Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
18 omdömen
Resultat omdömen
4.2
Bra
12
4
1
1
0

Super skola

4.9
Elev · 27 november 2020
Elev · 27 november 2020
Älskar skola. Super bra lärare, men skulle få lite bättre mat. Finns dock andra alternativ istället som mackor och fil med flingor.

Bra skola!

4.2
Elev · 27 november 2020
Elev · 27 november 2020
Bra skola, bra lärare och de arbetar mycket för att främja gemenskap. Har man betygen är det värt att söka hit. Maten hade kunnat bli bättre dock, men det finns alltid smörgås som alternativ.

Bästa skolan jag kunde valt

4.6
Elev · 23 november 2020
Elev · 23 november 2020
Ledningen är underbara och kåren jobbar hårt för att skapa en så bra gymnasietid som möjligt. Lärarna brinner verkligen för elevernas lärande och man får lära känna elever med samma intresse för lärande som dig själv.
89%
ger betyget bra eller utmärkt till
Säkerhet och Trygghet
Visa alla resultat

Underbar skola som investerar i dig som elev

5.0
Elev · 30 april 2020
Elev · 30 april 2020
Jag började på en kommunal gymnasieskola innan jag efter ett år bytte till VRG Odenplan. Att byta skola är det bästa beslutet jag någonsin tagit. Skillnaden mellan skolan jag tidigare gick på och VRG Odenplan är enorm. Skillnaden kokar ner till att på VRG Odenplan så finns det en kultur, tradition och vilja från skolan att ge dig som elev en utvecklande utbildning och alla möjligheter att lyckas med det du drömmer om, något som jag inte upplevt någon annanstans.

Lärarna på VRG Odenplan är otroligt kompetenta inom sina ämnen och många använder sig av innovativa och utmanande lärosätt. Man lär sig att tänka i nya bannor med ett starkt fokus på det som kommer vara relevant i framtiden och arbetslivet. Det som gör VRG Odenplan unikt är att undervisning inte endast sker i det traditionella klassrummet. Lärosättet är mycket mer interaktivt där man som elev lär sig av att göra. Skolan arrangerar en stor musikal varje år där elever sätter upp hela produktionen. Många deltar i the Model European Parliament där man som elev får bedriva ett riktigt kommittéarbete och debattera politikutveckling som i Europaparlamentet, man har även möjligheten att genom skolan delta i internationella konferenser med elever från hela Europa. Sådana häftiga möjligheter är vardag på VRG, exempelvis hade vi förra året en föreläsning med Nobelpristagaren i ekonomi på skolan.

Kulturen på skolan är väldigt varm och öppen, alla är välkomna och uppskattade. Skolan är precis lagom stor så att alla lärare lär känna sina elever vilket gör att det finns en slags lagkänsla hos alla på skolan, elever som lärare. Elever har väldigt breda intressen, från bild, musik och politik till sport och ekonomi. Blandningen av olika människor men som alla är motiverade i sina studier skapar en trygg och ambitiös miljö. Det är ingen konkurrens mellan elever på skolan utan snarare en skolanda i att vi vill att alla ska lyckas.

Skolan hjälper även till med ansökan till vidare studier, i Sverige såväl som utomlands, på ett sätt som jag inte hört någon annan skola göra. Skolan har skicklig personal som är proffs på utlandsstudier och processen dit, vilken har varit ovärderlig för mig. Återigen är skolan väldigt investerad i sina elever och gör allt för att de ska lyckas inom det område de vill.

Att jag till slut valde VRG Odenplan är något jag är tacksam för varje dag. Jag hoppas att du också väljer VRG Odenplan då du kommer få en otroligt rolig gymnasietid med en stark skolanda, fantastiska lärare och möjligheter att utforska världen. Välkommen!

Fantastiskt gymnasium med internationell prägel

5.0
Elev · 29 april 2020
Elev · 29 april 2020
Innan jag började på VRG Odenplan hade jag farhågor kring att alla skulle elever skulle vara på ett visst sätt och att det skulle vara ett hetsigt klimat. Det är det motsatta.

Det bästa med VRG är stämningen. Någon hets mellan eleverna finns knappast, men det råder fortsatt ett högt tempo vilket är rimligt då många söker sig till VRG Odenplan för bli akademiskt utmanade. Jag tycker verkligen om den avslappnade stil som många har, fast än att de jobbar på bra i skolan. Dessutom är skolmiljön väldigt fin och trevlig att vara i.

Lärarna är väldigt kompetenta, många har lång erfarenhet och andra har arbetat som lektor eller doktor. Deras genuina intresse för sitt jobb märks av i undervisningen. Jag har personligen svårt för monoton undervisning, och därför blir det varierande arbetssättet på VRG optimalt för inlärning.

Under mina tre år på skolan har vi fått besök av Nobelpristagare, NASA, olika partiledare, och andra riktigt häftiga personer/organisationer. Dessutom har VRG Odenplan en internationell prägel genom att vissa lektioner kan vara på Engelska, genom skolans involvering i Model European Parliament, och genom samarbeten med skolor i bland annat Tanzania och Hawaii. Det finns så många möjligheter på skolan - bara man tar dem.

Dessutom kommer årligen skolor såsom Harvard, Bocconi, ESCP, Cambridge och NYU och ställer ut på VRG Odenplan utöver de svenska universiteten vilket verkligen ger en möjlighet till att bredda sina möjligheter för utlandsstudier. I år var det tydligen rekord i antalet treor som skulle utomlands och plugga.

Välj VRG Odenplan om du trivs med ett högt tempo där du är den enda som sätter kraven på dig själv. Lycka till, och välkommen!

Inte bra

2.0
Elev · 24 april 2020
Elev · 24 april 2020
Jag tycker att skolan är alldeles för tuff och perfekt för sig som vill ha depression. Den är extremt akademisk och jätte tuff och kan göra att du får panikattacker som jag en gång fick. Jag tycker att den är för tuff och att den inte bör va så tuff alls. Många i min klass gråter av stressen och pressen som finns på skolan.

Svar från Viktor Rydberg gymnasium Odenplan

Hej! Vad tråkigt att höra att du är missnöjd. Vi vill såklart att din skolupplevelse ska vara den bästa. Ta gärna kontakt med oss i skolledningen så kan vi prata vidare. /Christina Nyström, rektor VRG Odenplan

Dåliga lärare och oklara uppgifter

3.3
Elev · 26 mars 2020
Elev · 26 mars 2020
Skolan är uppbyggd på ineffektiva riktlinjer från stiftelsen som inte främjar inlärning. Om du vill slösa ditt liv på ineffektiv undervisning (25 timmar schemalagd tid i skolan medans Norra Real har endast 17 timmar) och ända plugga massvis hemma och i slutändan inte lära dig något alls (särskilt samhällskunskapen) är Viktor Rydberg Odenplan skolan för dig. GÅ INTE PÅ DEN HÄR SKOLAN OM DU BRYR DIG OM DIN FRAMTID ELLER OM DU VILL GÅ PÅ ETT UNIVERSITET FÖR PÅ DENNA SKOLA LÄR DU INTE FÅ RÄTTVISA BETYG SOM REFLEKTERAR DITT ARBETE ELLER DIN POTENTIAL! (ryktet är det inte enbart värt att gå på skolan för)

Svar från Viktor Rydberg gymnasium Odenplan

Hej! Vad tråkigt att höra att du är missnöjd. Vi vill såklart att din skolupplevelse ska vara den bästa. Ta gärna kontakt med oss i skolledningen så kan vi prata vidare. /Christina Nyström, rektor VRG Odenplan

VRG Odenplan är inte ett dugg som folk tror.

2.4
Elev · 26 mars 2020
Elev · 26 mars 2020
Skolan har ok mat och rena lokaler men både lärare och elever är katastrofalt dåliga. Lärarna saknar verklighetsupofattning och kan inte ge feedback p.g.a. att det ofta är över 200 elever per lärare. Eleverna är asociala och sitter helt fastklistrade i sina mobiler. Vill du ha en rolig gymnadietid, lära dig mycket och utvecklas är det här fel plats för dig.

Svar från Viktor Rydberg gymnasium Odenplan

Hej! Vad tråkigt att höra att du är missnöjd. Vi vill såklart att din skolupplevelse ska vara den bästa. Ta gärna kontakt med oss i skolledningen så kan vi prata vidare. /Christina Nyström, rektor VRG Odenplan
94%
ger betyget bra eller utmärkt till
Arbetsro
Visa alla resultat

VRGO är oerhört bra

4.9
Elev · 2 januari 2020
Elev · 2 januari 2020
Jag går i trean på ekonomiprogrammet och tycker att skolan är klass för sig själv. Elever på VRGO har unika möjligheter och resurser till saker som inte finns på andra skolor i Sverige. Model European Parliament är ett exempel där denna skola är en av Sveriges tre utvalda gymnasium som får delta i en simulering av EU parlamentet. Detta innebär att vi är en av de få som respresenterar Sverige i MEP, som varje år sker i ett annat EU land där man röstar och debatterar som om det vore på riktigt.

Hur vet man att kvaliteten på undervisningen är bra? Det syns bäst genom det faktum att våra elever tagit sig in på Yale, Harvard, Brown, UC Berkeley, Princeton, Handels, Lund, Uppsala och andra toppuniversitet i världen där våran skola VRGO är känd för att ha elever som levererar för att vi ligger så långt i framkant! Därför får vi besök av flera prestigefulla universitet som besöker oss.

Lärarna är också oerhört kompetenta. Det finns ett flertal doktorander i sina ämnen och lärare som jobbat med exempelvis ekonomi/finans innan de blivit lärare vilket innebär att du får chansen att prova på praktiska saker.

Sveriges bästa skola för dig som är motiverad

4.6
Elev · 23 december 2019
Elev · 23 december 2019
Superbra skola! Elevkåren, stämningen och dialogen mellan lärare och elever är det allra bästa. Kvalitativ undervisning som också har en tydlig koppling till livet utanför skolan
 • Skolan använder SchoolParrot och främjar transparens.
 • Denna skolan använder aktivt SchoolParrot för att visa upp sina omdömen.
 • Skolan värdesätter dina åsikter och arbetar aktivt med förbättringar.
Läs mer här

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Frejgatan 30, 11349, Stockholm
Kara Barker-Åström, rektor
08-6222150

VRG Odenplan

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 630 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng till högskolan.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  598
 • Antal lärare
  36
 • Antal behöriga lärare
  31
 • Elever per lärare
  16.6