Omdömen

4.3
Baserat på 18 omdömen och 139 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
16 sep 2023

Helt ärligt om skolan…

Jag kom in i VRG djursholm och var väldigt exalterad över att börja, skolan har en väldigt bra rykte som jag håller med om men det finns några små detaljer som många inte pratar om;

För liten kontext så är jag från södra Stockholm och OM du inte är från Djursholm eller ”området” så passar du bara inte in, du vet inte platsen lika bra, och som min föredetta mentor sa ”de flesta eleverna här har gått i VRGS så de har lite förtur”
Eleverna i skolan är redan i sina vängrupper och vet vem som är vad från grundskolan, man känner sig väldigt enkelt utfryst bara på 3 dagar! Jag menar inte att eleverna är elaka, eller mobbar på något sätt, men man märker helt klart hur de inte ser dig som ”en av dem” (ännu värre om du har utländsk bakgrund! du känner dig helt försvunnen då!)


Mitt tips är detta: om du vill gå i skolan och känner många som ska gå dit eller har syskon så är det okej! Go for it! Men om du inte har någon aning om vad som väntar så kan du lika gärna glömma detta gymnasium! Du kommer inte få en ”Fresh start” om du tror det

om du tänker nu några av följande:
- ”ja men jag kan ge gymnasiet lite tid” Jag tänkte också så men efter 3 dagar så hade jag ont i magen och var ledsen varje dag
- ”jag kan vara mer social bara och skaffa vänner” de personerna du vill vara vän med har redan sin grupp och behöver helt enkelt inte mer
- ”jag bryr mig inte om jag kommer överens eller inte om folk, jag är här bara för att studera för mitt drömyrke” så stolt över att du tänker så! <3 Men oavsett om du tänker ignorera alla så på gymnasiet så måste du vara en del av det ”sociala”
- ”jag kan alltid byta” nej, det kan du inte, du kommer hamna i en dålig gymnasium om du inte har väldigt bra tur :(


Men vill ändå lägga till att lärarna är absolut underbara! Jag trivdes väldigt bra med undervisningen också

Jag hade skickat intresseanmälan till ett gymnasium och kom in, jag sa till min engelska lärare som såg hur skolan inte passade mig och både hon och min mentor gav mig en stödjande hand och gav inte mig press att stanna! Jag tackar de för det.

Nu går jag inte i skolan längre, bästa beslut jag gjorde var att byta

Lycka till!
Elev
23 mar 2023

Naturprogrammet inriktning natur

Bäst, kort och gott

Extremt bra och engagerade lärare , kärleken för ämnet de lär ut lyser igenom och smittar eleverna för att skapa en väldigt rolig och ambitiös studiemiljö.
Elev
28 nov 2022

Naturprogrammet inriktning natur

En trygg skola

Jag går natur-natur på VRG Djursholm och trivs helt okej. Lärarna är väldigt kunniga inom sina ämnen samt visar på ett stort engagemang och bemötande till eleverna. Skolan präglar och värderar elevens mående till fullo, inte bara lärare utan också elever genom bl.a olika sällskap och VRG-andan.

Ta hänsyn till att de flesta eleverna är uppväxta inom ett och samma område, vilket eventuellt kan orsaka utanförskap. Detta är baksidan till skolan, men trots detta är de flesta inkluderande.
Elev
20 sep 2022

Samhällsvetenskap spetsinriktning engelska

En fantastisk skola

Hej, jag går på VRGD och är extremt nöjd med skolan. Det som jag tycker är bäst är lärarna, de är exemplariska, de hjälper alltid till, är enkla att få tag på och undervisar extremt väl. Det som jag även älskar är sammanhållningen som vi elever har, det finns massor med sällskap som skapar en god ”VRG anda” som vi kallar det och kåren gör många roliga event för eleverna. Det ända jag inte gillar är byggnaden då den inte är så fin;).
Elev
15 jun 2022

Naturprogrammet inriktning natur

VRG Djursholm

EXTREMT bra när det kommer till det skolan kan påverka: lärarna, schemat och maten osv. Elevkåren och de många kommittéerna är aktiva och anordnar många aktiviteter för alla på skolan. Det i samband med att det är en relativt liten skola leder till en väldigt familjär miljö. Värt att nämna är att många kommer direkt från VRS tillsammans med sitt kompisgäng. Det märktes av till o från under hela första året men släppte efter det. Har absolut inte känt någon press på att köpa dyra kläder, precis som på många andra skolor är det trendigt med second hand just nu. Hellre snyggt än dyrt. Helt normaliserat att gå utan smink i skolan, fixa sig gör man ordentligt till helgen.
Elev
10 dec 2021

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi

Helt enkelt fenomenal

Bättre skola är otroligt svårt att hitta. Väldigt bra stämning både akademiskt och socialt. Elevkår och sällskap som anordnar evenemang och temaveckor. Fin miljö med närhet till Djursholms Torg. Om du har akademiska ambitioner bör du verkligen söka!
Föredetta elev
29 aug 2021

Naturprogrammet inriktning natur

Obeskrivlig

En varm och kärleksfull skola som excellerar i alla hörn och kanter. En högkvalitativ utbildning i kombination med ett gäng fantastiska elever.
Elev
9 dec 2020

VRG Djurs

Härlig aura och lärare. Bra scheman då de kan variera mycket. Skolmaten är bra och det finns alltid massor av alternativ som passar fler.
Föredetta elev
2 dec 2020

Samhällsvetenskap spetsinriktning engelska

VRG DJURSHOLM

Skolan är utomordentligt akademiskt sett. Bra lärare och studiemotiverade elever inget att klaga på där. Om du inte är väldigt ambitiös kanske inte den här skolan är gör dig. Det är en mycket stor press att lyckas hela tiden. I klassrummen tävlar elever om att briljera och show off för lärarna hur bra de är. De förväntas att du går ut med topp betyg och kommer in på Handels. Ingen gillar någon som är dålig. Du förväntas kunna uttrycka dina åsikter på nyanserade sett varenda lektion och alltid delta aktivt. Som sagt är det en tävling i klassrummen om vem som är bäst.
Elev
28 nov 2020

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi

Älskar VRG

Väldigt bra skola! Jag personligen älskar VRG Djursholm och ser fram emot att gå till skolan varje dag! Elevkåren anordnar många aktiviteter exempelvis en helg i Idre eller en kärleksvecka på skolan i samband med alla hjärtans dag!
Elev
25 nov 2020

Välj VRGD

Skolan är helt fantastisk. Lärarna och elevens är ambitiösa vilket piggar upp skolmiljön. Skolan är även liten vilket gör att alla elever känner varandra och känner en närhet. Ni som går eller gått VRGD vet själva hur mysigt det är i HB och hur fantastisk maten är I JÄMFÖRELSE MED ANDRA GYMNASIESKOLOR. Man känner sig även trygg i ju med att kriminaliteten är minimal i Djursholm så inga problem med dyra kläder vilket man kan se en hel del av. Ungdomarna har bra stil och är väluppfostrade vilket är helt magiskt. Rekommenderar STARKT!!
Elev
20 okt 2020

Naturprogrammet inriktning natur

Fantastisk skola

Fantastiks skola för ambitiösa elever där kunskapsnivåen hos eleverna är hög och alla lärare engagerar och uppmuntrar eleverna att vilja utvecklas
Elev
30 jun 2020

Välj VRGD

VRG Djursholm är en utmärkt skola där man som elev har stora möjligheter att utvecklas om man tar sina chanser. Byggstenarna till skolan är de otroliga lärarna som alltid finns tillgängliga för diskussion och stöttande ändamål. Många av lärarna har även arbetat praktiskt inom de områden som de undervisar i. Självfallet finns det också nackdelar med skolan som att skolmiljön kan anses vara homogen (inte så mångkulturellt, många elever ser likadana ut). Dock i stort är det en skola jag verkligen kan rekommendera; VRGD är en skola där lärarna är taggade och älskar att lära ut och majoriteten av eleverna är drivna att lyckas så bra som möjligt (att vara intellektuellt nyfiken och driven är något som uppmärksammas).
Elev
2 okt 2019

Bra!!

Bra skola med bra utbildning! Variation på lärare men generellt rätt bra ändå. Ibland lite mycket att göra, men brukar gå bra. Blockschema med 2h40 min lektioner vilket är fördelaktigt för de som kan ta eget ansvar.
Elev
1 okt 2019

En verklighetsbaserad bild av VRG Djursholm

VRGD är fantastisk, sällan hittas så många ambitiösa, roliga och nyfikna elever på samma plats. Det är ingen ”speciell skola”, som expressen så underligt uttrycker det som, bortsett från att den är speciellt bra! Lärarna är otroligt engagerade i både elevernas utbildning och välmående och det märks att de gillar sitt yrke. Skolmaten är kanske inte 10/10 varje dag men äh, den är verkligen inte äcklig. Det finns också ett roligt community som alla kan bli en del av på skolan i form av kommiteer, olika sällskap, elevkår och resor till bl.a Idre iår och enligt tradition till Valdi.

Om du väljer vrg kommer du inte ångra dig! :)
Elev
29 sep 2019

Fantastisk

Skolan är helt fantastisk. Det är en fin och seriös miljö, skolmaten är super bra och lärarna är professionella. Det enda man kan klaga på är den enorma mängden prov osv inklusive en stor press och jämförelse med andra elever.
Elev
4 jul 2019

Bästa valet jag någonsin gjort!

Skolan värnar om en mycket fin miljö, både utvändigt och inåtvändigt. Lärarna är helt fantastiska, duktiga och nytänkande. Det finns en bra dialog mellan elever, elevkåren och lärarna. Det bästa med Viktor Rydberg i Djursholm skulle jag säga är sammanhållningen och alla aktiviteter som man gör tillsammans även utanför skolan.
Elev
1 jul 2019

Skolan är toppen

Finns inte bättre på kartan
Viktor Rydbergs väg 31, 18262, Djursholm
Anna Jaeger, rektor
08-6222110

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen