Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
21 omdömen
Resultat omdömen
3.3
Bra
8
3
4
2
4

Skolan är riktigt dålig!

1.0
Elev · 9 juni 2021
Elev · 9 juni 2021
Det är en riktigt dålig skola. Läraren låter inte elever klä sig hur de vill. (t.ex om man har märkeskläder kan man få skäll över det.)
Man får sämre betyg beroende på vilka vänner du hänger med.
Man blir ständigt anklagad för saker som man inte har gjort, och lärare falsk vittnar.

Det har tidigare förse kommit på skolan att lärare har på ett ******** ***** ***** ********* elever, detta är oacceptabelt och bör lyfta upp för dem som ska börja i vasaskolan.
Om man som kille går till lärarna för att berätta något så lyssnar de inte. Vi gick till en lärare en gång och berätta om några elevers beteende mot oss och då sa läraren att hon skulle ta upp de i klassen dagen efter, men det har gått ett år nu och inget har hänt.

Om man pratar på lektionen blir man också hotad med att få F. Lärarna ger också olika förutsättningar för elever, en elev kan skriva en text och inte bli godkänd för den är för kort, medan en annan elev skriver ännu kortare och får godkänt.

Maten i skolan är också oätbar så man får gå hungrig 4 av 5 dagar i veckan.

Så om du funderar på att skicka dina barn hit så rekommenderar jag inte att du gör det då skolan är riktigt dålig!

Svar från Vasaskolan

Hej! På Vasaskolan får man ha vilka kläder man vill, men det är viktigt att man inte är så rädd om dem att man inte vill delta i aktiviteter eller inte vågar hänga dem ifrån sig. Betygen sätts utifrån dina prestationer, inte utifrån vilka du umgås med. Det är tråkigt att du känner dig falskt anklagad för saker, så ska det inte vara. Men det är också viktigt att man vågar stå upp för det som är rätt och riktigt. Har du agerat på ett sätt som gör att lärarna reagerar kan man ibland behöva rannsaka sig själv och fundera över om man haft en del i det som inträffat. Undervisningen anpassas efter elevernas enskilda behov, ibland kan det innebära att man arbetar med olika material eller uppgifter i samma klassrum. Det betyder inte att kraven ser olika ut, men har man inte hela bilden kan det säkert upplevas så. Vi hoppas du får trivas riktigt bra på gymnasiet och att du där får mat som passar dig bättre!

vi ÄLSKAR språklärarna

3.0
Elev · 31 maj 2021
Elev · 31 maj 2021
Skolan har tappat det den senaste tiden. MEN Språklärarna i Engelska och Franska är helt fantastiska! Så genuina och snälla, dem får varje lektion att bara flyga förbi. Lärorikt och kul, så som det ska vara!
//Mycket nöjd Franska elev i åk 9

Franskaläraren <3

3.1
Elev · 20 maj 2021
Elev · 20 maj 2021
Skolan har sina problem men vi har flera FANTASTISKA lärare!! Speciellt läraren vi har i Franska i nian, helt fantastisk! Hon gör varje lektion till en upplevelse och har alltid nya idéer för varje lektion! Löneförhöjning åt M tack!
59%
ger betyget bra eller utmärkt till
Anpassad undervisning
Visa alla resultat

Tack!

5.0
Elev · 20 maj 2021
Elev · 20 maj 2021
Fantastisk franskalärare! Hon får undervisningen att bli rolig och intressant! Lätt bästa lektionerna på hela veckan! Tack!

”Håll ut”

1.1
Föredetta elev · 13 maj 2021
Föredetta elev · 13 maj 2021
Jag började på vasaskolan eftersom jag hört många som varit väldigt nöjda. Dessvärre kan jag inte hålla med om detta. Det är fina byggnader och finns mycket traditioner, men där tar det goda slut.

Det förekommer sexism och rasism på en hög grad. Betyg baseras på ditt kön, där tjejer inte kan nå lika högt som killar i idrott. Ledningen på skolan säger att de arbetar för detta, men ingen förändring har skett på mina många år på vasaskolan. ”Håll ut” är orden vi blir inmatade. Personalen på skolan säger att vi bara ska hålla ut dessa år, istället för att angripa. Antisemitiska, rasistiska och kvinnoförnedrande kommentarer tolereras. Lärare säger inte till när det väl gäller, men ber om ursäkt när dom får kritik.

Det enda som fått mig stanna på skolan är mina kompisar och vissa kunniga lärare. Jag avråder er starkt ifrån den här skolan, speciellt högstadiet.

Svar från Vasaskolan

Hej! Tack för att du tagit dig tid att skriva vad du tänker. Jag vill gärna bemöta ett par av de saker du skriver. Vad gäller betygen i idrott finns inget som tyder på att flickor skulle missgynnas. Vi går varje år igenom betygen och vi tittar på statistik över tid, det finns ingenting som tyder på att pojkar skulle ha lättare att nå höga betyg.Du får gärna komma förbi mig igen så tittar vi igenom betygen tillsammans. Om det är något du funderar över kring just ditt betyg i idrott så kan du tala med mig eller idrottsläraren. Antisemitiska, rasistiska eller kvinnoförnedrande kommentarer accepteras inte. Om någon uttalar sig på ett sådant sätt är det bra att direkt berätta det för lärare eller vuxna i trygghetsteamet. Jag är glad att du har kompisar och ser att vi har kunniga lärare, jag hoppas och tror att du får trivas riktigt bra på gymnasiet! Vänligen Matilda G Stålbert Rektor Vasaskolan

Otroligt bra!

4.9
Förälder / Vårdnadshavare · 13 maj 2021
Förälder / Vårdnadshavare · 13 maj 2021
Vilket kanonjobb ni gör! Haft alla mina 3 barn på Vasaskolan och alla är otroligt nöjda! Lärarna ser alla individer och agerar utefter deras olikheter. Jag beundrar lärarkåren på Vasaskolan och rekommenderar denna skolan varmt.

Maten är hemsk

1.0
Elev · 27 april 2021
Elev · 27 april 2021
Maten är hemsk. Hur ska man klara av en skoldag från 8:00 till 16:00 om man inte får ätbar mat? Hår i maten samt broskbitar är det man förväntar att få när man går till bamba varje dag.

Ett solklart nej.

1.0
19 april 2021
19 april 2021
Avråder alla ifrån att börja här. Vi lider;
Om man bortser från några någorlunda bra lärare så är vasaskolan en skola för rasister, homofober och främlingsfientliga människor.

Rektorerna anser att de engagerar sig för att förbättra skolan, men det märks knappt från elevernas sida.

Svar från Vasaskolan

Hej! Vad tråkigt att du upplever Vasaskolan på det sättet. Vasaskolan arbetar för att alla elever ska få med sig både stora kunskaper i alla ämnen, men också en tydlig grund att stå på värderingsmässigt. Att respektera och se allas lika och unika värde är grundläggande. När vi ser situationer där elever uttrycker sig kränkande mot andra arbetar vi snabbt för att stävja det. Vi kommer fortsätta arbeta för att utveckla skolan. Om du vill vara med och berätta vad du tycker är du välkommen förbi mig så kan vi jobba tillsammans. Vänligen, Matilda G Stålbert Rektor Vasaskolan
57%
ger betyget bra eller utmärkt till
Rekommenderar skolan
Visa alla resultat

Bästa skolan

4.4
Elev · 18 april 2021
Elev · 18 april 2021
De flesta lärarna är bra och alla klasskompisar är jättesnälla och roliga.
Detta är ett validerat omdöme av SchoolParrot. Mer information

Rekommenderas

4.5
Föredetta elev · 12 april 2021
Föredetta elev · 12 april 2021
Jag är en före detta elev på Vasaskolan och jag saknar den tiden. Skolan erbjöd mig hjälp i det jag hade svårt med och lärarna var väldigt förstående. Jag hade väldigt roligt med både lärare och elever. Jag är glad att jag valde Vasaskolan, jag har klarat mig bra på gymnasiet eftersom jag fick en grundläggande undervisning.
 • Använder SchoolParrot
 • Har verifierat uppgifterna
 • Kan svara och hantera omdömen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Viktor Rydbergsgatan 18, 41132, Göteborg
Matilda G Stålbert
031-208341

Fakta om skolan

 • Antal elever
  305
 • Antal lärare
  23
 • Antal behöriga lärare
  21
 • Elever per lärare
  13.3