Omdömen

3.2
Baserat på 43 omdömen och 365 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
20 mar 2024

Fasad speglar inte verkligheten

En skola som visar upp en stor fasad där det är kaos på insidan. Skolledningen är under all kritik. Ger politiskt korrekta svar men har ingen känsla för någonting. Elever som vapar, droger, dricker och röker regerar på skolan och ledningen gör inget för de har välbärgade föräldrar. Lärare väljer in och ut elever och betygen styrs hos några lärare av vad de tycker om eleven. Hur fint det än verkar utåt, så välj bort denna skola. Styrelsen är antingen helt ovetande eller så struntar de i kritiken eftersom de inte gör något åt skolledningen. Det visar ju också på vad styrelsen vill åstadkomma. En fasad men ingen vill ta tag i det verkliga problemet.
Elev
10 dec 2023

Mobbning, droger och cigaretter

Otroligt trevliga lärare, men skolledningen är rakt talat urusel! De pratar hela tiden om att förbättra skolan gör absolut inget för att stora mobbare från att skicka hot, rita hatsymboler på skoltoaletterna och i böker. Droger, vape och cigarretter är inget ovanligt att se lever använda både i skolan och vid skolans parkeringarna. Gör inget för att hjälpa utsatta elever, utan nåstället ser till att de blir satte med sina mobbare för att stärka ”klaskänslan”. Strikta lärare inget det pågår ej några så kallade glädje betyg. Bra skolmat varje dag med 2 olika val + vegetarisk
Föredetta elev
8 dec 2023

Lite mellanmjölk

Skolan har bra och dåliga egenskaper.
Negativt:
- Högt tempo för prov och inlämningar.
- Längre dagar i och med att profil-lektionerna tar upp mer plats.
- Förfinad skola som egentligen har väldigt många elever med väldigt lite respekt (surströmming under skåp, utlöst brandalarm många gånger, bränna upp papperskorgar m.m.).
- Upplever att dom soppar många saker
under mattan som skolan inte tycker lever upp till deras ”rikemansskola”.

Positivt:
- Om du valt en linje du genuint tycker om kommer skolgången bli mycket roligare, min erfarenhet som gammal musikelev är roliga jul och-vårkonserter, konserter i domkyrkan m.m.
- De flesta lärare är förstående och lär ut på ett bra sätt.
- Finns uppehållsrum.

Absolut inte ett helvete på jorden som många skriver, viktigt att komma ihåg att ALLA skolor har nackdelar såsom sämre mat, nån dålig lärare, äckliga toaletter osv. Finns ingen skola som kan ha allt.
Men man ska också veta att Fryx har ändå en liten förfinad fasad utåt som inte riktigt stämmer överens med hur det faktiskt är att gå i skolan.
Annat
1 dec 2023

Musik och dans!

En bra skola där eleverna kan få ett berikat lärande tack vare dans och körsång. En stor skola där de som vill sjunga och dans får möjligheter.
Elev
25 apr 2023

Helt okej skola

Helt okej lärare, många bra, finns studietid och lärarna bryr sig oftast.
Maten är bra utbud oftast gott.
Inte så långa dagar
Föredetta elev
25 jul 2022

En skola som bär med sig många minnen.

Så många fina minnen härifrån! Hade 6 superroliga år och den bästa tiden i mitt liv hittills. Finns såklart brister: skoltoaletterna var mycket ofräscha och lektionerna ofta högljudda. Även ett väldigt högt tempo och mycket inlämningar/ prov. Svårt att gå ut med bra betyg. Vissa lärare kunde ifrågasättas, men många också roliga och härliga! Både sång och dans. Lärarnas julshow, danselevernas juldans och sångelevernas körer. Finns så mycket roligt att se fram emot! En väldigt fin skola både på utsidan och insidan. Jämfört med andra skolor i Västerås tror jag Fryx är en av de bättre. Definitivt det bästa valet var att börja här! <3
Förälder / Vårdnadshavare
30 maj 2022

Urusel ledning

Har inget förtroende för ledningen över huvudtaget. Bara prat men det händer ingenting med de utmaningar som finns i flera av klasserna. Mobbning pågår konstant.
Elev
1 apr 2022

Skolan gör sitt bästa

Har gått här sedan 2018 och kan säga att det är en bra skola. Vissa lärare suger men det finns många engagerade lärare som vill att du ska lyckas. Kuratorn suger men resten i elevhälsan är bra. Mycket droger och skit men det är det på alla högstadieskolor. Maten är riktigt bra för att vara skolmat. Bra elevråd och elevskydd. Skolan gör sitt bästa för att alla ska lyckas och de som vill, lyckas.
Tyvärr många omotiverade och skoltrötta elever som förstör och är dryga men man får lära sig att stå ut.
SÖK OM DU VILL DANSA ELLER SJUNGA!
NJUT AV DIN TID HÄR!
Förälder / Vårdnadshavare
23 feb 2022

Västerås bästa skola!

Väldigt nöjd! Magiska lärare och trygg skola :)
Föredetta elev
22 nov 2021

i alla fall bra lärare ig...

fantastisk på utsidan, mestadels bra lärare, men mycket mobbning, dåligt elevhälsoteam, pågick mycket kriminalitet bakom dörrarna, men alla skandaler tystades ner av skolan. ganska osäker. den vegitariska maten var bara potatisbullar.

musiken va kul dock lol
Elev
5 okt 2021

Bra skola!

Bra skola!
Fryx är en jättebra skola!
Förälder / Vårdnadshavare
26 sep 2021

Elevhälsa?

Superbra skola med bra lärare! Ledningen verkar bra från toppen och har en vilja att förändra och utveckla skolan, men har tyvärr ej koll på elever och hur de mår. Även elevhälsan upplever jag som ignorant och att den inte hinner med sitt jobb. Mejl ignoreras bl.a. Frågor som rör barnets skolhälsa i skolan och ingen annanstans skjuts tillbaka på hemmet. Det finns bara en skolsyster på skolan men det har vi fått motiverat med att det finns så få elever som har problem på denna skola. Detta är min uppfattning och känsla efter en del tråkiga erfarenheter som förälder. Denna upplevelse står enbart för mig såklart.

Men som sagt: Vi har annars tyckt att detta är en mycket bra profil och bra lärare enligt våra erfarenheter. Lärarna (de vi haft turen att möta) har gjort allt för våra barn och litet till.
Föredetta elev
19 sep 2021

Bästa

Bästa tiden i mitt liv. Gick där 2013-2019, 4-9. Nästan alla lärare var bra och man fick bra mat, roliga minnen från kör/dans och andra utflykter. Ända negativa var att man gick lite längre dagar än sina polare på andra skolor pga kör/dans. Visst, det var rätt högt tryck på inlämningar/prov o liknande men man vande sig och det har gynnat en i gymnasiet. Sök och njut om du kan.
Elev
7 jun 2021

Bra skola, få utmaningar

Skolan är bra, om du dock vill ha bra utbildning så finns det inga utmaningar. Om du brinner för dans eller musik så sök!! De flesta Lärarna är bra å maten god
Förälder / Vårdnadshavare
22 maj 2021

Följer inte skollagen

Fin yta, mycket ihåligt under.

Brister i kompetens och resurser. Ledning förväntar sig att elever är av typen lugn tjej som med lätthet når höga betyg. Andra har inte där att göra verkar det som.

Anorektisk organisation vad gäller elevhälsa o låg kompetens om detta hos rektorer. Leder till enormt lidande.

Blandad kvalitet på lärare.

Sammantaget behövs stora förändringar vad gäller elevsyn och resursfördelning. Inte ok att prioritera sång & dans så hårt när elever saknar stöd för att nå målen i t ex kärnämnen.
Föredetta elev
29 apr 2021

Fantastiskt

Fantastisk skola!
Gick där från årskurs 4-9 och har bara bra saker att säga. Det är ett högt tempo och hög nivå på undervisningen med ordning och reda. Jag kom till gymnasiet med mycket bättre kunskaper än elever från andra skolor, fast jag hade klart sämre betyg. Jag vet att samma scenario gäller flera elever från skolan på gymnasiet.

Vill du ha en bra utbildning är Fryx det perfekta valet! Maten var bra och de elever som klagar är oerhört bortskämda. Kan bara rekommendera!
Elev
23 apr 2021

VI ÄLSKAR FRYX BRO

Alla som klagar på Fryx kanske ska börja öppna ögonen, alternativt sätta sin fot på Viksängsskolan så får vi se hur bra vi egentligen har det. Maten är as god, finns volleybollnät på skolgården och vaktmästarna + städarna är väldigt trevliga. Majoriteten av alla lärare jag har är svin bra och är väldigt engagerad i elevernas liv och studieutveckling, extra plus till SO lärarna, idrottslärarna och danslärarna. Dom som lägger surströmming under skåpen är reatards men alla andra elever är fett goa :) välkomna till fryx, vi har haft fina år här!!!!
Elev
23 mar 2021

Folk älskar eller hatar

Bra skola. Jobbig ibland men bra
Elev
23 mar 2021

REKOMMENDERAR

Om du är intresserad i dans eller musik rekommenderar jag starkt att söka hit, mitt bästa beslut hittills att söka in och Fryxellska skolan. Engagerade lärare, god skolmat med mycket grönsaker och alternativ! Bra skola!
Förälder / Vårdnadshavare
3 feb 2021

En fantastik skola!

Fantastisk skola! Mina barn har trivts där!
Elev
4 jan 2021

Bra för många, men..

Man får göra mycket kul och det är mysigt och fint inne på skolan. Skolgården är stor och eftersom skolan ligger i stan kan man gå till hemköp eller coop på ca fem minuter o köpa mat. Däremot är resurserna för elever som behöver extra stöd helt värdelösa. Det finns i stort sätt ingen hjälp att få och det finns mycket lite förståelse och kunskap om olika diagnoser. Det dom kan erbjuda är i stort sätt att man kan få sitta i biblioteket och jobba om man har svårt med att hålla fokus, vilket för alla som kan något om olika inlärningssvårigheter låter riktigt dumt. De flesta behöver mer än "lite lugn o ro". Specialpedagogerna är väldigt oförstående och får en mest art känna sig som en börda trots att det är skolans plikt att ge de resurser som behövs. Så om du har nån diagnos eller bara svårt i skolan så rekommenderar jag att du söker något annat eller att du iallafall är förberedd på att det knappt finns hjälp. Jag är glad att jag började på fryx trots det som varit dåligt sedan. Det är tufft men inte omöjligt att gå ut nian med bra betyg, så vill du verkligen börja där pga musik/dans-profilerna är det inte dumt. Dessutom får man många fina minnen och vänner.
Elev
2 dec 2020

Om du vill veta om Corona i skolan

Skolan tar inte hand om Corona alls dom skriver till föräldrarna fint för att inte få hat men dom stänger alla rum man kan hänga så korridorerna blir bara trångare. Man får inte använda mobiler och iPads för dom vill att vi alla ska hänga med varan men nu vill dom ha avstånd så jag förstår inte vad vi ska göra under rasterna. Man får inte filma alls i skolan även dina vänner inte ens med iPads. Handsprit finns i nästan varje klass rum men ofta slut av att elever leker med den. Toaletterna har nästan alltid slut på tvål och papper. Vi alla är ihop tryckta men när vi tar bilder eller något som ska skickas till föräldrarna säger lärarna ta av stånd så vi inte får klagomål av era föräldrar. Lärarna är snälla mot alla favoriter som har höga betyg men handlar dom som har svårare sämre. Juste sen fans det elever i skolan med Corona men klassen fick vara kvar eller så fick dom distans typ 2 dgr. Lärarna hör elever som är lite sjuka också men reagerar knappt.
Elev
2 dec 2020

Börja inte på fryx om du vill ha kvar din själ

Fryx välkomnar dig med allt du vill och leker som att skolan är bra så att ingen ska sluta när dom fortfarande kan. Sen när det är försent för att byta skola så ger dom dig helvete och tömmer din själ. Det är nya prov,inlämningar och läxor nästan varannan dag. Och vi får bokstavligen nya inlämningsuppgifter samma dag som vi ska lämna in dom förra. Reglerna är som ett fängelse och att ha kul är en myt på fryx. Vi har inte gjort någonting "kul" med skolan sen 5:an. Lärare spelar väldigt ofta favoriter och det är väldigt enkelt att smöra sig till ett A. Det är väldigt traditionell skola. Dvs att du går på fryx för att jobba i fabrik i princip. Du lär dig att alltid ha nya grejer att göra kastade på dig och du får ingen tid att andas. Maten är ofta god men man blir trött på pasta carbonara och fiskpanetter varje vecka. Varje gång det börjar nya 4:or är det lyxmat i några veckor sen byter dom tillbaks till fiskpanetter och carbonara. Fryx är fake. Och medans eleverna lider sitter lärarna i sitt fika rum och om dom stöter på en elev som har kul ser dom till att de elever aldrig kan ha kul igen. Så om du inte vill bli en själlös robot som jobbar 8 till 5 varje dag i en deppig fabrik. Gå inte här.
Elev
2 dec 2020

Skolan är inte som ni tror

Finns några bra lärare men andra behandlar dig dåligt och orättvist. Tar inte ens Corona seriöst dom skriver fint till föräldrarna men alla eller är ändå ihoptryckta. Dom förväntar sig att jobba som robotar hela tiden men samtidigt gå ut och ha kul som är omöjligt. Korta raster ibland.
Annat
23 nov 2020

Hejhej

Bra skola med mycket mat
Elev
22 nov 2020

Börja inte på fryx

Jag rekomenderar verkligen inte skolan. Maten är okej. Ibland går den att äta ibland inte. Lärarna är oengagerad och bryr sig inte alls om dig. Behöver du extra hjälp i skolan är fryx inget för dig. För här får man ingen hjälp. Det är extra högt tempo på alla ämnen vilket leder till stress både för elever, lärare och föräldrar. Det är en riktig rikemanskola och är du inte rik så passar du inte riktigt in. Andra politiska åsikter än sd är inte tillåtet på skolan varken bland lärare eller elever.
Förälder / Vårdnadshavare
25 okt 2020

Kanon

Kanon! Jättebra skola med perfekt läge.
Elev
19 aug 2020

Bra men mycket jobb

Väldigt bra skola på väldigt många plan men alldeles för högt tempo jämfört med andra skolor! Helt utbränd, helt slut, totalt sönder stressad
Elev
2 apr 2020

Bra skola!

Jag tycker fryx är en jätte bra skola som man ska söka in till om man gillar att dansa eller sjunga. Maten är ok men går att äta. Det är engagerade lärare och utbildade. Det är roligt med rummen vi har där man kan spela biljard, pingis och brödspel mm.
Förälder / Vårdnadshavare
1 apr 2020

En skola med sina egna regler

Blandade känslor kring denna skola...
Jag är mamma och mina tjejer började direkt i 5:an på Fryx.
Det var som dag och natt med hårdare regler och läxor flera gånger i veckan och varje vecka prov. De kom efter snabbt och allt var super jobbigt för både oss och tjejerna. Lärarna är unga och ingen erfarenhet av att själva har barn.

De beviljar ingen ledighet alls, de har sina regler, de ordnar ingen skjuts till några aktiviteter de har med skolan utan de förväntar sig att föräldrar ska skjutsa och hämta barnen, får aldrig se proven som de har gjort utan bara resultatet och vad de ska träna på. Om du väljer Fryx, förvänta dig ett hårt tempo och där man förväntas vara väldigt aktiv som förälder. Eleverna gillar dock lärarna då de är lekfulla med barnasinnet kvar...

Jag ville ett tag att mina barn skulle få gå tillbaka till sin gamla skola igen men de ville gärna gå kvar pga att de ändå trivs. Det verkar lossna nu gällande skolarbetet men varit väldigt tufft.

Det som är bra att skolan nu förstått att de behöver extra hjälp och nu gjort upp en plan och får nu träna extra på det som de ligger efter i på extra studietid.

Om lärarna ser att barn mår dåligt på skolan så är också första steget att prata med föräldrarna och eventuellt erbjuda kurator hjälp etc...skolan har det stödet. Varför inte erbjuda det mer till elever som man vet mår dåligt.

//En nu lite mindre stressad mamma
Visar 30 av totalt 43 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen