Omdömen

2.3
Baserat på 15 omdömen och 134 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
8 nov 2023

Många utvecklingsområden

Den här skolan är enligt min åsikt inte det värsta men definitivt långt ifrån att vara det bästa.. vissa lärare är hur bra som helst medans vissa lärare inte kan lära ut alls, till exempel språklärarna är väldigt trevliga, men många andra lärare är väldigt dåliga på att ge respons på vad du behöver göra för att förbättra ditt betyg och också på att hålla i genomgångar och att sedan i sin tur lägga upp läromaterial. Det finns samtliga lärare som är väldigt dåliga på att lägga upp materialet för högre nivåer som de oftast enbart går igenom en gång vilket gör det extremt svårt för folk som missat en enda lektion att hänga med och nå någon av de högre betygen, lärarna kunde alltså ha varit betydligt bättre på förberedandet inför prov. Det finns också vissa lärare som svarar med motfrågor när man ställer en fråga till dem, vilket enbart leder till mer förvirring och att man känner att man behöver ljuga för dem och säga att man förstod när man egentligen är förvirrad då de inte ens har besvarat frågan.
Det finns några få bra lärare, men många har ett förbättringsområde.

Jag måste också säga att skolan är extremt dålig på förberedande inför gymnasieval och enbart påbörjat det för oss 9:or i år, vår SYV tar inte ens reda på vilken merit vi har eller våra betyg innan (vilket han absolut borde göra för att berätta för oss vart vi kan komma in eller hur mycket vi behöver höja oss om vi har ett mål att komma in någonstans) han rekommenderar gymnasieskolor vilket kan leda till falska förhoppningar, det är viktigt att skolan tidigare informerar oss om hur mycket merit vi behöver för vårt drömgymnasie redan i 7:an eller 8:an så att man kan sätta mål och att lärarna kan hjälpa oss att uppnå det, istället så förväntar de sig att vi ska reda allt det själva, vi har inte ens varit på en gymnasiemässan med skolan utan det var någonting som man behövde göra på sin fritid om man ville dit, då fanns det bara en dag och ett visst antal tider att välja mellan, vilket innebär att om du missade den här så har du ingen andra chans. Jag anser att det är löjligt att 8orna går på en gymnasiemässa med klassen men inte de som faktiskt står inför ett gymnasieval. Vi hoppas att rektorn i framtiden har det här i åtanke.

Absolut inte den sämsta skolan men den har många förbättningsområden.
Personal
24 mar 2023

Gestalter bombar elever

Vad tycker du om viken skolan? ja skulle du fråga en elev denna frågan hade dom nog sagt att dem hellre hade andas in cyklon-b.
Förälder / Vårdnadshavare
24 mar 2023

Medelmåttigt eller mindre!?

Nu kan jag redogöra vad en medelmåttig skolas absoluta maxnivå ligger på.
Klimparna som inte kan uppföra sig får ofrivillig frånvaro i samband med o uppoffrande åtbäring. De blir svartlistade samt avsänd till den så kallade Studietekslokalen som tydligen är mindrevärdigt då de ointelligenta tillryggalägga dit om de i magisterns opinion icke duger. Matens bästa kvalitet är på fredagsfisken som består av Cornflakespanerad torsk som är baserad på Henry Dangers återvinning. Samtidigt är ekonomin på skolan vedervärdig och ty det inkommer det stora antal ungar var verksamhetsår.
Annat
21 mar 2023

Sämsta skolan i landet

Denna skolan är den sämsta i landet.

Om du vill att ditt barn ska knarka vid 12 års ålder så ska de börja på denna skolan.
Annat
21 mar 2023

Skolan är sämst

Den är sämst rekomenderar ej!!!
sätt ditt barn på skola här om du vill att ditt barn ska knarka vid 12års åldern.
Man kommer ej in på en toalett utan att det luktar vape...
Rekomenderar att börja på en annan skola tex. någon i helsingborg/lerberget/höganäs.
Skolmaten är vidrig och ibland undrar man vad skattepengarna går till.....
USEL SKOLA
Annat
26 feb 2023

Dålig skola

Dåligt de bygger en skola för flera hundra miljoner men har inte råd att köpa miniräknare. Usch🤮
Annat
14 okt 2022

MINA BARN FÖRTJÄNAR BÄTTRE

Vikenskolan är en HEMSK skola, om du vill att dina barn ska gå här så kommer det sluta med att de går estet och blir emos, eller tillochmed värre. OM du värnar för ditt barns hälsa borde du gå på tornlycke, de är mycket mer seriösa och eleverna där är underbara och trevliga. Rektorn är från Borås och lärarna vill inte barnen det bästa utan kommer på historier för att sätta dit barn för någonting de inte gjort. VERKLIGEN HEMSKT!!! Personligen blev min lilla ängel anklagad för droginnehav utan någon anledning när min lille kille aldrig har haft på sig några olagliga substanser i skolan eller utanför och DEFINITIVT inte brukat de. Jag vill att mina barn ska gå i en bra miljö så ifall du vill ditt barns bästa välj INTE VIKENSKOLAN.
Annat
14 okt 2022

Utmärkt skola, 10/10.

Denna skolan skulle jag verkligen rekommendera, om man bor i Viken så ska man helt klart välja vikenskolan framför montessori för att Vikenskolan är större bättre lokaler och allmänt mycket bättre. Alla läraren är super trevliga och tar sitt jobb på allvar dom är där för att lära ut och dom lyckats på ett väldigt bra sätt. OM man vill att sitt barn ska ha en bra barndom så välj Vikenskolan!
N/A
14 mar 2022

Utomordentligt finnemangens skola

det var många trevliga exemplariska lärare som var omtänksamma och gav mycket hjälp med mitt arbete under denhär tiden. Gillade också hur bra arbetsron var väldigt säkert och tryggt med dom exemplariskt utomordentliga ordningsreglerna som är perfekta mot mobbningen som pågår på dom flesta skolorna. Utvecklingen under denna period har varit fantastiskt lyckades gå ut ur skolan med en merit på 160. Utomhus miljön är bra och nära up hallen där man kan köpa snacks, donuts och mat när man vill om man inte gillar skolmaten men skolmaten är en fem stjärnig resturang med den sökna fisk kottletten man får varje vecka. Riktigt fint och nybyggt med många aktiviteter som att spela pingis och inte något mer. Det finns sär klasser med underbart trevliga elever som springer runt i skolan. Alla har lika värde och dom behandlar alla lika bra.
Annat
14 mar 2022

Hade inte rekomenderat.

Denna skolan är inte särligt bra eftersom att rektorn inte förstår vad det innebär att vara rektor och lärarna verkar inte fata varför dem lär ut och lärarna är inte särsligt bra på att lära ut.
Vissa lärare är bra. Men inte mer än 15% så typ max 5 lärare på hela skolan är bra.'
Och rektorn är verkligen inte brqa på sitt jobb. anklagar personer frö drog handel och drog innehav utan bra anledningar. och dem personerna som blivit anmälda har verkligen inte haft olagliga substanser på sig i skolan eller utanför.
Om ni har ett barn rekomenderar jag en annan skola. Lerberget eller helsingborg är mycket bättre alternativ.
Annat
10 mar 2022

Skicka inte dina barn hit.

Vikenskolan är totalt vidrigt och dåligt. Vi har väldigt konstiga och dåliga lärare och alla förutom typ 4 av lärarna på maximalen suger.
Detta kommer från en person som kommer ifrån vikenskolan.
Många av lärarna favoritiserar och är väldigt otrevliga. fatter inte ens varför dem är lärare.
Annat
4 jan 2021

Kunde vara bra mycket bättre

(Främst om Högstadiet) Det enklaste sättet att beskriva vad jag tycker om Vikenskolan är att den är "riktigt sådär". Speciellt lärarna var hit-or-miss, fanns en handfull av riktigt bra lärare som var duktiga på att undervisa och hade full koll på vad de snackade om, medans andra var virriga och endast helt okej (ibland även rent utav dåliga) på att lära ut. Ingen av lärarna var totalt värdelösa på att lära ut, förutom kanske en eller två, men det fanns en del lärare där du som elev behövde vara duktig/självständig i deras ämne för att få ut någonting vettigt av lektionerna.
Alla var åtminstone trevliga, men många hade problem med riktigt dåligt gömd favorisering. (Har personligen inte något problem med att lärare har favoritelever, det är väl klart att de klickar bättre med visa mer än andra, det är när de är usla på att gömma det/låter det påverka deras undervisning där jag har problem.)
Eleverna var dock det största problemet. Vet såklart inte hur det ser ut nu, men då jag gick på skolan var det många elever jag genuint avskydde. Många personer var respektlösa och kom undan med bra mycket mer än vad en skola med självrespekt hade tillåtit de att göra. Var dessutom många problem med att specifika elever dagligen retades/rent utav mobbades (ingenting som man försökte vara subtil med heller, alla visste om det), vilket ledningen till synes gjorde absolut skräp åt. De var nöjda med en strängare tillsägelse en gång om dagen, i princip. Fanns ingen uppföljning på vissa elevers dåliga beteende och det blev väldigt tröttsamt efter sådär 10 år. (Att ledningen/lärarna har noll auktoritet över eleverna är någonting man märker i alla årskurser, men det var som tydligast på högstadiet när elevernas "Vi bestämmer över oss själva" attityd var som starkast. Såklart ligger ju en del av dessa problem hos eleverna själva, även hos deras vårdnadshavare, men skolan har ett ansvar att åtminstone försöka göra någonting åt det, speciellt när elever blir utsatta, och det är någonting skolan misslyckades med.)
Annat
27 dec 2020

Rekommenderar inte

Vikenskolan - högstadiet. Fanns några fantastiska lärare som var väldigt måna om sina elever medans andra var väldigt favoriserande. Jag upplevde även att skolan var snobbig och det krävdes mycket status för att passa in. Mycket press på eleverna att prestera och få höga betyg.

Att vikenskolan speciellt högstadiet ska ha någon form av nolltolerans stämmer absolut inte. Konstant hörde jag elever uttrycka antisemitiska, racistiska, homofobiska (och allmänt anti lgbtq), sexistiska mm kommentarer och åsikter. Tycker inte att lärarna eller skolledningen agerade seriöst kring detta.

Har hört att skolan nu har börjat jobba med skolmiljön så jag hoppas att det blir förändringar för det bättre framöver, men min upplevelse med skolan var absolut inget vidare.
Annat
28 nov 2020

Sådär :(

Tycker sådär, elev 6:an

Dålig skolmat, äter aldrig i skolan och får inte heller gå hem och äta :(
Mobilfri skola :(
Man får inte ha tuggummi :(
Man får inte gå till Ica :(
Många lärare är dåliga :(
Ofta vikarier :(
Nästa vecka har jag 4 prov.... stressigt :(
Nästan ingen skolgård... trångt :(
Vi går i paviljonger :(
Sa Ndra
Förälder / Vårdnadshavare
6 dec 2019

Bra skola, trivsam miljö

Bra skola som kommer bli ännu bättre när ombyggnaden är färdig :)

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen