Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
28 omdömen
Resultat omdömen
4.2
Bra
21
4
2
1
0

Sök hit!

4.9
Elev · 13 januari 2021
Elev · 13 januari 2021
På ekonomi är det faktiskt många bra, snälla och duktiga lärare. Visst är det tufft ibland och alla uppgifter tas seriöst men läraren hjälper till om nått känns oklart och kan anpassa sig (minska arbetet) de veckor som det är som mest i. Vi har blockschema vilket jag personligen tycker är svinbra för att man har en vecka tills nästa lektion så man hinner planera ev. Läxor. Dessutom gör det att man betar av allt under de ca 2-3 timmarna och får ett flyt. Man hinner med olika arbetsuppgifter vilket gör det mindre långtråkigt och man har vanligtvis 15 min inräknad rast mitt i blocket vilket är skönt. Det är väldigt duktiga engelska lärare som även kan ordna samarbeten med andra ämnen så att man tex skriver en samhällsuppgift på engelska eller har en presentation på engelska vilket gör att engelskan utvecklas naturligt! Företagsekonomi lärarna är super duper snälla och duktiga så om ni söker ett bra ekonomiprogram så kan verkligen tipsa detta!

Om man börjar

4.7
Elev · 11 januari 2021
Elev · 11 januari 2021
Bra skola alla lärare vill verkligen att man ska lyckas så det är mycket skälvkontroll som gäller, vilket bara är bra för framtiden. Man lär sig också att samarbeta med andra, förvänta dig riktigt många grupparbeten om du börjar här. Då är det också eget ansvar, man kan inte låta en person i gruppen göra arbetet för lärarna vet vad som pågår.
Vill man ha hjälp så finns lärarna där för dig.

Det bästa valet för dig som är motiverad

4.3
Elev · 9 januari 2021
Elev · 9 januari 2021
Sjukt bra skola för den som är motiverad och villig att arbeta lite. Lärarna kräver mycket men de vill också verkligen att man ska lyckas. Många här skriver om arbetsbördan som något negativt, och ja om du inte pallar det så är skolan inte för dig, men det är inte ett fel hos skolan i sig. En stor majoritet av lärarna är väldigt kunniga och engagerade, och flexibilitet när det kommer till prov och inlämningar är något som i princip alla har.

Skolmaten hade kunnat vara bättre, men är ofta god.

Elevkåren är enligt mig överskattad och bidrar inte med särskilt mycket för någon som inte är med i dess inte krets, lite ”klubben för inbördes beundran” helt enkelt. Men om du är en sån som gillar tanken på att gå med i en sekt så är det ju nåt för dig.

Bland eleverna är de allra flesta trevliga, och fastän det finns vissa som uppenbart tycker att de tillhör de ”coola” så är det inget som riktigt märks.

Studievägledaren är otroligt bra och har stenkoll på allt om vidare studier både i och utanför Sverige. Om du har ambitiösa planer för framtiden är han nog bland de bästa i Sverige att hjälpa dig på den vägen.

Allt som allt en jävligt bra skola, men som med det mesta så är den inte för alla.
89%
ger betyget bra eller utmärkt till
Säkerhet och Trygghet
Visa alla resultat

Lite ris och ros helt enkelt!

4.3
Elev · 31 december 2020
Elev · 31 december 2020
Arbetsbördan är absolut stor, men överkomlig. Som vissa andra tidigare skrivit, håller jag med om att många lärare tenderar till att hålla i långa genomgångar under lektionstid, vilket resulterar i hemarbete trots att lektionerna är ca 2,45 tim långa. En dag på skolan börjar som tidigast 8.30 och senast ca 16.30.

Ni kan räkna med att ha minst 1 eller 2 prov eller inlämningar per vecka som bedöms. Jag upplever detta som relativt stressande, eftersom detta blandas med att man förväntas förbereda sig och plugga inför kommande examinationer i andra ämnen. Jag upplever att alla lärare förväntar sig väldigt mycket av oss elever och att de värdesätter sina egna ämnen och prov högt. Samtidigt vet de givetvis om att alla elever är ambitiösa och har mycket och göra i alla ämnen, men jag har inte upplevt att många tagit hänsyn till det.

Nu under distansen la nästan alla lärare sina examinationer under veckorna vi var i skolan och nästan inga under distansveckorna. Detta resulterade i att vi var många som kände oss stressade över att det alltid var väldigt hög arbetsbelastning under veckorna vi var i skolan. Det var som att lärarna inte tog distansveckorna på "allvar" och därmed inte ville lägga sina prov där. Jag kan tycka att det är lite konstigt, distansveckorna är ju, i teorin, lika mycket skoltid som en vecka på plats i skollokalerna...

Skolmaten är jättebra, ser fram emot lunchen varje dag! Finns alltid en stor salladsbuffé, soppa, kött + vego, fil och flingor, bubbelvatten, såser + röror mm.

Lika så är elevkåren fantastisk! Kåren lyfter verkligen ens skoltid och det är ofta temadagar, firanden, gratis fika/frukost eller liknande. Det är inte konstigt att de blivit utsedda till Sveriges Elevkår och i år åter är nominerad! Ni kommer älska kåren om ni börjar på VRO!

Personligheterna som går på skolan varierar, men jag upplever att majoriteten drar åt det lite snobbiga hållet. Dock kommer alla från olika platser, innerstadsbarn blandas med Lidingö, Täby, Danderyd, Järfälla, Huddinge, Märsta och liknande. Finns flera elever som pendlar väldigt långt för att gå på skolan, typ Bålsta, Nynäshamn, Uppsala Län osv. Bor du i annan kommun än Stockholms Stad ska du därmed INTE vara rädd för att vara den enda som inte bor i innerstan, tvärtom! Jag skulle ändå säga att majoriteten av eleverna bor utanför tullarna, vilket skapar en mångfald på skolan där det finns alla typer av personligheter, klädstilar osv.

En sak jag borde nämna är dock att det här inte är en skola som du bör välja om du brinner för annat än skolan. Är du exempelvis idrottare, kommer skolan inte ta mycket hänsyn till detta. På VRO ska "skolan gå först" och att gå tidigare från lektioner för att hinna till träning / ta ledigt för tävlingar är inte på tal. Skolarbetet tenderar därför att bli en alldeles för stor del av ens fritid, där du inte hinner träna eller umgås med kompisar. Att plugga blir det enda du hinner med, så länge du vill ha "bra" betyg dvs. Med "bra" menar jag inte A, vilket är det som många (om inte alla) elever på skolan strävar efter. När lärarna vet om elevernas potential bedöms ofta uppgifterna mycket hårdare än på andra skolor, vilket gör att ett C på VRO antagligen skulle varit ett B eller A på andra skolor. Eftersom alla vill nå A, arbetar man därför mer än man behöver vilket gör att man kör slut på sig själv, samtidigt som man inte hinner med sina fritidsaktiviteter.

Jag är, pga av ovanstående, inte nöjd med mitt val, tyvärr. Skolan passar dig som vill satsa helhjärtat på skolan och få en jättebra utbildning (det ska jag inte sticka under stolen med, utbildningen och lärarna är otroligt bra!). Dock STOR arbetsbelastning, ofta missvisande betyg, långa lektioner och hemarbeten. Men som sagt, fantastisk elevkår och skollunch! Skulle absolut inte säga "välj annan skola", för det beror helt och hållet på hur du är som person. Vill du satsa på skolan är detta rätt, men vill du ha tid för idrott, kompisar, lediga helger mm, tror jag dessvärre att denna skola inte kommer passa dig.

Lycka till med gymnasievalet!

VRG - framtiden

4.4
Elev · 26 december 2020
Elev · 26 december 2020
Rekommenderar skolan!
Passar utmärkt för alla i stan, bra lärare och trevliga elever. Skolmaten kan dock förbättras, klienskitchen får inte toppbetyg. Det eftersom maten som serveras försämrar elevernas resultat och hälsa, konsekvenserna blir att elever äter för lite eller går ut och äter.

Förlorad i uppgifter och prov

3.0
Elev · 25 december 2020
Elev · 25 december 2020
Arbetsbelastningen och tempot på Viktor Rydberg Odenplan tog nästan kål på mig. Om jag hade vetat hur det skulle vara på Viktor Rydberg så hade jag aldrig valt skolan. Under min första termin förlorade jag mig själv i allt skolarbete. Jag slutade utöva många av mina intressen, träffa vänner och umgås med familj för att jag hela tiden behövde plugga och trots det räckte det inte. På Viktor Rydberg pluggar du dubbelt så mycket för ett hälften så bra betyg.

Under 2 veckor hade jag och min klass hela 12 betygsgrundande prov och inlämningar. Ja, endast 2 veckor! Trots det faktum att man på Viktor Rydberg har ca 3 timmar långa lektioner så hinner man aldrig klart med uppgifterna. Lärarna har ofta långa genomgångar och man får spendera många timmar hemma till att studera. Arbetsbelastningen är helt orimlig.

På Viktor Rydberg utvecklade jag ångest och depression. Tidigare har jag älskat att gå till skolan, lära mig nya saker och vara med vänner. Men pågrund av den stress och press som jag upplevde på skolan slutade det med att jag förknippade allt som hade med skolan att göra med ångest. Varje fredag var jag helt utmattad och grät när jag kom hem. Bara vi pratade om skolan kunde jag brista ut i gråt. Detta gav mig slutligen fysisk påverkan som extrem och snabb viktnedgång och sömnproblem. Jag är numera sjukskriven, underviktig och kan inte gå till skolan över huvud taget. Jag är så ledsen över var jag har hamnat och jag skulle aldrig rekommendera någon att söka in här då det är på tok för stressigt. Jag förlorade min personlighet, ja hela mitt liv.

VRG är bäst

4.5
Elev · 24 december 2020
Elev · 24 december 2020
Mycket trevlig skola med fina lokaler och god skolmat. Mycket variation i maten och undervisningen.

Så bra skola

4.8
Elev · 23 december 2020
Elev · 23 december 2020
Mycket fin inomhusmiljö, öppet och trivsamt. Öppensinnade elever och personal. Fantastisk skolmat!
93%
ger betyget bra eller utmärkt till
Studiero
Visa alla resultat

Vrg odenplan

4.6
Elev · 13 december 2020
Elev · 13 december 2020
Skolan är helt fantastiskt 😀 va jätte räd att jag inte skulle passa in men trivs väldigt bra. Den nya rektorn Kara är jätte bra.

Grym skola

4.4
Elev · 13 december 2020
Elev · 13 december 2020
Bra skola med engagerade lärare och riktigt härlig stämning. Känns hemma. Lärare lyssnar på ens åsikter och har man svårigheter får man bra hjälp.
 • Skolan använder SchoolParrot och främjar transparens.
 • Denna skolan använder aktivt SchoolParrot för att visa upp sina omdömen.
 • Skolan värdesätter dina åsikter och arbetar aktivt med förbättringar.
Läs mer här

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Frejgatan 30, 11349, Stockholm
Kara Barker-Åström, rektor
08-6222150

VRG Odenplan

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 630 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng till högskolan.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  598
 • Antal lärare
  36
 • Antal behöriga lärare
  31
 • Elever per lärare
  16.6