Varför din skola behöver omdömen online.

Ett gott rykte är mer värdefullt än pengar ”. Säger Publilius Syrus
Varför din skola behöver omdömen online.
Varför din skola behöver omdömen online.

Ett gott rykte är mer värdefullt än pengar ”. Säger Publilius Syrus

Ja, det är väldigt sant för onlinevärlden för skolor 2020.

Din skolas rykte går inte att påverka med pengar. Det spelar ingen roll hur mycket du har att spendera. Ryktet är det som avgör skolans långsiktiga varumärke och popularitet.

Idag måste skolor hantera allt och även omdömen om skolor har blivit populärt, speciellt under Covid-19 pandemin. Mestadels för att personer spenderar mer tid framför sin dator och distansarbete samt besök till skolor är begränsat. Att utforska vad som sägs om skolan i den digitala miljön är naturligt, ungefär som att fråga en vän. Många flyttar till nya orter och beteendet att söka information online har ökat avsevärt senaste åren bland alla åldrar.

Det finns inte så många medel att ta till för att skapa sig ett bra rykte. Ett bra rykte är förtjänat över lång tid och håller ofta i sig. Det handlar om att en skolas rykte inte baseras på vad du säger om skolan, utan vad andra säger om skolan. I detta fallet i den digitala världen - omdömen, även kallat recensioner och rekommendationer.

Ditt varumärke är viktigt för skolan. Det beskriver vilken skola ni är, vad ni erbjuder elever och vårdnadshavare och om ert rykte inte speglar vad skolan säger faller det inte lika väl ut. Skolans marknadsföring och aktiviteter för kommande elever och vårdnadshavare faller platt och får inte samma uppmärksamhet om inte ryktet speglar en mer verklig bild av skolan. Rätt förväntan är en bra utgångspunkt.

Ett sätt att aktivt påverka ditt rykte långsiktigt är att arbeta med omdömen för skolor.

Det finns många vägar att skapa omdömen för skolor online men en viktigt aspekt är kontexten och säkerställning.

Ett exempel är att SchoolParrot erbjuder en skolmiljö endast anpassad för skolor medans facebook och google har ibland omdömen av helt annan karaktär. Ibland ett omdöme om en historisk byggnad som råkade vara en skola. 

Med SchoolParrot kan man också säkerställa att rätt personer gör omdömet. Genom att aktivt bjuda in dem genom SchoolParrots inbjudningsfunktion så får alla respondenter ett unikt ID och såldes går det att validera omdömet.

Studier visar också att ju fler omdömen ett företag eller skola har desto bättre och högre genomsnitt får företaget eller skolan. En annan självklarhet för en skola är att se till att alla nöjda inblandade gör sin aktiva rekommendation/omdöme om skolan.

Varför ska min skola använda omdömen?

Det är en stor påverkare för beslut.

Vårdnadshavare och elever som söker efter skolor och utbildning i ditt område bryr sig om omdömen. De ser det väldigt mycket som referenser till sina egna beslut. De tar åt sig mer och litar mer på omdömen från andra personer än det som skolan själv säger om sig själv. Precis som en “mun till mun” rekommendation från en vän som ofta är den största påverkan så är ett omdöme väldigt likt det beteendet. Automatiskt formas åsikt om skolan, positiv, medelmåttig eller negativ. Om skolan är något att vidare intressera sig för eller letare ytterligare information. 

För skolor är omdömen online viktigt. Det är så klart inte allt, men en viktig beståndsdel. De flesta skolor är bra! Det är utmanande att driva en skola, det förstår alla. Men ett beteende som omdömen om skolor är något som i framtiden bara kommer öka. Skolomdömen är många gånger väldigt uttömmande och kan ge djup information om en persons åsikter och reflektioner om skolan. Det finns många fördelar för skolor som aktivt arbetar med omdömen.

Omdömen är som guld för sökmotorer

Skolor som har ett högt antal omdömen drar ofta stora fördelar genom att de syns mer i sökmotorer och hamnar högre upp på fler typer av sökord. Genom att använda en plattform som SchoolParrot så kommer du ganska enkelt att få stjärnor i ditt sökresultat om din skola. Detta gör att synligheten för dina omdömen sticker ut och blir mer spännande för användaren och syns bättre. Inte bara det, omdömen genererar tusentals nya sökord för en skola och varje omdöme indexeras i sökmotorerna vilket också ökar chanserna för att skolan syns oftare och mer.

Exempelvis Google erbjuder en företagsbox till höger som sökresultaten. Även där kan SchoolParrots omdömen visas upp automatiskt.

Vidare om en skola vill synas på ett sökresultat som exempelvis “tryggaste skolan i göteborg” så är omdömen en snabb väg dit. Om skolan ofta förknippas med trygghet.