Omdömen

2.3
Baserat på 42 omdömen och 376 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
31 aug 2023

Sämsta skolan, barn tar på elever

Lärarna är invandrare som nyss kom t Sverige och tar på lever, de har inte ens en lärarutbildning
Personal
30 aug 2023

En grogrund för kriminalitet.

Ännu en ny rektor för läsåret 2023/2024, låtom oss hoppas att det blir andra tag framöver.

För låg- och mellanstadiet kan jag inte svara, men för högstadiet har jag en del synpunkter:

Jag har aldrig jobbat på en skola som har en så hög ljudvolym som denna, både i klassrummen och i korridorerna. Eleverna skriker ibland rätt ut för full hals bara för att, som de själva uttrycket det; ”skapa kaos”. De vet att de oftast inte får några konsekvenser. Vissa lärare går praktiskt taget på knäna pga. bristande uppmärksamhet och allmänt stök under lektionerna.

När vikarier håller i lektionerna blir de bombarderade med både pennor och suddgummin. Eleverna vägrar då också ofta att arbeta och skyller på att de inte har dator eller uppgifter osv. vilket blir problem för ordinarie lärare när denna kommer tillbaka från sin frånvaro.

Jag har hört eleverna diskutera priser på droger och springa in flera stycken på toaletten och stanna där i över en halvtimme. Jag är övertygad om att det förekommer droghandel och användning på skolan. Det finns till och med övervakningskameror utanför toaletterna och i korridorerna på de flesta våningar.

Värst av allt är kanske personalens ovilja att anmäla incidenter såsom vårdslös hantering av skolans egendom och extremt höga ljudnivåer, något som eleverna sätter i system. Man hör ibland lärare och annan personal säga något i stil med; ”Nu lägger du/ni av, annars ringer/mejlar jag hem”, vilket ibland funkar och ibland inte, i det senare fallet är det ytterst sällsynt att det faktiskt blir något samtal med vårdnadshavare.
Elev
10 aug 2023

Längtar tills jag går ut från den hemska skolan!!!

Vittra är det värsta jag har gått genom, skolan är så otrygg och man känner sig deppig varje gång man går in i skolan! Eleverna är så otrevliga och de har ingen respekt alls. Lärarna bryr sig knappt det ända de bryr sig om är pengar och inte hur eleverna mår. Ingen skolgård, äcklig skolmat, otrygg miljö, orättvis betyg och otrevliga människor. Vi får knappt nya lärare utan vi får bara nya pedagoger som är typ några år äldre än oss och de lär oss ingenting. Varje år så händer det många bråk mellan elever som lärarna gör inget åt det, skolan är så hemsk att inte ens lärarna orkar bry sig längre. I rasterna så går eleverna och köper energi drickor, går runt i stan och skiter i skolan. Ingen bra utbildning här!
Elev
7 mar 2023

Skolan är jätte dåliggggggg

Jag går i en skola som är jätte dålig eftersom eleverna sköter inte sig och man får knappt läxor vilket leder till att man knappt lär sig något. Många elever är mobbare och har inte respekt mot varandra. Jag sitter just nu i en lektion som är lugn för första gången.
Förälder / Vårdnadshavare
25 jan 2023

Förälder

Tillåt inte era barn gå på den skolan. Man vet inte vad som är värre lärarna eller rektor på skolan. Dom gömmer allt under mattan.
Förälder / Vårdnadshavare
24 jan 2023

Tack till alla lärare och rektor på Vittra skolan!

Lärare på denna skola väcker barns nyfikenheten och är väldigt engagerade.
Förälder / Vårdnadshavare
23 jan 2023

Vittra skolan

Det har funnits problem med skolan, men sånt händer i alla skolor, men alla dem problemen löser sig inom max 3-4 dagar, alla klasserna håller ihop och alla umgås med alla oavsett religion, bakgrund eller hudfärg,

Det enda som inte är så bra med skolan är att den inte har en skolgård MEN skolan har en en enorm fotbollsplan uppe på taket

Skolan försöker sitt bästa genom att ha många utflykter, mycket fler än dem andra skolorna
Förälder / Vårdnadshavare
23 jan 2023

Problemlösning

Ibland kan det hända bråk(inte oftast) lärarna hanterar det bra och löser bråk och problem på ett rättvist sätt. Lärarna bedömer bra sålänge man sköter sig
Föredetta elev
23 jan 2023

Vittra

Gick ut ur skolan förra året med Båda bra betyg och feedback. Lärarna är väldig bra och rättvisa rekommenderar starkt
Föredetta elev
19 jan 2023

Från föredetta elev.

Det känns tråkigt att läsa igenom omdömena, och se att skolan inte förbättrats sedan jag gick ut där 2009.

Som föredetta elev har min skolgång här påverkat mitt vuxna liv väldigt mycket, då utbildningen var bristfällig och betygsättningen inkorrekt mot vad man bör ha lärt sig enligt Läroplanen. Många elever fick höga betyg, trots att de saknade kunskap i de ämnen som motsvarade betygen, och jag var en av de eleverna med höga betyg som sedan slogs av verkligheten när jag började att studera på både gymnasienivå och universitetsnivå.

När jag gick på denna skola, var inte ens den hemska skolgården på taket färdigbyggd, så elever fick alltså spendera sina raster inomhus eller irrandes runt i Göteborgs innerstad. Vi var inte stora alls när vi fick spendera våra raster på detta vis, vi var runt 12-14-årsåldern. Otroligt oansvarigt av skolan att låta såpass unga barn få ränna runt fritt i innerstaden utan vuxens övervakning, även om skolans motto var att vi fick lära oss eget ansvar. Tur att man blev street smart av den erfarenheten, då har man ändå fått med sig något. :)

Fanns inga åtgärder för mobbing under den tid jag gick där, och det verkar tyvärr inte ha förbättrats av vad jag kan se i tidigare omdömen som verkar vara från elever som går där nutid. Under min tid fick jag, som otroligt utsatt elev (med mordhot från elever, en elev STAMPADE på mig när jag låg ned etc) lära mig att det var mitt eget fel att jag blev mobbad. :) Hoppas innerligt att den här skolan inte anställer den typen av lärare igen, helt katastrofalt att gå en 5-årig utbildning till pedagog och att sedan slänga ur sig den typen av kommentarer till en utsatt elev.

Om du som förälder, funderar på att sända iväg ditt barn till denna Academia-ägda skola vars stora kärlek är vinst, och inte utbildning, skulle jag inråda att se på andra alternativ. Som vuxen med en vittra-utbildning i ryggen, är det en stor sorg att mina föräldrar valde att sätta mig på denna skola. Det går absolut att bli en allmänbildad individ om man har drivet till att göra det lilla extra för att förse sig med den kunskap som krävs, utanför lärarnas betygsättning som är starkt pådriven av Academias starka önskan att de ska gå med vinst. Och vi vet ju vad som driver på vinsten - höga betyg. :)

Kan även tillägga att ett yngre syskon till en vän, som gick på denna skola, blev nekad att åka med på klassresor och nekad till att lära sig ett extraspråk (dvs spanska, franska, tyska) för att denna person hade inlärningssvårigheter. Men, de vägrade även ge denna elev extrastöd i form av stödpedagog (som personen behövde då den led av diagnos). Fräscht!
Förälder / Vårdnadshavare
24 sep 2022

Bra skola

Ärlig recension av en skola med oförskämt dåligt rykte.

Lokaler:
Skolan ligger i en historiskt gammal byggnad med spännande arkitektur. Det är helt nyrenoverat och fräscht år 2022. Väl genomtänkt. Det finns ingen skolgård förutom den stora fotbollsplanen på taket. Detta är något som personalen är medvetna om och försöker kompensera det genom att använda staden som en skolgård och åker på betydligt fler utflykter än många andra skolor.

Maten:
De har en anställd kock som lagar all mat på plats. Jag upplever att de har en mer varierad och personlig matsedel än på kommunala skolor. Finns alltid vegetariska alternativ.

Personal:
Det här är en skola med väldigt lyhörd personal. De är kompetenta, engagerade och kämpar hårt för att alla barnen ska ha roligt samtidigt som de ska lära sig och uppnå kunskapskraven. De tar till sig kritik och jobbar ständigt med förbättringar. De är väldigt informativa och som vårdnadshavare har man alltid möjlighet att få vara delaktiga. Mycket samverkan och trevligt bemötande.

Utvecklingsområden:
Jag vågar nästan påstå att mobbning är något som förekommer på alla skolor idag och Vittra Kronhusparken är inget undantag. När det kommer till konflikthantering jobbar de en hel del med förebyggande insatser och en del på stoppande nivå. De behöver bli bättre på att hantera och hjälpa eleverna i sina konflikter så att de kan utvecklas mer i sina egna konflikthanteringskunskaper eftersom konflikter är något som vi ständigt möter i våra dagliga liv.

Vad som inte fungerar:
Högstadiet på Vittra Kronhusparken är ett mycket ruffigare klimat. Jag misstänker starkt att de negativa kommentarerna som florerar på nätet kommer ifrån elever i de äldre klasserna. Om jag var rektor över den här skolan skulle jag göra om den till en F-6 skola istället. Behåll det som fungerar, ha fler yngreklasser och skrota det som inte har fungerat lika bra.
Förälder / Vårdnadshavare
15 sep 2022

Nöjda familjen!

Bästa skolan enligt mig och min familj!
Pedagogiska lärare som gör allt för barnens bästa!
Föredetta elev
14 sep 2022

Dålig skola

Skolan har bra lärare men de har inte mycket ansvar. Har sett barn bli mobbad, hotad och misshandlad. Själv har jag haft en dålig tid i skolan de flesta åren jag gick där. Maten är dålig, med äckliga rätter många inte vill äta. Samt är det en orättviss skolan, gick i 6an och fick min första dator från skolan som var begagnad, äcklig och framför allt trasig, medans man behövde köpa egen datorväska, medans vi fick begagnade dator fick elev i 5an nya datorer och dataväskor. Saker man säger i elevrådet kommer aldrig att hända om det inte är små saker t.ex som mer fotbollar.
Elever i högstadiet är väldigt otrevliga och hotfulla. Det var ett stort misstag av mig att börja den här skolan och jag önska jag inte började där. Gör inte samma misstag som jag gjorde.
Elev
27 jul 2022

Värsta skolan

Värsta skolan någonsin. Lärarna är duktiga men eleverna är skit!
Elev
24 maj 2022

En bra skola om ni vill era barn ska bli deprimerade

Kommer aldrig lägga mina barn i denna skithöget, lärarna ser på när barnen slår varandra, rektorn bryr sig inte om mobbning heller, använder läraren som hundar,
Förälder / Vårdnadshavare
24 maj 2022

Fantastiska lärare!

Mina barn har lärt sig väldigt mycket det här läsåret, barnen får lära sig att ta eget ansvar och bli ansvarsfulla.
Elev
24 maj 2022

Absolut skitig skola

Det här är den värsta skolan jag någonsin har gått i och hört om. Dem mobbar folk och rektorn bryr sig inte om eleverna. Vi har bara en lång rast och ingen riktig skolgård. Vi har dåliga lärare som kallar oss fula saker och lärarna kastar böcker på golvet osv. Jag hoppas att den här skolan stängs och att jag aldrig behöver komma tbx hit. Dem äldre eleverna kastar saker på oss, rektorn gör dåliga beslut vilket leder till stora protester av eleverna vilket då leder till klotter och andra grova saker. Man vill mixa barnen i olika klasser ändå om dem har protesterat och rektorn är helt enkelt inte kunnig inom sitt jobb. Rektorn kastar ut alla bra läraren som eleverna är bekväma med. Rektorn bryr sig inte alls om oss. Maten är illa och räcker inte till oss äldre elever, lunch personalerna har nt respekt mot eleverna och måste alltid ifrågasätta mängden av mat dem större eleverna tar. eleverna har ingen skam och det har funnits fall där eleverna har gjort droger i skolan. Under jul perioden så satte man igång fyrverkerier som nästan skadade elever. Ingen arbetsro och lärarna skyller det på eleverna ändå om det ä deras fel. Skolan påstår att det är viktigt att lära ut ordningsregler till barnen som är väldigt dubbel moraliskt eftersom dem själv inte följer dem. kort sammanfattad så är denna fkn skolan skit och om du någonsin vill att ditt barn ska börja här så har du misslyckat som en förälder och ditt barn kommer växa upp till att bli skräp plockare.
Förälder / Vårdnadshavare
13 maj 2022

Lärare som är bra får alltid lämna

Skolan och ledningen lyssnar ej på elever och deras bästa dom ser bara elever som pengar
Bra lärare får ej vara kvar
Elev
12 maj 2022

Om rektorn

Elev i skolan
I våran skola så har vi Yvonne som e våran rektor. Hon tänker sparka varenda lärare i skolan som inte är legitimerad hon tänker sparka en tjej bara för att hon har pengar och bara för minska ge lön till läraren de hon bara bryr sig om är pengar det är därför hon sprakar en gravid kvinna och en idrottslärare alla elever tycker om ingen har rättigheten och sparka en lärare som inte är legitimerad eftersom det är 33000 människor i Sverige som inte är legitimerad, hon lyssnar inte på elevernas åsikt vi elever behöver hjälp vi vill ha kvar våra lärare oavsett vad dem har inte gjort något dåligt ingen förtjänar detta hon tänker bara på pengar.
Elev
12 maj 2022

Vittra krounhusparken

Vittra kronhusparken Är en bra skola men det är dåliga med skolan är att de tar alltid bort våran favorit lärare och nu helt plötsligt vill du få bort våran idrottslärare som har jobbat i skolan i fem år så det här till vittra rektorer i Göteborg hur tänker ni tänker ni bara på er själva eller tänker du inte på eleverna att de blir ledsna många av eleverna säger att de inte vill gå på idrottslektioner längre på grund av rektorer Vi har en lärare som är den bästa läraren jag har gått till vittra länge och jag älskar skolan men våran rektor hon är äcklig
Yvonne borde inte vara våran rektor
Föredetta elev
23 feb 2022

Elever

Bra skolan med bra lärare
Föredetta elev
10 feb 2022

Hemskt

Jag är en före detta elev som blev mobbad och misshandlad i och utanför skolan. Medans detta pågick så gjorde lärarna bara det värre eller så gjorde de ingenting och rektorerna var helt värdelösa till punkten att jag behövde kontakta polisen.
Förälder / Vårdnadshavare
27 jan 2022

Dina barn ska må dålligt här!

Dina barn ska må dålligt här! I förskolaklassen det är dålligt!
Allt barnens fel säga fröken. Stökigt och barnen bråka myket! Fröken ha ingen uotbildning.
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2021

Bra skola!

Jag och mitt barn är väldigt nöjd med skolan, lärandet och lärarna.
Föredetta elev
31 aug 2021

Dålig skola

Värsta skolan någonsin skicka inte ditt barn hit
Förälder / Vårdnadshavare
15 aug 2021

Undvik denna skola!

Hemsk skola!
Sätt inte ert barn här!
Lärarna slutar titt som tätt, ibland flera gånger/läsår. Rektorerna byts ut ofta, och det är ofta vikarierande rektorer med låg kunskap och noll ledarförmåga.

Det förekommer mkt mobbing som ingen tar tag i, elevhälsoteamet är rädda för att gå i konflikt med elever som mobbar och kontaktar inte föräldrarna.

Vid nationella provet blev jag ombedd att hålla mitt barn hemma då hen ofta är lågpresterande under prov, mitt barns resultat skulle alltså dra ner snittet så då slapp hen göra provet…

Obs! Finns ingen skolgård!
Förälder / Vårdnadshavare
25 jul 2021

Otroligt dålig skola.

Varning för att planera era barn på denna skola. Ett otroligt misstag jag gjorde, bieffekter som noll kunskap, ingen trygghet då barnen får nya lärare frekvent. Rektorer byts ut på löpande band. Barnen lärde sig att slåss, bråka och ingen ”respekt” mot lärarna eller vuxna.
Finns nästan bara pedagoger på skolan och inga lärare med behörigheter. De med behörighet är ofta nyutexaminerade och lämnar skolan snabbt då de konstant motarbetas av skolledningen själva och kan inte få bedriva det lärande läraren ofta önskar för att skapa en miljö där de har kontroll över eleverna eller behovet eleverna har för att få till en miljö som Vittra själva ofta beskriver att de har men INTE har. Mobbning, bråk, otrygghet = Vittra Kronhusparken.
Förälder / Vårdnadshavare
16 apr 2021

Nöjda föräldrar

Jag har två barn på skolan och är oerhört nöjd. Mina barn har utvecklats väldigt mycket!
Elev
15 apr 2021

hemskt

hemsk, så hemsk kan inte förklara med ord. skolan har inte ens en skolgård, det ************** och******* är här hela tiden. barnen har prov hela tiden att det blir för mycket, rektorn sopar alla problem under mattan, ångrar grovt att jag börja här. de har inga aktiviteter och anpassar sig dåligt för corona
Elev
10 mar 2021

Värsta skolan som finns

Hemsk skola. Skulle ge den -∞ om det fanns.
Visar 30 av totalt 42 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen