Omdömen

1.9
Baserat på 14 omdömen och 106 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
15 jul 2024

Skolan bryter mot skollagen!

Lågstadiet:
Ledningen i denna skola bryter mot skollagen. De erbjuder inte extra anpassningar och särskilt stöd i den omfattning som behövs. De barn som behöver en trygg miljö, mindre undervisningsgrupper, elevassistenter osv lämnas i ett vakuum. Tyvärr försöker rektorerna och elevhälsoteamet att, i brist på annat, föra över problemet på barnen: det är dem det är fel på! När man som vårdnadshavare försöker påtala problemet med för stora klasser och andra otrygghetsfaktorer kopplar de in yttre aktörer istället för att ge barnet trygghet och stöd och en möjlighet att utvecklas. Barnet blir utsatt och ifrågasatt. Beklämmande!
Lärarna och speciallärarna går på knäna, har långa perioder av sjukskrivningar.
En skrämmande utveckling som måste stoppas.
De tre rektorerna borde ha mer skin på näsan och kräva mera pengar av kommunen.
Förälder / Vårdnadshavare
3 jun 2024

Stor varning till samtliga barn och föräldrar i Uppsala!

Vaksalaskolan är den utan tvekan mest misskötta och tragiska skola som jag någonsin har stött på.

Skolan saknar helt resurser för att hjälpa barn med minsta stödbehov och har sedan länge en extremt utbredd mobbningskultur som dessutom främjas av en total flathet från skolans "pedagoger".

Gör allt för att skydda era barn från denna undermåliga skola.

Meddelande till skolinspektionen:

Granska och stäng sedan ned Vaksalaskolan permanent!
Elev
5 feb 2024

BÖRJA INTE HÄR!!!!!!!!!!!

skum skola, dåliga rykten om lärare och så sjukt dålig andedräkt. BÖRJA INTE HÄR. pärlor & hår i maten FÖR ofta. uppehålsrummet är bra men toasten är för liten och tunn :( inte bra. man får inte ha socker. telefon. kul. och man får inte prata högre än 2 decibel i korridoren. man måste sitta kille tjej i vissa klassrum. skitkallt på vintern men för varmt på sommaren. skåpen är jättetröga i vissa fall måste man sparka upp dem. datorerna är bra men schemat är allt för svårt att få tag på. börja bara här om du vill handla på rasten. ica och normal är väldigt nära men man får ändå bara äta knäckebröd och torr pasta här så det är ingen idé, om man går dit får man passa sig. återigen be lärarna borsta tänderna tack. vänliga hälsningar några elever på vaksalaskolan.
Elev
19 aug 2023

dörren till helvette

man blir kränkt och mobbad hela tiden!! jag vill sitta i ett hörn och gråta när jag går in i skolan, alla e orten börja inte här maten e skit läraren e dåliga rektorn har ingen ide om vad hon snackar om och ingen bryr sig om du blir mobbad, min bror blev mobbad i 6 år och ingen gjorde skit åt det! wallah börja inte här
Elev
25 apr 2023

dålig som fan sämst

skitig skola, får inte göra nåt, maten suger, gården dålig.
Förälder / Vårdnadshavare
15 mar 2023

Bra!

Fantastiskt! Vår dotters klass fungerar utmärkt och har en fantastisk lärare i åk 5.
Förälder / Vårdnadshavare
13 mar 2023

Central skola den mest osympatiska skolledning

Skolledningen behöver bytas ut. Den mest osympatiska trio du någonsin kan ha att göra med.
Elev
26 okt 2022

Sträng skola

Vaksala känns som ett fängelse, reglerna är så stränga så att man blir trött, jag tog fram mobilen för att kolla klockan på rasten och lärarna fick någon typ av psykos. Man måste lämna in mobilerna på morgonen, man får inte röra sig en meter utanför skolans område och man måste vara ute på rasterna. Dessutom så känns min klass som npc karaktärer om jag får tillägga det. Possessiva saker är väl att det är relativt bra arbetsro på lektionenrna och inte speciellt mycket mobbning eller trakasserier Rekommenderar inte men funkar om man är nörd
Föredetta elev
2 maj 2021

Extremt dålig skola!

För det första, Lärarna håller inte koll på eleverna. Själv så var jag aldrig på lunchen och de bara störde sig på att jag hade min mobil, har extrema flashbacks från denna skola som ger mig panikattacker och hallucinationer. För det andra så är inte den rektorn som jag hade innan jag slutade på denna skola var inte registrerad som rektor på skolan. Rektorn blev väldigt arg på mig och svor åt mig för att jag använde min mobil. (Jag behöver min mobil för att ha kontakt med vårdnadshavare ifall jag får en panikattack mm.) Visst inte så konstigt men han hotade mig med att stänga av mig pga att jag gjorde detta.. Mina föräldrar fick tillslut blockera rektorns Mail osv. BYT INTE TILL DENNA SKOLA! Eller ifall ni inte vill att eran avkomma ska ha en dålig utbildning, then go on.. men om ni vill ge eran unge en riktig utbildning så skulle jag rekommendera privatskolorna i Uppsala. För det tredje så är eleverna där så himla ouppfostrade barn så de går inte att duga! När jag gick på denna skola så var det elever som satte på nödduschar, mobbning skedde och lärarna brydde sig inte om detta.

Har fortfarande kontakt med några elever från denna skola och det är fortfarande såhär.. Ingen gör något åt detta!
Elev
2 mar 2021

Rekommenderar inte

Extremt orättvis skola och hemska lärare och ute idrott mitt på vinter
Elev
10 feb 2021

TRÖTT PÅ SKOLAN

Väldigt stökig, ingen bra skolmat, dåliga regler, oftast en-två lärare på rasterna, högstadiet får inte använda mobiler i skolan (vill lärarna att högstadiet ska titta ner i marken på håltimmarna eller!?). Tycker man borde VERKLIGEN tänka igenom sitt val innan man börjar här! Men fin
Elev
6 okt 2020

dåliga regler

dåliga regler. inte lämna skolans område eller använda mobil. tänk om man har håltimme ska man bara sitta på skolans område och kolla ner i marken
Elev
10 maj 2020

Gå hällre på privatskolorna i Uppsala

Jag ger skolan 3/5 då skolan är okej men det finns flera bättre alternativ i Uppsala. Jag har går själv i 8:an på Vaksala. Skolan har flera punkter där den kan utvecklas men den fungerar relativt bra för att vara i Uppsala som har en del problem de senaste tiderna med skolorna.

+ Skolan har hyfsat ok medelvärde av meritpoäng med 250 (2018).
De skolorna som har bättre medelmerit är Kunskapsskolan och Engelska skolan som båda är privata. Från egen upplevelse anser jag att du har ok möjligheter att lyckas om du är motiverad men då är det mycket upp till dig att bidra med drivkraften och få höga betyg. Skolan gör inte så mycket för dig som vill få toppbetyg.

+ Skolan har bra med behöriga lärare med få vikarier.
Under ett halvår nu har det inte varit några lärarbyten eller många vikarier som har varit ett problem på andra skolor där jag har gått. Fördelen med att lärare stannar är att dina betyg inte blir negativt påverkade genom att du börjar känna lärarna bättre och lärarna får en bättre uppfattning om dina kunskapsnivåer.

+ På Vaksalaskolan finns det 16 lärare per elever vilket är bra för att kunna hjälpa alla att nå deras fulla potential.
Med fler lärare per elever kan du ha
bättre lektioner och hålla ordningen. På senare tider med den senaste generationen har respekten mot lärarna sjunkit drastiskt och elever vill att de ska bli behandlade ”jämlikt” med lärarna. Jag är emot att elever ska bli dåligt behandlade av lärare men vad jag har hört av vuxna som gick i skolan mellan 1970-1990 så fanns det inte på kartan att vara uppkäftig mot läraren. Elever har plötsligt börja tycka att de har rätt att bestämma över läraren och säga emot. Det jag vill säga med sista halvan av denna punkt är att det antingen behövs fler eller bättre lärare för att sätta eleverna på plats.

- Skolan satsar på lågpresterande elever mer än andra elever.
Vaksalaskolan sätter in flera lärare på speciallektioner där elever som inte når kunskapskraven måste gå. De eleverna blir får mycket mer fokus. Nästan så mycket att högpresterande elever som inte riktigt har något vettigt att göra glöms bort. Det finns inga specialinriktningar, dåligt med extraarbete och lektioner starkt anpassade med långa genomgångar för lågpresterande elever som knappt lyssnar. Om du satsar på höga betyg så kommer din egen motivation i princip vara den ända drivkraften för att lyckas på Vaksalaskolan. Helt enkelt dålig anpassning för eleverna.

- Skolmaten är inte bra.
Detta klagomål är säkert något man hör på alla skolor men jag tycker ändå att det är värt att ta upp. En majoritet av eleverna tycker inte om maten, äter inte så mycket eller inget alls flera dagar om veckan. Jag tycker att skolan satsar alldeles för lite på maten med helt sjukt skit vissa dagar. Ibland kan inte ens lärarna äta det som serveras. Och då kanske du säger; ”men det är bara ni som inte vill äta maten för att det inte är snabbmat”. Att säga så kommer inte lösa problemet att massor av elever inte äter. Som exempel kan man inte säga att en regering är bra om majoriteten av folket avskyr den. Det är ungefär samma situation med skolmaten och eleverna.

- Stökigt och dåligt med konsekvenser.
Det är stökigt i många miljöer på skolan som i klassrummen och i korridorerna. Elever blir tillsagda men få saker blir uppföljda. Eftersom att det inte blir några stora konsekvenser så bryr sig många inget om att komma sent eller bryta mot andra regler. Det är i överlag en ofokuserad, inkompetent och stökig miljö på skolan. Mer konsekvenser och hårdare regler på skolan hade hjälpt mycket.

Min slutsats är att det finns mycket bättre skolval som kommer ge dig större möjligheter i ditt liv. Vaksalaskolan kan förbättras mycket men det är inte en så dålig skola. En av de bättre kommunala skolorna i Uppsala. Om du bor i Uppsala och ska byta, kolla i förstahandsval på privatskolorna sedan Vaksalaskolan.
Föredetta elev
11 jan 2020

absolut ingen bra skola.

Finns egentligen ingenting bra att säga om den här skolan, dåliga lärare, dålig miljö, dålig mat osv. Man kan få bra betyg så du kan komma in i bra gymnasieskola men du kommer verkligen inte vara förberedd för många av de svårare linjerna i gymnasiet.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen