Att få ihop livspusslet med småbarn | Förskola

Att få ihop livspusslet med småbarn | Förskola
Att få ihop livspusslet med småbarn | Förskola
Att få ihop livspusslet med småbarn | Förskola

Det är inte alltid lätt att få ihop livspusslet med att jobba, hämta barn, träna och allt man ska hinna med. Många vårdnadshavare känner att tiden inte räcker till. Samhället sätter också en högre press på enskilda vårdnadshavare att hinna med allt. Kanske inte samhället utan också att vi alltför ofta med matade med information om allt som händer online och i sociala medier.

Har man barn på förskolan llämnar man ofta sitt arbete tidigare och fler kvinnor och män satsar på karriären och egna företag än tidigare.

Här kommer några tips hur en vårdnadshavare får ihop sin vardag.

1. Stora penseldrag

Vem arbetar när, arbetsfördelning och vad kan ni göra för att göra vissa moment lättare. Det är viktigt att prioritera rätt.

2. Träning

Om ni lyckas träna kommer ni orka mer och då känns det enklare.

3. Inte för höga krav

Falukorv? Ja tack. Snabbmakaroner, ja. Ett barn får i sig sin näring. Förskolan har bra mat och barn småäter allt från kex, frukt till den berömda falukorven. Extremt få barn lider av undernäring i Sverige. Missa du en träning, njut av att du fick mer tid till något annat.

Städning - ja eller anpassa dig till att det är lego på golvet ibland. Undvik att trampa på det bara.

4. Planera

Att planera kan göra stor skillnad för en hektisk vardag. Samla planeringen på ett ställe. Planera även matlagning och andra aktiviteter så det underlättar och sparar tid.

5. Skit i vad andra hinner och gör

Det viktiga är vad du gör och att du mår bra. Skit i vad andra hinner med på sociala medier. Det ger ofta inte den verkliga bilden. Alla med små barn har dessa utmaningar. Bara i olika sammanhang. Hur tror du tiden mellan bilderna är på de instagramkonton ni följer. Jepp, lika som er.

6. Ta hjälp om möjligheten finns!

Kanske har ni föräldrar som kan hjälpa till. Fixa städhjälp om städning är ett trist moment i er vardag. Ett annat populärt knep som allt fler i Sverige använder sig av är en nanny. Exempel på detta är Hey Kiddo Barnpassning. Då kan ni till och med få nannyn att hämta ert barn på förskolan, laga falukorven hemma och du kommer hem till glada miner! :)