dålig

Rektorn skiter i vad eleverna tycker å säger. Lärarna behandlar eleverna som djur och är allmänt otrevliga! Tycker inte att denna skola är bra
Annat
14 okt 2021

Problemskola !

Skola där eleverna härjar fritt med rektorns tillåtelse ,förstår inte att kommun eller skolstyrelse gör ett besök på skolan för kontroll över hur skolan sköts då rektor och lärare säger sig inte ha något ansvar alls över eleverna under skoltid utanför området ?
Föredetta elev
1 sep 2021

Hade ganska bra 4 år på skolan

Bra skola med engagerade och trevliga lärare. Helt ok skolmat men lokalerna är väldigt slitna. Stämningen på skolan är härlig men hamnade tyvärr i en dålig klass. Men overall ganska bra skola. Lätt att få höga betyg
Föredetta elev
13 nov 2020

Finns inget positivt att säga

Nu var det ett par år sedan jag gick på Tunaberg men mina erfarenheter därifrån var inte alls bra. Jag läste i allmän klass och hade en väldigt stökig klass, fanns inte alls någon arbetsro på lektionerna. Skolans byggnad är gammal och har inte renoverats på säkert 50 år, vilket märktes och gav ett väldigt sunkigt intryck helt enkelt. Förutom detta var stämningen stundtals hetsig och det skedde flera slagsmål och konflikter mellan elever i korridorerna. Lärarna gav ett mycket trött intryck redan i början av terminen och var väldigt oinspirerande, med något undantag. Jag bytte därifrån efter några månader eftersom jag var väldigt missnöjd med skolan. Kan därför inte rekommendera skolan alls. Har tyvärr inget positivt att säga om skolan.
Föredetta elev
22 sep 2020

Jag tyckte det var en bra skola.

Bra skola, har inget dåligt att säga om den jag älskade min tid där.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen