Omdömen

4.1
Baserat på 56 omdömen och 442 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
8 sep 2023

sam

Värmdö: För dig som har tur

Här kommer min ärliga åsikt om mina 3 år på Värmdö Gymnasium nu när jag tagit studenten. Kom ihåg att detta endast är min åsikt och upplevelse, jag känner många som gillade skolan också.

- Matkortet. Matkortet kan vara en bra grej ibland och de som inte tyckte om skolmaten i grundskolan. Däremot var det ofta så att vi inte hann längre än till Gullmarsplan för att äta lunch. Det blev ofta samma saker och mycket av det som fanns var inte hållbart att stå sig på hela dagen/äta varje dag. Matkortet har också en gräns som skapar, i slutet av perioden, en "pengastress". Det betyder att om man äter för det maximala antalet (som alla restauranger kräver) varje dag så kommer man tillslut inte ha nog med pengar kvar och då får gå utan lunch eller ta med sig mat hemifrån. Matkortet skapar också "konflikter" då man behöver gruppera sig i mindre och mer fasta grupper för att äta lunch och sedan då komma överens om varje dag vad man ska äta.

- Utbildade lärare. Värmdö Gymnasium har endast utbildade lärare. Detta är bra då man vet att man får någon som kan sitt ämne och är ordentligt kvalificerad. Däremot har de flesta lärare som jag har haft jobbat på skolan i 20+ år. Detta innebär att de är helt insnöade i sina egna kursplaner. Dessa lärare kan vara väldigt stränga med betyg och vill aldrig ge vika för elevernas åsikter. Deras genomgångar blir ofta väldigt osammanhängande då de själva är så vana vid ämnet. Såklart på gott och ont.

- Styrelse/Elevernas rätt. På Värmdö Gymnasium finns inget elevråd. Eleverna har inget forum att förmedla sina åsikter till styrelsen eller liknande. Jag upplevde det inte alls som att skolan bryr sig om eleverna. Min upplevelse är att jag har börjat väldigt sent många dagar och slutat sent då också. Ex. i 3an så började jag som senast 12.30 och slutade 17 tre dagar i veckan, inkl fredagar, vilket är samma alla år för sam-beteende, detta kan vara bra för de som gillar sovmorgon.

- Prestation. Det finns ett högt krav på prestation i skolan upplever jag. Alla jag känner till är väldigt ambitiösa. Detta tycker jag om men jag vet att inte alla gör det.

- Lokaler. Skolan känns som en skola, inte som en kontorsbyggnad som många andra skolor gör. Ljushallen är väldigt fin. Däremot tycker jag att det saknas mycket underhållsarbete. Många ställen känns sunkiga, speciellt utsidan av byggnaden. Ventilationen är dålig och vi har många gånger behövt ha fönstret öppet på vintern.

- Klassen. Värmdö Gymnasium gör väldigt lite för klasserna. I åk.1 hade vi en "klassens dag" innan vi började med ordinarie schema. De skapade också direkt grupperingar/basgrupper som gjorde så att man knappt fick kontakt med hela klassen. Många andra skolor i Stockholm har en hel vecka bara för klassammanhållning etc. (ex. Sjölins). Matkortet skapar också stora splittringar.

- Organisationer. Det finns väldigt bra organisationer på skolan som ordnar med mycket ex. Elevkåren, Skol IF, Triton och GÄS. Man får starta en egen organisation, men det finns ingen som jag vet om. Så om man ex. går natur och är intresserad av musik finns det ingen möjlighet för dig att spela i eller efter skolan.
Elev
5 maj 2023

Bra skola

Allt är relativt bra
Elev
3 apr 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet inr. Beteendevetenskap

Solklart val - välj vgy

Sjukt bra lärare, härlig stämning på skolan, bra schema. Om du vill ha en bra gymnasietid med mycket lärande och skön Klass, välj vgy
Elev
2 feb 2023

Samsam

Bästa värmdö

Skolan är fett bra men den har dessvärre lite fula lokaler med äckliga träbänkar. Annars är den superbra och matkortet är sjukt mäktigt! Man kan käka sushi kebab och goda mackor varje dag (Ät ej på gudfadern bara). Men börja här skolan rekommenderas!
Elev
22 nov 2022

Estet - sång

Börja på Värmdö!!

Börja på Värmdö!!!!!
Elev
22 nov 2022

Estet - sång

Börja här!!!

Estet lärarna är de bästa!!
Elev
29 okt 2022

Natur natur

Vgyyyy

Jättebra skola, lite svag på lärarfronten men jag älskar Matkort och stämningen 100% rekomenderad
Föredetta elev
24 okt 2022

Samsam

Fantastiska lärare

Otroligt nöjd med Sam-Sam Värmdö!

Nästan alla lärare jag haft har varit så extremt bra, gett hög nivå på utbildningen och givit mig intresse på områden jag inte trodde jag hade innan.

Fantastiska människor och jag tycker matkortet endast varit positivt - finns massvis att välja mellan oavsett om man vill ha sallad, husman, buffé, sushi osv osv. Skulle inte säga att det är så mkt statushets osv just för att det finns så många typer av människor och gäng.

Nackdelen skulle jag säga att det inte finns så många tysta rum att plugga i, och att det finns relativt få toaletter.

Är så sjukt nöjd med Värmdö, det bästa är helt klart lärarna och att man lär sig mer och djupare på områden än andra skolor skulle jag säga :)
Fantastiska lärare <3
Elev
3 okt 2022

Sing/Songwriter

Världens bästa skola

Jätte nöjd!
Jag valde skolan för att den var lättillgängligt vid gullmarsplan och att jag hade haft en kompis som hade gått där!
Men jag är så nöjd!
Så bra personal och jätte sköna lokaler!
Elev
31 maj 2022

Ekonomi marknadsföring

Skön skola

Jag visste inte så mycket om skolan innan jag började. Sen dag ett har det alltid varit en skön skola med en väldigt najs klass. Klasserna har självklart sina grupperingar som jag tror nästan alla skolor har men alla i klasserna har bra relation och man kan umgås med nästan alla. Snacket om plugg, förstår jag mig inte riktigt på. Självklart är det hyfsat mycket plugg men det måste man nog förvänta sig när man börjar en satsig skola. Det är endast en vecka under första året som har varit riktigt stressig. Annars har jag alltid kunnat göra det jag vill på kvällar och helger. Matkortet är också sjukt najs och tro mig du hinner nästan alltid hitta något gott och käka oavsett schema. Börja Värmdö om du vill börja en skola med många sköna människor men samtidigt inte en skola där de flest är ytliga och bara bryr sig om status.
Elev
29 mar 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet inr. Beteendevetenskap

God mat, dåliga lärare och höga krav

Bra skolmiljö och mat, men dessvärre är lärarna inge vidare. Kan mycket väl vara min klass som haft otur, men det är bara 3/10 lärare som faktiskt är bra. Dessutom är kraven väldigt höga, oproportionerligt i jämförelse med andra skolor
Föredetta elev
25 okt 2021

Ekonomi marknadsföring

Bytte skola

Jag gick Ekonomi på Värmdö gymnasium men bytte skola efter cirka 2 månader. Jag trivdes inte alls på skolan då jag inte gillade själva skolan, men klassen var helt okej. De flesta lärare enligt mig var dåliga på att lära ut och om jag jämför lärarna på Värmdö mot de lärare jag har nu ser jag stor skillnad. Jag tycker även att skolmiljön var ”deprimerade”. Skolan är absolut en sattsig skola och det är mycket skolarbete direkt från start, dock gör det inte mig de något (men om du börjar på Värmdö var beredd på mycket plugg). Pengarna på matkortet kommer inte räcka (om man inte snålar) då allt på alla restauranger kostar 75 kr. Personligen gillade jag inte att ha matkort då man väljer mellan att antingen äta en sallad eller något onyttigt. De finns en restaurang som har vanlig husmanskost/skolmat men där kostar de 75 kr och de var de absolut inte värt. Jag var trött på att ha matkort och hade endast gått där i 2 månader (de flesta var rätt så trötta på att ha de efter de första veckorna). Det är även högt tempo i skolan och de är lätt att komma efter. Alla lärare och personal på skolan kändes även väldigt obrydda om eleverna (vilket jag ansåg bidrog till den dåliga stämningen), vilket man kan tänka att de är på gymnasiet men de är verkligen inte de på skolan jag bytte till. Men allt är från person till person, en annan kanske hade gillar skolan.
Elev
25 okt 2021

Samsam

Bra skola

Värmdö är en bra skola generellt.
Det finns några småsaker jag ogillar. En sak som jag känner att man inte fick veta innan jag började var att det typ inte finns nån möjlighet att göra omprov i närhet till originala provtillfället. Det finns dock en dag att ta igen missade prov osv men den är i december. Detta gör så att man blir väldigt stressad och känner att man missar mycket om man är borta en lektion. Lärarna är ganska 50/50, vissa är asbra medan vissa är sämre. Vissa lärare ställer rätt höga krav med mycket prov och läxor o det var den största skillnaden från grundskolan. De flesta eleverna är trevliga och det är en generellt bra stämning i skolan. Skulle rekommendera skolan till någon som är redo att lägga tid på studier osv!
Elev
6 okt 2021

Naturvetenskapliga programmet, inriktning natur

Ångrar mitt val

Värmdö har ett fått rykte och lockar många med matkortet, och visst det är gott att kunna ät sushi, Max eller Subway till lunch men majoriteten av dagarna hinner man inte längre än till Hemköp eller cafeterian.

Men det största problemet med skolan är grupperingarna, från första dagen är grupperna bestämda, och att alla går iväg o äter lunch i grupperna hjälper inte direkt. Elevkåren är slö, fixar ingen poängjakten eller liknande, vi hade en dag med namnlekar utanför skolan och sedan började vi direkt enligt schemat.vilket bidrog till de snabba starka grupperingarna. Det finns ingen kontakt mellan olika klasser om du inte känner några sen tidigare.

Lokalerna är gamla, toaletterna är extremt ofräscha och få. Ljushallen är inte något imponerande. Allt material tex matteböcker är minst 5 år gamla, många är söndriga och du för inte någon annan trots att den har stora kaffefläckar.

Lärarna är lite 50/50, du kan ha tur och få fantastiska lärare, men många är riktigt dåliga och opedagogiska. De kan inte förklara något så att man förstår.

Jag skulle inte rekommendera skolan om man vill ha en gemenskap eller en fräsch skola, matkortet är inte värt det. Jag ska själv byta.
Elev
20 sep 2021

Samsam

Värmdö på gott och ont

En bra och dålig skola. Är du bra i plugget men det är kanske inte det ända du brinner för här är detta en bra skola. Mycket plugg men du överlever mestadels av tiden. Lärarna är mestadels bra. Vissa är fantastiska. Härligt med blandat folk på skolan- alla kommer från olika delar av Stockholm vilket jag skulle säga även motverkar bildningen av grov statushets, och statusgäng. Alla är ändå så olika så det finns lixom inte ETT ideal. Men detta kan ju också göra att du inte klickar med fullt så många personer som du kanske annars skulle göra- eller så är det inte alls så. Kom med öppet sinne! Var vänlig mot alla och döm inte! (Men risken att hamna med folk som är ganska jobbiga och kvar på grundskolenivå existerar- men de gör de väl överallt) Tyvärr inte så bra kontakt mellan linjerna och folk snackar inte så mke me varran typ. Om du har någon diagnos får du otroligt bra stöd. Finns något som kallas studion med BÄST personal som backar dig till 100 och du kan gå dit vad det än gäller typ. Matkortet är najs- men Ceep in mind att ni kommer aldrig kunna gå hela gänget till samma ställe, blir bara bråk. Matkortet är ett evigt problem men också svinnajs. Du kan damma sushi, subway, kebab och as god sallad varje dag.
Elev
15 sep 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet inr. Beteendevetenskap

🌟💫🌟💫🌟

Glädjen och gemenskapen i skolan är överväldigande ! Alla kurser är roliga och intressanta, rekommenderar sambeetende!!! Finaste lärarna! Alla är chill och välkomnande!
Föredetta elev
7 sep 2021

Estet - sång

Fantastisk

Så bra skola!
Har aldrig trivts så bra på en skola i hela mitt liv.
Engagerade lärare som värnar om eleverna och deras resultat.
Alla lärare jag hade brann verkligen för sitt ämne och det märktes hur roligt de tyckte det var att undervisa.
Kan starkt rekommendera Värmdö!
Elev
6 sep 2021

Teknik

Oengagerad skola

Jag skulle inte rekommendera Värmdö gymnasium. Lärarna hade kunnat vara bättre och mer hjälpsamma, mer engagerade i eleverna. Skolan är väldigt oorganiserad när det gäller upplägget av prov och andra aktiviteter. Matkortet är inte direkt ett plus som jag först trodde, pengarna räcker inte och lunchrasterna är oftast inte tillräckligt långa för att man ska hinna äta. Toaletterna är dessutom placerade på väldigt dåliga ställen om det är något man bryr sig om. Mitt i korridoren så alla ser att man varit på toa.

Jag tycker också de borde lägga mer energi på att få bättre gemenskap i klasserna så att man faktiskt trivs på skolan, för det har det varit dåliga på sen dag ett.

Sedan kan det bero på vad för människor du trivs med. Jag tycker att det är väldigt ytliga människor och att allt mest handlar om att festa och dricka och om man inte passar med den typen av människor så blir man ganska utanför. Jag vill inte skylla allt på det här, men mycket handlar om status på skolan och hur många man känner o.s.v. Jag är verkligen inte nöjd med mitt val.
Elev
3 sep 2021

Naturvetenskapliga programmet, inriktning natur

Ganska bra skola

Utmärkt schema. God mat. Vissa lärare är bättre än andra, men så är det alltid. Fint belagt. Matkortet är en plus +++++. Labsalar är lite gamla men materialet är nytt.
Föredetta elev
29 maj 2021

Samsam

Sök värmdö!!

Tog studenten för två år sedan, ångrar verkligen inte mitt val! Massa härliga människor, mysig miljö, roliga fester och fina matkortet. Finns absolut stöd att få i till exempel Studion om det skulle behövas. Jag tror alla skolor har sina för- och nackdelar och självklart är ingen perfekt. Har haft jättebra lärare och även några kanske lite sämre. Men om du vill söka till en skola med motiverade och härliga människor är vgy rätt val!
Elev
5 mar 2021

Samsam

Heaven on earth

Värmdö är den absolut bästa gymnasieskolan, rekommenderar för alla. Har haft fördomar om alla skolor, som att Östra kanske har för många snobbar och Södra för många pretentiösa (alltså bara fördomar), men hade inga om Värmdö. Och det är verkligen, som jag hoppats, blandat. Folk från runtom hela Stockholm, med olika stil och ursprung och personlighet och ekonomisk bakgrund. Avslappnad stämning, roliga fester, snälla människor, matkort på underbara restauranger, nära till Söder, fina lokaler, råsnygga killar och fett kreddigt men på ett Nice sätt. Alla coola går här
Elev
23 feb 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet inr. Beteendevetenskap

Fjortisterritorium

Går sambet och är ganska besviken. Hade höga förväntningar och hoppades på en hel drös med sköna, unika hipsters. Hade helt fel och får numera lida igenom mina dagar tillsammans med fjällräven-”tror att man är cool men inte är det”-basic-fjortisar. Känns som att i alla fall 80% av skolans elever valde VGY (aka undercover fjortisnästet) i brist på idéer men även desperation av att försöka framstå som cool men tänkte inte på att det var andra som tänkte precis likadant. Slö elevkår och typ inga utskott, få föreningar. Skolan har även svårt för mångfald inom det politiska spektrumet. Lite valmöjligheter. Lärarna är dock toppen och matkortet likaså!!
Elev
11 feb 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet inr. Beteendevetenskap

Aldrig mått så bra i skolan som jag gjorde här

Värmdö gymnasium är det absolut bästa gymnasievalet jag hade kunnat gjort. Människorna är chill o lite hipster men ändå moderna typ????? älskar skolans lokaler och lärarna är dunder, finns verkligen inget att klaga på. matkortet också är ju superhärligt!!!!!
Elev
28 jan 2021

Fake fasad, rekommenderar inte :)

Jag går just nu första året i natur och jag kan hittills säga att jag inte är så nöjd, hade inte valt denna skola igen. Värmdö har byggt upp en fasad att det ska vara en så himla fin och bra skola med sina höga antagningspoäng men helt ärligt känns det mesta bara fake. Jag förväntade mig betydligt bättre lärare efter det man hört om Värmdö, skulle inte säga att dom är särskilt inspirerande. Klassen kan jag ju inte skylla helt på skolan men dom har inte direkt hjälpt till med gemenskapen, tänk även på att intagningen är hög, folk är smarta och kommer plugga mycket men gillar du det själv, kör på! Lokalerna är gamla och man blir typ trött bara av att gå runt där, ljushallen är inget att hänga i granen, det är inte mysigt där, bord och stolar står bara rörigt placerade, man får sällan plats och får man det är det inte alltid så fräscha bord. Matkortet gillar jag ändå, dock blir det ofta stressigt på lunchen då den ibland bara är 40 minuter, då blir det kafeterian eller nåt i Gullmarsplan bara. Maten i kafeterian är god men vill man låna en gaffel eller bara dricka lite vatten måste man betala för det. Mitt schema är inte bra, 8.30 till 17.00 är inte skönt, tisdagarna gillar jag dock då man ibland är ledig om ingen lärare bokat. Det finns inte heller någon bra hemsida att kolla allt på, vi använder Dexter som jag själv tycker kan vara ganska omständigt eftersom man måste logga in med BankID på mobilen och det är svårt att kolla betyg och ens matris, jag går ju bara i ettan och det blir väl lättare att förstå men ändå, finns bättre hemsidor.

Personligen skulle jag faktiskt inte rekommendera den här skolan då jag känner att jag inte alls passar in men är du en platinablond tjej eller kille med mittbena kanske du passar in i ekonomi eller sam. Själv trivs jag inte, vill försöka byta men det är ju lite läskigt också. Vet inte om någon orkade läsa men jag behövde lätta på mitt hjärta lite, tack för mig :)
Elev
21 jan 2021

Finns bättre skolor

Det finns bättre skolor helt ärligt. Matkortet är najs om man har längre lunch så man hinner åka och köpa, ibland blir det stressigt. Vissa lärare är bättre än andra, de lär ut helt okej. Det är inte så lätt att få bra betyg så du måste vara villig att plugga mycket. Lärarna lägger prov och sånt lite när de känner för det. De verkar inte bry sig särskilt mycket om elevernas mående, det blir väldigt stressigt ibland. Klasserna är väl sådär, väldigt grupperat. Ångrar mitt val lite.
Elev
17 jan 2021

estet

Helt jettad skola faktiskt
Elev
13 jan 2021

Fantastiskt!

Hur bra som helst! Inga invändningar. Otroligt engagerade lärare som älskar sina ämnen och tycker det är kul att undervisa. Väldigt låg läraromsättning (lärarna jobbat kvar). Jag går Estet-musik-sång och det är så otroligt roligt och jag har lärt mig så mycket och är inte det minsta skoltrött till skillnad från när jag gick i högstadiet då jag vetkligen var skoltrött.
Värmdö är helt enkelt det bästa valet på alla sätt och vis!
Föredetta elev
29 dec 2020

Både fördelar och nackdelar

Gick natur-natur idrott vilket jag valde pga ”idrott”-profilen. Det är dock inte mer praktisk idrott utan teoretiskt vilket skulle va bra och veta innan man sökte dit. Sen måste du va beredd att plugga mycket om du vill ha bra betyg. Lärarna har höga krav på en (särskilt biologi/kemi läraren). Klassen fanns det dock inget att klaga på, då det är en idrottsprofil så har alla det som gemensamt intresse. Satsig klass!
Föredetta elev
25 dec 2020

Riktigt prima

Gick nat-nat forskning och journalistik (nu nedlagd linje) o det var riktigt najs. Märkte inte av nån plugghets eller så där alls, alla i klassen var sköna o avslappnade typer, och lärarna tyckte jag var riktigt stabila. Matkortet har många schyssta alternativ så man gick aldrig hungrig, o så var läget intill Årstaskogen inte så dumt heller. Kanske lite längre skoldagar pga de längre lunchrasterna, men det var 100 % värt det.
Elev
21 dec 2020

Sambet på Värmdö

När jag började Värmdö hade jag aldrig varit på skolan och jag visste in princip ingenting om den. Det enda jag gick på var den höga antagningspoängen på sambet linjen som skiljde sig från andra skolor inne i stan med samma inriktning. Jag hade egentligen bara två krav; skolan skulle ha en bra beteendelinje och ligga långt bort från det tråkiga snobbområde jag växt upp i. I efterhand kan jag säga att skolan fyllt alla krav och nu kan jag skriva en mycket längre lista med goda kvaliteter som skolan uppfyller. Ärligt, jag är så sjukt nöjd. Kanske borde jag dra av lite poäng för att det är sjukt hög prestationspress och många prov i veckan men det är väl lite vad man får förvänta sig om man går på en hög-meritskola. Matkortet är det bästa som har hänt, skryter om det varje dag och människorna är inte att klaga på. Det ändå som skulle kunna bli bättre är om vi hade lite fler utskott osv, annars BÖRJA VÄRMDÖ! Framförallt sambeteende, du kan inte hitta en bättre utbildning. Bara min psykologilärare ensam skulle kunna få mig att välja skolan även om allt annat vore sämst.
Visar 30 av totalt 56 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen