Omdömen

3.0
Baserat på 11 omdömen och 99 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
2 aug 2023

Elev

Skolan är dålig, pga eleverna. Lärarna är bra men alla bryr sig bara om att få vara med de coola, dricka, vapea, snusa röka och ja de gör i princip alla om du inte vill höra de är du en nolla. De pratas skit bakom ryggen och alla är rädda för att bli den de snackar skit om. De är en snobb skola, så om du inte är en snobb med mycket pengar som är beredd att dricka och sånt kommer du inte passa in
Elev
31 maj 2023

Funkar

Ganska bra skola, minus är korridorerna som är ganska smala och det blir ganska trångt. Även vid matsalen kan det även ibland finnas ont om plats. Maten är ganska bra, det finns många olika alternativ inklusive vegetariskt och maten är mycket bättre än på min förra skola. Vissa lärare är fantastiska, andra inte, vissa är ganska otydliga i undervisningen vilket gör det svårt ibland.

Annars så kan jag rekommendera skolan som även erbjuder spetsundervisning i engelska, och det är även där jag går. Man har cirka en timme mer engelska än övriga klasser och nivån är en årskurs högre. Tycker att det funkar bra.

Skolan har även en musikprofil, och mer avancerade nivåer i matte (och även mindre grupper i matte med färre elever i klasserna.)

Förutom vissa lärare som är oklara med undervisningen + stressen som tillkommer vid prov, funkar dock skolan för mig.
Elev
2 apr 2023

Bra skola

Bra, snäll personal bra mat och ett riktigt jävla bra schema
Föredetta elev
9 feb 2023

Skräcknäste

Gick där 72 i grundskolan och tyckte det var ett skräcknäste. Eleverna hissade upp amerikanska flaggan och buade åt rektorn när han firade ner den. En ultrablå skola där man inte vågade säga att man var emot vietnamkriget, för då var man kommunist. Hittade en bättre skola. Dock tror jag säkert den är bättre idag.
Föredetta elev
27 nov 2022

VRS Djursholm är en fantastisk skola!

Skolan är riktigt bra! Det bästa med skolan är lärarna. Lärarna är bra på att lära ut, förståliga och skolan har förberett mig mycket väl inför gymnasiet!
Elev
9 jun 2022

Superbra skola men kan upplevas som att det är en hård jargong

En superbra skola med extremt bra lärare som verkligen är måna om elever och vill verkligen se eleverna lyckas. Maten är också superfräsch och väldigt god med en massa saker att välja på. Toaletterna hade kunnat vara bättre och fräschare, lokalerna är supertrevliga och byggnaden är verkligen så fin. Även supernöjd med "Admentum" och "Canvas" som skolan använder sig av, superlätta att använda. Det finns inga specifika regler på skolan vilket verkligen inte behövs då det är ordning och reda. Sammanhållningen i skolan är superbra då det arrangeras en massa roliga aktiviteter som verkligen gör det roligt att komma till skolan. Däremot så är eleverna till mestadels otrevliga och dryga om man inte är populär eller har status. Det sker mobbning mot de som är annorlunda och vissa av eleverna är inte bra uppfostrade vilket märks. Däremot känns det ändå som att skolan försöker minska mobbningen då det är ett ämne som ofta tas upp på mentorstiden och det beror oftast på dålig uppfostran hemma, visst de kanske kan göra mer för att stoppa mobbningen men det kommer alltid att pågå. Trots att vissa elever är på detta sättet så finns det vissa som är super trevliga och härliga. Om man inte stör sig av den hårda jargongen och har höga akademiska ambitioner så kan jag varmt rekommendera skolan!
Föredetta elev
14 dec 2021

Levde inte upp till förväntningarna

Jag tyckte att den här skolan var jättebra precis när jag började, men min åsikt om skolan blev lägre och lägre ju längre jag gick där, mestadels pga. eleverna. Det var mycket mobbing och prat bakom ryggen, rykten och utfrysning. Lärarna och rektorn försökte ta tag i problemen som uppkom i bland annat min klass, men det hjälpte inte. Sexistiska och homofobiska kommentarer förekom ofta. Några lärare gjorde ingenting även om en elev blev mobbad i klassrummet under lektionen. Det var som att alla var stöpta i en form, och man fick liksom inte vara annorlunda än alla andra. Maten rätt god, men om man åt specialkost kunde man få samma maträtt tre gånger i veckan. Lärarna är väldigt stränga när det gäller betygsättning, och man får kämpa hårt för att få bra betyg.

Rekommenderar om man kan stå ut med kraftig jargong och potentiellt att bli mobbad.
Föredetta elev
1 dec 2021

Sammis är mycket bra

Skolan är en mycket bra skola. Lärarna är mycket engagerande i elevernas lärande och vill att var och en av dom ska nå så långt som möjligt. Sammis är en mycket fin skola både utvändigt och invändigt men eftersom skolan är mycket gamma så blir det ofta trångt i korridorerna. Sammis fokuserar mycket på att skapa en sådan bra studiemiljö som möjligt och lärarna finns alltid där om dom behövs. Eleverna är i högsta grad mycket studiemotiverade och väluppfostrad men sen finns det såklart undantag.
Föredetta elev
29 mar 2021

Dålig stämning på skolan

Gick här i 9an. Bytte från stökiga Engelbrektsskolan på Östermalm. Visst var Viktor Rydbergs samskola bättre - lärarna bryr sig om elevernas akademiska utveckling - men riktigt ouppfostrade elever som är elaka och fryser ut andra. Lärarna gör inget för att hjälpa eleverna med detta.
Föredetta elev
7 dec 2020

Bra utbildning, dåligt uppfostrade elever

Större delen av lärarna är bra, vissa sämre. Det finns många möjligheter att få stöd från skolan dock är deras agerande vid socialt stök sämre. Mycket kaos i korridorer och lärare som sällan agerar. Status är tyvärr viktigt enligt många och sammanhållningen är inte den bästa. Dock är det studiemotiverade elever med fokus under lektionerna, generellt höga betyg och elever som motiverar och hjälper varandra.
Elev
4 jun 2020

Medel

Jag tycker överlag att skolan är bra. Vissa lärare är helt kassa och andra är helt klockrena och fantastiska. Eleverna gör dock skolan sämre. Alltså eftersom den ligger i Djursholm är antingen alla bortskämda och kaxiga barn eller så försöker de vara kaxiga för att få vara med de "coola". Vissa som faktiskt bryr sig om skolan skulle faktiskt kunna komma från Sammis med väldigt bra betyg men andra går runt och röker och snusar bakom skolan, ja 13åringar. Det finns såklart många fina elever som är jättesnälla men alla har lite för mycket hybris.
Viktor Rydbergs väg 2, 18262, Djursholm
Lotta Nordgren, rektor
08-6222120

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen