Omdömen

2.7
Baserat på 14 omdömen och 125 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
7 apr 2024

Jätte bra skola

Jätte bra skola. Själv har jag diagnoser och har fått anpassningar utöver mina behov. Jätte trevliga lärare, dom flesta verkar bry sig i eleverna. Superbra elevhälsa. Jätte snälla och engagerade.
Däremot är det ganska stökigt. Både i klassrum och korridorer. Mycket spring och skrik. Fast det finns möjlighet att få undan till grupprum, vilorum osv om man länmer att det behövs.
Bra schema och väldigt skönt att man får en brain break på 5-10 minuter under i princip varje lektion. Det blir mycket lättare att koncentrera sig under den resterande tiden.
Sedan gillar jag även att dom jobbar i uppdrag. Så att det finns en röd tråd igenom alla ämnen. Så att det hänger ihop.
Däremot är det lite drygt att man ofta får en presentation istället för tre små träninguppgifter. Då om man inte hinner med den presentationen så blir det lätt att msn hamnar efter och det blir svårt att komma ikapp edtersom att det inte finns några små uppgifer för att visa någon kunskap.
Det är dock sällan man behöver höra presentationer inför klassen. Aldrig om man har anpassningar så sätt. Istället låter dom en oftast höra bara inför läraren eller i en liten grupp med folk man känner sig trygg med.
Elev
21 mar 2024

Får mer hat än vad den förtjänar

Jag som elev tycker att skolan är väldigt bra. Har gått här sedan 2020 och har inte riktigt haft några större problem med den alls. Kan hålla med om vissa kritiska recensioner. Men de flesta tycker jag överreagerar rejält.
Det är hyfsat god mat. Dom flesta lärarna är snälla och har respekt för ens åsikt. Det har däremot funnits lite värre lärare genom åren. Men inte så illa som folk berskriver det.
Dom har även roligt lärande. Man får göra roliga saker. Till exempel har vi fått bygga städer i minecraft under samhällskunskapen för att vi skulle få bygga upp ett eget samhälle.
Elevhälsan är även bra. Dom är engagerade i sitt jobb och är väldigt trevliga.
Elev
21 mar 2024

Perfekt skola.

Jätte bra skola. Det är jätte snäll personal och dom bryr sig i både ens lärande men också hälsa. Elevhäslan är toppen. Alla specialpedagog och kuratorn är väldigt duktiga på sitt jobb och är väldigt snälla mot alla. Dom har underlättat min skolgång väldigt mycket.

Dom är väldigt nogranna med att man inte bör vara taskiga mot andra.
Deras lärande är bra och dom får det att bli intressant att lära sig nya saker.
Giller även deras tänkade när det kommer till läxor, dom tycket att läxor inte ska behövas utifall att man gör det man ska. Självklart kan man få en läxa lite då och då, men oftast bara om man har varit sjuk eller missat någonting.
Har gått på erla i 4 år nu. Väldigt synd att skolan ska stängas ner då jag verkligen trivs.
Jag hade sagt att jag rekommenderade den men den ska ju då stänga ner eftersom att inte nog med folk vill börja här.
Elev
18 maj 2023

Bryr sig inte om elevernas hälsa

Tänker bara på elevens lärande. Aldrig på elevens hälsa. Dom bryr sig inte i om en elev inte trivs i en speciell grupp, så länge eleverna inte kan störa någon så är allting perfekt enligt dom.
Elev
18 nov 2022

Man mår inte bra på denna skola.

denna skola jobbar med allmän bestraffning!
rekommenderar ej denna skola till nya elever.
Skolan försöker hålla en snygg och professionell bild på dem öppet husen som anordnas, men i själva verket så är det katastrof!
Man tycker att det inte borde vara något problem om man tänker på hur få elever som går på denna skola, men denna skola är under all kritik.
Börjar du på denna skola så får man räkna med: Rasistiska påhopp, Trakasserier av både elever och lärare/mentorer. Dåliga arbetsmiljöer där lärarna inte ser problemet.
Elev
25 okt 2022

skolan som är perfekt för dig som är racist och nazist

på skolan har vi lärare som uttrycker sig både rasistiskt, nazistiskt och politiskt. vi har en nazist lärare som ger ut betyg beroende hur mycket han gillar en, speciellt tjejer får höga betyg så man kan rekommendera skolan för dig som är tjej med om du är kille så är det synd om dig. Vi har en lärare som uttrycker sig politiskt och luktar piss och hon ger ut betyg beroende på vilket parti du gillar.. hon är själv miljöpartist, sen så är ju typ alla lärare rasistiska.

Hela skolan består utav papper och plywood och det är stora hål och andra skador i varenda väg. samtidigt så blir saker stulna på en stor nivå saker som moped redskap, skor, innebandy klubbor blir stulna. rektorn bryr sig inte han är snål som en get och vi får inte heller någon mat.
Förälder / Vårdnadshavare
23 sep 2022

under all kritik!!

uppmanar ingen att börja på denna skola!
Elev
23 sep 2022

Under all kritik nån måste sätta ner foten

Dåligt uppstyrt skor blir stulna skumma regler. oacceptabla lärare som uttryckt sig rasistisk och kränkande, Maten är bland de värsta. Man får inte ens äta sig mätt
Föredetta elev
30 jul 2022

Erlaskolan är utmärkt

Jag är en föredetta elev och känner att Erlaskolan får mycket mer hat än vad den verkligen förtjänar
Elev
17 mar 2022

könsdiskriminering

könsdiskriminering mellan elever i klasserna
Elev
17 mar 2022

könsdiskriminering

i klasserna så är det mycket könsdiskriminering då bara killar bli intagna till mobbnings möte fast än att tjejer har gjort lika mycket. sen när elever frågar lärare om det så säger dom att dom ska ha ett möte med dom fast när man frågar tjejerna så har dom inte blivit inkallade i möte. det finns inte heller något lika värde mellan elever vissa får bättre föresättningar än andra.
Elev
7 feb 2022

Missnöjd

Jag är ganska missnöjd med skolan. De tar inte mobbning, bråk och kränkningar på allvar över huvud taget. Det är iskallt inne på vintern och man får värmeslag på sommaren. Det är väldigt stökigt på lektionerna och i korridorerna och det finns inga sudd, blyertspennor eller pennvässare i något klassrum i princip. En sak jag också tycker är jättedåligt är att toaletterna är jätte ofräscha och man får inte ha skor eller telefon i skolan. Däremot är lärarna ganska bra och en mysig stämning på morgonen.
Föredetta elev
17 jan 2021

Godkänt trots oordning

Jag gick ut 9:an för ett halvår sedan och har gått på skolan från 2015 till 2020. Jag har alltid gillat skolan sedan dag 1, just för att skolan är så liten men även för att den utstrålar trygghet. En sådan trygghet en yngre tonåring behöver, kan jag tycka. De flesta lärare bryr sig genuint om sina elever, och med tanke på skolans storlek är det relativt enkelt att skapa en relation mellan lärare och elev. Men detta upplever jag är beroende på hur villig eleven är till det. Jag var väldigt öppen med mina lärare angående mina studier, med motgångar exempelvis, och de var väldigt ofta sympatiska. De är även duktiga på att se eleverna i korridorerna exempelvis, och de brukar nästintill alltid sitta vid entrén och hälsa godmorgon på mornarna. Det uppskattade jag mycket, då man alltid kände sig välkommen.

Dock finns det perioder då lärare byts ut med ojämna mellanrum, och ofta dessutom. Under tiden jag gick i 7:an byttes det ut lärare frekvent, vilket sabbade för oss som klass eftersom vi aldrig kunde förutspå vad som skulle hända, och därför blev det relativt stökigt i klassrummet. Detta har dock sabbat det för mig nu i efterhand också, då lärarna aldrig visste var i planeringen klassen var. De lärarna som vi senare hade i 9:an upptäckte detta, och vi fick stressa igenom hela högstadiets planering för att möjligtvis klara de nationella proven. Detta har än idag sabbat för mig pga de kunskapsluckor som tillkom under den perioden. Under min period, antar att det är så fortfarande, följde inte en lärare en och samma mentorsklass genom hela skoltiden (till skillnad från gymnasiet bland annat). Dessa byttes ut med ojämna mellanrum, beroende på lärare som bytte och tillkom. Jag har under mina 5 år på skolan haft tvåsiffrigt antal mentorer. Eleven har oftast en egen mentor, vilket nödvändigtvis inte behöver undervisa eleven, medan resten av klassen har andra mentorer. Detta var något jag inte uppskattade, då utvecklingssamtalen var nästintill värdelösa när man nästan varje termin bytte mentor, som inte alls hade koll på mina mål och mina studier.

Jag blev duktig på att resonera under min tid på erla, då det främst var inlämningsuppgifter som underlag till betygen. Faktumet att jag nästan aldrig hade prov har dock satt sina spår, då det blev som en chock för mig när jag kom till gymnasiet. Hade ingen studieteknik eftersom det var ett helt nytt arbetssätt för mig. Dock är jag numera bra på inlämningsuppgifter, och hur man hanterar de tekniska verktygen! En sak jag hade önskat så här i efterhand var att skolan använde sig av Googles verktyg, istället för Office 365. Det underlättar när man kommer upp till gymnasiet, då många skolor använder sig av Googles. Jag och mina tidigare klasskamrater var ensam i våran nya klass på gymnasiet med att inte ha använt det tidigare, vilket krånglade till det litegrann.

Skolan är som sagt väldigt liten till ytan, och det är även öppen planlösning i lokalen. Trots det kan jag tycka att skolan släpper in alldeles för många elever, fler än vad det finns plats för. Det blir lätt stökigt i korridorerna, och det finns inte ett enda utrymme som är lugnt och avvikande för elever utan speciella behov, bortsett från klassrummen. Eftersom det går elever från 4-klass till elever i 9-klass, upplevde jag i nian att mellanstadieeleverna enbart var där för att leka kurragömma i vårat klassrum och springa runt. De yngres respekt gentemot de äldre eleverna var inte aktuellt.

Skolan styrs av ett företag från Norrköping. Det var något som präglade min skoltid på erla negativt, då alla beslut måste godkännas av företaget nere i Norrköping. Jag upplevde att vi i Falun måste göra likadant som skolorna nere i Norrköping, av någon anledning. Företaget utgick oftast ifrån hur läget var nere i Norrköping, vilken försämrade mycket för oss uppe i Falun. Det anpassades alltså inte alls utifrån våra förutsättningar, genom att ta efter andra skolors förutsättningar som ägdes av samma företag.

Lokalerna tycker jag har blivit sunkiga de senaste åren bara, innan har de varit väldigt fräscha. Klassrummen är dock ett stort plus, då de är väldigt mysiga och studieanpassade med sköna stolar och stora gardiner som blir ljuddämpande. Dock är det dålig ventilation, och de stora fönstren gör rummen som en bastu på våren och hösten.

Idrottsattsningen är något jag ibland uppskattat, och ibland inte. Jag uppskattade verkligen när alternativet gym tillkom, då jag kunde individanpassa min egna rörelse lite mer. Jag upplever faktiskt att det kan ha haft en påverkan på min koncentration, beroende på vad som har varit under rörelsetillfället.

Min upplevelser har varit att skolan är villiga till förebyggande av mobbning och upphörande av mobbning. Men de har inte agerat i de tydliga fall jag varit med om där elever mått riktigt dåligt över situationen. Vet inget ingående, utan detta är vad jag upplevt utifrån mestadels.

Jag skulle vilja avsluta med att hylla skolans kvinnliga idrottslärare. Hon är så otroligt duktig pedagog och har lärt mig allt jag behöver veta om idrott och hälsa, och mycket mer. Hon är otroligt duktig, och jag hoppas att många fler klasser får ha henne framöver.
Elev
23 okt 2019

Trevlig liten skola

Ganska liten skola men det blir lätt väldigt stora klasser. Det gör att lektionerna kan bli stökiga ibland och det är mycket spring i korridoren. Lärarna finns där och vill att man ska lära sig men blir som sagt var svårt att hinna med alla ibland. I övrigt är skolan ganska trevlig och man känner sig hemma. Ett minus är att det inte finns någon gympasal på skolan. Idrottssatsningen är nog det bästa med skolan.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen