Omdömen

3.2
Baserat på 26 omdömen och 227 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
11 jan 2024

10 värda år trots den usla skolmaten och plugget!

Gått 10 år på denna skola, från förskoleklass, till slutet av 9an. Den är bra på alla sätt man kan tänka sig. Riktigt bra undervisning där man blandat in mycket praktiskt och kreativt. Mycket musik också vilket jag tyckte om. Även riktigt bra lärare där man kommer dem väldigt nära som elev (man kommer sakna dem). Finns några nackdelar dock. Skolmaten är en utav dem, men dem flesta skolor har inte någon bra skolmat. Sedan den största nackdelen, vilket är extremt mycket plugg. Speciellt högstadiet. Detta tog helt slut på mig och det är inte ett särskilt effektivt sätt att få eleverna att lära sig och det dödar även nyfikenheten om att lära sig nya saker. Men man förbereder sig inför gymnasiet lite extra, så gymnasiet kommer kännas lätt i början efter att man gått ut, jämfört med andra skolor där dem inte matar på med prov och läxor lika mycket. Har även sätt omdömen om att dem skulle vara homofober, dra in den kristna tron alldeles för mycket, strunta i mobbning osv. Alla har vi våra egna upplevelser men jag kan säga att jag som icke kristen har inte upplevt något utav det. Inte mina gamla klasskompisar heller. Man märker dock av den kristna grunden, eftersom hälften av eleverna är kristna eller har kristna föräldrar, men inget man märker i lärandet. Så om man är en plugghäst och kan leva med klassisk sunkig skolmat, så är det här garanterat en utav de bättre skolorna!
Elev
29 nov 2023

Börja inte här

Jag är elev på skolan och tycker inte att den är bra. Det är JÄTTEMYCKET prov och läxor som är på gymnasie nivå. Enligt lagen får man ha max två prov i veckan. Det skolan då har gjort är att döpa om namnet prov till koll så att de kan ha en ursäkt till att lägga fler en två prov i veckan. Jättemånga elever har jättesvårt i skolan och mår väldigt dåligt. Jag gick in i väggen på grund av att det var för mycket. På Mosaik får elever inte vara själva någonstans, lärare följer efter alla elever och har problem med precis allt. Lärarna tar bort ställen man får va på hela tiden vilket leder till att många elever sitter och pratar inne på toan eftersom att de inte har någon annan stans att vara på vilket lärarna inte accepterar. Det har hänt flera gånger att lärare har stått utanför toalettdörren och lyssnat på vad elever gör. Skolan pratar mycket om att vi elever har stora möjligheter att förendra skolan till en bättre plats. Problemet är bara att de inte bryr sig om någonting och svarar nej till alla förslag. Skolans mat är väldigt dålig, elever vill inte äta av maten för att det t ex serveras tacofisk, currykyckling, jättemånga konstiga matkombinationer och rester. Det resulterar i att barn inte vill äta av maten. Man måste gå ner till matsalen oavsetts om du tycker om maten eller inte.Om man inte tar någon mat skriker lärare på en att man är otacksam och ouppfostrad och ringer sedan hem till föräldrarna och säger att eleven har problem med mat. Lärarna har väldigt stora krav och kallar en jätteofta för ouppfostrad, otacksam, otrevlig och taskig. Lärarna favoriserar vissa elever enormt beroende på hur bra betyg man har. Det har hänt att lärare snackar skit om elever i klassrummet när eleven t ex varit sjuk, eller att lärare berättar om elevens problem framför hela klassen när de blir arga på den. Lärare sätter 1 minut frånvaro och säger att vi inte kommer få något jobb om vi kommer en minut sent medans de kan komma en kvart sent och säga att det är vårat fel för att vi inte hämtade dom. Lärare behandlar barn jättedåligt och verkligen förstör barns psykiska hälsa på denhär skolan. Snälla gör ditt barn en tjänst och låt de inte börja på denhär skolan, det är ett fängelse.
Elev
2 nov 2023

HEMSKT

Hemskt
Dåliga tider, dåliga lärare, dålig skolgård, dålig skol byggnad
Elev
1 jun 2023

Börja inte här

Den är jätte dålig. Lärarna kan inte lära ut och de behandlar eleverna som skit. Jätte mycket mer läxor än andra skolor och maten är vidrig.
Elev
1 jun 2023

Börja alldrig där

Massa läxor mer än vad man får i gymnasiet skit skola dom håller koll på en hela tiden skolan är för liten det händer inget det är alltid samma visa varje år lärarna är CP dom har sjukt mkt damp man får inte skratta man får nt ha kul hor skola maten smakar skit 💀
Föredetta elev
8 mar 2023

Toppen

Engagerade lärare, kreativt arbete, elevomsorg
Föredetta elev
8 mar 2023

Engagerade lärare, elever får utmanas och utvecklas

Engagerade lärare som månar om att alla ska få det stöd de behöver, låter eleverna utmanas och växa och därtill månar om att alla ska må bra. Bra undervisning med kreativa arbetssätt.
Föredetta elev
8 mar 2023

Mosaik = Bra skola

Grym skola, bra lärare, rolig undervisningsätt (tema), kul med musik, mycket gemenskaps övningar, jag gillar att sporta och därför var det så bra att man fick testa på alla utomhusidrotter i form av flera friluftsdagar, saknade det under min senare skoltid på annan skola.

Allment en bra skola som jag rekommenderar alla att gå på!
Föredetta elev
8 mar 2023

"Ett försprång både genom gymnasiet och ute i arbetslivet"

Vissa val märker man har satt upp en "för att vinna" i flera områden i livet. Mitt val av grundskola (Friskolan Mosaik) är absolut ett sådant val! Jag började på Mosaik vid uppstart av skolan i åk 3 och gick sedan kvar till och med åk 9. År som jag är otroligt tacksam över och som jag upplever format mig mycket positivt till den jag är idag.

Några saker jag som vuxen dagligen har nytta av från min tid på Mosaik:
________________
- Kunna samarbeta med alla människor. (Tack vare: Bestämd placering, närvarande lärare, växlande grupparbeten, samarbete olika åldrar)

- Förståelsen av gott bemötande. (Tack vare: Vårdat språk, tydlig kultur, undervisning av livskunskap, respekt mot vuxna, klasskompisar, äldre och yngre)

- Kunskap om hur jag bäst lär mig nya saker. (Tack vare: Tema-arbete, praktiserande av olika studietekniker, musik, sång, temafester, se andra presentera saker kreativt)

- Tala inför andra och lösa uppgifter snabbt. (Tack vare: Konserter, skolavslutningar, kreativa redovisningar, tema-arbete, olika typer av förutsättningar, utvecklande feedback)
________________
Några av många, många saker. Listan kan enligt mig göras lång. Sammanfattat skulle jag vilja säga att mina år på Mosaik gett mig ett försprång både genom gymnasiet och ute i arbetslivet. Inte bara i kunskap, utan så mycket mer!

/Tacksam elev
Personal
22 feb 2023

skolis

underlig skola, den är väldigt konstig och inte bra på sitt lärande
Från lärare-
Föredetta elev
14 feb 2023

Mycket bra!

Jag har gått på Friskolan Mosaik, och är mycket nöjd. Lärarna har en nära relation med eleverna, och hjälper till med resurser (dyslexi), tydliga arbetsplaner och arbetsro. Det är en hög standard på utbildningen där man får utvecklas både teoretiskt och praktiskt. Man får de förutsättningar som krävs för att nå till det mål man SJÄLV vill, vilket gör att alla har möjlighet att få lära sig och utvecklas. Om problem uppstår tas det upp på en gång och löses, med både lärare och elever. Jag kan inte mer än tacka Mosaik för allt jag har fått där ifrån, alltifrån studieteknik till goda relationer med klasskompisar. Det är en skola jag rekommenderar!
Elev
8 feb 2023

Friskolan mosaik

hej jag är en elev på friskolan mosaik. jag har blivit mobbad av en person enda sedan jag började här. Lärarna säger att dom tar hand om de men det har inte blivit någon endrig(vad jag kan se) då är det svårt att lita på lärarna. tack att ni läste.
Elev
8 feb 2023

Om Friskolan Mosaik. -Från elever

Hej, vi är två elever som går på Friskolan Mosaik. Lärarna här tar inte i ordentligt med en situation som bara har eskalerat under dom senaste åren. De säger att vi ska ha respekt och tillit för dom. Vi hade det först, men inte längre. När det blir bråk i klassen tar alltid lärarna den sidan som dom andra (alltså inte vi) är på. Ibland känns det som att de har favoriter. När det förekommer mobbning så säger de att de tar tag i det. Fast det blir bara värre för varje år. En mobbare slog/sparkade oss och när vi använder självförsvar så får vi skäll. Detta är fel, rekommenderar inte denna skola.
De har också VÄLDIGT MYCKET kristna saker. Ett år kom en person från en kyrka och lärde oss om bibeln. Och sa det var sant det som stod där i. Tack för att ni läste.
Elev
2 nov 2022

Skit

Jag gick på skolan i 10 år de är en sekt där många lärare har bra relation med varandra och de vill få in den Kristina religionen i våra huvuden och jag som icke kristen fick sämre betyg än andra upplevde jag då vi kända in samma svenska uppgift och hen fick a och jag bara ett d då vi bytte bara typ snitt
Elev
19 okt 2022

Mindre än okej.

Jag går på Friskolan mosaik och jag tycker inte att Mosaik är så jätte bra. Lärarna är homofober och alla har en kristen bakgrund vilket leder till att de inför en bit av sin religion in till deras arbete vilket jag inte tycker man borde göra. Det är otrolig press de bedömer en hela tiden. Och vi har fler prov och fler läxor än andra skolor vilket leder till att det kan kännas konstigt när man pratar om sin skola med sina vänner från andra skolor. Det är lite för lite grupprum det behövs fler. Ständig press på eleverna vilket leder till att många mår dåligt. Det är nästan omöjligt för elever att gå på extra aktiviteter efter skolan pga alla läxor. Eleverna får lära sig saker som är på gymnasie nivå vilket är bra men det blir för mycket för eleverna.

Bytte av skola är aktuellt.
Föredetta elev
1 dec 2021

Aldrig mer

För det mesta bra lärare men alldeles för hög press på eleverna med mycket prov och läxor… nästan så man gick in i väggen. Byte av skola därifrån var det bästa som hänt mig!!

Dom har ett bra rykte eftersom de flesta föräldrarna endast ser vad som händer på ytan och inte ser vad som egentligen händer.
Elev
29 sep 2021

Helt okej

Utbildningen sig själv är väl bra, mest snälla lärare och ofta roliga lektioner. Bättre mat efter den nya matsalen, däremot kan de ha rätt hårda regler om vissa saker. Till exempel duschen efter idrotten. Jag brukar inte känna mig säker eller trygg i omklädningsrummet eller i duschen, när jag skippar duschen så blir det ett väldigt hulabalo och det snackas om hemrigning. Mobbning och kränkningar förekommer ibland. Lärare bryr sig inte alltid om elevers mentala hälsa och är sexistiska som fan mot killar. Också mycket stress, speciellt under deras så kallad ”faktaperiod” Dålig arbetsro och liten skolgård.
Elev
29 jul 2021

Sådär

alla är homofober och alldeles för mycket plugg och läxor. Man lär sig mycket men man blir bedömd exakt hela tiden.
Annat
3 mar 2021

Bra skola

yea bra skola. Lite mobbing engagerade lärare
Elev
16 jan 2021

Det är ILLA

Otroligt överskattad skola. Den är inte så fri från mobbning och engagerad som de säger.
Jag blev mobbad under hela min skolgång, sexuellt trakasserad av en lärare och allmänt dåligt behandlad. Ingen gjorde något åt det.
Ja, den ser bra ut utifrån. Men inte när du går där. Alla tejpar fast ett leende på läpparna och säger aldrig något negativt om något den skolan har att erbjuda. Läskigt.
Anette Andersson
Förälder / Vårdnadshavare
4 maj 2020

Anette Andersson

Mosaik erbjuder allt som föräldrar önskar sina barn.
Trygghet och inge mobbning.
Eleverna får den hjälp dem behöver och dem har specialresureser om någon elev behöver det.
Förälder / Vårdnadshavare
19 mar 2020

Sveriges bästa skola?

Engagerade lärare som lyssnar på eleverna. Arbetar enl. sina värdegrunder - vilket alla borde följa. Ingen överdriven kristendomsundervisning, som det kan låta utifrån. Jobbar hårt med allas lika värde och mobbing förekommer knappt. Vi är inte medlem i någon frikyrka och har haft våra barn i skolan sedan 2009. Tänk om alla skolor vore som denna!
Elev
13 mar 2020

Eleven

Dålig mat, bra lärare, bra utbildning allt är bra förutom maten
Elev
29 feb 2020

cool skola lol

cool skola rekommenderar allt utom maten lol
Elev
4 jan 2020

Mycket bra

Den är bra. Ja typ de tror jag. (Najs skola )
Madeleine Stenberg
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2019

En underbar skola.

En skola där barn och unga får känna sig trygga. Stort plus till ämnet livskunskap på schemat.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen