Omdömen

3.8
Baserat på 31 omdömen och 239 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
6 aug 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Ett trevligt gymnasium

Bra gymnasium med väldigt trevlig personal och lärare.
Elev
18 jun 2023

Jättebra!

Jag har aldrig varit så nöjd med något som när jag valde att börja på Västerhöjd! Jag går humanistiska programmet och det är otroligt kul. Elever på vösterhljd får till exempel möjlighet att åka på utbyten till andra länder, eftersom skolan är en Erasmus-skola, till exempel en vecka till Italien, Spanien, Luxemburg osv med värmer! Eftersom skolan är stor kan man lära känna jättemånga personer. Lärarna är bra, lokalerna är bra, miljön är bra. En av de få sakerna jag kan klaga på är att skolmaten kan vara vidrig ibland. Men det finns alltid något att äta och ibland är den till och med jättegod! Så döm snälla inte skolan efter maten!!
Elev
4 jun 2023

Est

Västerhöjd-Estet

Mycket trappor men lärarna är väldigt snälla och vill gärna hjälpa till. Det finns också väldigt bra kuratorer och sjuksköterskor.
Lärarna på Estetiska programmet där jag går är väldigt trevliga och har väldigt kul och det smittar av sig. Jag har aldrig skrattat så mycket som när jag började på Estet
Föredetta elev
13 nov 2022

estet

Helt ok

Massa bråk, bra lärare (iallafall på estetk), annars ok
Elev
23 okt 2022

Samhäll

Välkommen till Västerhöjd

Ett ord beskriver denna skola - havreris.
Elev
1 sep 2022

Ekonomi

Västerhöjd recension

Skolan är otroligt bra, men inte så god mat
Elev
29 apr 2022

Vård och omsorg - Räddning och akutsjukvård

Västerhöjd - Skövde (vård & omsorg)

Jag går vård och omsorgs programmet inrikting räddning och akutsjukvård!
Otroligt bra utbildning, bra lärare inom vårdgruppen! Underbar rektor som bryr sig om eleverna.
Många klagar på maten, men jag kan faktiskt inte klaga. Vi alla har olika smak och jag känner personligen att man inte ska klaga på gratis mat med tanke på förhållanden riktlinjer matpersonalen har.

Utbildningen är mycket bra, vi är ute på APL (praktik) större delen av skolgången och får se arbetsplatserna inom vård och omsorg. Och visar man framfötterna så kan man lätt få jobb under somrarna! Eller helger under skolåret!

Kurser som man lär sig vad respekt, bemötande osv är visas tydligt på eleverna för personligen så tycker jag att vård elever har större respekt än vad resterande elever har på skolan!

Caféet har i vissa stunder dåligt utbud. Men annars finns det mycket att välja mellan. Och personalen har ett gått bemötande och pratar med än som att man är kompisar!

Lärarna under rasterna kan ibland komma fram och bara snacka strunt som inte har med skolan att göra!

Tipsar verkligen Västerhöjd!
Elev
17 dec 2021

Samhäll

Bra skola men HEMSK mat

Hur bra skola som helst men hems mat och ganska smutsiga områden man kan plugga på t.ex soffor. Ganska trångt också.
Elev
16 sep 2021

Humanistiska

Nice gymnasium

Går år 2 på humanist programmet, och än så länge är jag jättenöjd. Bra lärare och intressanta ämnen. Ibland så är information osv inom skolan lite otydlig och flummigt, vilket kan leda till en viss förvirring. Maten är inte den bästa, men jag har ätit värre så jag ska inte klaga. I överlag så tycker jag att skolan verkar bra.
Elev
12 feb 2021

Sådär

Förvirrade lärare och personal som inte har så bra koll på saker och ting
Elev
29 jan 2021

Teknik - Västerhöjd, dålig kvalité på utbildning

Personligen är jag missnöjd med att ha läst det tekniska programmet här med inriktning produktionsteknik. Jag hade förväntat mig en högklassig utbildning då teknikprogrammet på Västerhöjd är med i teknikcollege men så är inte fallet då vissa lärare använder sig av rasistiska och homofobiska uttryck, vissa hänger även ut personer som de inte tycker har gjort bra ifrån sig och påpekar mer än tillräckligt att den personen gjorde en dålig uppgift inför resten av klassen. Lärare har även visat privata meddelanden mellan elev och lärare inför helklass när läraren har delat skärm.
Jag går just nu i åk3 och vi har fortfarande kvar uppgifter från mitten av åk2 som ännu inte är klara. Det har alltså gått ett år än så länge och läraren har inte tagit tag i problemen helt utan bara gett oss fler och fler uppgifter samtidigt.
Vi hade en hel termin utan några som helst prov eller chans till att visa vad vi lärt oss, det enda tillfället var precis innan jul och då kom ett prov på hela terminen där läraren själv påpekade att vi antagligen inte skulle hinna med att svara på alla frågor. Detta gällde då bara inte 1 kurs utan 2 med just den här läraren.
Sammanfattningsvis skulle jag inte bara låta bli att rekommendera Teknikprogrammet på Västerhöjd (speciellt inriktningen Produktionsteknik), jag skulle avråda framtida gymnasiestudenter från att söka hit överhuvudtaget. Det finns garanterat andra skolor med mycket bättre tekniska program än vad Västerhöjd har. Kvalitén på utbildningen som jag har fått under dessa 3år är långt under acceptabla krav, inte bara för lärarnas brist i kunskaper om ämnena som de undervisar i, utan även p.g.a. bristen i deras lärande generellt där lärare t.ex. kan låta oss elever bara jobba på för att sedan inte gå att få tag på.
Elev
23 jan 2021

Dåligt

Går ekonomi programmet och 8/10 lärare bryr sig inte om eleverna
Elev
24 dec 2020

Nejej

Jobbiga lärare men annars bra
Elev
21 dec 2020

Väldigt bra skola

Väldigt bra skola med mestadels bra lärare. Jag går humanistprogrammet och det är väldigt kul! På humanist är alla snälla och det innebär även de andra årskurserna. Maten på skolan är lite sådär men det funkar. Det är väldigt mycket trappor i skolan dock.
Elev
17 dec 2020

Bra skola

Bra lärare men otroligt dålig mat, har nog inte kunnat äta lunchen någon gång förutom 2-3 enstaka gånger i ettan, dem gör så gott dem kan åt hela distanssituationen så det funkar väll. En hel del korridorer är nya o fräscha men de för natur/teknik har förmodligen sett likadant ut i 100år.
Elev
4 dec 2020

En bra skola

Jag tycker att det är en skola som bryr sig om sina elever och som ger en bra utbildning.
Elev
24 nov 2020

Bra skola

Väldigt bra skola! Maten är underbar och lärarna är bra. Lite väl mycket trappor men man tar ju studenten som vältränad iaf. Arbetsron kunde vara bättre då det är relativt stora klasser men det är bara ett litet problem. Ligger nära Hemköp också ;)
Elev
11 maj 2020

Bästa skolan

Det är en utav de bästa skolorna jag har någonsin gått på. Bra lärare, bra mat och trevlig personal i övrigt. Alla är trevliga mot varandra förutom när 3:orna ska ”pranka” de nya 1:orna
Elev
22 mar 2020

Rekommenderar Starkt

Det finns många program med många inriktningar.
Det är många trappor och maten kunde varit något bättre.
Lärare är super och väldigt proffsionella.
Elev
13 mar 2020

Fullt okej

Bra skola overall! Maten är sällan dålig. Fräscha lokaler. Kunde varit bättre arbetsro ibland. Det enda som stör lite är att föreningslivet kunde varit bättre, fler fester och aktiviteter bör ordnas.
Elev
12 mar 2020

Riktigt najs skola

En bra och trevlig skola belägen fint på en höjd i centrala Skövde. Många trappor för att ta sig upp till skolan samt 3 våningar i huvudbyggnaden. Vilket kan upplevas jobbigt för vissa. Lite utdaterade lokaler som borde renoveras annars bra. Bra och trevliga lärare samt administration. Skolmaten är hyffsat okej men vissa dagar blir det något oätligt då finns en ypperligt bra cafeteria med trevlig personal som säljer mackor, mellanmål godis och dricka. På skolan går runt 1500 elever utspridda på ett bred utbud av program och inriktningar vilket skapar en möjlighet till en bred utbildning, detta tack vare våra studie- och yrkesvägledare som är väldigt medgörliga om man skulle vilja skräddarsy sin utbildning i mån om plats på schemat. Studieron skulle kunna vara bättre men overall är den helt okej. Jag vill extra belysa vårt musikprogram som inte riktigt får den uppmärksamhet som det borde få med riktigt duktiga elever och lärare som gör detta möjligt. Välj Västerhöjd.
Elev
16 feb 2020

En riktigt bra skola

Jag tycker att Västerhöjd är en bra skola! Lärarna är duktiga och kunniga inom sitt yrke. Det finns även möjlighet att få extrahjälp med de ämnena som det går lite sämre i eller som man tycker är extra svåra.☺️
Skolmaten är mycket god, man har alltid möjlighet att välja mellan olika rätter. Varje dag serveras huvudrätten, vegetarisk (där det även ofta finns vegetarisk soppa) och sen serveras det alltid en fiskrätt. Kockarna är kunniga inom sitt yrke och lagar klimatsmart mat. 👍🏻
På skolan finns det även en bra Elevkår som gör roliga grejer för att lätta upp stämningen på skolan. Det finns även kristna skolgrupper som man kan ansluta sig till om man vill☺️ ❤️
Så i mitt tycker är skolan en utmärkt skola, tycker det bara är tråkigt att det inte är alla elever som uppmärksammar hur bra den egentligen är!!😊
Elev
27 dec 2019

Skolan är jättebra - toppen!

Skolan är generellt sett jättebra med proffsiga lärare.
Dock är maten oftast inte så bra. Men då finns det en bra och billig cafeteria på skolan
Elev
19 dec 2019

Skolan är toppen, speciellt humanistiska

Skolan är la bra. Välj HU
Föredetta elev
15 dec 2019

Väldigt bra skola, rekommenderar!

Proffsiga lärare, stor skola med många olika möjligheter med stort utbud av program
Elev
30 nov 2019

Mysig

Lugn trots många elever.
Föredetta elev
24 okt 2019

Bra skola

Fina lokaler, bra lärare.
Elev
6 okt 2019

Trevlig

En skola jag rekommenderar
Elev
22 sep 2019

Skolan är helt okej

Bra skola med trevliga lärare & många elever. Skolan är belägen på en kulle i Skövde vilket gör att det är jobbigt att ta sig upp till skolan. Maten är katastrofalt dålig så om du inte gillar att äta mat på stan är västerhöjd inget för dig.
Förälder / Vårdnadshavare
1 sep 2019

3 Roliga år.

Skolan har en mycket trevlig miljö och lokaler. Det är också smidigt med tillgång till arena Skövde och nära till stan. Lärarna är kompetenta och hjälper gärna till med eventuella problem som man har, t o m om vissa är personliga och inte så skolrelaterade.
Visar 30 av totalt 31 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen