Omdömen

2.5
Baserat på 39 omdömen och 294 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Student
20 feb 2024

Maten är bra

Snälla! Matkortet har 14 olika restauranger och om man vill så räcker pengarna men vill man bara äta Subway så får man vara hungrig och gnällig
Student
19 feb 2024

vår

Bästa skolan

Bra skola med bra elever och personaler.
Student
19 feb 2024

Välj inte!

Skolan är nybyggd och det bra men jag skulle inte rekommendera skolan till en annan person. Rektorn lyssnar inte på eleverna heller och en del lärare lyssnar inte heller, lärarna är även inte heller utbildade vilket har resulterat i att vi hamnat efter i skolan. I början av utbildningen så var maten bra då kunde vi ta med mat till skolan men nu får man inte det och allt är katastrof.
Det är en alltid kaos inne i skolan och 50% av toaletterna fungerar inte ens. CSN är även en katastrof då det inte tar hänsyn till om man varit sjuk eller är drabbad av psykisk ohälsa, man kan vara borta max 4h vilket är en dag och då ryker CSN.
Student
19 feb 2024

Välj en annan skola

Välj en annan skola. Skolans lokaler är relativt fräscha men det är en betydligt mindre skola än det som marknadsförs. Skolledningen funkar inte på ett bra sätt och klagomål/synpunkter från elever tas inte seriöst. Vi har dessutom haft lärare som inte varit behöriga som lett till att vi inte fått rätt kunskaper. Ditt CSN ryker efter 4 timmar frånvaro (utan läkarintyg) = en dag sjuk så blir du utan CSN. Rektor och skolledning tar lärarnas parti vid problem eller oklarheter vilket leder till att vi elever inte får den hjälpen vi behöver. Att ta upp problem med rektor och gymnasiechefen hjälper tyvärr inte.
Student
19 feb 2024

Vård

SÖK OM DU VILL PLÅGAS!!!

Skolan har hyfsat trevligt personal och vi har ett matkort.

Tyvärr finns det få alternativ till mat och dem alternativ som finns är inte hälsosamma. Man har inte råd att äta för alla dagar och lokalen är väldigt tråkig och trång. Vi har 10 klassrum ungefär på 500 elever. Lärare tar inte hänsyn och stressar upp en. Toaletterna är snuskiga, folk gör blommor och bin inne på dem och rakar sitt könsorgan.

Skolan är helt ok för vård men hade inte rekommenderat skolan generellt. ja
Student
16 feb 2024

Bästa skolan!

Bästa skolan ju! Bra lärare och jättefin stämning. Det var enkelt att börja i ny klass på gymnasiet
Student
16 feb 2024

Bästa skolan!

Bästa skolan!!!! Bra lärare och jättefin stämning!
Student
17 nov 2023

bra skol

Skolan har faktiskt blivit bättre efter att 07orna börja. Enkelt att hitta vänner och man trivs i skolan. Undervisningen är bra och lärarna är bra
Student
8 jun 2023

Väldigt average skola

Tyvärr skulle jag inte rekommendera att börja på denna skola. Jag hade höga förhoppningar och tyckte under ett tag att allt gick jättebra. Dock har förändringar i skolledning och rektor även förändrat elevers nöjdhet med skolan. Jag ger endå skolan 3 stjärnor eftersom att det finns en hel del bra lärare och pedagoger som bryr sig om sina elever och samtidigt ger en jättebra undervisning! Jag är väldigt nöjd med mina lärare men vet att många har fått lärare som inte alls ger en betydelsefull undervisning och inte heller lyssnar på elever. Nuvarande Rektorn har inte koll på vad som händer i skolan och tar inte problem seriöst. Elever blir straffade med bortdraget CSN när man mår psykiskt dåligt. Jag känner inte heller att Rektorn gör något emot allvarliga problem utan fokuserar på fel saker. Matsystemet har haft mycket nedgångar och många elever som i tillfällen inte visar hänsyn till varandra.
Student
6 jun 2023

Naturprogram

Bästa!

Widerströmska gymnasiet är en jättebra skola! Den som skriver att skolan är dålig kan alltid byta
Parent
28 apr 2023

VÄLJ INTE WIDERSTRÖMSKA!!

Väldigt dålig skola, inte värt att börja här!

Fula lokaler, dåliga lärare & personal, den sämsta rektorn (till o me bytt rektorn 100 gånger) mm.
Svär välj inte denna skola.
Student
17 apr 2023

Teknikvetenskap

Ej rekommenderat

Går i teknikvetenskap i första året. Tekniklektionerna anses vara ganska stökiga. Personligen har jag inte lärt mig något under hela året. Gaska dålig undervisning. Har ändå hört att det är bra undervisning i samhällsprogrammet och natur men kan inte bekräfta det. Jag ångrar mitt val och tänker på att byta så verkligen ej rekommenderat.
Det som är bra med denhär skolan däremot är nog maten. Vi har matkort och får välja mellan flera olika restauranger. Men vi har korta raster och hinner knappt äta. Eleverna är ofta ganska snälla, alla kommer överens.
Lokalerna brukade vara bättre. Det brukade finnas soffor utspridda över hela skolan och det var ganska mysigt. Men nu är det inte så och förrutom kafeterian så finns det ingen plats man kan hänga i. Däremot så finns det också ett studierum som e ganska bra men är ofta full med elever där.
Och för människor som tror att hela byggnaden tillhör Widerströmska Gymnasiet så är svaret nej, vi har typ halva första våningen.
Student
27 mar 2023

no go zone

booty cheekss ingen bra mat man får inte äta, vi svälter de är cok snåla vi får ingen mat, de hunger games. hjälp de behövs
Student
11 mar 2023

Natur

Välj något annat!

Är för nuvarande elev i åk 2 och pluggar naturvetenskapsprogrammet. Jag är oerhört missnöjd med mitt val och om jag kunde skulle jag bytt skola till åk 3 men det finns ingen poäng med det, så får helt enkelt stå ut med skolan ett år till.

Det jag kan börja med är lärarna på skolan. Helt ärligt älskade jag mina lärare i åk 1, de flesta var bra och pedagogiska. Men sen till åk 2 hade i princip alla lärare slutat och inga anledningar gavs av skolledningen. De flesta av oss elever misstänker att det var något med skolsystemet som fick alla att sluta då vi även fick en ny rektor (som inte heller introducerade sig själv för oss - har ingen aning om vad hon heter??).
Dessutom upplever jag att jag blir bemött på ett annorlunda sätt av mina lärare till skillnad från mina klasskamrater. Jag blev exempelvis ignorerad av min lärare som ställt en fråga som jag även besvarade. Inte trevligt.

Något annat som är värt att nämna är att vi bytt lärare 3 gånger under en termin. Väldigt irriterande då många upplever att de fått ett orättvist kursbetyg då det mesta baserades på nationella proven, vilket är till viss del förståeligt. Men för mig blir det ett problem när ett flertal lärare ska vara med och bestämma betyg när ingen av dessa lärare undervisat oss. Alltså hade ingen en grundläggande förståelse över våra förmågor och baserade allt på ett nationellt prov vars resultat kan ha påverkats av att man haft en dålig dag eller liknande..Återigen, orättvist.

Utöver det fick vi även ett besök av skolinspektionen vilket är en stor röd flagga för dig som tänkt börja här.

Det ända jag uppskattar med skolan är min klass. Jag känner att jag fått vänner för livet, men det är inte något som skolan har varit med och påverkat direkt. .

Jag skulle inte rekommendera Widerströmska gymnasiet för någon. Gör dig själv en tjänst och välj en skola med bättre rättvisa lärare och skolledning. Kanske en skola som inte behövt bli besökt av skolinspektionen heller.
Other
25 feb 2023

Välj något annat!!

Sämsta skolan o välja, spring!

Finns så mycket nackdelar.
1. Skolans lokaler, skolan är väldigt liten du har knappast plats att sitta någonstans, dessutom blir det väldigt trångt om alla i skolan skulle samlas i en och samma plats. På tal om skolans lokaler så är inte klassrum till något bra heller, Förra året (2022) var det ungefär 30-32 i en klass och klassrum är små och trånga.
2. Skolan har bytt rektorn så många gånger, alltså kanske blivit 100 nya rektorer sedan 2019 (öppningsåret)
3.Finns många dåliga lärare, vad jag definerar en dålig lärare som är en lärare som är dålig på att utföra sitt jobb och har en dåligt personlighet, vill du ha det?, så välkommen till Widerströmska.
4. Maten, 2021-2022 (kanske tidigare med) hade skolan matkort, när 06:orna började så tog skolan bort detta, sedan tog det för skolan en termin för att inse att det inte funkade så bra så dem tog tillbaka det, men till och början med fungerade det inte så dem tvingade eleverna att äta i samma ruttna resturang som rektorn anses gilla, resturangen hade en dålig variant med mat, råkyckling och otillagad mat, dåligt utbud med vegetariska rätter.
5. Widerströmska har ett så kallat elevkår som ska tydligen erbjuda roliga aktiviteter till eleverna, alltså det kanske var möten varje 2 månader och aktiviteterna var alltid planerade sista minuten, så dem var inte så bra, tex hade skolan en halloween vecka där dem dekorerade skolan, dock brydde sig ingen om det, även tog eleverna bort det. Skolan hade också ingen inspark för 04:orna, 05:orna eller 06:orna, men ville ändå bidra till aktiviteter till eleverna?, hur fungerar det?.
Bli inte lurad på vad som sägs i öppet husen, för det är bara strunt prat,Alltså verkligen ingen bra skola med ingen framtid
Student
11 feb 2023

Ekonomi

Jätte dålig skola

Gått i skolan en termin nu och har velat byta sen början. Jätte liten och deppig skola med någon äcklig ljusgrön färg över hela skolan. Finns inget att göra i skolan, lärarna är dåliga kan inte lära nåt något. Människorna är torra och tråkiga. Låt mig inte ens börja med matkorten, 58kr per dag för elever spelar ingen roll vem du är eller hur mycket du behöver i din kropp du får samma mat som alla. Jätte onyttiga ställen och leylas är kanske det värsta stället jag har ätit på i mitt liv, alltid ont i magen varje dag. De ”nyttiga” valen kommer inte göra den minsta personen i skolan mätt och ändå göra ont i magen efter för fast food är fast food. Enda anledningen man är kvar i den här skolan är för man inte kom in i någon annan eller för det ger gratis betyg.
Student
8 feb 2023

vård och omsorg

Jätte bra skola

Bra skola, är super super nöjd!
Former Student
30 jan 2023

widerströmska AKA mental sjukhus

skolan ser ut som ett sjukhus. Allt ser samma ut man kan tro att man går runt i en cirkel. Dem har mer toaletter än elever. skolan ser ut som ett mentalt sjukhus
Student
28 nov 2022

Ekonomi

SÖK ABSOLUT INTE HIT!!!!!!

Maten är undermålig. Skolan har avtal med en restaurang som inte håller måttet. Eleverna får små portioner och maten är ofräsch. Något matkort har de inte så som de skryter om. Tyvärr är vissa lärare mycket dåliga. De bra lärarna slutar. Rektor bryr sig inte om elevers och föräldrars synpunkter om maten.
Student
21 nov 2022

Teknik

Helt okej skola

Eleverna i de flesta programmen förrutom teknik är ganska bra.
Teknik är väldigt stökig och jobbig.
Om du vill ha en skola med bra lärare är detta inte ett val för dig.
Eftersom skolan är ny så byts lärare ut hela tiden och dem som finns för tillfället är inte så bra på vissa saker.
Skolans miljö är helt okej
Skolan är ganska liten, dethär är nog det ända du läser om skolans byggnad, men vi har typ bara första halva våningen i byggnaden som syns på nätet. Vi delar byggnad med KTH, karolinska instutuet osv som har plats på de övre våningarna.
Men skolan är ändå mysig och har jättemånga bra mysiga sittplatser och studierum.
Student
28 okt 2022

En riktigt hopplös skola

Denna skola var utmärkt när vi hade skomaten. Ingen klagade åt skolan och alla mådde bra. Men tyvärr byts ut rektorer mer än vad jag byter kalsonger och just nu har vi en rektor som tror leylas är bra. Vi har outbildade lärare som ej kan svenska! Jag har just nu aldriog hört en elev som tycker denna skola är bra snarare tvärtom allllaaaaaa elever i Widerströmska gymnasiet hatar själva skolan och är missnöjda med skolan samt rektorn dåliga beslut. Jag lovar redan nu om matkortet kommer tillbaka kommer ingen klaga över skolan sanna mina ord. Man mår inte bra när man kommer in i byggnaden, golvet är grönt och ser ut som ett mentalsjukhus yani ska jag må bra av grönt golv. Rekomenderar starkt att folk inte ska börja i denna hopplösa skolan!!!!!!!
Student
3 okt 2022

Utan snack om saken stockholms sämsta skola

Jag blev lurad till att börja den här skolan dom sa till mig att det fanns matkort sen började jag här och fick ett fattigt matkort som bara fungerar på en restaurang så de e knappt ett matkort om man tänker på saken. Lärarna kan knappt svenska dom har svårigheter med grammatiken vilket gör det väldigt svårt att förstå. Du som läser det här hoppas du inte tror att jag överdriver jag är 100% seriös med alla ord jag säger.
Student
27 sep 2022

Börja här om du vill ha dina 3 bästa år :)

Innan jag började i skolan såg jag fram emot en god tid. Jag såg på bilder att det skulle vara en stor och fräsch skola. Jag kollar youtube videos och får dessutom höra att det finns matkort. 19 augusti 2020 började det, en mardröm jag aldrig kommer undan. Skolan är en tredjedel av det man såg, fula färger i hela skolan med grönt golv. Någonting jag fort märkte var att man inte kunde andas i korridorerna eftersom att över 500 elever var intryckta i damma korridor. Att en skola har flera toaletter än lärare och elever är patetiskt. De flesta lärarna kan ej svenska och bråkar alltid med eleverna. Vi har haft 5 olika rektorer och alla skriker istället för att hjälpa till. Eleverna får ingen hjälp alls utan bara en massa påhittat skit. Lärarna öppnar inte dörren när du är 1 minut sen eftersom att det tydligen stör undervisningen, på grund av detta får man vänta 40 minuter utanför dörren, vilka bra lärareeee. Vi får ständigt fel frånvaro och inget görs åt saken. Ett exempel på hur korrupt skolan är, är att det togs en massa bilder på kth i samband med skolan men ändå så får vi inte sitta där på en ALLMÄN PLATS! Restaurangerna ger oss matförgiftning och det är alltid minst 15 minuters kö för maten. Systemet kring matkorten ändras alltid och det sätts alltid gränser. ELEVER BLIR KNIVHOTADE PÅ SKOLANS MARK! SKOLAN ÄR DÅLIG börja INTE här! om jag fick betygsätta skolan från 1 till 10 hade jag gett -100000000000000000000000. Jag har inte hört en enda elev som tycker om skolan. Skolan ser ut som ett mentalsjukhus. Skolan har dessutom den sämsta elevkåren och ingenting spännande händer i skolan. Den ligger i ett utsatt område omringat med flera. Återkommer med mera snart låt mig tänka! SJÖDAL HAR BÄTTRE BETYG, en skolan med flertal skottlossningar. Huddinge kommun är så duktiga tummen upp till dem.
Student
26 sep 2022

Hopplös skola

En mycket dålig skola där lärarna är outbildade eller inte kan svenska. Genomgångarna fattar man ingeting och skolan byter rektorn varhje månad. Vår nya är rektor hjälper inte elevernas problem och tror leylas är bra. Det ända bra med skolan var matkortet som gav motivation till skolan men tyvärr tog de bort det och la till leylas. En riktigt skit skola med dålig rektor. Kan även tilläga att jag blev knivhotad men fick ingen hjälp i skolan:)
Student
20 sep 2022

Ekonomi

Obotlig skola

Skolan är hopplös. Rektorn tar inte problemen och elevernas åsikter på allvar. Lärarna är helt borta undviker att ha genomgångar. Undviker att hjälpa och svara på frågor. Det ända som var bra med skolan var matkort, tills dem beslutade att ta bort det och ge oss en restaurang som har serverat rå kyckling. Där man även måste stå i kö i ca 30 minuter för att få beställa mat på sin 1 timma rast.
Student
20 sep 2022

Ekonomi

Hopplös skola

De flesta lärarna är helt borta, ingen struktur, lär inte ut något och har aldrig genomgångar de ger oss uppgifter och bara tror att vi ska kunna saker. Det ända som var bra med skolan var matkortet som nu tagits bort, nu äter vi på en trång restaurang där det är 30 minuter kö utomhus. Maten är upp-slevad med handen från metall containrar. Anledningen till att byta från alla restauranger är för att äta nyttigt men 75% av Leylas meny är kebab,falafel, kebabrulle och mikropannkakor. Portionerna är väldigt små, man går därifrån hungrig. Förut kunde man äta på t.ex Subway där det finns exakt allting på en macka. En hälsosam macka. Rektorn tar inte elevernas problem på allvar.
Student
20 sep 2022

Ekonomi

Dålig, rekomenderas ej

Skit äcklig mat, dem ljuger på hemsidan....
leder till ätstörningar och svält.

vissa lärare bra men andra bajs (dem flesta är skit)

ingen struktur eller ordning överhuvudtaget

jätte dålig gemenskap

de enda som kanske är lite bra är de nya lokalerna.
Student
20 sep 2022

Ekonomi

Finns bättre

En medelmåttig skola, var bra till en början men sedan så blir det värre och värre. LITA INTE PÅ ATT VI HAR MATKORT, de ljuger på hemsidan. VI äter på en enda restaurang som ger oss rå kyckling och bidrar till ätstörningar. Rektorn vill inte att vi ska äta pasta....

Annars så finns det några få bra lärare på ekonomi linjen i alla fall....
Student
8 apr 2022

Teknik

Helt ok

Okej skola med väldigt bra lärare, eleverna är dock rätt tråkiga.
Student
17 mar 2022

Natur

vääääljjjjjj widerströmska

världens bästa skola, skönaste eleverna, lärare och auran
Visar 30 av totalt 39 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen