Omdömen

3.1
Baserat på 12 omdömen och 95 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
15 jan 2024

vänner bra

Skolan är helt ok. Lärarna är ofta orättvisa mot en grupp killar som de separerar på som gör de arga så att de frågar varför de separerar på de men då ger lärarna hemringning eller skriver hem. Maten är på riktigt jätte dålig, jag tycker att om inte skolan byter maten som de gör så rekomenderar jag inte att börja. Jag blir hungrig hela dagen för att det enda goda är majsen. Jag tycker också att de borde köpa fotbolls mål så att vi circa 30 elever som vill köra fotboll får ordentliga mål. nu behöver vi sätta koner som mål som gör att det blir ofta schafs om det blev mål eller inte. Men en sak som är bra med skolan är eleverna eller åtminstånde de flesta i mellanstadiet de är ganska chill och är roliga som gör till en rolig skoldag ofta.
Förälder / Vårdnadshavare
21 mar 2023

Sätt ej ditt barn här!

En skola som ytligt ger ett gott intryck.
Här finns ett fåtal mycket bra lärare. Tyvärr gäller det inte merparten och det väger inte upp helheten.

Det här är en skola som kan fungera habilt när ”allt är bra”, men där varken rektor eller lärare kan hantera svårigheter. Då blir de okontaktbara, svarar inte på mail, ringer inte upp. Erbjuder inte stöd. Mobbing och våld elever emellan förnekas och tystas ned.

Vid betygssättning (jodå - de har betyg) är transparens obefintlig. Rektor håller lärare om ryggen på ett märkligt sätt. Obehöriga lärare i flera ämnen - bland annat i modena språk. Hög omsättning av obehöriga lärare i vissa ämnen, varför kontinuitet och undervisning blir lidande.

Här görs skillnad på elever och jag har förstått att flickor favoriseras. Man ska dessutom vara ”Waldorf” för att platsa helt. Det sägs att Waldorfpedagogiken ska se individen och stimulera till lust för lärande. Vi båda vårdnadshavarna har sett mycket lite av detta. Tvärtom ska eleverna in i en mall och döms efter den. Vi har sett vårt barn slockna och tappa självförtroendet hos flera av de här lärarna. Försökt vidtala rektor ett flertal gånger men blir ignorerad. Barnet blir straffat av sina lärare när vi som vårdnadshavare kontaktat skolan.

Ideologiska konstigheter från vissa lärare. Här kommer barnet hem och berättar att en lärare sagt att hon ”inte tror på vaccin”. Vid kontroll med rektor vidgår rektor att så har sagts, men gör inget åt det. Det är bara ett exempel på sådana här konstigheter som vi som vårdnadshavare har reagerat på.

Barnet har trots allt velat gå kvar för att inte förlora de kompisar barnet har. Som vårdnadshavare ångrar vi dock att vi inte stod på oss och bytte skola innan högstadiet.

Sammantaget: det finns några riktiga guldkorn i detta lärarkollegium, men det uppväger inte bristerna. Det uppväger inte heller den orättvisa behandling och tveksamma betygssättning som barn kan råka ut för här. Icke-kommunikation från rektor och lärare som ignorerar vårdnadshavare. Undermålig undervisning i vissa ämnen. Skolan är en stor besvikelse.
Förälder / Vårdnadshavare
22 sep 2022

Rekommenderas

Fin, genuin och helhetstänkandet skola
Elev
4 sep 2022

rekommenderas

Skolan är okej den rekommenderas
om du vill var fri, vara kreativ är skolan en för dig. Eleverna är snälla lärarna är snälla, man kan känna sig trygg, man när sig nya grejer ifall man lyssnar om man inte är uppmärksam blir det svårt att förstå. det negativa är maten som ska vara en buffé men finns knappt mycket förslag på olika rätter och grönsaker. Vi får heller inte betyg förrän 9an eftersom man inte ska stressas av sina betyg men hur ska man veta vilken nivå man ligger man kan prata men det räcker inte alltid, jag tycker man borde få betyg i 7an.
Förälder / Vårdnadshavare
8 apr 2022

Rekomenderas

Skolan är väldigt kreativ och skiljer sig mot en kommunal skola.
Mobbning är sällan i jämfört ned andra skolor.
Elev
8 apr 2022

bra skola

Skolan är bra, man lär sig det som behövs och lärarna är snälla. Maten är inte jätte god men helt okej. Man borde kunna få tillbaka prov resultat snabbare och inte vänta i veckor.
Förälder / Vårdnadshavare
6 mar 2022

En skola som särskiljer elever

Skolan skiljer på eleverna utifrån om deras föräldrar är renläriga eller inte.
Vi kommer inte att rekommendera denna skola till de föräldrar som värnar om att deras barn ska må bra och lära sig något i skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
10 dec 2021

orätttvis

rekommenderar inte denna skola
lärarna är orättvis och skiljer på eleverna
när man mår
dåligt finns det ingen stöd för en och lärarna är dåliga på att lyssna när man verkligen behöver dem.
Hört många som bytt skola för att de inte trivs där
Föredetta elev
11 sep 2021

En trygg varm kreativ miljö

En underbar skola med trygg miljö och stämning. Med roliga projekt inslagna i undervisningen som lyfter upp ens vanliga skolarbete och skapar kontext för informationen som lärs ut under året. Hälsosam buffé-liknande skollunch som till viss del även består av grönsaker eleverna själva får lära sig odla under projekt. Skapar en realistisk förståelse hur världen fungerar och värdesätter miljömedvetenhet. Denna skola har lärare som faktiskt bryr sig om elevernas lärande tillskillnad från de andra skolorna jag har gått på där lärarna bara tar ut lönen och fyller i närvaron....

Waldorfskolan har fokus på de akademiska, praktiska och konstnärliga momenten i kunskapen, som för mig har varit en motiverande och nyttig blandning då man får en bredare grundlig utbildning. Så man senare kan välja vidare studier med självförtroende och kunskap.

Synd att waldorfpedagogiken utsätts för in-boxande negativa associationer pga filmer/media som uttrycker personliga vinklingar från antingen vissa lärare/elever, filmskapare eller enskilda skolor. Att dra allt över en kant är verkligen beklagligt då alla skolor har bra och dåliga egenskaper, vissa mer än andra, det gäller att faktiskt gå efter sin egna upplevelse i stället för rykten och fördomar.
Förälder / Vårdnadshavare
17 mar 2021

Lugn skolmiljö

Jättefin och trygg skola, där barnen blir sedda och får vara sig själva. De blir nyfikna på att lära sig, och jobbar med teman.
Föredetta elev
2 dec 2020

Rekommenderar inte

Gick här i bara några månader, bytte eftersom jag märkte ganska snabbt att skolan inte var särskilt bra, eleverna klagade ofta på att maten var gammal, vissa lärare gav inga instruktioner alls och förväntade sig att eleverna skulle förstå ändå, när det var vinter fanns det ingen värme, då behövde alla elever sitta med jackor och filtar i klassrummet för att inte frysa.
Annat
9 dec 2019

Skolan är en av den värsta I Uppsala

Hemskt dålig skola, eleverna blir utskällda utan grund och maten är dålig

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen