Omdömen

3.5
Baserat på 19 omdömen och 141 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
24 okt 2023

Naturlinjen

Väldigt mycket skolarbete.
Det är svårt att veta vart man ligger betyg mässigt.
Inte så bra lunch.
Vissa oengagerad lärare.
Gruppering i klasserna.
Annat
28 feb 2023

Ingen bra skola

Otrevlig och dåligt betygssystem.
Annat
8 feb 2023

bästa skolan med bästa fotbollslaget

Bästa skolan vann 4-0 mot vrg odenplan och spöa anna whitlock i fotboll.
Elev
30 nov 2022

Överlag en bra skola men har några nackdelar

Väldigt bra lärare och uppskattar blockschemat vilket ger möjligheterna att slippa plugga lika mycket hemma.

Överlag en bra skola med inte så mycket plugg, och väldigt bra lärare som har väldigt bra undervisning som vill elevens bästa.

Maten däremot är inte så bra, det serveras grytor nästan varje dag som oftast inte är goda. Däremot så finns det ett bra urval av sallader och liknande

Dock är klasserna väldigt grupperade och man blir lätt utfryst om man inte är extrovert och pratar mycket.

Skolan har en egen rörelsesal, men idrotten hålls i Hallonbergen, vilket betyder att man behöver åka kommunalt varje gång till idrotten.
Elev
5 okt 2022

Nästan ok.. om du är en av favoriteleverna

Precis som många andra skriver, hade man i 1an höga förväntningar i och med att det är en vrg skola, men ganska snabbt raserade optimismen man kände. Personalen är fruktansvärt otrevlig, och vissa individer är nästan oroväckande avvikande och olämpliga som lärare. Däremot ska det slås ett slag för vissa lärare som är helt fantastiska (ett skäl till att jag inte bytt skola), man märker att de brinner för att lära ut!

Är du inte favoriteleven? Eller har du bara svårt att förstå (vilket ofta är resultatet av en opedagogisk lärare)? Då kommer du få riktigt kassa betyg! Feedbacken tar antingen för lång tid att komma eleven till handa, eller så får man en väldigt svårtolkad återkoppling. Det är därför svårt att kunna nå sina betygsmål, eftersom denna skola värnar om att inte utsätta elever för ”betygshets”. Prov/examinationer är skevt disponerade, med andra ord är det alltid 2-3 onödigt intensiva veckor innan lov. Varning för utmattning!
Elev
12 mar 2022

Estetiska programmet inriktning bild och formgivning

Hade höga förväntningar

Börja inte här. Lärarna är oprofessionella och sätter betyg efter hur du är som person istället för din prestation. Så se till att smöra rejält om du ska börja på VRG. Eleverna är snobbiga och falska (börja inte här om du är invandrare.) Maten är kass, men dom får det att se fancy ut genom att toppa den med koriander. Skolmatsalen ger en ångest för dom där fula runda borden och det låga ljuset. Man tror det e finresturang.

Tillbaka till lärarna. Dom är sjukt omotiverande och får dig att hata din passion. Dom ser inte ditt fulla potential. Rektorn är dryg och ineragerar inte med skolans elever. Låt mig inte börja med deras elevkår. Vad e ens en elevkår? Deras syfte är bara att tjäna pengar till skolan.

Betygsystemet är helt vrickat. Man vet aldrig vart man ligger betygsvis och du får inte se din kunskapsmatris. Detta påstås vara för att inte sätta press på eleverna, men det får en bara att prestera dåligt. Börja inte på den här snobbskolan om inte du är blond, smal och blåögd som har en polis till farsa.
Elev
17 jan 2022

Naturprogrammet inriktning natur

BÖRJA INTE HÄR DEN ÄR SKIT!!!!

Skit skola och allt maten är bajs och det finns inget att göra man får inte ens veta sina betyg eller så vilket gör det svårt att göra en egen studieplan och förbättra. Lärarna är oseriösa,massa skrik i korridoren och kaos
Elev
24 sep 2021

Betygssystemet suger

Sättet de ger betyg är luddigt och svårt att förstå. Det finns 2 olika godkännda omdömen som man kan få på uppgifter. Dem betyder E-C och C-A. Man fattar aldrig om man gör bra eller dåligt för ett omdöme man får kan betyda 3 olika betyg.

Utöver det så är det en bra och trevlig skola i alla andra aspekter.
Elev
3 jun 2021

Läs!!!

Något man måste veta innan man börjar är att skolan inte ger ut ämnesmatriser efter prov och inlämningar. Man får endast en kommentar och betygssnack en gång per termin. Detta gör att man nu, mot slutet av året är ganska omedveten om sitt betyg och det är väldigt oklart.
Elev
5 apr 2021

Ekonomi

Bra skola

Lärarna är väldigt bra och det märks verkligen att de vill vara där och lära. De försöker att ha varierade sätt att prova elevernas kunskaper än bara de klassiska skriftliga prov, vilket är bra för att då får alla en chans att visa va de kan. Exempelvis så har vi podcaster, rollspel, muntliga seminarium mm. Dock så finns det såklart lärare som passar mer eller mindre bra in i ens preferenser.

Lokalerna är nya och fräscha. Maten är väldigt bra, dock är det inte de klassiska fiskpanetterna eller potatisbullar, utan det är oftast ett mer varierat utbud med mer ”vuxna” rätter vilket jag har märkt inte följer alla i smaken. Upplägget är alltid jättefint och personalen är trevliga och mötesgående.

Något negativt med skolan är att den är hyfsat nyöppnad så traditioner osv är inte så existerande, men de försöker. Jag tror det brister i att det är elevkåren som har ansvaret för det. Tror det hade blivit mer och bättre genomfört om det var själva skolan som stod för det.

Överlag är det en bra skola.
Föredetta elev
21 jan 2021

Läs detta

VRG krossar allt motstånd. Finns troligen inget annat gymnasium som toppar deras lokaler, mat, lärare
Elev
22 dec 2020

Ekonomiprogrammet inriktning juridik

Världens bästa skola

Hade inte kunnat önska mig en bättre skola. Lärarna är förstående & undervisar på en väldigt hög nivå. Ledningen är förstående & informativa. Maten är suverän, eleverna är trevliga.

Jag sökte till VRGS för att det var min drömskola. Min klass är superbra, alla lärarna behandlar oss med klass & man hamnar aldrig efter i skolan, även om man är sjuk.

Distansen har även fungerat bra hittills.
Älskar VRGS. Måste vara en av Stockholms bästa skolor. Känner mig så trygg i skolan & har verkligen börjat älska att gå till skolan.
Elev
22 nov 2020

Estetiska programmet inriktning bild och formgivning

Jätte bra

Jätte bra skola med trevliga lärare och bra skolmat
Elev
22 nov 2020

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi

Vrg Sundbyberg

Mycket bra skola. Troligen en av Stockholms bästa och tryggaste.
Elev
17 jun 2020

Ekonomiprogrammet inriktning juridik

Bra skola

Väldigt seriös skola. Bra lärare, skolmat och stämning.
Elev
4 jun 2020

Estetiska programmet inriktning musik - singer/songwriter eller musikproduktion

Kunde inte bli bättre

Helt otrolig skola, bra stämmning, sköna människor och lärare som bryr sig om eleverna. Det är väldigt bra arbetsro och alla lärare anpassar sig till just dina förutsättningar.
Elev
2 jun 2020

Naturprogrammet inriktning natur

Info om VRGS

Mitt första år har varit intressant. Skolan bidrar med en utmanade utbildning där du samtidigt har möjlighet att bolla idéer med lärarna eller få stöd. Det är ändå ett större ansvar på att man arbetar under lektioner och att du blir klar med dina uppgifter i tid. Blockschemat gör det möjligt att fokusera på enstaka ämnen per dag och att slippa läxor då du hinner bli klar med arbetet under lektion, förutsatt att man jobbar. Maten är varierad vilket främjar en hälsosam kost. Flexetariska alternativ under hela veckan alltså kött, fisk, kyckling, vegetarisk och veganskt samt ett stort salladsbord med något nytt varje dag. Skolan i sig har väldigt fräscha lokaler och toaletter, öppen och inbjudande innergård, multisportsplan, bibliotek, tysta rum och grupprum. Skåpen är lite små men fungerar bra då skolan använder digitala läromedel. Det finns möjlighet att låna PC och Macbook eller få en dator subventionerad genom skolan innan skolstart. Skolan är placerad centralt i Sundbyberg och ligger endast några minuter från pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och buss om man gör sig till fots. Affärer, matbutiker, caféer, parker, gym, bibliotek och idrottsplatser finns alla i närheten av skolan. Lärarna är kompetenta, dedikerade och kreativa med att lära ut. Skolan jobbar hårt med att du ska utvecklas och lära dig, därav tar hänsyn till att alla har sina svagheter eller förbättringsområden som behöver arbetas lite extra med.

Lycka till med att välja gymnasium och hoppas vi ses efter sommaren!
Elev
2 jun 2020

Estetiska programmet inriktning musik - singer/songwriter eller musikproduktion

Bra skola

Tycker den är bra och seriös, bra lärare och extremt bra mat.
Elev
27 feb 2020

Jätte bra

Det är en jätte bra skola med bra lärare och personal. Lektionerna är intresseranta och bra (förutom tyskan).

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen