Omdömen

4.1
Baserat på 53 omdömen och 425 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
23 maj 2023

Estetiska programmet, bild och form

Estet, Vasa

Vasaskolan är som ett andra hem för mig. Speciellt estet byggnaden för bild och form, där kan man uttrycka sin kreativitet i fullo och är den mest trygga platsen på skolan enligt mig. Det är en enorm skillnad gentemot högstadiet. Man kan vara sin egen person och blir accepterar för vem man är.
Elev
23 maj 2023

Estetiska programmet, bild och form

Estet, Vasa

Vasskolan är som ett andra hem för mig speciellt bild oh form, estet byggnaden. Det är den plats som känns mest trygg och är där man är som mest kreativ. Det är enorm skillnad jämförelse med högstadiet. Man kan vara sin egen person här på ett helt annat sätt och man blir accepterad som den man är.
Föredetta elev
10 feb 2023

Bästa skolan!! I recomend

Bästa åren i mitt liv.
Elev
22 nov 2022

samhäll

Bra gymnasieskola!

Den är jättebra, jag trivs bra här och jag tycker att jag har valt rätt gymnasieskola
Elev
11 okt 2022

samhäll

Helt bra skola

Vasaskolan är en vänsterlutande skola. Men ändå ganska öppen och diverse. Den har alla sorters människor och lärarna är alla jätteintressanta och trevliga även om en eller två är totalt dötråkiga. Föreningarna är ehh men om det är din grej att festa så lär du tycka om dem också
Elev
16 aug 2022

Humanistiska programmet

En humanist

Trevlig miljö med vänlig personal
Föredetta elev
5 maj 2022

Estet

Den sämsta skolan jag gått.

Sämsta skolan jag gått. Klarade av ett år och var sedan tvungen att byta skola då ”maten”, klassen, och lärarna påverkade mig så negativt att det inte gick att gå kvar.
Om du har åsikter som skiljer sig från mängden, blir du utmobbad totalt.
Det märks på lärarna att de inte trivs i sina yrken, och ”skolmaten” går inte att äta. Om du tar med egen mat blir du utkastad från matsalen.

Jag är så glad att jag bytte till REAL-gymnasiet istället.
Elev
5 maj 2022

Naturvetenskap

Skulle gått estet

Skolmaten är rätt sus
Föredetta elev
18 feb 2022

Naturvetenskap

Super!

Jättebra skola!
Det enda dåliga är sodexos köttfärslimpa
Föredetta elev
7 feb 2022

Finaste Vasa

Nu när jag har tagit studenten saknar jag gymnasietiden. Bästa Vasa! Det tråkigaste var att vi fick distansundervisning och missade en stor del av tiden på skolan på grund av det, och hanteringen av undervisning på plats med munskydd var väl sådär...
Men trivdes ändå bra, fin klass och fina lärare. Saknar det!
Elev
21 jan 2022

Sam internationell

Bästa skolan

Lätt världens bästa skola. Älskar att va här
Elev
2 jan 2022

Natur internationell

Bra ställe

Kul ställe. Speciellt om man är verdandist, går inte att hitta bättre gymnasietid.
Elev
19 dec 2021

Humanistiska programmet

Inte bra

Väldigt stort och opersonligt, känns som om det är för mycket elever och för lite lärare för att man ska kunna få en bra relation till lärarna. Sval stämning, lätt att försvinna i mängden och bli bortglömd.
Elev
22 okt 2021

samhäll

Bra alternativ i gävle

Bra undervisning, konstigt folk dock
Elev
4 okt 2021

Natur internationell

Extremt nöjd!!

Helt fantastiska lärare och en underbart vacker skola! Resurserna man kan behöva finns. Extremt kul med de olika föreningarna!! Skulle valt samma om och om igen!
Elev
11 sep 2021

samhäll

Trivs på Vasa

Maten är ganska dålig, men det är bra lärare, bra läge(kan va på stan på rasterna) och det är FANTASTISKT fint på insidan av skolan. Det är som att plugga i ett slott! Jag personligen har haft en ganska stressig start och genast så var det typ 5 lärare som reagerade på att jag var stressad och hjälpte mig. Vi fick även ett jättedåligt schema men som vi i klassen klagade på och nu är det jättemycket bättre dagar!
Jag trivs extremt bra i våran klass! Vi har en väldigt bra sammanhållning<3
Elev
8 sep 2021

En bra skola.

Överlag trivdes jag väldigt bra på Vasaskolan. De flesta lärare och elever var trevliga och för det mesta kände man sig accepterad av alla.

I undervisningen finns det dock ett tydlig bias som visar på politisk korrekthet och "accepterade" åsikter. Det är inte många gånger man har fått andra perspektiv än detta. Vissa lärare var dock bättre på att hålla sig mer neutrala och försökte få in flera olika perspektiv, men de allra flesta var inte det tyvärr.

Om en elev var kritisk till en lärares tillvägagångssätt bemöttes de inte heller alltid särskilt bra. Hos en del lärare var nästan känslan att "det är jag som är läraren här, du har inget att säga till om" men det var inte många. Ändå värt att nämna, tycker jag.

De två orsakerna jag nämnde är anledningen till att jag inte ger skolan en femma. Men som sagt, jag trivdes överlag bra, jag tyckte om min klass och de flesta av mina lärare. Hade troligtvis ändå inte velat gå på någon annan skola än Vasa.
Elev
5 sep 2021

Sam internationell

Vasaskolan

Skolans lärare är riktigt bra, och gör att lektionerna blir intressanta. Rekommenderas starkt
Elev
28 jan 2021

Nördskola

Många nördar och estetare. Mycket plugghästar och även många ufon. Om man tycker fingerkonst är roligt ska man söka hit.
Elev
22 jan 2021

Vill inte ta studenten härifrån

Underbar skola speciellt pga. elevföreningarna. Superfina byggnader, maten är väl inte den bästa men det är den inte på någon skola. Lärarna hjälper eleverna när de behöver och det finns stor variation på program.
Elev
18 jan 2021

Skulle valt samma om och om igen

det är en skola som är ovanligt accepterande både från lärare och elever. Med föreningarna så lär du dig mer om livet än vad du kunnat tro.
Elev
18 jan 2021

Vi behöver fler Guldkorn

Upplever att de flesta lärare är torra & tråkiga, att de inte ens bryr sig om eleverna. Finns självklart Guldkorn hos lärarna, har själv 2 som är helt fantastiska, men 2 av 7, är det ens okej..?
Skolmaten är fullständigt oätbar, vissa dagar är maten tillochmed slut när man kommer till matsalen & deras enda respons är ”det finns vegetariskt kvar”, bara det att den vegetariska smakar lika bedrövligt som den ser ut...
Elev
31 dec 2020

Prima ballerina

Älskar min klass (går estet), man hittar verkligen vem man är :,)
Elev
26 dec 2020

Skolmiljön

Älskar min klass och min skola. De flesta är så accepterande och snälla, vilket verkligen behövs i vår ålder!!
Elev
10 dec 2020

Ett realistiskt omdömde om Vasaskolan

Skolan är fin och fräsch. Duktiga lärare och skön personal. Dessvärre är skolans ledning väldigt envisa. Skolans ”utseende” går före elevernas välmående. Elevers åsikter kring annat än ”studiero” och ”mobbning” anses som käbbel. Elever ses ner som mindre smarta och mindre kunniga individer och därav tas inte deras åsikter på allvar. Däremot kommer en majoritet av elever inte stötta på detta problem då det är endast enstaka klasser som har problem som når enda till ledningen.

Annars är skolan bra. Det finns många intressanta föreningar som man kan gå med i. Vissa lärare är väldigt smarta och kan verkligen sin sak. Det är även väldigt trygg stämning i skolan.

Skolmaten är dock oätbart. Det finns ingen näring och smak, vilket gör så att man äter och äter men aldrig blir mätt. Dessutom räcker inte maten alltid till alla. Vilket i min åsikt är ett brott min och mina klasskamraters rättighet till mat i skolan.

Jag rekommenderar skolan till ambitiösa och drivna ungdomar som söker en omgivning med smarta och seriösa elever. Där ens framtid värderas av de i sin miljö och av folk som inte tar gymnasiet för givet.
Elev
5 dec 2020

Fantastiskt skola!

Jag går tredje året på Vasa och jag älskar verkligen skolan! Bra lärare och en samhörighet som inte går att hitta på någon annan skola. Gillar att det finns gamla porträtt och tavlor runtom i skolan. Ett plus är att varje jul sätts det upp fina julgranar, det skapar en mysig julstämning de sista veckorna innan jullovet!
Föredetta elev
3 dec 2020

saknar vasa

mycket trappor dålig mat inte tillräckligt med uppehållsrum, estet har bra, på alla sätt. bra lärare som kan sin sak. inte optimalt som pendlare.
Elev
22 nov 2020

Vasaskolan

Jag går estet musik andra året!
Elev
29 okt 2020

fy dålig skola

hade fått 3/5 om de faktist följt coronastandader...
Elev
8 maj 2020

Underbara Skola!

Underbar skola!
Går mitt andra år på Vasas Naturvetenskapliga program nu, och sitter tyvärr hemma för tillfället pga Covid-19 men man kan inte annat än att längta tills att man åter får gå in på skolan igen och träffa underbara klasskamrater och vänner ifrån övriga klasser samt alla lärare som man saknar.
För så är Vasa, alla är så snälla, stöttande och genomgoda så man saknar verkligen alla nu när man inte är där!
På Vasa får alla vara den dem är, och klä sig hur dem vill utan att bli rädda för att bli utsatta då skolan är extremt bra på att normalisera och arbeta med allas lika värde!
Att inte välja Vasa var aldrig ett alternativ, bestämde mig för att gå där och så skulle det bara bli, vilket det även blev.
Visst, skolan är inte suuuupermodern som den är nu utan behöver rustas, men det är även något som planeras att göra, men skolan i sig är mysig att vara i och man känner verkligen att det är som ett andra hem med alla som stöttar och supportar varandra överallt!
Skulle rekommendera Vasa alla dagar i veckan om någon skulle fråga, detta är den bästa skolan jag har satt min fot på!
Visar 30 av totalt 53 omdömen
Norra Kungsgatan 15, 80251, Gävle
Sofia Nordell Kvarnebrink
026-179370

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen