Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

18 Omdömen

4.3
Utmärkt
14
3
0
1
0

Blivande vgy:are

4.8
Elev · 23 april 2020
Elev · 23 april 2020
Går nu i trean på samsam. Kunde ärligt talat inte ha varit mer nöjd med skolan. Första året var relativt tufft, man ska hitta nya vänner och det tar tid att anpassa sig till studietempot på gymnasiet. Däremot tror jag detta inte skiljer sig från någon annan skola som inte är "sats". Allt som är nytt krävs ju liksom tid att anpassa sig till. Tiden efter ettan har varit fantastisk! Grymt skön stämning på skolan, kunniga lärare som bryr sig och bra lokaler. Jag går ju som sagt samsam och beroende på program så har man ju olika lärare, men de som jobbar på samenheten är de bästa! Alla lärare är behöriga och brinner verkligen för sina ämnen och har ett genuint intresse för elevernas bästa. Självklart är inte Alla lika bra, men den övervägande majoriteten är det utan tvekan! Folk som skriver att detta är en skola för innerstadsbor stämmer inte, jag själv bor inte i innerstan och trivs hur bra som helst. Elever kommer från hela Stockholm, från täby ändå från nynäshamn. Dessutom stämmer det inte att betygssättningen är orimlig, snarare att andra skolor brister på den biten.

Vgy 4 life!

5.0
Elev · 27 mars 2020
Elev · 27 mars 2020
Bästa skolan och bästa lärarna med de bästa eleverna!

Så nöjd!

4.4
Föredetta elev · 29 februari 2020
Föredetta elev · 29 februari 2020
Jag gick på Värmdö gymnasium för ett år sen och är såååå nöjd! Fick vänner jag fortsatt håller kontakt med och lärare som var fantastiska för att de brydde sig om alla elever. Matkortet var gott men det blev lite uttjatat, lunchrasterna blev långa vilket gav längre skoldagar och i början var det svårt att hitta vilka man skulle gå och äta med. De flesta uppskattar ju matkortet o det gjorde jag också de flesta dagar men det här är saker att tänka på för att få en mer nyanserad bild. Välj Värmdö! Jag älskade mina 3år där!

En av Stockholm Bättre Skolor

4.3
Elev · 24 februari 2020
Elev · 24 februari 2020
Överlag skulle jag säga att jag är nöjd med mitt val av VGy. Självklart finns det vissa småsaker som man retat upp sig på, men det går nog inte att undvika någonstans. Största fördelen med Värmdö över stadens andra populära skolor är dock matkortet.

Endast för innerstadsbor

1.9
Elev · 10 januari 2020
Elev · 10 januari 2020
Matkortet är i princip det enda som är bra. Om du inte bor på Södermalm är den här skolan inte för dig då den "mysiga sammanhållningen" i princip aldrig inte sträcker sig utanför den gruppen. Lokalerna är extremt trånga, det är svårt att ta sig till sina klassrum och sitt skåp då de alltid är proppfullt med människor. Har du akademiska svårigheter/någon diagnos ska du ej välja den här skolan då lärarna inte tar hänsyn till det överhuvudtaget. Studiehjälpen är okej men lärarnas kommunikation med dessa (och mellan varandra) är 0.

tippi

3.7
Föredetta elev · 9 januari 2020
Föredetta elev · 9 januari 2020
Tog studenten för lite mer än ett halvår sen. Det bästa med VGY är garanterat matkortet, helt underbart. Som nån annan nämnt tidigare finns det inte nåt bra ställe i skolan att plugga på! Jag gick natur och skulle säga att fysik, matematik, biologi och kemi undervisningen var utmärkt.

Jättebra skola! Bra med matkort på luncherna

4.4
Elev · 26 december 2019
Elev · 26 december 2019
Jättebra skola! Bra med matkort på luncherna

Älskar den

4.9
Elev · 5 december 2019
Elev · 5 december 2019
BÄSTA SKOLAN NÅNSIN KOMMER GÅ SÖNDER NÄR JA TAR STUDENTEN OM ETT HALVÅR VILL INTE LÄMNA MIN FAMILJ😭😭

Nöjd!

3.9
Elev · 23 november 2019
Elev · 23 november 2019
Har du någon form av svårighet ska du inte söka denna skola dem tar ej hänsyn till sådant. I övrigt sjukt härlig gemenskap i skolan och bra lärare!! En hög nivå på utbildningen. Skulle behövas fler tystare rum att plugga i.

Rekommenderas starkt!

4.8
Elev · 11 november 2019
Elev · 11 november 2019
Jättebra skola, verkligen!

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Simlångsvägen 26, 12039, Årsta
Christina Ahlgren
08-50555100

Värmdö Gymnasium - en plats där tradition möter nytänk

Välkommen till Värmdö gymnasium, en stor skola där engagemanget, trivseln och kreativiteten är lika stor som skolan. Här varvas traditionella lektioner med mer nytänkande föreläsningar, rollspel, debatter och studiebesök. Och det är inte konstigt att runt 1200 elever från hela Stockholm reser hit till Gullmarsplan för att få sin gymnasieutbildning.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.3
 • Antal elever
  1197
 • Antal lärare
  75
 • Antal behöriga lärare
  72
 • Elever per lärare
  16.0