Omdömen

2.8
Baserat på 15 omdömen och 135 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
29 nov 2023

JÄTTE DÅLIG SKOLA!!

För många prov lärarna jätte rasistiska ger F till nästan alla elever om man får typ 4 fel här om dagen sa en lärare till mig kolla ut i fönstret sa det där är du om 20 år att jag kommer städa gatorna och igår var det en lärare som sa att det går dåligt för mig i skolan till hela min klass lärarna är jätte stränga man får inte ens öppna sin mun då blir man utslängd
Föredetta elev
21 aug 2023

Man tror att det ska vara bra, fast det är det inte

Jag klarade av att gå på skolan ett år innan jag bytte. Lärarna lyssnar inte in elevernas åsikter. Allt handlar om att läraren ska ha makt över eleverna. Dom kunde skämta om taskig saker och vara rasistiska. Jag trivdes inte ett dugg.

Jag tror att skolan passar introverta och tysta personer. Man har ingen tid att få utrycka idéer, tankar och åsikter. Man kan bli utskickad fast man inte gjort någonting. Det är fel att inte tycka som läraren.

Allt på centuria handlar om att lärarna ska ha makt.

Det var hemskt. Jag mådde så dåligt under perioden jag gick där. Till en början tror man att det är bra, men sedan så inser man. Jag fattar inte hur man kan göra en sån skola.

Jag rekommenderar ingen att börjar på centuria.
Elev
12 jun 2023

Dålig skola

Allt lärarna vill ha är makt. Man får ofta höra kommentarer som är elaka och kränkande. Jag fick höra att en hund är smartare än mig, att jag har lite IQ och att jag inte har nån framtid.
Elev
8 jun 2023

En bra skola

Lärarna vill ens bästa och försöker att hjälpa än i alla lägen som skulle behövas, dock kan det åt komma kommentarer i klassrummen som inte lärarna hör och vissa av eleverna har drabbats hårt av det, men väl när lärarna får reda på vad som händer så är dom alltid där på plats. Maten är bra men kan bli bättre många alternativ och det finns alltid en vegansk måltid för dom som är veganer, klassrummen är lagom stora och lärarna är roliga och skojar mycket med än. Det ligger ute på vallby och är granne med pilträdskolan som kan ha musik under rasterna som vi har lektion på och dessutom kan samma sak hända under prov tid och man hör in väldigt bra så det kan va störigt ibland men självaste skolan är bra och med bra lärare som väljs ut av rektorn som bara väljer dom bästa och aktivitets dagar kan va allt ifrån att åka skidor i Romme till att bada på en strand , så det är bra lärare och en bra skola.( Är själv nöjd med att jag fick en plats)
Elev
27 apr 2023

Centuriaskolan=skit

Dåliga lokaler, dåliga lärare, helt okej mat, vissa är rasister. För mycket prov och plugg. Man blir deprimerad. Ligger på valby, i någon konstig byggnad.
Elev
25 apr 2023

Föredetta elev

Centuriaskolan är nog den mest skeva skolan jag någonsin har varit med om. Lärarna bryr sig inte ett skit om eleverna eller om att eleverna ska lyckas, de är bara där för att få deras lön. Aldrig kan de lyssna på eleverna och gör aldrig någonting för att hjälpa eleverna. Så länge det är bekvämt för dem och så länge de själva inte behöver anstränga sig så är de nöjda. T, ex så ibland orkar de inte hämta högtalare till hörförståelse prov. Alltså ska man då först försöka ens höra vad de säger och sedan även lyckas översätta spanskan. Vilket blir mycket svårt.

Jag är då en tjej, och som jag tycker alla måste veta är att tjejer har mens, man kan inte kontrollera när mensen kommer eller hålla den inne. Det fattade då inte min manliga lärare även efter jag sa de till honom. Jag gick på toa även fast han sa nej. Eftersom jag inte vill blöda igenom i skolan (vilket hänt tidigare av samma anledning) och får då frånvaro från hela lektionen även fast jag var borta i 3-4 min.
Elev
11 aug 2022

Skit skola

Tycker skolan har vissa fördelar som ett lång idrotts oss korta lektioner för mer fokus men samtidigt är ju skolas kass finns absolut ingen egen åsikt på skolan och lärare kan slänga ut sig fula kommentarer här och där som för vissa kan kännas dåligt men ändå vill dem lyfta att vi inte får skoj prata lite med våran närmsta vänner.
Elev
11 feb 2022

bra skola för introvert annars är skolan ok.

om du bor mer än 30 min ifrån gå inte här:)
Föredetta elev
25 apr 2021

Suverän skola

bra skola bra arbetar ro
Föredetta elev
2 feb 2021

Dålig skola

Jag tycker att denna skola inte alls var en bra upplevelse. Dåliga lokaler, lärare som trycker ner elever, rasistisk och sexistisk miljö bland elever( lärarna skrattar bara med). Det finns såklart undantag på lärare som är bra, t.ex. ****** *** ***. Det var de ända två som faktiskt är snälla och bryr sig om sina elever, specifikt om dem som behöver mer stöd.
Denna skola har många skeva regler, t.ex. att eleverna inte får gå ut under lektion för att hämta saker.
Lärarna litar inte alls på eleverna och behandlar dem som om de vore på dagis. Man får ingen chans att ta eget ansvar eller lära sig att utveckla. De tog även ofta bort mina gamla klasskompisar mobiltelefoner (fast dem inte användes), de var inte ens en regel om de. De gjorde det bara för att de var roligt
Föredetta elev
24 nov 2020

Inget bättre än denna

För mig så tror jag inte att någon annan skola hade passat mig bättre än denna. Bra strukturerat och disciplin vilket gör att arbetsron är väldigt bra. Alla klasser har lektioner respektive rast samtidigt där alla lektioner även är lika långa och man slutar och börjar samma tid varje dag (utom måndagar då man har sovmorgon och fredagar då man slutar tidigare). Engagerade och duktiga lärare som har en bra balans mellan ”strikt” och rolig. Alla lärare är verkligen riktigt bra. Hela skolan är i sig väldigt familjär och utanför lektionstid är lärarna mer som ”kompisar”. Från en förälders perspektiv får man alltid all information på en gång och väldigt smidigt. Finns såklart vissa saker som man kan tycka är lite bullshit regler (som att man inte får sluta ens 1minut tidigare, inte hämta något i efter du gått in på lektionen, inte vara i ett annat klassrum än ditt eget tex) men det är ändå ingenting mot allt det bra. Även maten är är oftast väldigt bra, få gånger som den verkligen inte är bra faktiskt. Lite sen lunch kanske i förhållande till när vi börjar men man får väl själv ta med sig nånting isf. (Börjar 8.20 med lunch vid 12.25 ibland 12.40). Jag kan inget annat än att rekommendera skolan om jag ska vara ärlig.
Elev
24 nov 2020

Nice skola

Nice skola. Tummen upp
Förälder / Vårdnadshavare
14 sep 2020

En mycket bra sklla

Bra och engagerade lärare som skapar ordning i skolan. En lugn och trygg miljö för eleverna att vistas i. Inga inställda lektioner eller håltimmar.
Förälder / Vårdnadshavare
11 mar 2020

Mkt Bra skola

Otroligt bra och proffetionellt bemötande, en rektor och många pedagoger som man som förälder enkelt når fram till via mail eller skolans program. Behöriga och engagerade lärare. Vikarier vid sjukdom. Bra med läxor och eleverna fårmkt ansvar över sitt egna lärande.
Förälder / Vårdnadshavare
27 jan 2020

Sämsta skolan

Lärarna är största rasisterna dom sätter betygen helt fel. En gång fick min son 18/19 på ett prov och fick ett C men egentligen skulle han få ett A. Bara du kommer från ett annat land så ger dom dåligt betyg.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen