Omdömen

3.4
Baserat på 38 omdömen och 321 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
26 jan 2024

dålig skola

Helt dålig skola borde inte existera
Personal
15 aug 2023

Bästa arbetsplatsen.

Jobbat i 7 år på Immanuelskolan,bästa arbetsplatsen jag någonsin jobbat på! Så mycket omtanke & kärlek ♥️
Elev
30 maj 2023

Vad jag tycker om min skola

Jag tycker att den är bra och så med man kan inte lita på lärarna eftersom dem brukar inte hålla sina löften dem ger. Man får också varenda år en ny lärare i bild och i andra ämnen med och då sänker man sig i betygen. Maten har blivit sämre sedan vi fick en ny mat tant vi får samma fisk varenda vecka och dem ger oss typ samma mat varenda vecka. T.e.x får vi krosade tomater, vatten och kryddor som blir en sås till pastan och det smakar bara tomatsås. Vi har nästan inga utesaker för högstadiet eftersom de små barnen hade sönder snurgugan. Men annars är det bra med skolan.
Annat
19 mar 2023

Bra skola

Ja skolan har varit väldigt bra
Förälder / Vårdnadshavare
3 feb 2023

Bra skola++

Det är svårt att hitta en perfekt skola för alla skolor har sina problem.
Immanuelsskolan är en mindre skola, man blir varmt bemött med en hälsning ifrån både föräldrar,barn och lärare när man kommer in på gården, vilken man inte ser på andra skolor. Små grupper och jag tycker att lärarna gör bra anpassningar för barnen. Min son är glad och tycker om sin skola, det är det viktigaste! Vad som sagts i media och tidningar har inte vi upplevt, alla har olika upplevelser men för oss är det positivt.
Annat
16 jan 2023

Stäng ner!

Anställer församlingsungdomar, fd hjärntvättade elever och deras egna familjemedlemmar att arbeta som elevassistenter. Fega lärare som ser på när elever diskrimineras och far illa.
Ingen skam i kroppen har de som arbetar här och civilkurage existerar inte.
Föredetta elev
1 nov 2022

Skitskola

Denna skola är en riktig skit-skola.

Svar från Immanuelskolan

Tråkigt att du inte tycker skolan är bra. Hör här av dig så vi får veta vad som du inte är nöjd med.
Elev
30 aug 2022

Dålig skola

Denna skola är en mycket dålig skola.
Elev
29 maj 2022

Mitt betygsätt

Denna skolan är en bra skola.

Svar från Immanuelskolan

Kul att höra att du är nöjd med din skola.
Förälder / Vårdnadshavare
11 maj 2022

Bra!

Fin skola och bra lärare som är engagerade!
Föredetta elev
17 mar 2022

Inte den bästa skolan direkt...

Mycket mobbning (som lärarna förnekar existerar) och upplevde ett omfattande motstånd gällande HBTQ-frågor och personer. Personalen är varken öppna, accepterande eller inkluderande.

Svar från Immanuelskolan

Hej
Jag läser din kommentar och undrar vem du är. Det är jättetråkigt att läsa att du tycker att det förekommer mobbning som förnekas. Att detförekommit mobbning på vår skola vet vi om och lägger ned mycket tid på att komma till rätta med. Vi arbetar med planer och policys liksom med rutiner och utbildning av personalen för att var och en skall veta hur de skall agera om de får veta att något händer. Jag vet inte du själv varit utsatt eller om du fått veta av andra. Men vi är ta kdamma för var och en som kommer till oss och berättar sådant som händer, för då kan vi göra något åt det. Om du vill är du välkommen att ringa mig på 0704295888 eller maila till rektor@immanuelskolan.se så jag får chans att be om förlåtelse om du själv blivit utsatt och vi missat eller för att få veta så jag kan försöka ställa till rätta om något blivit fel. Vi bryr oss om alla elever och barn som finns på vår skola och gör allt vi kan för att var och en skall vara trygg och känna tillhörighet. Vad gäller HBTQ så är det en del av vår mångfald och vi är glada för alla olikheter som vi har på vår skola. Mvh Kerstin Carlsson Kerstell Rektor Immanuelskolan
Förälder / Vårdnadshavare
28 jan 2022

Det var en synd att sätta min dotter här.

Skrämmande värderingar, ”går att bli botad från homosexualitet” bland annat. Om ni nu skall följa bibel till punkt och pricka, varför tiger inte kvinnorna i församlingen? ” Ty det är en skam för en kvinna att tala i församlingen.” (1Kor 14:33–35). De är en skam för kristendomen. Lär själva ut och handplockar vad som är en synd och vad som inte är det utifrån vad som passar de själva bäst. Ledningen ytterst okunnig, går ut i radio och hotar om förtal, som om man kan förtala en skola. Ty det är en skam för en kvinna att tala i församlingen.
Föredetta elev
26 jan 2022

BÖRJA INTE HÄR

Vart ska man ens börja??? Jag har aldrig mått så dåligt som jag har gjort när jag gick här! Jag blev diskriminerad DAGLIGEN för att jag inte var troende och för att jag är homosexuell. De ringde min mor och sa att jag är taskig mot elever för att jag står upp för mig själv! Min mor blev rasande!! Och jag är minst lika rosenrasande! maten är helt ok dock

Svar från Immanuelskolan

Hej vad tråkigt att höra att du upplevt dig diskriminerad. Vi arbetar hela tiden för att inte någon skall känna sig utanför och diskriminerad så vi vill gärna få kontakt med dig och se vad som blivit fel. Maila eller ring mig gärna på rektor@immanuelskolan.se alt 070-4295888 så att jag får höra vad som hänt. Just nu utifrån det du skriver så vet jag inte när du gick här, hur länge du gick här eller vilka som du upplevde diskriminerade dig? mvh Kerstin Carlsson Kerstell, rektor
Personal
14 jan 2022

Bra skola

Skolan är bra
Elev
14 jan 2022

Väldigt bra skola, mått mycket bättre

Bör från kommunal skola då jag mådde dåligt, haft lärare och kuratorn som hjälpt en hel del och mår mycket bättre
Föredetta elev
13 jan 2022

Bra skola

Jätte bra skola skulle verkligen rekommendera immanuelskolan
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2022

Ångrar att jag inte började tidigare!

Immanuelskolan är en fantastiskt bra skola. Min dotter var på väg i flera år att ansöka dit men det tog ett tag innan det blev gjort. Hennes kommentar på niornas avskedsvideo var: Under mina 16 år ångrar jag bara en sak och det är att jag inte började tidigare! Det är väl ett bra omdöme.

Svar från Immanuelskolan

Det är ju verkligen roligt att höra att vår skola fått betyda så mycket positivt för en enskild elev.
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2022

Ångrar att jag inte började tidigare!

Immanuelskolan är en fantastisk skola. Min dotter var på väg under flera år att börja där men det blev aldrig av. I niornas avskedsvideo var hennes kommentar: Under mina 16 år har jag bara ångrat en sak och det är att jag inte började här tidigare. Det är väl ett gott omdöme!
Mvh en vårdnadshavare
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2022

Mycket bra skola men bra värderingar

En skola som tar hand om elever som har det svårt i den vanliga skolan.

Svar från Immanuelskolan

Det gläder oss att du är nöjd
Föredetta elev
13 jan 2022

Inget direkt att klaga på.

Nu var det ju ett tag sen när jag gick på skolan. Men jag trivdes då där och fick mycket hjälp osv.

Svar från Immanuelskolan

Kul att höra! Tack för respons
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2022

Spring åt andra hållet

Otäck tystnadskultur och mycket våldsam miljö.
Hög andel outbildad personal, direkt farligt eftersom de inte vill jobba förebyggande med barn som mår enormt dåligt.
Förnekar evolutionsteorin. Förbjuder och censurerar böcker som Harry Potter, Alice i underlandet. Filmer som Alladin t ex.
Mörkar även hur stor omfattning mögelskadorna i skolan var och är, prata med kommunens miljökontor så får ni läsa sanningen.
Ledningen ljuger så de tror sig själva.
Värsta tiden i vårt barns liv.

Svar från Immanuelskolan

Ibland när man läser inlägg är det svårt att förstå det som skrivs. I detta fall kan jag inte inte känna mig överhuvud taget. Under mina snart 30 år i skolans värld så har jag sett mycket av många skolor och Immanuelskolan hör till en av de absolut lugnaste skolor jag arbetat på. För att bemöta Ditt inlägg har jag kopierat och satt Dina meningar inom parentes:

(Otäck tystnadskultur och mycket våldsam miljö.)
Vi arbetar hela tiden för ett tryggt klimat där det är högt i tak och vi har såväl personal som elever med många olika bakgrunder och kulturer. Man får tro, tänka, tycka vad man vill så länge man inte kränker någon annan. Att saker händer mellan elever som ibland innebär våld eller att någon säger eller gör något dumt mot någon, det finns på alla skolor och är något man får arbeta med ständigt. Det är en del i att vara människa, att utvecklas och lära sig hur man skall vara mot varandra. När vi genomfört anonyma enkäter med eleverna i år 4-9 känner sig våra elever trygga på skolan. När man pratar med elever om mobbning och våldsamma incidenter så säger de att skolan tar tag i saker när det händer något.

(Hög andel outbildad personal, direkt farligt eftersom de inte vill jobba förebyggande med barn som mår enormt dåligt.)
Det är en akut lärarbrist i vårt avlånga land och vi är drabbade vi också liksom andra skolor. Vi har många duktiga och behöriga lärare, men vi har inte lyckats fylla alla tjänster med legitimerade lärare. Däremot arbetar alla lärare och samtlig personal på skolan med ett förebyggande arbete vad gäller barn som mår dåligt. Många som kommer hit har farit illa på tidigare skolor och är tacksamma över det arbete som skolan gör för att hjälpa dem.

(Förnekar evolutionsteorin. Förbjuder och censurerar böcker som Harry Potter, Alice i underlandet. Filmer som Alladin t ex.)
Nej vi förnekar inte evolutionsteorin. Den får alla elever som går här lära sig liksom man får lära sig allt annat centralt innehåll i NO-ämnena. Vad gäller böcker så har vi aldrig förbjudit Alice i underlandet eller Alladin. Vilka filmer man ser på i en klass bestäms ofta av flera parametrar t.ex. vilka elever man har, vad de vill se osv. Böcker läser man inom ramen för ämnet svenska och där finns det olika kriterier för vilka slags böcker man läser vid olika tillfällen utifrån kunskapskrav och centralt innehåll. Till exempel så är inte serietidningar lämpliga som skönlitterär bok då de ej fyller kraven. Alla skolor har rutiner för vilka böcker man använder i undervisningen och det har vi också. Sedan när det gäller böcker som strider mot skolans regler så får man gärna låna dem på skoltid och läsa dem hemma. Idag är det dock ett större problem att få barn och unga att överhuvud taget läsa en bok istället för att titta på mobilen än vilken bok de läser.

(Mörkar även hur stor omfattning mögelskadorna i skolan var och är, prata med kommunens miljökontor så får ni läsa sanningen.)
De som kontaktat Miljökontoret har fått veta att de fått precis samma underlag som personalen på skolan och i stor utsträckning även vårdnadshavare. Att inte veta är inte samma sak som att mörka. Vi har haft omfattande skador på våra byggnader och lagt ned miljontals kronor och oerhört många timmar på att reparera och iordningsställa samt sanera och slänga för att det skall vara en bra inomhusmiljö.

(Ledningen ljuger så de tror sig själva.) Immanuelskolans ledning där jag är rektor står för vad vi gör och har sanning som en hörnpelare i vårt arbete. Att någon skriver att vi ljuger på internet eller säger det i media på annat sätt är något som verkligen känns jobbigt. Det är svårt att motbevisa en lögn, men jag tror att det i tidens längd visar sig om vi är de vi säger att vi är. Jag tror också att skolan som funnits i snart 20 år har så många elever och föräldrar som gått här att det finns många som vet vad vi går för. Det är beklagligt att någon enskild förälder är så missnöjd att man skriver sådant som i detta inlägg, vi önskar ju såklart att alla är nöjda.

(Värsta tiden i vårt barns liv) Vad som gör att en tid är den värsta i något barns liv är ju jättesvårt att uttala sig om. Och när skolan inte får veta hur ett barn upplever saker förrän efter det har slutat är det omöjligt att göra något åt det. Att som i detta fall få del av information anonymt via internet då står vi maktlösa, men du som vårdnadshavare är välkommen att höra av dig till mig på rektor@immanuelskolan.se eller via telefon 070-4295888 så vi kan få veta varför denna tid var den värsta i Ditt barns liv och om vi kan göra för att hjälpa Ditt barn.
MVH Kerstin Carlsson Kerstell, rektor
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2022

Fantasisk personal?

Det var ett tag sedan mina tjejer gick på skola och förskola på Immanuel skolan. Förskolan var fantastisk, underbar personal, även fritids. Lärare, specialpedagog och rektor som fanns då var otroligt hjälpsamma och engagerade. Jag känner mycket värme för Immanuel skolan. Det enda jag tyckte kunde vara bättre var lokalerna,för de var väldigt slitna men personalen fantastisk.
Föredetta elev
12 jan 2022

Föredetta elev

Utan immanuelskolan hade jag aldrig klarat av att ens ha ett betyg att komma till gymnasiet med. Dom fanns där och hjälpte till i vått och torrt även om jag själv inte var speciellt motiverad till det där och då. Pushade och tjatade. Precis vad jag behövde. Utan dom hade jag aldrig varit på den plats i livet jag är idag 🌟 jag gick där från åk 4-9
Föredetta elev
12 jan 2022

Bättre än vad som målas upp i sociala medier

Vi pratar inte om en felfri skola, men vilken skola är felfri? Det finns definitivt en del som skulle kunna förbättras, vilket jag tror att ni jobbar på. I övrigt så tror jag att jag personligen fick stå ut med mindre skit på Immanuel än på en kommunal skola. Konflikter som uppstod tog man tag i direkt och även jag som inte var någon bråkstake blev inkallad på samtal då och då. Helt rätt!

Svar från Immanuelskolan

Glädjande att höra att du haft en bra skoltid hos oss. Att ta tag i saker när de händer är något vi tycker är väldigt viktigt och något som vi arbetar oerhört mycket med. Sedan är vi inte någon felfri skola, vi som driver skolan är människor och som sådana har vi fel och brister. Man kan bara göra sitt bästa.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2022

tack för att ni finns och allt ni gör! <3

Min dotter fick byta till Immanuelskolan i höstas, hon är 13 år har autism och ADD och efter att ha försökt stånga sig blodig med kommunala skolan sedan hennes skolstart i 1:an, skillnaderna är natt och dag för oss och vår dotter. Hon har äntligen skollust igen! och dom arbetar hårt med värdegrunden och min dotter slipper dumma kommentarer och psykisk mobbing pga av sina svårigheter. ALLA i skolan är snabb på att återkoppla om vi undrar över något eller om vi behöver informera om besök till BUP/läkare/psykolog. God mat och en jätteengagerad rektor, tack för att ni finns och allt ni gör! <3

Svar från Immanuelskolan

Tack!! Å vad roligt att höra att din dotter fått det så mycket bättre hos oss =)
Förälder / Vårdnadshavare
11 jan 2022

Toppenskola

En bra skola, där varje elev får vara sig själv. Lärare och rektor är väldigt engagerade i barnen.
Förälder / Vårdnadshavare
16 dec 2021

Bra skola.

Jag har själv barn som går på skolan och de trivs. De tycker att det är konstigt med dessa anmälningar som har kommit in. Att personalen inte gör något om det uppstår konflikter eller mobbning. Stämmer då inte. Mina barn har varit inblandad några gånger. Då har skolan ringt hem och berättat vad som har hänt och vad de har gjort för att lösa det. Det enda negativa är väl skolmaten. Den är väldigt enformig tycker barnen.

Svar från Immanuelskolan

Kul att dina barn trivs på skolan. Vi jobbar hela tiden på att ha en tät kommunikation med er föräldrar. Vad gäller skolmaten så har vi många ideer på hur den skall kunna utvecklas. Vi har startat ett matråd i höstas och håller på att uppdatera matsedeln.
Föredetta elev
10 dec 2021

SKABB SKOLA!

Skolan är hemsk! Sektliknande skola, diskriminering mot HBTQ+ elever från LÄRARE och folk som säger att man kommer hamna i helvetet. Och de raderar dåliga recensioner? Snacka om sekt..

BÖRJA INTE HÄR OM DU BRYR DIG OM DITT VÄLMÅENDE!!!!!!!

Svar från Immanuelskolan

Hej, du skriver att du är en före detta elev på skolan. Det är väldigt tråkigt att höra att du inte varit nöjd. Vi vill gärna veta om du har något eget upplevt eller om du läst i tidningarna om det som påstås då vi pratat mycket med våra elever som går här nu och ingen känner igen någon diskriminering mot HBTQ, vi vill att alla skall få vara den man är. Maila mig gärna på rektor@immanuelskolan.se och berätta vem som sagt något och när så att vi kan göra något åt det.
Föredetta elev
6 dec 2021

Föredetta elev

När jag gick där för elva år sedan var det en fantastisk skola. Tråkigt att den verkar ha utvecklats till det sämre.

Svar från Immanuelskolan

Härligt att höra att du trivdes här. Vi som jobbar här nu känner inte igen det som skrivs om oss utan de elever vi har som går här nu tycker att skolan fortfarande är en jättebra skola.
Förälder / Vårdnadshavare
5 nov 2021

Helt ok, men inte det paradis vissa hävdar

Ja det verkar ju som att de redan frälsta ska skriva hur fantastiskt, härligt, underbart det är på Immanuelskolan efter det som kommit ut i tidningen. Ja håller då inte med. Ingen mobbing? Inga svordomar? Ja halleluja, det är inte så mitt barn berättar efter skoldagen. Får höra om rädd hamna efter när det varit vissa vikarier för att de inte kunnat hjälpa. För att inte prata om skolmaten. Skulle kunna skriva om hur mycket som helst strulat genom åren.

Svar från Immanuelskolan

Hej det är alltid tråkigt att höra när någon förälder inte är nöjd. Du är välkommen att höra av dig till mig på rektor@immanuelskolan.se för att kunna åtgärda det som strulat. Att det kan bli missar när det är vikarier är inte så konstigt, men viktigt att vi på skolan får veta så att vi kan se över våra rutiner.
Visar 30 av totalt 38 omdömen
Spelmansgatan 22, 78435, Borlänge
Kerstin Carlsson Kerstell
0243-795985

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen