Omdömen

2.9
Baserat på 5 omdömen och 40 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 apr 2022

Transport/förare

Hela skolan

Maten på skolan är inte jätte bra. Inte ens lärarna äter maten knappt. Mycket veggitariskt, vilket kan vara bra i sig men kan nog tala för alla eleverna att vi är väldigt trötta framåt eftermiddagen då vi inte får redig mat om vi inte har varit inne i stan och ätit men de är ju inte alla som har råd eller tid med det.

När det kommer till lärarna så tycket jag Själv att dom värnar och bryr sig mycket om elevernas bästa. Men det är dålig kommunikation ibland lärarna och dom kommer ofta med dubbla bud och olika information. Även valen man gör i 1an till 2an och 3an är väldigt flummiga och röriga. Jag som går i 1an och kommer in som elev och inte kan så mycket får mest vara tvätta och ploera bil i verkstaden vilket resulterar i att jag ej tycker det är kul och kommer få dåligt betyg i just verkstadläran. Medans dom som kan mycket mer får göra fler olika saker i verkstaden och läraren vi har där är inte så villig att lära ut då han säger att han har "fullt upp" men vi är väl ändå där för att få lära oss?

Själva skolbyggnaden är fräsch och fin men finns dåligt med saker att göra under en längre rast, även dåligt med sittplatser. Lite konstig konstruktion på byggnaden då du kliver rakt in i den så kallade matsalen och du har klassrum precis bredvid "matsalen".

Helt okej utbud i tjocken och trevlig personal över lag
Elev
23 feb 2022

Lastbilschaufför

Växjö fria fordonsgymnasium

Skolan är helt okej, lärarna är väldigt bra och vill elevernas bästa men de är typ bara två lärare som har en rikigt lärarutbildning. Väldigt många av dom har dock varit inne i lasbilsbranchen länge vilket är bra då vi ska bli lastbilschaufförer eller mekaniker.
Maten är dock av de värre. Den är knappt ätbar. De är knappt så att lärarna själva äter den och min mentor klagar på den lika mycket som jag.
Lokalerna är fina men alldeles för små och dåligt med "uppehålls rum" och sittplatser för att inte bli störd eller störa andra under lektionstid.
Bara för att man är en bra elev sp räknar lärarna med att man inte behöver så mycket hjälp, så jag får kanske inte riktigt den hjälp jah behöver och tjejerna får aldrig göra samma uppgifter som killarna i verkstaden. Vi får typ bara tvätta bil, polera bil, byta däck och kanske byta bromsar om dom har tur och läraren är på bra humör. Medans killarna får meka på bilar, byta delar, felsöka med mera.
Elev
19 dec 2020

Skolan

Det är bara i 1an som man tycker att skolan är bra. De har alltid fokus på 1or så de inte ska byta skola medans de andra blir nästan luft för skolan
Elev
29 mar 2020

Maten

Om du är vegan/vegetarian gillar du nog maten iallafall.
Ingen mat för lastbilschaufförer..
Elev
28 mar 2020

Skolan i allmänhet

Helt ok.. men dem har ju sina problem som exakt alla skolor har! Nackdelen är väll att de är otydliga instruktioner gällande olika val man gör i 2 & 3 samt att det är särbehandling i verkstaden! Dem som redan kan saker när dem började där får göra de lite mer avancerade medan dem som inte har så mycket förkunskap får tvätta bilar terminen ut! Fordonstekniska läraren har även höga krav, vilket är bra! Fast för att få ett A enligt honom måste man ”vara bilmekaniker” redan från start... så kan man inte resonera, vi är där för att lära oss, de finns ingen som redan är fulllärd lixom.

Men de som är positivt är att dem har skolledningen efter sig så det blir mer och mer ordning!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen