Omdömen

2.5
Baserat på 22 omdömen och 183 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
9 sep 2023

VÄLJ INTE SKOLAN FÖR DITT EGET BÄSTA!

VÄLJ INTE DENNA SKOLA FÖR DITT EGET BÄSTA!

Skolan består av nya och fräscha lokaler. Byggnaden ger en välkomnande bild. Låt dig själv inte luras av denna marknadsföring. Bakom denna fasad finns stark bitterhet.

Skolan fick mig som föredetta elev att känna ett starkt utanförskap som jag aldrig någonsin varit med om.

Våran klass var mycket grupperad och hatisk mot nya människor. Det var verkligen ett "dom" och "vi" där den så kallade "överlägsna" majoriteten av klassen dominerade och hånade den underlägsna minoriteten. Detta stack även ut bland lärares ögon men ignorerades totalt.
För att passa in på denna skola måste du fjäska väldigt mycket. Annars riskerar du med hög sannolikhet att bli orättvist behandlad av läraren som betygsätter dig. Ifall du har tankar/värderingar som inte delas av läraren riskerar du att få låga samt omotiverade betyg. Man får helt enkelt inte utrymmet att vara sig själv.

Lärarna är inte engagerade i sitt arbete då de aldrig uppdaterar eleven om vilket betyg de ligger på under året. Sedan i slutet av terminen så landar man på ett överraskningsbetyg baserat på utseende och hur man har uppfört sig samt fjäskat för läraren under läsåret.

Denna skola består av en stor del rasistiska elever som öppet delar sitt missnöje med Sveriges invandring på lektionstid. Lärarna har också starka åsikter om manshat som de inte skäms att yttra sig om i mitten av lektionen.

Alla rektorer på denna skola saknar förståelse för eleverna och vägrar hjälpa till ifall problematik uppstår. Rektorerna saknar engagemang och empati vilket får mig att tro att de endast arbetar för sin lön. Rektorerna är väldigt defensiva och har en perfekt illustration av skolan och dess personal i huvudet vilket är destruktivt och skapar otrygghet hos elever. Rektorerna verkar ha en rädsla för lärarna då de skäms att agera ifall något hos en elev är fel, exempelvis en betygsmotivering med felaktiga grunder.

Sammanfattningsvis är detta en oseriös skola med inkompetenta lärare samt rektorer som inte bryr sig om elevernas bästa. Så länge du är snobbig och har en stockholmsstil (mittbena, stickade tröjor, linne byxor) och är villig att fjäska och följa efter lärarens order i vad du tror/tycker så passar du med stor sannolikhet in här galant. Om du är en självständig och stark person med egna åsikter passar du inte in här.

Akta dig även för rasistiska svenska lärare samt mattelärare!
Elev
25 aug 2023

Rekommenderar inte

Skulle inte rekommendera skolan. Dålig mat, dåligt schema samt betygsgrundande som är fullständigt korkat. Det är svårt att veta var man ligger då skolan endast ger ut feedback på uppgifter inte betyg. Maten är skit då det är vattning gryta varje dag samt att det finns lite platser i matsalen.
Föredetta elev
16 jun 2023

De behandlar elever orättvist

Den här skolan är bygd som ett fängelse.
De har kameror överallt och ser varenda steg du tar.
Sen så är lärarna som diktatorer och de ger kollektiv bestraffning och ger orättvisa straff.

Skolan ser ut som ett fängelse också och aktiviteter suger. 9/10 idrottslektionen är orientering och på en friluftsdag så skickade de ut oss i en skog 40 minuter hemifrån. Deras aktiviteter är katastrof
Föredetta elev
2 maj 2023

Tidigare elev

Dålig ledning, dåliga lokaler, högljutt serveras bara grytor
Elev
25 apr 2023

Bra utbildning men desto sämre mat

Skolan har jättefina lokaler, duktiga lärare som använder sig av varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Maten är desto sämre, mycket grytor som sällan passar barns smaklökar och ibland smaklös, trots att det ibland kan vara okej ser den helt oätbar ut. Det kan vara stökigt och många toaletter vandaliseras dagligen men det har inte gjorts något för att försöka avslöja gärningsmännen! Barn med specialmat blir ibland bortglömda och får därför ingen matlåda vilket är ett problem och salladsbuffén som det skryta så mycket om fylls aldrig på och består nästan bara av olika röror eller morot och gurka som snabbt tar slut. Skolan köper in jättedyra stolar som lätt går sönder när elever ibland väger på de och det har lätt till att man haft mindre pengar till skolmat så istället för att skära ner på pengarna man lägger på stolar och köpa lite billigare istället så skär man ner på budgeten för maten istället vilket enligt mig är helt fel då maten är livsviktigt och har en stor påverkan på elevers prestationer i skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
16 apr 2023

En nöjd förälder som bara ger massor av plus till denna skola

Bra förmedlad information till oss föräldrar för minsta lilla som händer. De fångar upp när elever är i behov exempelvis när min dotter behöver extra hjälp med matematiken. Tillmötesgående så att alla får samma möjligheter oavsett förutsättningar i alla tillfällen. Min dotter har gått från att inte vilja gå till skolan till att studsa dit på morgonen.

Enda negativa är skolmaten som har blivit väldigt mycket sämre senaste halvåret till skillnad från hur den var vid skolstart.
Föredetta elev
7 mar 2023

Oätbar mat

Jag har redan skrivit en negativ sak med den här skolan men alltså skolmaten är katastrofalt dålig. Ibland ger de oss en slasksoppa med en massa random kött och grönsaker som ser värre ut än spya och kockarna vet inte ens själva vad de har gjort för något.
Elev
6 feb 2023

Vi får gryta varenda dag någo

Detta är 578nde dagen irad som vi har fått en jävla gryta utan smak till mat. Sen så kallar köket sig själva för en "bistro" fast allt de gör e att värma upp soppor och sen hitta på något fint namn på franska till maträtten.
Maten får oss att gå till WIllys varje dag och man tappar tusentals inom veckor.
Förälder / Vårdnadshavare
11 jun 2022

En icke-inkluderande skola

På ytan är det mesta tipp-topp, men man tar inte itu med problem. Starka elever får lysa, men de mindre starka eleverna vet man inte hur man ska hantera.
Elev
3 maj 2022

Hemskt

Välj inte denna skola om du har i tankarna att göra det.
Maten är inte alls god och varierande vilket jag hört många elever klaga på, därför har vi också så stora mängder mat som slängs. Tyvärr finns det mycket grupperingar bland eleverna, det blev grupperingar redan efter första dagen. Mycket utfrysning också. Väldigt dåligt upplägg med prov och läxor då vi kan ha en vecka helt fri och nästa vecka 4 prov. Betygsättningen är inte alls bra då lärarna favoriserar elever baserat på deras personlighet. Mycket arroganta och dryga lärare tyvärr, känner att det bara finns där för deras lön och det är inte så engagerade i vårt lärande, därför är det väldigt svårt att nå bra betyg. Det är även väldigt svårt att veta vart man ligger betygsmässigt då skolan aldrig ger betyg i bokstäver när vi fått tillbaka prov och inlämningar, vissa lärare vill även inte ens ta sin tid till att ha ett samtal om betygen om vart man ligger. Är man sjuk i två dagar under en skolmånad får man brev hem om en varning att csn kan dras, väldigt tråkigt att man inte får vara sjuk och ta sin tid att återställa sig. Annars är det bra lokaler. Det är väldigt mycket snack på skolan om hur skolan ska bli bättre men inget görs, väldigt synd då detta ändå är en vrg skola.
Elev
9 apr 2022

Stök och diskriminering under lektion

Helt medel/dålig skola. Går på mitt sista år. Finns mycket elever med rasistiska/sexistiska åsikter, har gått till lärare flera gånger men verkar inte som de tar det på allvar. Ett exempel kan vara att elever fritt pratar på ett diskriminerande sätt under en lektion och läraren agerar inte.
Har inte sett någon skillnad på när jag gick i åk 7 och i åk 9. Helt okej lärare, vissa är kassa. Finns knappt någon arbetsro och lärare fortsätter att blunda för stök och diskriminering. Typ helsvensk skola men sista året har det blivit lite mer variation i lägsta klassen. Gå inte här om du inte orkar med allt jag skrivit. Ångrar att jag inte bytte innan. Men det bra är nog elev resurserna som hittar på bra aktiviteter och typ temadagar. Detta är i alla fall ett bevis på att skolan inte behöver vara bra för att den har ett känt namn och är en privat skola
Elev
13 feb 2022

Oerhört missnöjd

Började gymnasiet förra terminen. Jag hade oerhört stora förväntningar men de förväntningarna drog snabbt ner. Personalen och andra som jobbar är oerhört otrevliga. Vet inte om det är pga det umgänget jag hänger med eller om de inte gillar mitt utseende. Får knappt något hej tillbaka när jag hälsar. Vissa lärare ger knappt någon hjälp när jag eller mina vänner räcker upp handen. Är det så en skola ska fungera??

Svar från Viktor Rydbergs skola Sundbyberg

Tack för dina synpunkter. Du behöver genast höra av dig till din mentor, biträdande rektor, rektor eller annan vuxen som du har förtroende för.
Elev
11 feb 2022

Diskriminering

Skolan är helt okej. Det finns bra lärare men en sak som jag stör mig väldigt mycket på är en lärare som inte kan acceptera personliga åsikter. Dina personliga åsikter påverkar alltså ditt betyg samt arbetsmiljön. Diskriminering förekommer också vilket gör mig otroligt ledsen!

Svar från Viktor Rydbergs skola Sundbyberg

Tack för dina synpunkter. Du behöver genast höra av dig till din mentor, någon i skolledningen eller annan vuxen som du har förtroende för. Diskriminering får inte förekomma på vår skola.
Föredetta elev
29 jan 2022

Välj annan skola för ditt eget bästa!

Skolan suger! Det enda som är bra är att lokalerna är fräscha. Maten är inget vidare. Mest bönor och konstiga grytor. Betygssystemet är skruvat och svårförståeligt. Det beror inte på din prestation utan mer på vem som är lärare och hur du är som person om du ska få ett högre betyg. Fjäsk lönar sig!
All undervisning är digital. Det används ett skitsystem som heter Canvas och som strular hela tiden. Många lärare älskar att sätta på en film. Då slipper de undervisa och kan koppla av en stund. Hur bra det är för inlärning är det ingen som tänker på!
Det arbetar vissa lärare på denna skola som inte borde få vara lärare. Ett par av dem förstörde min skolgång.
Skolledningen låtsas att de bryr sig men i själva verket är det viktigast hur skolan ser ut utåt sett.
Om du behöver stöd i något ämne är det du som blir skuldbelagd och erbjuds i bästa fall en schablonlösning. Du kan inte vara med själv och påverka och säga vad för slags stöd du behöver, och om du gör det är det ändå ingen som bryr sig! Det är du som är problemet.

Om du är lite av en snobb eller supernörd kan du passa in på denna skola men ett gott råd är att välja en annan skola! !
Jag firade när mina tre år var över på denna skola och jag vill aldrig dit igen!
Elev
16 jan 2022

Kass skola

En riktig kass skola. Hade höga förväntningar om skolan eftersom det är en Vrg skola. Men jag blev rejält missnöjd därför att maten är inte god eller varierande. En rektor som inte är så engagerad emot sina elever. Men framförallt lärarna det kändes som att de grundade sina betyg på hur man var som person inte på hur bra man var i skolan. Måste också tilläggas att kuratorn på skolan skulle haft tystnadsplikt men följde icke den.

Svar från Viktor Rydbergs skola Sundbyberg

Hej,
Vad tråkigt att höra att du är besviken på skolan, så vill vi absolut inte att någon ska behöva känna på vår skola. Vänd dig till din mentor eller till någon annan vuxen på skolan som du känner förtroende för så att vi kan stämma av dina tankar och reda ut eventuella missförstånd.
Elev
9 jan 2022

En skola som är helt ok .......

dålig mat. Betygsättningen är helt skruvad. Fina lokaler och sköna människor.
Elev
28 jan 2021

Utmärkt skola!

Skolan är bra på alla sätt som finns, fantastiska lärare som är passionerade i sitt yrke och verkligen gör sitt bästa för att alla ska förstå och hänga med på lektionerna. Stämningen på skolan är jättebra både mellan lärare och elever. Rektorn är riktigt trevlig och bryr sig om eleverna. Lärarna kommunicerar även väldigt bra vilket gör det utspritt mellan prov och inlämningsuppgifter så allting inte är på en gång. Vi har även workshop där man kan plugga och göra sina uppgifter istället för hemma. Lokalerna är även fräscha och nyrenoverade och bidrar till ett bra studieklimat. Skolmaten är även väldigt bra jämfört med många andra skolor och det finns stort utbud inklusive salladsbar. Skulle verkligen rekommendera Viktor Rydberg, är supernöjd!
Föredetta elev
19 aug 2020

Tidigare elev

Från en före detta elev (2017-2020) är denna skola fantastiskt bra. Drivna och glada lärare, rimliga och rena lokaler, sedan är maten riktigt bra. Underbara omständigheter för elever att faktiskt utvecklas!
Elev
6 mar 2020

Nöjd person

Jag tycker att skolan är jättebra och fräsch. Maten är otroligt god och det är väldigt trevliga lärare.
Elev
22 dec 2019

Skolan är toppen

Skolan är jätte bra. Har gått på flera skolor och den är är överlägsen bäst. Super bra lärare och jätte god mat. Rekommenderar verkligen
Elev
20 dec 2019

Skolan är bra, speciellt maten och lokalerna!

Skolan är bra och så, men känns som att vissa lärare går på favoritisering. För övrigt så lär lärarna ut bra och är pedagogiska och hjälpsamma. Mycket fina och nya lokaler med extremt god skolmat, rekommenderar verkligen skolan
Elev
1 dec 2019

Skolan e toppen

Väldigt bra lärare bra mat ganska små grupper man får mycket hjälp👌🏼
Löfströms Allé 3, 17266, Sundbyberg
Lisa Dahlberg, rektor
0709-240349

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen