Omdömen

4.0
Baserat på 13 omdömen och 99 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
3 mar 2023

Trygg skola där varje elev får utvecklas

Mycket bra och trygg skola!
Min dotter älskar skolan och speciellt fritids. En trygg kreativ skola med små klasser, där alla elever blir sedda och hörda och lyssnade på. De gör mycket utflykter tex till konserthuset, Skansen och exempelvis Vetenskapens hus beläget vid Bergianska trädgården. De har årliga traditioner med Halloweenfest där föräldrarna gärna bidrar med kreativa Halloweenskapelser. Föräldra-engagemanget i skolan är nyckeln till skolans utveckling då många föräldrar är engagerade i skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
15 dec 2022

Tack Bästa skolan!

Fina tillmötesgående lärare och trevliga lyhörda rektorer, tack bästa skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
20 apr 2022

Vi är så nöjda med VMS

Vi är så väldigt nöjda med VMS. Fin Montessori pedagogik, inga mobiler under skoltid (i de lägre klasserna), bästa fritidsklubben. Bra kontakt med pedagoger. Högstadiet är helt outstanding, fantastiska pedagoger, roliga lektioner och mycket fokus på gruppstärkande aktiviteter.
Förälder / Vårdnadshavare
14 apr 2022

Den bäst skolan man kan tänka dig

Har två barn här. Otroligt bra pedagogik som gör barnen till självständiga, lärande individer. Just nu på förskolan men ser fram emot att få se dem hela vägen upp till högstadiet. En liten småstadsskola mitt i stora staden. Hög lärartäthet. Kärleksfulla pedagoger med integritet. Rekommenderar alla att söka sig hit. Lugnt, tid för barnen att utveckla sin kreativitet.
Elisabeth Helmenius
Förälder / Vårdnadshavare
14 apr 2022

Rekommenderar VMS

Små klasser och engagerad personal som ger förutsättningar för barnen att utvecklas i sin takt utifrån de ämnen som intresserar. Stort fokus på individen.
Förälder / Vårdnadshavare
13 apr 2022

Mycket bra förskola & grundskola

Mycket bra verksamhet som skapar trygga individer med sund självkänsla. Barnen får genom montessoripedagogiken självförtroende och en trygghet i att de kan och klarar mycket själva vilket skapar bra förutsättningar för det vuxna livet. Verksamhet från småbarnsavdelningar till högstadie. Fantastiskt att ens barn kan gå i en och samma verksamhet från liten ålder och genom hela grundskolan. Lugn och trygg miljö med hög lärartäthet. Barnen får studiero. Ett helt fantastiskt fritids som blir alla barns favorit.
Förälder / Vårdnadshavare
14 nov 2021

Mycket bra skola

Mycket bra skola från förskola till årskurs 9. Tryggt och lugnt. Hög personaltäthet och lärare som verkligen är engagerade.
Elev
7 nov 2021

bjkvjh

Verkligen annorlunda än andra stereotypiska skolor. Den är väldigt liten och man känner sig verkligen hemma. Dessutom hittar man verkligen sig själv här då det finns alla möjliga elever. Allt från nördar till punkare till typiska vasastanskillar. Man lär väl känna de som är nåt år äldre/yngre, men det är inte så ofta man blir vän med de. Lärarna här är verkligen jättebra!! Så många olika typer av lärare med olika personligheter. Men något de har gemensamt är att de vill elevernas bästa. Och eftersom skolan är så pass liten, kan lärarna verkligen lägga ner mer fokus på eleverna, framförallt de som behöver lite mer hjälp eller en putt för att komma igång. Rekommenderar den här skolan till de som är trötta på det vanliga och de som behöver extra hjälp.
Förälder / Vårdnadshavare
23 aug 2021

Rekommenderas ej.

Byter lärare ofta. Inget lugn i klasserna, varken på förskolan eller grundskolan.

Verkar ha blivit en samlingsplats för resursbarn. Det är så många så att lärarna inte har tid med annat.

I skolledningen och styrelsen i detta föräldrakooperativ råder en destruktiv tystnadskultur. Problem göms och omhändertas inte. Byggnaderna missköts och underhålls inte på ett bra sätt.
Elev
28 apr 2021

från en nöjd elev

skolan är till mesta dels bra utvecklades extremt när jag bytte hit från min förra skola. man ska tänka på att skolan är väldigt liten och har väldigt lite elever per klass detta gör så man får en bättre relation till lärarna än vad man hade haft i en större skola. skolmaten är inte så bra men man har fri tillåtelse att vara i köket och ica finns nära till hands, jag har själv dyslexi och har fått flera hjälpmedel utav skolan så man lättare kan hänga med i plugget. mäniskorna är väldigt olika och det är väldigt stor skillnad roende på vilken klass man hamnar i. för övrigt är skolan väldigt trygg och bra det finns alltid någon att prata med ifall man känner sig utanför. skulle inte säga att skolan är stressig det är ganska lågt tempo på plugget men lärarna förväntar sig då en lite högre kvalite på arbetet, själv har jag haft 3 fina år här på Vms och skaffat mig vänner för livet om du också vill göra det skulle jag rekomendera Vms
Elev
28 apr 2021

Vms klass 7-9

Skolan är extremt liten, så det är väldigt hemtrevligt och man får en bra realtion med lärarna. Skolmaten är helt okej. Det är väldigt olika typer ut av människor, från nördar till pundare. Du kommer utvecklas väldigt mycket för att du kommer träffa massa olika typer ut av människor och ha engagerade lärare. Du hittar alltid någon att hänga med då alla är väldigt sociala och inbjudande. Jag skulle säga att det inte är hög skolpress men inte heller lätt, det är en hyfsat svår nivå på uppgifterna men ganska långsamt tempo. Du får bra hjälp om du har t.ex. dyslexi eller ADHD. Den ligger centralt i stan så du har nära till flera parker, mataffärer och både buss och tunnelbana. Jag har gått på Vms från klass 7-9. Har du haft en jobbig upplevelse på din gamla skola är det hit du borde gå, du kommer få allt stöd du behöver och hitta vänner för livet. Det finns som sagt alla olika typer ut av människor så du kommer garanterat klicka med några. Jag är jättenöjd med min tid på Vms och kan varmt rekommendera skolan.
Elev
11 mar 2020

Skit dålig

Väldigt dålig skola rekommenderas inte
Elev
12 dec 2019

Skolan är helt fantastisk!

Den är jättebra! Bra arbetssätt, precis som Maria Montessori tänkte.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen