Omdömen

3.6
Baserat på 21 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 sep 2022

Naturkunskap

Östrabo <3

Jag bara så älskar skolan och trivs hur bra som helst, jag har ju valt natur så jag kan inte säga så mycket mer än att jag ångrar inte mitt val, har trevliga läraren och otrevliga klasskamrater. Rekommenderar verkligen skolan!
Elev
28 aug 2022

Naturkunskap

Östrabo 1, lugn men svår naturlinje

Trygg och lugn skola, hårda lärare, höga krav för höga betyg men man får lära sig mycket!
Elev
23 okt 2021

Naturkunskap

Okej skola, men dåliga lärare

Okej skola. Lärarna favoriserar och är inte så förstående eller hjälpande. Inte så nära relationer mellan lärare och elever och för stora klasser. Dåliga lärare inom natur ämnena som inte hjälper dig, och oklar svensklärare. Lokalerna är okej, lite omysiga. Lätt att hitta salarna och liten skola. Försegår mycket utfrysning.
Elev
14 maj 2021

King skola

King skolan men bygger om så aldrig tyst
Elev
20 jan 2021

Bra skola med höga krav

Vi får mkt mer jobb jämfört med andra skolor, men miljön är bra, ingen mobbning, vi öppnar dörren till varandra och så. Man får studie stuga 4 ggr i veckan ungefär
Föredetta elev
18 jan 2021

Bästa matteläraren

Gick natur
Väldigt nöjd! Bra lärare med få undantag.
God stämning!
Elev
15 jan 2021

Östrabo 1 - Min syn

Gick på naturlinjen. Hade skit bra lärare i fysik och matte olikt alla andra som gett sitt omdöme. Inget för de lata direkt...
Elev
4 jan 2021

En lugn skola

Går teknikprogrammet just nu, i 1:an, och precis gått klart första terminen. Skulle säga att skolmiljön inte är särskilt bra. Ganska tråkig och instängd skola och 90% av alla klassrum har inga fönster utåt. De flesta klassrum har några fönster men dessa är ut mot korridoren, annars så finns det ibland ett litet 0,5 x 0,5 meter fönster i taket som inte gör så stor nytta. Detta är bättre på Sinclair och Agneberg så utifrån
den "visuella" arbetsmiljön så är Östrabo 1 sämst. När skolan byggdes hade man tanken att elever inte skulle fokusera på vad som hände utomhus utan på att jobba, väldigt omodernt tänk och helt fel tänkt enligt mig.

Finns bra lärare, speciellt inom SO ämnena och svenska men inom Fysik och matte är det sämre. Har du tur får du en bra lärare inom dessa ämnen men majoriteten blir missnöjda vad jag fått höra. Ganska dåligt med tanke på att matte och fysik står i fokus. Jag drog nitlotten och fick inte den bästa läraren direkt inom dessa två ämnen. Skolmaten är helt okej, lite oftare mjukt bröd till maten än i grundskolan vilket uppskattas, finns även en kiosk med ok priser, kunde varit något lägre priser.

Ps. Går du teknik, kom ihåg att välja till historia 1a2, viktig kurs inom yrken såsom jurist och polis!
Elev
8 dec 2020

Östrabo är ett bra val

Går natur och är extremt nöjd med mitt val.
Elev
7 dec 2020

Okej utbildning men förstör duktiga elever

På teknik är skolan bra förutom att mentaliteten är dålig o h man uppmuntras inte till att bli bättre. Vissa lärare är bra men många är dåliga, framförallt inom matte och fysik. Maten är hemsk, till och med bamba-personalen säger åt en att att inte ta av maten för att den är dålig vissa gånger.
Elev
4 dec 2020

Lärare

Dåliga lärare i matte och fysik. Dem andra lärarna är bra.
Elev
23 nov 2020

Bra skola men stressrelaterad psykisk ohälsa

Bra skola med många kompetenta lärare och stor möjlighet till en väldigt bra utbildning. Dock mår många på NA psykiskt dåligt och går in i väggen för att det är stor press, men kan man hantera det en bra utbildning. Maten är inte den bästa
Elev
18 nov 2020

Helt ok skola, dock en del brister

Helt okej skola, finns många bra lärare dock få bra inom matte och fysik. Maten är däremot inte det bästa, och detta kommer från en person som äter inprincip allt.
Föredetta elev
2 sep 2020

Många klasskamrater mådde psykiskt dåligt

Jag gick det naturvetenskapliga programmet. Skolan och lärare satte otroligt stor press på oss elever. Upplevde flertal gånger att vi på natur hade högre krav för att få A än på de andra programmen och flertal elever gick in i väggen. Vi hade riktiga tentor, trots att vi bara var 15-19 år. På tre program hade skolan enbart en kurator, som inte heller alltid fanns på plats. Såklart fanns det bra och förstående lärare, men man upplevde aldrig att själva skolan prioriterade elevernas välmående.

Stod man däremot ut med pressen och elitismen, kunde man få riktigt höga betyg och kunskaper. För många blev det dock för mycket.
Föredetta elev
26 mar 2020

ÖSTRABO

Helt okej skola, svåra linjer såsom teknik och natur. Fåtal duktiga lärare i matte samt fysik.
Elev
11 dec 2019

Skolan har mycket upp och ner.

Många bra lärare, men också väldigt många "sämre" lärare. Maten består utav mycket vegetariskt och när det gäller att lärare planerar prov bestämmer alla sig för samma veckor.
Föredetta elev
25 okt 2019

Trevlig skola

Trevlig skola! Bra lärare.
Elev
11 okt 2019

Underbar skola för studiemotiverade elever.

Många trevliga och engagerade lärare som hjälper alla. Den som hamnat på efterkälken och de som vill lära sig utanför studieplanen.
Förälder / Vårdnadshavare
25 sep 2019

Superbra!

En jättebra skola med lärare som verkligen bryr sig om eleverna. Lärarna är villiga att göra vad som helst för att se eleverna nå sina mål :)
Elev
7 sep 2019

Jättebra skola, alla är sociala och snälla

Jag går i Östrabo, jag går i ettan och första 2 dagar var inte som jag förväntade mig men sedan blev allt bra, fick många vänner. Vi har en lektion som heter livskunskap där vi pratar om bl respektera andra, inte göra någon gruppering osv. Det tycker jag är toppen, dessutom är mina mentor jättesnälla och när jag behöver hjälp så hjälp de mig. Vi har även ett bra miljö i klassen och i rasterna.
Elev
16 jun 2019

Bästa skolan!

Personligen tycker jag Östrabo 1 är den bäst gymnasieskolan i Uddevalla

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen