Omdömen

3.0
Baserat på 25 omdömen och 202 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
7 okt 2023

Katastrof

Kan vara en av de sämsta skolorna i Stockholm. På pappret ser skolan jättebra ut med goda lärare och bra meritvärde sett till hela skolan. Men efter en vecka vill man bara sluta. Eleverna är rent ut sagt små skitungar som mobbar folk för deras kläder, ursprung och utseende

Rektorn verkar jäkligt självbelåten och blind som inte verkar se eller göra något åt de stora problemen i skolan. Ganska konstigt när hennes uppgift är att få elever att trivas och lära sig.

Vissa lärare är bättre än andra men alla ger väldigt hårda betyg något som inte måste vara negativt men som kan göra det svårare för elever att ta sig in på gymnasium med högre meritkrav.

Maten är sådär. Tallrikarna är jätteofta smutsiga och besticken är aldrig torkade.

Lita på mig som skriver detta från en elevs perspektiv, börja inte på denna skola.
Elev
23 maj 2023

Sök ALDRIG till denna j*vla skola!!!!!!

Viktor rydberg vasastan är nog den mest patetiska skolan jag någonsin gått på och går fortfarande där vilket är ett helvete. Lärarna, maten, lokalerna och eleverna är det sämsta man kan föreställa sig.

Eleverna: Majoriten på denna skola består av osäkra tonåringar som aldrig vill stå upp för någon när mobbning sker, alla bara kollar på och är tysta när bl.a jag men även andra blir utsatta för racistiska påhopp. du kanske tror att vi som blir utsatta på skolan måste har gjort någonting för att förtjäna mobbning, men nej, vi är bara helt jävla vanliga människor med en annan hudfärg än vit. rasism/nazism är det vardagliga livet här på vrs vasastan, så det är bara en jävla förvarning om du söker hit. Du kommer även se lite snus lite här och var i trappuppgången samt i korridorerna. det har gått så långt att mobbarna har snackat skit om mig på andra fucking skolor så dem mobbar mig också PÅ DEM ANDRA FUCKING SKOLORNA, HÖR DU HUR JÄVLA SJUKT DETTA LÅTER ELLER.

Maten: maten som serveras på vrs vasastan är obeskrivlig. torr och dålig kvalité på maten som blir kall på en sekund så fort man lägger upp den på tallriken. gammal mjölk och flingor som står i en skål i flera veckor utan att bytas ut är tydligen normalt enligt den jävligt otrevliga matpersonalen. lärarna förväntar sig att vi ska kunna fokusera på lektionen när vi inte har någonting i magarna. jag sitter även i elevrådet och har tagit upp flera jävla gånger att vi ska byta matleverantör men det lyssnar dem inte ett jävla dugg på. tallrikar, bestick och glas är fortfarande fettiga och matrester på efter rengöring pga slarv.

Lärarna: underbetalda lärare som inte försöker och heller inte ger det stöd man behöver till eleverna. för mycket läxor och ingen ordning på lektionerna. rektorn vill heller inte sparka lärarna för att behålla sitt "fina" rykte. MEN resurserna på skolan har jag faktiskt respekt för. dem är bra och trevliga.

Lokalerna: dålig luftkonditionering med unken luft i klassrummen. på vintern är det extremt kallt och runt slutet av skolan runt maj-juni är det extremt varmt. finns liksom ingen behaglig temperatur. trånga lokaler och korridorer där det inte finns plats till någonting.


för att sammanfatta detta kalaset är denna skola den SÄMSTA av alla här i innerstan. byt aldrig till denna skola det är mycket mer värt att stanna på den du redan är på tro mig. men om du ska byta, byt inte till denna eller vasa real.
lokalerna, maten, lärarna och eleverna är rent av jävla mög. så snälla du som läser detta, tänk inte ens fucking tanken att byta till viktor rydberg vasastan. snälla lita på mig. MEN om du är en rasist/nazist, skiter fullständigt i dina betyg och är inte det minsta kräsen för mat och äter typ ute varje dag är detta den perfekta skolan för dig!
Elev
5 maj 2023

Tentakel hentai HADOSUKURU

jag har börjat reconera och har kommit fram till att kristofer är en ank. Förrra lektionen så satt jag och studerade men då kom Emelie med en korv och kladdade den över mina arbetsböcker. Jag blev en celibat och åt chorros. Efter så kom emilie idh och klippte sönder mina bacon när jag skulle koncemera skolmat. Jag tog potatis gradängen och stoppade den i mikron på 300 grader och gjorde korvstråganof av det. rekommenderar om man gillar att mobba dålig skola. Jag vill dö ❤️‍🔥❤️‍🔥😓..........
mvh.
Uva valentin
Elev
30 apr 2023

Verkligen en bra skola

Viktor Rydberg är en väldigt bra skola men väldigt fina och duktiga lärare. Skolan är trevlig med legitimerade lärare som vet hur man lär ut på bästa sätt. Det är en fin samhörighet mellan elever men också lärare. Lärarna är mer än lärare eftersom de ser till att vi mår bra och har kul i skolan. De anpassar deras undervisning efter hur vi som klass lär oss bäst vilket underlättar otroligt mycket.

Däremot är det höga krav och stressigt i skolan. Om man letar efter en skola man bara vill klara av högstadiet i så är detta inte en skola för dig. Det är otroligt mycket plugg och uppgifter och prov som ska göras. Dessutom sätter lärarna höga krav vilket ökar pressen. Det är svårare att få ett A i denna skola än många andra skolor.

Men samtidigt är dessa kraven ett bra sätt att förbereda oss inför arbetslivet och gymnasiet vilket är en stor fördel.
Annat
23 feb 2023

Oklara antagningskriterier

Oklara antagningsregler då skolan vägrar lämna information om vilken köplats man har. Skapar misstankar om att antagningssystemet är korrupt.
Elev
13 jan 2023

läs bara.

Jag har ingen aning om vad jag ska tycka om den här skolan. Kompisarna och lärarna är snälla men jag upplever mycket press och jag vet inte om det är andra som tycker det eller om det bara är jag. Jag har precis börjat min andra termin på skolan och hittills vill jag byta till en annan skola. Den var inte vad jag trodde. Jag tackade ju självklart ja när jag kom in för att jag trodde att det var en bra privat skola men jag ångrar verkligen mitt beslut. Det är vissa som kan hantera stressen men jag är iallafall inte en av dem. Jag ligger i min säng när jag ska sova och mitt hjärta bultar och jag är rädd för vilka betyg jag och andra ska få. Jag är rädd för vad mina föräldrar ska tycka om mig, jag försöker hela tiden övertala dem om att få byta skola men dom säger bara att jag ska göra en testdag på den andra skolan. Visst, det kan jag väl göra men jag vill verkligen inte vara i den här fängelse hålan medans jag söker in. Men sen så kanske du inte är som jag och kommer älska skolan, det var bara verkligen inte det jag trodde om den.
Förälder / Vårdnadshavare
26 apr 2022

Börja inte

De kan ej avskeda sina lärare vad dem än har gjort för att behålla sitt rykte, de bra omdömena är från lärarna som vill att skolan ska framstå som bra.
Förälder / Vårdnadshavare
26 apr 2022

förstör barnens liv

hemsk skola... jag satte min son i denna skola eftersom den verkade fin på utsidan. detta är långt ifrån sanningen. Personalen behandlar ej barnen väl och min son blev grovt trakasserad av en lärare till den punkt att han grät varje dag innan skolan. Han är 16... Sätt inte era barn i denna skola, det förstör deras liv.
Elev
26 apr 2022

dålig skola

skolångest utan veckor eller dagar med paus, uppdelade klasser, trånga och extremt små korridorer, folk skåp i skåpen för att komma fram i korridorerna.

lärarna förvarnar inte om sänkning med betyg och har för höga standars utan omtanke för tidsramar och frånvaro. De flesta lärarna vill ha mer "bedömningsmaterial" för höjning, men ger en alldeles för lite tid och sätter det emellan andra viktiga prov vilket minskar och skapar sämre förutsättningar för betygen. Man bedömer på ens sämsta förmågor. Helt enkelt riktigt kasst ställe.

Stress hela tiden. Om du väl vill byta BYT DIREKT. Jag ändå har hyfsat lätt för skolan och är "lättlärd" utan några svårigheter, men vet att skolan inte uppmärksammar personer med diagnoser så bra eller de som tar utredningar till exempel.

Strukturen av skolan är sämst på grund av för trånga utrymmen och för lite grupprum och plats på raster. långa transporter och idrott ute i snöstorm men inte anpassade aktiviteter till väder, fick krypa i snön då det var typ vår, KRYPA, istället för att ha en riktig lokal anpassad till säsong.

Självmordstankar är vanligare än en förkylningar.
Sämsta beslutet i mitt liv att börja i den skolan.
Elev
26 apr 2022

Horribelt

Jag satte min son i denna i skola i hopp om en bra skolmiljö men det slutade med depression och mobbning av elever och lärare.
Elev
19 apr 2022

Horribel

Extremt mycket plugg som gör att alla elever bär på konstant stress. Några horribla lärare som vill att barnen ska misslyckas men dem sparkas ej för att skolan vill behålla sitt goda ryckte.
Elev
13 feb 2022

SÄTT ERA BARN I KÖ, NU!!!

Hej allesammans. Låt mig börja med att säga: SÄTT ERA BARN I KÖ.
Nu när ni har gjort det kan jag berätta varför. Just nu går jag i årskurs nio och har växt mer som person här en vad jag tror att jag kunnat göra någon annan stans. i uppmuntras till att tänka kritiskt och att ifråga sätta sådant vi tycker är fel och bortsätt från att de flesta elever har en svensk bakgrund och svenska som modersmål (vilket troligtvis beror på att de barn som kommer in sätt i kö vid tidig ålder men det borde fortfarande vara större mångfald) älskar jag skolan och kommer att sakna både lärare, elever och resurser när jag slutar.

En sak jag tycker är väldigt bra med min skola och som fått mina föräldrar att säga jag till en plats åt min lillebror(som just nu utreds för autism och har alltid haft svårt för förändring) är att jag har, med ett endaste undantag, behållit alla mina lärare sedan jag började, till skillnad från min lillebrors klass där han inte har kvar en ända lärare sedan förr förra året. Utöver att lärarna faktiskt stannar och värkar trivas bra med rektorn och skolan så tycker jag att alla mina lärare är extremt bra och engagerade, de har även en nära relation med eleverna utan att vi förlora respekten mot lärarna vilket bidrar till att studieron är underbar. Om man jobbar med ett grupparbete kan man gå in i ett av grupprummen som finns vid nästan varje klassrum(i alla fal i Vasastan, jag vet inte om de kommer att finnas i Jarlaplan men jag skulle gissa att samma sak gäller där). Eleverna är engagerade men utan att det blir en tävling. Vi hjälper varandra och delar anteckningar och om det inte är något man förstår så dömer ingen om man frågar i klassrummet, men om vi nu säger att men inte frågat läraren så kan man fråga vem som helst annan i klassen.

Nu till maten, som jag tycker är suuuper god. det finns alltid pastasallad, mysli och cornflakes med fil, havremjölk, sojamjölk och laktosfri mjölk, soppa och vegetariskt. Detta om salladen och varmrätten av Klines Kitchen inte skulle falla en i smaken, dessutom finns det alltid tre olika dressingar och massa kryddor. Olika typer av bord tavlor och plantor runt om i matsalen som bidrar till en väldigt härlig stämning. Ungefär 2 gånger om året har musikklasserna uppspelning i matsalen och då öppnas även klassrummet intill upp som matsal vilket jag tycket är väldigt mysigt. Vi har dessutom en regel att man inte får ha telefoner i matsalen vilket gör att man måsta prata med andra och om man inte har någon att sitta med kan man alltid sitta med en resurs eller så kommer de och sitter med en, så runt ett bor med en resurs kan många lika klasser och årskurser samlas och lära känna varandra.

Resurserna för er som inte vet vad det är, har ofta gått ut gymnasiet men vet inte vad de vill göra efteråt så de jobbar på skolan(oftast i ett år men kommer tillbaka då och då och hälsar på) med att sitta i receptionen och vara vikarie när en lärare är sjuk, och i och med att man känner de så finns det en annan respekt än vad det skulle finnas till en utomstående vikarie, dessutom behövs inte en introduktion så man kan börja direkt med lektionen. På rasterna finn en massa saker att göra. men kan spela pingis, rita, spela kort och tre i rad. Innan Corona fanns även toast men jag befarar att det inte kommer tillbaka on inte elevrådet fixar det i år då de nuvarande åttorna inte gick på skolan då det fanns.

skolan ordnar även aktiviteter i form av pingis-tunering, klasskampen som pågår under hela året. då vi i december hade en adventskalender som skickades ut variedag med uppdrag som gav poäng, speciella dagar som halloween och pyjamasdag. På påsk får man springa ut i parken och i skolan och letareda på pappersägg som man sedan kan byta in mot lite godis. vi har även en skrivtävling och en bokklubb som möts varannan vecka.

När Corona kom kunde de lätt anpassa vår skolgång, genom att hyra konferenslokaler nära skolan och var på gymnasiet när de hade distans och vi inte hade det. Jag anser att våra digitala hjälpmedel fungerar jätte bra och vi har ett provschema i canvas där alla lärare ser vilka prov vi har så att de inte läggs för nära varandra. vi elever får även vara med och bestämma om när vi tycket att vi ska ha proven om de riskerar att krocka med ett annat.

Vi elever som behöver extra stöd får mycket hjälp (jag har endast erfarenhet av stöd vi dyslexi men enligt min uppfattning fungerar resterande lika bra), men även de som inte har en diagnos kan få hjälp med de de behöver och jag som ligger före min klass i matte kan få den stimulans jag behöver medans andra elever kan sitta med en resurs eller lärare som har tid under lektionerna.

Att ha idrott på Frescati är inte något man tänker på och jag tycker att workshops är en genial ide även om det inte alltid är så många som går på dem.

Nu har ni nog tröttnat på att läsa men jag hade kunnat fortsätta i evigheter. Att byta skola är no en av de bästa sakerna jag har gjort även om jag gillade min gamla skola väldigt mycket.

Tjenixen
Elev
17 jan 2022

föregetts

För mycket plugg, virriga lärare, omöjligt att få bra betyg, försöker se bra ut på samtal mm när man klagar men i egentligen händer ingenting. Jobbigt att åka till Frescati när man har idrott och bara 1 idrottslektion i veckan. Dålig mat men mysig matsal. elever som blir utbrända redan i så ung ålder. Däremot är det bra skolsköterska på skolan som man kan prata med.
Föredetta elev
31 dec 2021

Riktigt bra skola som jag rekommenderar starkt!

Otroligt bra skola! Mest för att lärarna och utbildningen är så bra. Lärarna har personlighet och är intressanta samtidigt som de lär ut väldigt bra, jag hade aldrig varit så motiverad som jag är nu på gymnasiet och som jag var när jag gick på grundskolan om det inte vore för Viktor Rydberg.

Resurserna som kan hoppa in som vikarier om lärare är jättebra. SchoolSoft är också väldigt bra jämfört med Stockholm stads skolplattform som jag har nu som är katastrof.

När jag gick på Viktor Rydberg tyckte jag att skolan var bra, men det är när jag går på gymnasiet och får något att jämföra med och en så bra grund att fortsätta på som jag förstår hur bra Viktor Rydberg är.

Den enda nackdelen skulle kunna vara att det kan vara lite svårare att få högre betyg.

Jag rekommenderar den här skolan starkt!
Elev
14 dec 2021

Elev resurs

Dem har resurs på skolan som jätte bra.
Resursenarna välkomnar alltid med er "godmorgon" på morgonen och alltid ett "hejdå" när skolan är slut.
Frågar alltid hur man mår, väldigt duktiga på att få en på humör.
Finns alltid på plats. Om en lektion så finns alltid en resurs som kan ta över lektionen, så lektionen slipper bli inställd.
Väldigt bra på undervisa, förklarar jätte bra och kan hjälpa på bästa sätt.
Årets resurser 2021, jätte bra resurser, jätte bra inställning/ humör.
Jätte nöjd!
Elev
5 dec 2021

Före detta elev

Jag ber dig som vill söka till den här skolan att söka för att alla lärare har en full utbildning inom sitt ämne och det är roliga evenemang som lucia och halloween. Viktor Rydberg sätter lite press på dig så att du ska visa din fulla potential så att du ska få så värdiga betyg som möjligt.
Om jag var du hade jag sökt!
Föredetta elev
20 nov 2021

Låte mobbning hända

Låter min lillebror bli mobbad trots att vi klagat så händer inget alls SÄMSTA SKOLAN EVER VÄLJ INTE
Elev
18 sep 2021

Söööök till skolan nu!

Den här skolan är den bästa skolan jag någonsin gått på. Våra lärare kan sitt ämne och man lär sig superfort. tro mig! Dock är skolmaten inte den bästa men dom har oftast soppa mackor vegetariskt och yoghurt ifall man inte gillar maten. Mysslin till yoghurten är suuuuper god!!!!!!
Sen är detta ingen skola för dig som hatar läxor för det är ganska många läxor i skolan räkna med 3 till 5 läxor per vecka, men det gör inte så mycket.
Man får också väldigt fin sammanhållning i klassen vilket är väldigt tryggt och kul!!!!
Föredetta elev
18 jan 2021

Superbra skola!!!!!

En väldigt bra skola med mycket motiverade lärare som verkligen vill hjälpa eleverna. Det finns självklart vissa lärare som är sämre än andra men inte med mycket. Rektor samt bitr rektor vistas i korridorerna pratar med eleverna och hälsar alltid med ett godmorgon och ens namn.

Det finns även resurser, ungdomar som jobbar som ”extra hjälp” på skolan som står i vårt café, pratar med elever, hjälper lärare och tar rollen som vikarie ifall någon lärare inte finns på plats. Man får alltså inga håltimmar. Detta kan man självklart som elev klaga på men det visar bara hur stort allvar de tar elevernas skolgång. Hjälp finns alltid och det finns så kallade ”workshops” nästan, om inte varje dag. Där sitter en lärare för ämnet workshoppen är i (men man kan gå dit även om det inte är det specifika ämnet man vill plugga).

Maten är bra och det finns alltid olika val, vegetarisk en gång i veckan tiden jag var där, det finns alltid fil,flingor, soppa, mackor och ofta soppa om man inte skulle gilla maten. Sen kan man alltid gå till caféet om man fortfarande inte blir mätt eller som ett mellis mellan lektionerna. Lokalerna, eleverna, lärarna och maten är påriktigt så bra.

Dock måste jag förvarna om att det är en hård skola. Det är väldigt mycket plugg och det sätts vad jag tycker jämfört med andra skolor hårda betyg. Ibland blev det nästan för stressigt att balansera allt plugg och det har tagit på krafterna. Men det finns alltid hjälp på skolan och man kan säga att det blir för mycket osv och få lärare att flytta uppgifter/prov. Om lärarna inte är villiga att göra det finns det alltid en rektor som man kan gå till, hon lyssnar och vill alltid hjälpa! Självklart kastas man inte heller in i allt plugg på en gång utan gradvis under åren samtidigt som det även ligger mycket fokus på olika studietekniker för att hjälpa en.

Trots att det var så tufft många gånger så känner jag verkligen att det har förberett mig för gymnasiet som jag kan säga har varit en dans på rosor detta år, trots att jag nu går i en av Stockholms högst presterande och tuffaste skolor. Detta tror jag beror på att jag lärt mig hantera mitt plugg och fått en bra undervisning på Viktor Rydberg.

Jag vill även tillägga att den hårda pressen samt att de är hårda betygen inte gör att man får katastrofala betyg. Jag gick själv ut med över 300 och vet många fler som också gjort det, samt många som gick ut med några poäng under.
Elev
13 jan 2021

Bra lärare sämst betyg och mycket plugg

lärarna är bra. Människorna är säkert bra om man hamnar i en bra klass. Mycket stress och plugg. Mycket svårt att få bra betyg. Folk som byter till skolan byter tillbaka för de hårda kraven och all stress. Men lärarna är bra iallafall. Eller vissa av dem...
Elev
12 maj 2020

Den bästa högstadietid jag kunde ha önskat mig!

Att studera här under min högstadietid var nog det bästa val jag kunde gjort och jag rekommenderar glatt skolan. Självklart så påverkas skolgången oavsett var du går extremt mycket av vilken klass du hamnar i och jag hade den otroliga turen att få gå i en klass med en sammanhållning som varit fantastisk under de tre gångna åren.

Jag anser att skolans ledning i form av rektor med mera träder fram bra på skolan och jag tycker verkligen om hur de arbetar och lyssnar på oss elever. Att skolledningen är så pass närvarande ger en större samhörighet på skolan samt förenklar hur vi som elever kan påverka den. Sedan tycker jag personligen om Viktor Rydbergs stiftelse som helhet.

Något annat som varit sjukt bra är att skolan anställer elevresurser som bland annat hälsar på en varje morgon när man kommer till skolan vilket ger en positiv start på dagen. Dessa elevresurser vikarierar även om en lärare är sjuk eller om det behövs ett par extra händer på en lektion. Så för alla er elever där ute som uppskattar håltimmar är jag ledsen att säga det men jag har inte haft en enda håltimme under de tre åren som varit och det har varit fantastiskt. Jag tycker att det är ett tydligt tecken på att undervisningen tas på allvar.

Då jag bara har haft hälften av skolans lärare kan jag såklart endast utvärdera dessa men jag måste säga att lärarna är så otroligt duktiga samt kompetenta och det har varit så betryggande att man alltid kan maila och fråga om det är något man undrar eller liknande. Vi arbetar mycket varierat i ämnena och vi har ofta lite annorlunda "prov" då lärarna testar sig fram för att se vad som passar dig som elev bäst. Skulle du vara bättre på att framföra dina kunskaper muntligt finns ofta möjligheter att spela in en film istället för att skriva en text.

Precis som på alla skolor finns det tider då arbetsbelastningen är högre och jag skulle gissa att den kanske generellt är aningen högre på VRSV än på en del andra skolor i området men skulle det bli alldeles för mycket brukar det gå att höra av sig till lärare och eventuellt kunna förflytta någon uppgift eller läxa för att underlätta.

Något ytterligare som är mycket användbart är skolans workshops. Workshops är öppna för alla elever efter skoldagens slut och här kan du få hjälp av ämneslärare eller elevresurser om du ligger efter med något eller om du bara vill bli klar med läxorna i skolan. Lärare kan också använda workshoptid som en möjlighet att göra ett prov om man var sjuk vid provtillfället och att utnyttja dessa tider är en superbra tillgång då du slipper distraktioner som finns i hemmet när du pluggar.

Lokalerna är väldigt trevliga och fräscha. Sedan är det ju något av ett "krav" att som elev klaga på skolmaten men jag finner inget större fel på den. Skulle man inte tycka om den rätt som serveras finns det alltid soppa, grönsaksbuffé, vegetariskt alternativ, fil med flingor, knäckemackor och oftast pastasallad. Man går med andra ord inte hungrig.

För att sammanfatta min lilla recension hade jag troligtvis inte kunnat ha en bättre högstadietid och jag hoppas att du som läser på något sätt blev hjälpt av mitt omdöme av VRSV.
Elev
25 dec 2019

Elev
4 dec 2019

Jag tycker skolan är bra och vi lär oss mycket!

Skolan är bra i helhet, vi lär oss mycket på våra lektioner men däremot är den väldigt ytlig, inte på ett snobbigt sätt utan mer från ledningens sida och hur de får skolan att framstå utåt och är då från en elevs perspektiv väldigt viktigt för ledningen att det som är sämre på skolan t.ex favorisering och betygshets ej visas utåt utan mer göms undan.
Elev
27 nov 2019

Skolan är mycket bra!

Jättebra skola! Det skapar ledarroller i eleverna och är mycket nöjd
Personal
6 nov 2019

Supertrevlig skola!

Superbra och trevlig skola!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen