Omdömen

3.5
Baserat på 34 omdömen och 272 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
23 jun 2023

VVS

Det valet jag ångrat mest i mitt liv.

Redan från uppstarten av Yrkesgymnasiet har det varit kaos. Lärare som säljer cigg och alkohol till barn, dåligt uppstyrda lektioner. Totalt kaos och det lovas mycket om koll på praktiken trots att det inte finns någon sådan. Jag hade nog inte ens placerat mitt barn på denna skolan under pistolhot. När jag gick här så valde man att muta eleverna med saker för att de skulle "bete sig" när Skolinspektionen kom dit, hade det inte varit gör det hade skolan blivit nedstängd för längesen.
Elev
23 feb 2023

Hejsan

Vi är bästa skolan! börja här så får du vara ute mycket på praktik och får tvärgoa vänner!
Elev
23 feb 2023

Barn och fritid

Bäst!

Gött med matkort ju och sköna elever
Elev
23 feb 2023

Försäljning och Service

Bra :)

Jag tycker skolan är bra eftersom man får vara ute mycket på praktik och lärarna är bra.
Elev
6 feb 2023

Hotell och turism

Bra!:)

Skön skola med nice elever.
Elev
6 feb 2023

Hotell och turism

YG GBG

Schysst skola, bra skolmiljö, bra med mycket praktik. Matkort är najs!
Elev
14 sep 2022

Hotell och turism

Jätte dålig skola

Lärarna är jätte dåliga förutom svenska läraren och skolan är jätte liten vilket som gör att skvaller sprider sig snabbare
Elev
3 jun 2022

Handel och administration

Be realistic

Världens bästa skola med härliga lärare som bryr sig. Man kan inte gilla alla men på praktiken är det viktigt att sköta dig då får man jobb. Jag fick mitt första jobb ganska fort och jobbar nu oxå.

Vad folk skriver stämmer inte, matkort är grymt och om alla hade skött sin bizness så är skolan grym. Jag har aldrig sett någon sälja eller bråka, BS många blir arga på skolan när de själva inte sköter sin skola. Trött på dryga kommentarer.
Elev
2 feb 2022

Handel och administration

Trivsam, mindre skola med engagerade lärare

Jag valde handelsprogrammet för att jag alltid varit social och gillat olika människor. Och för att en kompis hade gått på Yrkesgymnasiet tidigare & var så nöjd!
Jag fastnade för just upplägget lärling, då halva undervisningstiden sker ute på en arbetsplats. 2 v ute på Apl & 2 v inne på skolan
Jag trivs kanonbra ute på min APL, med min handledare & övrig personal. På min praktik lör jag mig allt om försäljning & kundservice & de är min handledare & mina yrkeslärare som hjälper mig att få den kunskapen. De har många års erfarenhet & de är schyssta & visar stort engagemang & jag känner att de verkligen vill se mig lyckas. Vi kan prata om allt & de ger mig stöd, tips & goda råd om allt viktigt i (yrkes) livet!

Samma gäller lärarna inne på skolan. De kan va tufft ibland att hinna med allt, eftersom jag inte direkt är nån pluggis, men genom att bara hänga med på lektionerna så löser de sig ganska bra & jag slipper att göra en massa uppgifter hemma. Alla lärare ör bra, engagerade & de visar att de vill hjälpa till! Och eftersom skolan inte är så stor så känns de som alla känner alla!

På skolan finns ingen matsal, utan vi har ett matkort och de finns flera restauranger att välja på: Man väljer själv vad man gillar och de är allt från snabbmat till mer nyttigt mat.,vilket ger en en massa olika valmöjligheter & man slipper en tråkig skolmatsal
Föredetta elev
27 jan 2022

Handel och administration

Hemsk skolan

Jag hoppade av skolan för att den var hemsk! Nu pratar inte jag om klasskamraterna utan lärarna, skolan, studieron, skolmaten, utomhus mm. Vi kan börja med skolmaten, ni får då skolmats kort och för dom flesta så är la de kul men efter ett tag så vill man bara dö. Du äter bara snabbmat asså de är Burger king, subway, sushi, fet mat, och så mycket mer. Utomhus: 90% röker utomhus eller bara står med när nån annan röker men så slutar de med att din son eller dotter börjar röka. Studiero eller bara klassrummen är en mardröm. Dom gömmer droger i taket eller på toaletterna, studieron finns inte ens asså de är stökigt varje dag, alla pratar och man får inget gjort. Jag har gått där innan och som sagt jag skulle aldrig valt den skolan någonsin ( fick inte välja skola)

Tack för mig
Föredetta elev
7 okt 2021

Hotell och turism

Rakt av hemskt

Riktigt oseriös skola, helt värdelös och inte värt att lägga 3 år av livet på!

Jag gick där ett år innan jag fick nog o bytte. Hade en dålig praktikplats med en handläggare som var den värsta personen jag någonsin träffat. Både jag och klasskompisen på samma praktikplats slutade och klagade till yrkesläraren att handläggaren var inkompetent. Trots dom tydliga ledtrådarna att kasta denna praktikplats så står läraren och försvarar henne. Dom tänker inte alls på eleverna o våran hälsa och bryr sig bara om att se bra ut för företaget.

Med tanke på att denna skola har låga intagningspoäng så är det endast elever som knappt fick betyg i grundskolan som går här. Alltså stökiga elever som inte bryr sig överhuvudtaget och bara förstör för alla andra. Dom i min klass struntade i lektionerna och deras ena prioritet var att röka cigg. Det förekommer även otroligt stora mängder droger på skolan, varenda en har åtminstone testat på eller aktivt håller på. Majoriteten av elever är även bråkiga och det förekommer extremt mycket bråk över det minsta lilla.

Rekommenderar absolut inte denna skola om du vill göra något nyttigt med ditt liv. Jag är glad att jag kom på att byta efter ett år innan det skulle bli försent.
Garen
Elev
19 sep 2021

Vård och omsorg

Perfekt skola

Skolan är så fin med ny renoverade lokaler.skolan passar dig perfekt om du har tröttnat att sitta i ett klassrum hela tiden, garanterad jobb efter studenten. Man kan bli lite irriterad men alla lärare är otroligt snälla och vill elevens bästa. Absolut den bästa skolan jag har gått i, om jag kunde ta tillbaka tiden skulle jag gått i denna skolan igen.
Föredetta elev
23 aug 2021

UNDER ALL KRITIK (LÄS DETTA)

Ja du vart ska man börja… NOLL studiero i klassrum och krig i korridorerna. Det är under all kritik, är detta ett gymnasium eller en djurpark? Om du funderar på att börja i detta ”gymnasium” så tänk om. Alla problembarn från förorter i Göteborg är under samma tak och det sker tydliga grupperingar emellan utlänningar och svenskar. Det är VÄLDIGT mycket rasism och hot mellan elever och även mot lärare. Elever blir rånade på värdesaker i lokalerna och att användning och försäljning av droger förekommer också i skolan när ingen ser.

Jahopp dags att snacka om praktiken så kallat (APL) Först och främst så kollar inte skolan upp ifall praktikplatsen är en säker miljö för eleven. Många som hamnar på ställen där skattefusk sker och man får heller inte kläder/utrustning som följer arbetslagen. Samt att elever får praktikplatser som ligger 2h ifrån dem. Många jag kände i skolan vaknade 04:00 för att hinna äta frukost och sedan iväg och slavjobba från 06:45-16:00. Detta är något skolan absolut inte bryr sig om. Elever uppmanas också att sluta i skolan när inte praktikplatser hittas till dem. Med min specifika yrkeslärare så hade hen aldrig betygssnack med sina elever så länge eleven hade godkänt i kursen och detta är ett skott i foten för de dom strävade efter betydligt högre betyg. Vill tillägga att yrkesläraren jag hade var inte ens kapabel till att undervisa och hen brydde sig aldrig så länge lönen kom in.

Jag gick i detta ”gymnasium” som egentligen är en kriminell djurpark i tre år och sedan dess jag tog studenten 2020 så är jag fortfarande traumatiserad. Till alla vårdnadshavare som läser detta om du älskar ditt barn så håll hen borta från detta ställe!! 3 år av mitt liv gick till sopptunnan i onödan, gör inte samma misstag som mig och många andra som väljer denna skolan.
Personal
7 jun 2021

Mycket fin student

Yrkesgymnasiet genomförde en väldigt fin student. Eleverna var indelade i mindre grupper så att utspring kunde genomföras. Rektorn höll tal för sina studenter som sedan följdes av ett fint program med flera olika inslag.

Väldigt fint ordnat under omständigheterna. Det var ej Yrkesgymnasiets elever som hade brandsläckare. Om man har synpunkter gällande skolan bör man höra av sig till rektor för att få alla fakta innan man skriver recensioner på nätet.

Personal på Yrkesgymnasiet
Elev
10 jan 2021

.....

Bra skola, dålig mat
Elev
28 dec 2020

Få bra saker med denna skolan

Låga intagningspoäng och på grund av det är det väldigt många elever som inte tar utbildningen seriöst och bara förstör för alla andra. På grund av detta är det kass studiero. Mycket droger på skolan. Folk uppmanas sluta av lärarna på grund av att skolan inte hittar någon praktikplats åt eleven. Ganska bra variation på restauranger på matkortet. Vissa av lärarna är bra men andra är hemska och saknar utbildning.
Natali P
Elev
14 dec 2020

Grymt bra skola!

Jag tycker skolan är jättebra! Vissa lärare kan man bli lite irriterad på dock men de menar oss bara väl och de vill verkligen pusha oss till bra betyg och en säker framtid. Vi har ingen bamba men det ersätts med matkort där vi har 55kr om dagen att köpa mat för. Gäller på utvalda restauranger och snabbmatsrestauranger. Vi får också speciella erbjudanden som skolan har fixat åt oss. Inte så mycket plugg, bara om man hamnar efter och inte arbetar under lektionstid. Sammanfattat, grym skola, bra mat, bra plugg, mycket praktik, ingen skoltrötthet och bra gemenskap i klasserna.

Mvh vård och omsorgs lärling
Elev
14 dec 2020

hihihi

trevlig ja har fina vänner älskar barn o fritidutbildningen lärarna e snälla o rara o lätta att prata med o vissa säger de anpassar inte utbildning etc men de oftast att man måste kräva det, inte bara fråga om det, ja kräver en anpassad skolgång och får alltid till det varesig läraren personligen vill eller inte. maten e go, vi har sushi mmmm o de flesta väljer burger king, de finns självklart nyttiga alternativ de håller bara att hitta dem, vi har 3 olika bufféer, thai, husmanskost o mellanöstern så de liksom fritt val där. den e väldigt liten o lokalerna kan va lite tråkiga men de en mysig skola för alla pratar med alla o alla e väldigt öppna me varann
Elev
6 dec 2020

Skolan är sådär

- Matkortet erbjuder ingen nyttig mat, blir att man äter skräpmat de veckorna man inte har APL.

+ Skolan ger en 50% praktik under alla gymnasieåren vilket var huvudorsaken till varför jag valde Yrkesgymnasiet. Man utvecklas som mest på ens praktik och det är en väldigt lärorik plats.

+/- Många bra lärare men också många som inte ser ens behov, känner att jag inte tas på allvar när jag delar med mig av saker jag tycker är jobbigt i vissa ämnen. Känner mig ofta förminskad pga detta tyvärr. Har du behov av speciella anpassningar så tror jag inte att detta är en skola för dig. Ingen aning vad denna inställningen beror på.
Elev
28 aug 2020

Jag tycker skolan är bra

Hej,jag tycker skolan är jättebra. Man får mycket praktik och det är bra. man lär sig jättemycket om man vill lära sig. Det är jobbigt att gå upp tidigt på morgonen i början.
Förälder / Vårdnadshavare
26 jun 2020

Ej rekommenderad på någon som helst nivå

Lärarna skiter blankt i elever som behöver extra hjälp, matkorten erbjuder ingen hälsosam mat - enbart saker som typ hamburgare, thaibuffe och liknande. Ser väldigt bra ut i teorin men utförandet är inte ens nära så som de vill få det att se ut, tar flera månader för vissa elever att få en praktikplats trots att det är typ vad halva utbildningen går ut på, praktikplatserna man väl blir inte uppkollade något alls - många elver hamnar på praktikplatser som inte följer lagen, skattefuskar och ja listan är lång. Eleverna får inte kläder som följer arbetslagen. På praktiken får eleverna inte den uppföljning från lärare som skolan lovar. Skolan uppmuntrar flertal elver med inlärningssvårigheter att sluta på skolan, detta för att de vill ha ett fint rykte.
Elev
1 jun 2020

Hej hej

Jag tycker att den är bra. Det är roligt att vara på skolan.
Elev
1 jun 2020

Yrkesgymnasiet

Jag tycker yrkesgymnasiet är bra Dem har god skolmat då vi har matkort och har många olika restauranger att välja bland. Lärarna är duktiga och vill att vi elever ska lära oss och förstå. Det är kul att praktisera och man utvecklas väldigt fort. Från att inte ha någon koll vad yrket man praktiserar innebär till att veta allt det man behöver veta för att vara lika kompetent som en anställd. Om du gillar att jobba och utmana dig genom att ha praktik 2 veckor varje månad är yrkesgymnasiet ett utmärkt val.
Elev
24 apr 2020

bra skola

du får en hög utbilning
Elev
24 apr 2020

Ojaaa

Undvik denna skolan
Elev
24 apr 2020

Yrkesgymnasiet

Värdelös, skolan är sådär och praktiken är värdelös välj inte den här skolan praktiken kommer bokstavligt talat ta kål på dig.
Elev
24 apr 2020

ELD SKOLA

En fantastisk skola med fantastiska Lärare där man har 90% chans att få jobb när man har gått ut 3an!!!
Elev
24 apr 2020

Välj vår skola

Lärarna anpassar sig till elever som har det extra svårt, alla elever pratar med varandra så du är knappast ensam, du får praktiserar två veckor och är i skolan två veckor så går det så och du blir aldrig skoltrött.
Elev
24 apr 2020

toppen skola

skolan är bra, det är bra lärare som är förstående. mycket praktik vilket gör att man lär sig sitt yrke bra och får en inblick i hur jobblivet ser ut. det är en liten och bra skola och vi har mat kort så vi kan äta på rastauranger.
Elev
24 apr 2020

Yrkesgymnasiet min åsikt

Jag är väldigt nöjd med min skola för att jag har bra klasskamrater, jag har bra lärare som är alltid där för att hjälpa till, skolan är fin och den är på en bra plats för att dom flesta kan ta sig till den med västtrafik. Vi kan själva välja var och vad vi vill äta för att vi har matkort, vi har en liten paus från plugg och det är då man är på praktik vilket lär oss redan nu hur det är att vara vuxen, jobba, ta ansvar osv. Det sköna är att skolan är lite mindre jämfört med andra skolor som katrinelund för att här kan man få mer hjälp och man kan ha lite av sin egna tid. Dom ända nackdelarna med denna skolan är att vi inte har så stora lunchraster vilket verkligen behövs, annars så är denna skolan perfekt.
Visar 30 av totalt 34 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen