Om

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Ett tryggt gymnasium med stor gemenskap mitt i Falun!

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Det finns en tydlig plan på hur vi omsätter detta rent konkret i dina studier under dina tre år hos oss. Att det personliga engagemanget är viktigast visar vi bland annat genom vår unika utbildning i "resiliens". Det betyder att du blir utbildad i att hantera motgångar, vilket stärker din psykiska hälsa. Det globala engagemanget stärks ytterligare genom vår särskilda plan för internationalisering. Du får alltså ett internationellt perspektiv redan från år 1.

Vårt gymnasium ligger mitt i stan, ett stenkast från stora torget, hittar du vår skola. I ljusa lokaler erbjuder vi dig en spännande och utvecklande gymnasietid, där du får en nära kontakt med både lärare och andra elever. Hos oss har du möjlighet att göra APL (praktik) utomlands på något av våra yrkesprogram. För oss är det viktigt att erbjuda dig en bra grund att stå på för dina vidare studier, ditt yrkesliv och för din personliga utveckling.

Omdömen

3.2
Baserat på 3 omdömen och 24 svar
0
0
0
0
0
Elev
20 sep 2021

Ekonomi, Estet, Försäljning & Service, Hantverk, Samhällsvetenskap

Bra skola

Bra skola! Påminner mycket om kunskapsskolan i Borlänge. Man måste ta mycket ansvar.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Falun

Tack för din feedback om DBGY Falun. Vi instämmer med att vi strävar efter att våra elever ska ta ansvar och samtidigt utvecklas samt vara redo för nya utmaningar efter gymnasiet.
Mvh,
DBGY Falun
Elev
14 jan 2021

Bra skola

Positivt: Jag tycker skolan är bra samt att lärarna hjälper en. Det är små klasser vilket gör att man får mer hjälp och personligen finner jag små klasser roligare! Lärarna betygsätter en rättvist, men vissa bedömer uppgifter sent. Det finns mycket studiero. Bra lärare, roliga, trevliga m.m har inte haft problem med någon lärare. Älskar min gymnasietid.

Negativt:
Mycket skvaller kring elever bland lärarna, löjligt. Vissa lärare tar inte hänsyn till andra prov, t.ex att en vecka så kan allt vara lugnt men nästa vecka ska det vara 4 prov, 5 inlämningar m.m så om du är i fas med allt så blir det inget problem. Som tur är kan man diskutera med lärarna om att skjuta upp.

Du behöver eget ansvar och veta mycket själv. Jag fick inte veta vad merit var förens trean. Visste inte vilka kurser jag behövde för att få merit. Informationen skolan ger är sammanfattat katastrof men de börjar gå mot bättre vägar.

Utbildningsmässigt är det en bra skola, men inte särskilt rolig. Finns knappt aktiviteter som friluftsdagar, klassresor m.m. Inget sådant tyvärr som falufri. Men det är egentlig en smaksak. Tycker själv inte det är så viktigt.

Har du höga mål och eget ansvar, satsa på denna skola!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Falun

Tack för din feedback om DBGY Falun. Vi gläds åt att du har fina minnen av tiden tillsammans med våra lärare och att du fått en fin gymnasietid.

Vi strävar efter att våra elever ska utvecklas samt lära sig ta ansvar vilket många elever trivs med men är så klart olika. Vi tar med oss att informationen om individuella valen, utökade kurser och meritpoäng kan utvecklas för att bli tydligare för eleverna.

Det blev en utmanande tid under COVID-19 pandemin vilket var anledningen till minskade aktiviteter och studiebesök. Vi ser så klart fram emot att införa dessa dagar igen. Det planeras för fullt inför kommande läsår med studiebesök, elevsalong, friluftsdag, APL utomlands mm.

Tack igen för din utförliga feedback.
Mvh,
DBGY Falun
Föredetta elev
12 dec 2020

nej verkligen inte

Skolan suger. Ingen utbildning inom psykisk ohälsa, lärarna vill inte hjälpa till tillräckligt mycket. Har du jobbigt med skolan och ditt mående gå inte där, det kommer bli värre.

Maten är god däremot

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Falun

Tack för din feedback om DBGY Falun.
Vi beklagar att innehållet i ditt valda program inte levde upp till dina förväntningar.

Vårt Elevhälsoteam arbetar löpande med våra elever för att stötta och vägleda. I vårt Elevhälsoteam finns Rektor, Specialpedagog, Kurator, Skolsköterska, Skolläkare och Skolpsykolog som hanterar olika hälsoärenden samt hälsobilden av skolan i sin helhet.

Du får gärna ta kontakt med oss på skolan (falun@dbgy.se) då vi är intresserad av att höra mer om dina upplevelser och kan ta lärdom av.

Tack igen för din feedback.
Mvh,
DBGY Falun
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    270
  • Antal lärare
    25
  • Antal behöriga lärare
    21
  • Elever per lärare
    10.8
Åsgatan 33, 79171, Falun
023-77 56 30
Angelica C. Wikblad

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan