Om

Om Vasaskolan

Välkommen till Vasaskolan! Centralt i Göteborg, inte långt från Kungsportsavenyn och Götaplatsen ligger Vasaskolan. Vasaskolan är en fristående kristen skola. Att skolan är fristående betyder att den har sin egen styrelse och inte är organisatoriskt knuten till Göteborgs kommuns skolor. Att skolan är kristen innebär att den i sin verksamhet ser som sin uppgift att i en miljö präglad av kristen tro med respekt för varandra och omsorg om Guds skapelse ge en gedigen utbildning som rustar för ett moget ansvarstagande i samhället. Vill du veta mer?
www.vasaskolan.net

Omdömen

3.4
Baserat på 35 omdömen och 298 svar
0
0
0
0
0
Elev
26 jan 2024

rekommenderar ingen att söka hit

Kränkningar och mobbning från lärare, utesluter vissa elever och favoriserar andra. rektor som är helt vilsen och vet inte vad hon sysslar med . Små klasser och trevligt hus men tyvärr inte den typen av lärare man vill se i skolan då de inte hjälper eleverna utan stjälper eleverna. En skola för de som passar in. Inte en skola för alla.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
15 aug 2023

Lågstadieläraren förstörde mitt barns självkänsla för alltid

Hade höga förväntningar, men ack vad jag bedrog mig. Lågstadieläraren gav min dotter dålig självkänsla redan från dag ett och detta fortsatte i tre år, min dotter blev utsatt för kränkningar och mobbing av sin egen lärare. Läraren var hemsk. Min dotter mår fortfarande dåligt över detta. Läraren favoriserade elever, de som hon gillade fick aldrig utskällning (trots att de betedde sig riktigt illa), min dotter var utsatt för skäll dagligen för ingenting. Min dotter är snäll och lugn, finns aldrig någon anledning att skälla på henne, men denna läraren hakade upp sig på henne hela tiden. Min dotter grät när hon kom hem i stort sett varje dag. Jag tog kontakt med både läraren och rektorn flera gånger, men ingenting blev bättre. Ledsamt att en person har sådan makt över ett litet barn och lyckades skapa hat och osäkerhet till skolan.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
29 jul 2023

Wowwww

Uhhmm skulle vilja säga att Vasaskolan är den bästa skolan jag har gått i. Eller jag har bara gått i e den men jag tycker ändå att den är bäst. Det är roliga lektioner och engagerande lärare som bara vill ens bästa. Dom har presentationer och man ser att dom verkligen är bra och är kunniga.😍😍😍😍😍💋💋💋💋 Shoutout till alla lärare
Elev
24 jul 2023

Rekommenderar inte

Mobbning, kränkningar m.m. är saker som väldigt regelbundet förekommer på denna skolan. Lärarna gör dock inget åt det och istället skyller på de utsatta. Om man t.ex har haft syskon som inte t.ex respekterat lärare så blir man automatiskt ogillad av lärare och får t.ex sämre betyg.

Rekommenderar absolut inte denna skola.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
6 dec 2022

Väldigtbra

JAg tycker den är jätte bra. SKITBRA SKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Föredetta elev
24 jan 2022

Bra men tråkig

Extremt liten skola, trångt i korridorer etc. Väldigt lugn och trygg miljö. det händer aldrig något spännande, inga utflykter/aktiviteter eller studiebesök. Lärarna är bra över lag, vissa är lite skumma. Det finns möjlighet till extrastöd om man har svårt för ämnen. Pga storleken på skolan finns det ingen variation på människor (som har samma intressen). Ganska lite tjejer. Man måste åka buss till idrottshallen. Skolmaten är oftast bra.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
28 aug 2021

Vasaskolan

Jag har fått många kompisar på Vasaskolan.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
28 aug 2021

Bra skola

Det ät en bra skola och alla är snälla och dem lär ut bra saker
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
26 aug 2021

Rekommenderas

Bra lärare!
Bra lärare och många studiemotiverade elever. Små klasser gör att det blir en fin gemenskap. Kraven kan upplevas höga när man går på skolan, men man är väl förberedd för gymnasiet.
Förälder / Vårdnadshavare
26 aug 2021

Bra lärare och bra gemenskap

Riktigt bra skola!
Lärarna är engagerade och många elever är studiemotiverade. Det är mysiga lokaler och bra gemenskap i små klasser. Rekommenderas😀
Elev
26 aug 2021

Trygg skola med bra lärare

Bra gemenskap mellan elever, även i andra klasser än den man går i och lärare. Trevliga elever från hela göteborg.

Lärare:
Bra lärare med lång erfarenhet, roliga, ger det stöd man behöver och hjälper dig med en långsiktig plan för utveckling.
Finns vissa lärare som förtjänar en extra shoutout: 🌲en, NO-lärare, Svenska-lärare.

Kurator, skolsköterska:
Bra kurator!!!
Aldrig varit hos skolsköterska

Bamba:
Blandat men oftast bra, bra sallad, borde finnas mjukt bröd!

Mvh
Elev i 9an :)
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
21 aug 2021

En nedåtgående spiral

Jag började på vasaskolan i sjuan 2016 och slutade 2019. Jag hade alltid hört mycket gott om den lilla friskolan i centrala göteborg och var mycket glad när jag en bit in på läsåret fick en plats på skolan.
Men de tre åren visade sig bli allt annat än bra.

Många lärare är otroligt kompetenta och begåvade, medan andra är helt motsatt. Favoriseringen var stor och utbredd och man såg tydligt på betygspappret vem som var gillad av lärarna. Vissa lärare undviker att sätta ut poäng på prov för att kunna ge vissa elever bättre betyg även om prestationen var den samma.

Mobbningen var utbredd och många tjejer fick ätstörningar och allvarlig psykisk ohälsa efter kommentarer som killarna fällt till dem. Aldrig fanns det en lugn stund, utan om du slappnade av för länge kunde du få vatten sprutat på dig eller ett suddigum kastat på dig.
Lärarna försökte göra något åt mobbningen men aldrig tillräckligt mycket för att det skulle göra någon skillnad, utan de gav alltid upp förr eller senare.

Den kristna profilen var det enda bra med skolan.

Rekomenderar verkligen inte den här skolan!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
17 aug 2021

Tyvärr en skola som tappat mycket i kvalité

Det finns många problem med mobbing och kränkningar som skolan inte tar tag i. Problem sopas under mattan och man skyller på eleverna och att det är vanligt "gnabb" mellan barn. Det är svårt för elever att uttrycka åsikter om åsikterna inte passar in 100 % i det kristna budskapet skolan bestämt råder. Skolans policy med verkligt växande och respekt verkar numera mest vara en tom fras. Det har många gånger förekommit dåligt bemötande från skolans personal. Nygammal rektor är åter och är mer kunnig och engagerad i sitt arbete, hennes vikarie struntade lagstiftning och betedde sig många gånger otrevligt och kränkande emot föräldrar och agerade med ett mycket dåligt ledarskap. Vilket nog smittade av sig på skolan i övrigt. Det är ofta försvarsinställt från skolans personal när man frågar något. Det är så otroligt synd att skolan tappat mycket i kvalité, då detta innan varit en av Göteborgs absolut bästa skolor. Hoppas de kan hitta tillbaka på rätt spår.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
30 jun 2021

Den bästa grundskolan

Som tidigare elev på Vasaskolan kan jag säga att denna skolan är fantastisk på flera olika sätt. Det allra bästa var utbildningen som förberedde mig mycket bra inför den naturvetenskapliga linjen. Lärarna var kompetenta och skapade en trygg miljö. Då klasserna var små fanns det en bra gemenskap bland både elever och lärare. Skolans kristna profil skapade en trygg miljö med en bra sammanhållning. Sammanfattningsvis är jag tacksam för mina år på Vasaskolan!
Elev
9 jun 2021

Skolan är riktigt dålig!

Det är en riktigt dålig skola. Läraren låter inte elever klä sig hur de vill. (t.ex om man har märkeskläder kan man få skäll över det.)
Man får sämre betyg beroende på vilka vänner du hänger med.
Man blir ständigt anklagad för saker som man inte har gjort, och lärare falsk vittnar.

Det har tidigare förse kommit på skolan att lärare har på ett ******** **** **** ********* elever, detta är oacceptabelt och bör lyfta upp för dem som ska börja i vasaskolan.
Om man som kille går till lärarna för att berätta något så lyssnar de inte. Vi gick till en lärare en gång och berätta om några elevers beteende mot oss och då sa läraren att hon skulle ta upp de i klassen dagen efter, men det har gått ett år nu och inget har hänt.

Om man pratar på lektionen blir man också hotad med att få F. Lärarna ger också olika förutsättningar för elever, en elev kan skriva en text och inte bli godkänd för den är för kort, medan en annan elev skriver ännu kortare och får godkänt.

Maten i skolan är också oätbar så man får gå hungrig 4 av 5 dagar i veckan.

Så om du funderar på att skicka dina barn hit så rekommenderar jag inte att du gör det då skolan är riktigt dålig!

Svar från Vasaskolan

Hej!
På Vasaskolan får man ha vilka kläder man vill, men det är viktigt att man inte är så rädd om dem att man inte vill delta i aktiviteter eller inte vågar hänga dem ifrån sig.
Betygen sätts utifrån dina prestationer, inte utifrån vilka du umgås med.
Det är tråkigt att du känner dig falskt anklagad för saker, så ska det inte vara. Men det är också viktigt att man vågar stå upp för det som är rätt och riktigt. Har du agerat på ett sätt som gör att lärarna reagerar kan man ibland behöva rannsaka sig själv och fundera över om man haft en del i det som inträffat.

Undervisningen anpassas efter elevernas enskilda behov, ibland kan det innebära att man arbetar med olika material eller uppgifter i samma klassrum. Det betyder inte att kraven ser olika ut, men har man inte hela bilden kan det säkert upplevas så.

Vi hoppas du får trivas riktigt bra på gymnasiet och att du där får mat som passar dig bättre!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
31 maj 2021

vi ÄLSKAR språklärarna

Skolan har tappat det den senaste tiden. MEN Språklärarna i Engelska och Franska är helt fantastiska! Så genuina och snälla, dem får varje lektion att bara flyga förbi. Lärorikt och kul, så som det ska vara!
//Mycket nöjd Franska elev i åk 9
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 maj 2021

Franskaläraren <3

Skolan har sina problem men vi har flera FANTASTISKA lärare!! Speciellt läraren vi har i Franska i nian, helt fantastisk! Hon gör varje lektion till en upplevelse och har alltid nya idéer för varje lektion! Löneförhöjning åt M tack!
Elev
20 maj 2021

Tack!

Fantastisk franskalärare! Hon får undervisningen att bli rolig och intressant! Lätt bästa lektionerna på hela veckan! Tack!
Föredetta elev
13 maj 2021

”Håll ut”

Jag började på vasaskolan eftersom jag hört många som varit väldigt nöjda. Dessvärre kan jag inte hålla med om detta. Det är fina byggnader och finns mycket traditioner, men där tar det goda slut.

Det förekommer sexism och rasism på en hög grad. Betyg baseras på ditt kön, där tjejer inte kan nå lika högt som killar i idrott. Ledningen på skolan säger att de arbetar för detta, men ingen förändring har skett på mina många år på vasaskolan. ”Håll ut” är orden vi blir inmatade. Personalen på skolan säger att vi bara ska hålla ut dessa år, istället för att angripa. Antisemitiska, rasistiska och kvinnoförnedrande kommentarer tolereras. Lärare säger inte till när det väl gäller, men ber om ursäkt när dom får kritik.

Det enda som fått mig stanna på skolan är mina kompisar och vissa kunniga lärare. Jag avråder er starkt ifrån den här skolan, speciellt högstadiet.

Svar från Vasaskolan

Hej!
Tack för att du tagit dig tid att skriva vad du tänker.
Jag vill gärna bemöta ett par av de saker du skriver. Vad gäller betygen i idrott finns inget som tyder på att flickor skulle missgynnas. Vi går varje år igenom betygen och vi tittar på statistik över tid, det finns ingenting som tyder på att pojkar skulle ha lättare att nå höga betyg.Du får gärna komma förbi mig igen så tittar vi igenom betygen tillsammans. Om det är något du funderar över kring just ditt betyg i idrott så kan du tala med mig eller idrottsläraren.

Antisemitiska, rasistiska eller kvinnoförnedrande kommentarer accepteras inte. Om någon uttalar sig på ett sådant sätt är det bra att direkt berätta det för lärare eller vuxna i trygghetsteamet.

Jag är glad att du har kompisar och ser att vi har kunniga lärare, jag hoppas och tror att du får trivas riktigt bra på gymnasiet!
Vänligen Matilda G Stålbert
Rektor Vasaskolan
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
13 maj 2021

Otroligt bra!

Vilket kanonjobb ni gör! Haft alla mina 3 barn på Vasaskolan och alla är otroligt nöjda! Lärarna ser alla individer och agerar utefter deras olikheter. Jag beundrar lärarkåren på Vasaskolan och rekommenderar denna skolan varmt.
Elev
27 apr 2021

Maten är hemsk

Maten är hemsk. Hur ska man klara av en skoldag från 8:00 till 16:00 om man inte får ätbar mat? Hår i maten samt broskbitar är det man förväntar att få när man går till bamba varje dag.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Annat
19 apr 2021

Ett solklart nej.

Avråder alla ifrån att börja här. Vi lider;
Om man bortser från några någorlunda bra lärare så är vasaskolan en skola för rasister, homofober och främlingsfientliga människor.

Rektorerna anser att de engagerar sig för att förbättra skolan, men det märks knappt från elevernas sida.

Svar från Vasaskolan

Hej!
Vad tråkigt att du upplever Vasaskolan på det sättet. Vasaskolan arbetar för att alla elever ska få med sig både stora kunskaper i alla ämnen, men också en tydlig grund att stå på värderingsmässigt. Att respektera och se allas lika och unika värde är grundläggande.
När vi ser situationer där elever uttrycker sig kränkande mot andra arbetar vi snabbt för att stävja det.

Vi kommer fortsätta arbeta för att utveckla skolan. Om du vill vara med och berätta vad du tycker är du välkommen förbi mig så kan vi jobba tillsammans.

Vänligen, Matilda G Stålbert
Rektor Vasaskolan
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
18 apr 2021

Bästa skolan

De flesta lärarna är bra och alla klasskompisar är jättesnälla och roliga.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
12 apr 2021

Rekommenderas

Jag är en före detta elev på Vasaskolan och jag saknar den tiden. Skolan erbjöd mig hjälp i det jag hade svårt med och lärarna var väldigt förstående. Jag hade väldigt roligt med både lärare och elever. Jag är glad att jag valde Vasaskolan, jag har klarat mig bra på gymnasiet eftersom jag fick en grundläggande undervisning.
Elev
12 apr 2021

Bra skola!

När man går på en friskola hamnar man inte i en liten bubbla och bara känner personer i sitt kvarter utan man lär känna människor runt om i hela Göteborg! Bra lärare och lagom stora årskurser med två paralleller från och med åk 6. Lite liten skolgård kan vissa tycka men egentligen har vi ju hela Göteborg som vår skolgård;) Liten skola är att rekommendera, så mycket mysigare och alla känner alla!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
8 apr 2021

Utmärkt

Jag tycker det är en enastående skola! Bra lärare, utmärkt skolmat, stor tolerans och fina lokaler.

/Nöjd elev
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
8 apr 2021

Bra undervisning

Den är bra, ger bra undervisning
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
8 apr 2021

Bra, men finns vissa brister

De flesta lärarna är väldigt kunniga om sitt ämne , men de arbetsron är lite sisådär. På vissa lektioner är det väldigt stökigt och på andra är det väldigt lungt.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
11 mar 2021

Toppenskola

Jag började i den nya sexan som vasaskolan varje år startar upp. Vi fick en mycket bra introduktion där vi kunde lära känna skolan, varandra och stan. Jag och många av mina klasskompisar hade lång skolväg och trots att jag hade 90 minuters pendelavstånd enkel väg till skolan ångrade jag aldrig att jag började på Vasaskolan. Skolan präglas av studiemotiverade elever, duktiga lärare och mysiga lokaler. Stämningen i skolan är väldigt fin och alla elever och lärare är hjälpsamma. Det höga studietempot på skolan gjorde att man kändes sig mycket förberedd när man började gymnasiet. Kan inget annat än att rekommendera vasaskolan :)
Föredetta elev
31 jan 2021

Omdöme

2011-2012:
Lärare såg inte hur utbrett ätstörningar och träningstörningar var bland eleverna.

Sexistiska betygssystem där killar favoriserades i ämnen så som tex musik.

Idrottslärare som favoriserade mer "atletiska" elever och försvårade för de andra eleverna att nå sina betygsmål.

En skola som än idag borde granskas av diskrimineringsombudsmannen kring lärares uttalanden mot HBTQ-personer.

Rekommenderar inte skolan då den sprider en bild av en dömmande kristendom.

Är du (hbtq-)elev på vasaskolan: det finns massa kristna hbtq-personer, du är älskad som du är! 🌈💕🕊️
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Visar 30 av totalt 35 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+9
18
Ambassadörer
51.4%
2
Passiva
5.7%
15
Kritiker
42.9%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 35 användare
51.4%
Utmärkt
5.7%
Bra
5.7%
Medel
8.6%
Undermålig
28.6%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 33 användare
36.4%
Utmärkt
18.2%
Bra
9.1%
Medel
15.2%
Undermålig
21.2%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 33 användare
36.4%
Utmärkt
18.2%
Bra
3.0%
Medel
3.0%
Undermålig
39.4%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 33 användare
27.3%
Utmärkt
21.2%
Bra
24.2%
Medel
9.1%
Undermålig
18.2%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 33 användare
18.2%
Utmärkt
18.2%
Bra
21.2%
Medel
21.2%
Undermålig
21.2%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 33 användare
24.2%
Utmärkt
15.2%
Bra
21.2%
Medel
15.2%
Undermålig
24.2%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 30 användare
30.0%
Utmärkt
23.3%
Bra
10.0%
Medel
6.7%
Undermålig
30.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 33 användare
30.3%
Utmärkt
18.2%
Bra
18.2%
Medel
12.1%
Undermålig
21.2%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    305
  • Antal lärare
    23
  • Antal behöriga lärare
    21
  • Elever per lärare
    13.3
Viktor Rydbergsgatan 18, 41132, Göteborg
031-208341
Matilda G Stålbert

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan