Omdömen

3.0
Baserat på 22 omdömen och 163 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
1 mar 2024

Naturbruk

OKidoki

OK. Inga soffor. Bra lärare. Bra skolmat. Lång kö. Låser dörren kl 14.
Elev
3 dec 2023

Bra sno

snälla o förstående lärare iallafall på vård och omsorg
Elev
26 jun 2023

Natur

Helt okej skola

God skollunch, för det mesta bra lärare, relativt stor skola med mycket elever, helt ok inredning, saknar en del soptunnor, hyfsat fräscht.
Elev
18 okt 2022

Tänk noga innan ni väljer denna skola

Inte världens bästa skolledning, dålig kommunikation mellan lärare och elever. Beslut tas även om man inte varit medveten eller informerad om det.

Skolans ventilation kunde varit bättre då det är supervarmt på sommaren och väldigt kallt på vintern.

Våra schema kunde även varit mer genomtänkta. Allt för många elever äter samtidigt vilket leder till otroligt långa matköer så vissa knappt hinner äta. Maten är rätt så god men många tycker att den vegetariska är skum.
Vissa dagar får man knappt någon rast medans man en annan dag har man flera hålor.

Sammanhållning i klassen är bra, men det beror nog på storlek och linje.
Elev
17 okt 2022

Naturvetenskap

!Välj inte detta elände!

Dåliga oengagerad lärare som totalt skiter i eleverna. Dålig schemaläggning och allt för långa matköer. Dock bra skolmat. Mentorer och annan elevhälsa följer inte upp tillräckligt. Dåligt med information om vad som gäller på tex idrottsdagar. Välj inte detta elände!
Föredetta elev
23 jan 2022

En bra central skola med bra miljö

Har inget negativt att säga, mer än att en specifik lärare kanske inte borde jobba som lärare. Tycker däremot inte att betyget på skolan ska dras ner pga henne. Långa matköer, men man överlevde och hann äta. Men vet av vänner på andra linjer att deras matschema var kaos. Överlag hamnade jag på ett bra område med bra schema, lärare och klass.

Jag gillade att varje linje hade sitt egna område där de hade skåp och lektioner. Det gjorde att man inte behövde stressa med att hinna bort till nästa lektion på andra änden av skolan. Ibland hamnade dock vissa lektioner borta på andra område men jag gillade det miljöombytet också
Föredetta elev
24 nov 2021

Teknik

Gå inte här!

Gå inte här! Välj annan skola!
Dålig skola med många dåliga lärare. Lärarna fokuserar enbart på sig själva och inte på eleverna, hjälper heller inte eleverna om en elev behöver hjälp. Skolan säger att de lovar en massa saker och det ska vara så bra, men inget av det som sägs är sant.
Extremt långa matköer så man måste vänta i över 20 minuter för att få mat. Riktigt dåliga scheman.

Har slösat 3 år på denna skolan och ångar mig extremt mycket. Har inte fått någon hjälp som skolan lovar och överenskommer inte deras avtal. Personalen på skolan gör en mer förvirrad än vad man redan är och ger varken stöd eller hjälp.

Om man har tur får man en bra lärare som fokuserar på varje individ och vill elevernas bästa.
Elev
24 nov 2021

Teknik

Välj annan skola!

Dålig rektor och skolledning som inte bryr sig om eleverna utan bara om att se bra ut för att locka hit elever. Många dåliga lärare som inte har koll på sina ämnen och inte själva är motiverade för att utföra sitt jobb vilket försämrar utbildningen för eleverna.

Alldeles för många elever på skolan som ska äta i matsalen samtidigt, schemaläggarna har lagt allas lunch samtidigt och ibland är det kö genom halva skolan. Elever har rätt till minst 40 minuters lunch men under 3 år så har det förekommit 2-3 dagar i veckan med 30 minuter. Ibland är kön så lång att man endast har 5 minuter på sig att äta. Maten är bra och varierad, det finns alltid flera olika alternativ.

Schemat har varit väldigt dåligt och antingen har man ingen rast alls eller håla på upp till 3,5h. 8-16 varje dag + läxor håller inte, lärarna och rektorn tror att man vill lägga all sin vakna tid på skolan och förstår inte att elever har liv utanför.

Skolan är på vintern extremt kall, och på sommaren kokar den. Dålig ventilation, ingen cirkulation av luft i klassrum.
Elev
6 okt 2021

Vuxna behandlar elever som om de går i 7an

Man blir behandlad som ett barn redan från första dagen, samlar in och låser in mobiler man kan tro att de tror vi är 12 år men som 16-19 åring förväntas man att man blir behandlad som en vuxen eller äldre ungdom. När man ger förslag såsom att man borde få ha mobilerna eller ha en dricka på lektion eftersom rasterna är så korta och man inte hinner äta utanför så säger dom bara att det inte är lönt o ta upp för de kommer bli nekat. Omöjligt att påverka skolans regler helt enkelt
Föredetta elev
28 aug 2021

Natur

Gå inte natur på Ystad gymnasium

Om du vill gå natur, så är Ystad gymnasium skit. Stränga lärare, som skiter i dig, otrevliga elever. Mår du dåligt en period så är de ingen av lärarna som kontaktar dig o varnar att betygen gör neråt, utan du får de som en suprise när de är försent att göra nåt åt det. ****** * *** ** ***** ****, mycket elever o jävligt dåligt planerat med raster osv så alltid långa marköer osv.
Elev
8 dec 2020

En av de bästa skolorna

Bra lärare, det är lätt att förändra skolan (både på sin linje och skolan generellt) och god studiero!
Elev
8 sep 2020

Mer distansundervisning

Jag tycker att vi borde ha mer fjärrundervisning då skolan inte är tillräckligt stor för att kunna undvika trängsel osv i korridoren.
Föredetta elev
21 maj 2020

Toppen!

Gick här mellan 2006-2009 och har inget att klaga på. Bra lärare och bra klass 👍
Elev
22 mar 2020

Helt okej i övrigt

Allmänt bra skola.
Lärare är trevliga och stöttande.
Dåliga scheman och matköerna är långa. Om du har lunch i 30 min så kan du stå och köa i 15-20 min. Vilket gör att du bara får 10 minuters lunch. Annars är maten helt okej, personalen i matsalen är jätte trevliga dock. Jag vet inte vem som kom på den genialiska idén om att ge naturarna en 3 timmars håla innan sista lektionen som slutar 16.15. Övriga dagar får man bara 5 minuters raster och tempot är högt.
Svårt att få betyg på natur/teknik. Jag hade en merit på 327.5 varav A i kemi från grundskolan. Nu ligger jag på F-varning trots att jag hade alla A-poängen och nästan alla C-poängen rätt på något prov men saknade 1 E-poäng för att bli godkänd. Att ha 5 prov och 2 läxförhör varje vecka är en standard på natur. Ha det i åtanke innan ni väljer hit.
Övriga linjer som barn och fritid, handel, naturbruk m.m är enklare att få betyg i om du bara visar intresse på lektionerna.
Elev
7 mar 2020

Österportskolan Ekonomi

En trevlig skola där det finns mycket snygga tjejer och lärare
Elev
24 feb 2020

Sådär

Dålig skola. Jag är en före detta elev som gick natur. Där behandlades man sådär av lärarna och det var svårt att få bra betyg. Om man fick exempelvis A i alla uppgifter o missar en uppgift så fick man ett E.
Elev
17 feb 2020

Dålig skola

Så äcklig skola om du vill gå natur. För stränga. Dem frågar dig om du kommer en minut sent o pratar med dig 24/7 om dina betyg. Men om du däremot går barn o fritid får du lättare bra betyg men där måste man alltid redovisa o räcka upp handen vilket är drygt för annars får man inte bra betyg. Rektorn som jobbar på område 2 (naturvetenskap) är såååå dryg. Hon är för sträng. Skolan är så dålig allmänt.
Elev
18 nov 2019

Den bästa jag gått på!

Jättemysig, mycket fokus på individens trivsel! Bytte skola till Ystad Gymnasium och trivdes super redan första dagen!
Elev
3 okt 2019

Underbar gymnasieskola

Jag gick här för några år sedan och har i stort sett bara positiva saker att säga om såväl lärare, område, mat och kompisar
Elev
30 sep 2019

Skolan är bra men skolmaten är oätlig.

Idag fick tex och som hänt massa andra dagar så har det hänt att vi inte får protein i vår skolmat, idag var det Majssoppa! En dag fick vi pasta med ostsås! Idag går jag i skolan till 16:15 och bara fem minuters raster förutom lunchen på 30 minuter, de gör det omöjligt att hinna köpa mat eller fika. Alltså så har jag fått gå hela dagen utan mat!
Elev
29 sep 2019

Bra skola

Dåliga matköer, för mycket fisk och dåligt med rast
Elev
30 aug 2019

Bästa skolan

Den bästa skolan jag någonsin gått på. Varje elev tas hand om bra trots att det är en sådan stor skola.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen