Omdömen

3.2
Baserat på 10 omdömen och 79 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 maj 2023

Väldigt bra

Jag tycker väldigt mycket om min skola. Jag går i 9an och har bara tre veckor kvar nu på hela grundskolan. Jag har gått på vittra sedan 3an och har trivts väldigt bra. Det är bra miljö och bra lärare i dom flesta ämnena. Jag skulle säga att skolan är bättre på högstadiet än på låg och mellanstadiet men fortfarande en bra skola. Är väldigt glad att jag har fått spendera mina år på högstadiet här. Nu har dom också börjat tillaga maten i skolan vilket gör att jag kan äta i skolan varje dag, jättegod mat och jätte bra och trevlig kökspersonal.
Förälder / Vårdnadshavare
16 apr 2023

Elevens rätt till utbildning

Som förälder till 2 barn med olika behov, så tycker jag skolan gör sitt bästa för att mina barn ska nå sin fulla potential.. Båda barnen har anpassningar som är gjorda efter vad deras pedagoger funkar bäst för respektive barn och ämne.. När jag bad om hjälp för utredning på båda barnen var det inget problem. Tycker att det äldsta barnets pedagoger och specialpedagog har lyssnat på mitt barn så barnet faktiskt orkar med skoldagarna.
Förälder / Vårdnadshavare
23 feb 2023

Börja inte här

Skolan är under all kritik
Elev
20 feb 2023

Negativ skola med maktgalna lärare

Alla lärarna är negativa förutom Lelle och Lisa. Lärarna letar efter problem i alla, och försöker hitta negativa saker i allt och alla. Skolan förbjuder allt. De stänger ner hadikapp toalletten på grund av "skadegörelse", men det händer skadegörelse på alla skolor. Vart ska de funktionsnedsatta gå på toa? Diskriminering sker mitt framför allas ögon, men alla väljer att blunda.
Lärarna tål inte kritik, och många står utan lärarutbildning. Jag som elev på denna skolan måste plugga mycket hemma, då lärarna inte ger mig utbildningen jag behöver. Vittra framställer sig som skolan "utan läxor", men istället får man inlämningar med för lite tid på sig. En del inlämningar har man inte nog mycket tid att jobba på på letionerna, detta är läxor om något. Bara för man använder ett annat ord och uttrycker sig på ett annat sätt, ska man inte blunda för sanningen.
Vid en minimal skadegörelse på en del av skolan, väljer de att låsa delen där det skedde. Nu får eleverna inte komma till det stället utan att en lärare låser upp, detta är en väldigt stor faktor till att många elever därför kommer sent till lektioner i den delen, då lärarna inte alltid öppnar dörren.
Nu har det införts totalt mobilförbud på skolan, och lärarna hånar oss. Vi alla känner oss som djur inlåsta i bur. Vi kan inte ringa varandra eller kontakta våra vänner, men ni kan ju fråga er själva vad lärarna gör i lärarrummet på sina raster.
Skolan har lika strikta regler mot godis som knark. Ändå äter lärarna godis i lärarrummet, det skulle inte förvåna mig om de tog en lina också när de ändå är i farten.
Jag har mycket mer att berätta om denna skolan. Sätt INTE era barn här. Vi alla kommer hem och har ont i huvudet. Jag går runt på skolan och tror jag kommer få raseriutbrott för alla behandlar mig så nedvärderande och dåligt. Lärarna hånar oss. Inte acceptabelt beteende. Detta går ut till alla föräldrar som vill ha era barn på denna skolan, gör inte samma misstag som mina föräldrar. Vi alla ångrar oss att vi valde denna skolan.
De har inte ens råd att köpa in plektrum till musiken, vi behövde fila egna med sandpapper. De har inte ordentliga trumsett, och har dåliga rum. Det finns ingenstans att vara på rasterna, det finns inga bänkar. Därför måste man sitta på golvet, men lärarna klagar när vi sitter på golvet. Vart ska vi vara? Vi är inte välkomna här. Alla blundar för verkligheten. Jag gick med som skyddsombud för att kunna införa bänkar att kunna sitta på, då sa lärarna att det inte fanns nog med plats. Alla här är snåla jävlar, som behandlar oss som dammråttor. Pedagoger har flertal gånger kallat oss"äckliga råttor" m.m utan riktig anledning. Lärarna gillar inte varandra och bråkar på morgonsamlingarna.
Nu eftersom det har införts mobilförbud kan vi inte lyssna på musik eller googla upp saker, eller komunicera med t.ex föräldrar. Om man ska få en huvudvärkstablett måste man skicka sms hem, men nu går inte de. Hur ska alla elever kunna överleva denna huvudvärksskolan utan tillgång till huvudvärkstabletter. SKIT SKOLA.
Elev
28 jul 2021

Jag hade aldrig sökt till skolan igen

Jag har blandade känslor om skolan, men som man säger ”det är alltid en mindre grupp som gör ifrån sig mer ljud”. Lärarna är för det mesta bra men det finns saker som måste förbättras med dem. ******** läraren är som en rubixkub att lista ut när det kommer till vad*** vill att man ska göra för att nå de högsta betygen. No läraren är snäll och duktig på sitt jobb men är dålig på att göra ämnena roliga och eleverna motiverade. Svenska och So läraren Lelle är en mycket bra lärare men åtgärden för mobbning är inte bra nog. Vilket ledde mig in på min nästa punkt. Jag har gått där sedan sjuan och jag har blivit mobbad sedan dagen jag kom i princip. Lärarnas åtgärder är inte bra nog. Allt de har lyckats åstadkomma är att göra så att mobbaren är smartare i sin mobbning. Nu ser*** till så att lärarna inte ser och*** använder sig av saker som luckor för att slå mig för att ha en ursäkt att kunna komma undan lätt. Jag vet inte vad de har gjort men på något sätt gjorde de inte***om bättre. De bara gjorde***om smartare. Eleven i fråga har fått oändliga varningar men det verkar inte gå längre än så. Han har inte blivit avstängd och läraren verkar försvara***om genom att säga att*** är en bra person på insidan. Om*** är en bra person på insidan så är jag Kalle ankas moster.

Ljudnivån kan vara så att man inte kan höra sig själv tänka ibland. Och självklart, jag höll på att glömma********* läraren. Han verkar ju inte ha någon koll på vad det är*** gör. Han säger att*** ska hjälpa någon och sedan så kommer det någon annan som frågar något och så glömmer*** den andra eleven. Och ibland bara lämnar***. Jag stod i en halv lektion och försökte få hjälp men*** blev alltid distraherad.

Den vegetariska maten har de själva erkänt inte uppnår standarden. Det har varit de dagar då bara doften gav mig en sur uppstötning. Jag och många andra elever har spenderat otroligt mycket pengar på att köpa mat på Ica för att skolmaten helt enkelt var oätlig. Jag och min kompis och deras familj brukar skämta om hur man hade kunnat tortera någon med den maten. Innan maten brukar vi säga till varandra: ”Undra om det är något ätbart idag”. Skolmat må vara dålig men den vegetariska och den vanliga ibland hade jag inte ens tvingat min värsta fiende att äta.

Skolans vetskap och uppsikt över elever med mentala problem verkar också vara mycket dålig. Jag kan finna tidliga tecken på att elever inte mår så bra psykiskt men det flyger över huvudet på lärarna. En dag gick det dåligt för mig på ett matteprov få jag var ända nere på botten och inte mådde bra psykiskt den dagen. Läraren verkade inte lägga märke till det det minsta och jag fick därför ingen hjälp. Jag mådde så dåligt att jag inte kunde läsa en enkel subtraktions fråga. Flera dagar har jag mått så dåligt av t ex huvudverk från allt runtomkring mig att jag har behövt gå hem.

Proven är också upplagda dåligt. Man kan ha ett prov precis innan lunch när alla är trötta och hungriga, och så kan man ha ett prov den sista lektionen på dagen när koncentration är som värst och man bara vill hem. Man får inte häller en enda håltimme. Är läraren sjuk eller att man är klar med allt så får man göra något annat istället. Ligger vi före i läroplanen får vi istället meningslösa uppgifter som vi gör under en lektion innan vi nästa fortsätter med det vanliga. Man behöver en paus ibland vet ni.

Det är rena idiotin att det ska vara på detta viset. Att jag som elev ska behöva söka mig till kuratorn bara för att kunna ta mig igenom terminen utan att bli utbränd och galen igen.

Börja om du vill, men är skolan den samma när du börjar så rekommenderar jag att du söker nytt direkt. Jag har bara ett år kvar nu och jag kommer att stanna, men jag är inte särskilt nöjd. Det kanske är så att de små rösterna som låter högt kommer från de få bra sakerna på skolan. Jag vet helt ärligt inte. Det är nog lite av båda.
Jenny Claesson
Förälder / Vårdnadshavare
3 nov 2019

Bra pedagogik och och tydlig info

Engagerad personal som genuint bryr sig om varje barn, så barnet trivs i skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
9 okt 2019

Kanon!

Engagerade lärare, god skolmiljö, fina lokaler.
Förälder / Vårdnadshavare
5 okt 2019

Bra skola

Bra skola bra pedagogik
Elev
10 sep 2019

Den e la bra

Skolan är tråkig och lärarna är tråkiga
Elev
7 sep 2019

Skolan är la okej

Jag gillar inte skolan alls jag tycket den e skit ful tråkig o eleverna hatar jag o de e bara typ invandrare

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen