Omdömen

2.9
Baserat på 13 omdömen och 114 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
17 maj 2022

Tidigare elev på skolan

Katastrofal skola
Maten var dålig, mycket utanförskap och mobbning, lokalerna var sjukt kalla men det värsta är att man lär sig alldeles för lite, sen får man en chock när man börjar i gymnasiet och märker hur mycket alla andra kan. Alla som jag känner som har gått på Vittra Lidingö kände så när de började i gymnasiet, de låg efter sjukt mycket och det blev då jätte tufft.
Elev
11 maj 2022

Ganska bra

Själv tycker jag att Vittra Lidingö är bra och har inte fått några stora problem. Lärare är snälla maten kan dock vara bättre.
Annat
11 apr 2022

Bra skola

Tycker de är en bra skola har inget att klga på
Elev
8 apr 2022

Särbehandling

Lärarna favoriserar elever, och detta märks väldigt tydligt i klassrummet. Under prov får vissa sitta längre, och andra behöver skickas ut. Visst, en del elever har diagnoser och har rätt till längre tid, men ibland har de fått sitta över 1+ timme (gäller även nationella proven). En del elever får ändra sina svar efter proven och kolla igenom det då de inte hunnit det trots extra tid på provet. Vissa elever får också välja när de vill göra provet (de andra gör det på bestämt datum). Dessa elever får också extra tid på sig att lämna in uppgifter, vi snackar en månad extra. Om de andra eleverna inte gör det får de F. Jag kan fatta att vissa behöver extra tid, men 1+ timme på prov och 1+ månad på inlämningsuppgifter är väl inte rimligt? Detta blir extremt orättvist för de andra eleverna. Detta gör att de normala eleverna har det väldigt tufft, först med att få hjälp av lärarna då vissa prioriteras, måste göra alla inlämningsuppgifter i tid, göra prov på ordinarie tid och får inte ändra sina svar efter provet. Det blir svårare för de vanliga eleverna att få A, då de inte får några förutsättningar. En elev som lämnar in en uppgift en månad försent kan få A, men om man lämnat in i tid och får några fel kan man inte det? Det är helt olika spelregler för olika elever och alla har inte samma förutsättningar. Ifrågasätter man rektorn eller lärarna om detta blir man otrevligt bemött.
Förälder / Vårdnadshavare
31 mar 2022

Tror inte det är sant

Sämsta skolan jag sett i hela Sverige. Rektorn avvisar konsekvent föräldrar som försöker diskutera problem och är fruktansvärt oansvarig: Skolan är stängd ofta (pga Covid eller utbildningsdagar), elever skickas hem för att ha nyst en gång ( på förskolan är det inte ovanligt att de har skickat hem 70 procent av barnen samma dag. Räkna med att inte kunna behålla ditt jobb.) De ringer alltså seriöst hem föräldrar som jobbar inom sjukvård, skola, rättsväsen osv kl 10.00 och det händer dig varje vecka, minst. Förskolepersonalen är utbränd och vill inte ha barnen där och pratar inte ens tillbaka till barnen och knappt till föräldrarna. Barnen är deprimerade och understimulerade och vill inte bli lämnade/ står vid staketet hela dagen och väntar på föräldrarna. Ettåringar lämnas sittande på isig och snöig mark utan mössa och vantar om de har tagit av sig dom. Skolan har så små klasser (5-10 i varje för att alla slutar, klasser slås ihop över åldrarna. ) Lärarna är lärare som inte klarar av att jobba på riktiga skolor och behöver små klasser utan att ta ansvar. Elever som inte passar in mobbas av lärarna. Lärarna har inget koncept om vad som är rimligt för varje ålderskategori. Förstår inte varför inte skolan stängs av kommunen. Med sina stängda dagar, ständigt hemskickade elever och undermåliga utbildning är den enorm kostnad för hela kommunen i form av bl a uteblivna skatteintäkter från föräldrarna. Vittra Lidingö är en riktig samhällsparasit på flera plan.
Föredetta elev
8 dec 2021

Helt ok

Små klasser på typ 15 pers när jag gick där. Gjorde aldrig klart en mattebok på de 5 åren jag gick där. Dåliga lärare och gemensamma lektioner med de yngre.
Elev
8 sep 2021

bra skola med små problem

Dem lyssnar på elever och tog bort ex engelska för åk 9. Fortfarande kalla lokaler men det bygger ju på immunförsvaret. Ett problem är att de byter matleverantör lika ofta som jag byter strumpor. väldigt ofta.
Elev
27 aug 2021

fixa det!!!!

dålig extra engelska. Kalla lokaler.
Elev
16 jun 2021

Bra och väldig mysig och trevlig skola

Bra och trygg med utåtriktade och skämtsamma lärare skolmaten kan förbättras fast det är helt okej för budgeten
Förälder / Vårdnadshavare
26 maj 2021

Otroligt dåligt

Lärarna bytes konstant, samma med eleverna flytta skola så fort föräldrar märkte hur dålig skolan var.
Elev
6 mar 2020

Väldigt besviken

Väldigt dåligt maten är usel hela skolan är kall lärarna är väldigt otrevliga och bryr sig inte om ens utbildning
Elev
18 jan 2020

Mycket trevlig

Jättebra med bra lärare
Liw
Föredetta elev
9 jan 2020

Kunde ha varit bättre

Lärarna blev utbytta stup i kvarten, lokalerna är konstiga och kalla. Mitt största problem var med några av eleverna.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen