Omdömen

2.9
Baserat på 24 omdömen och 208 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 apr 2024

Den sämsta skolan någonsin

Rekommenderar inte alls!! Lärare har dumma regler som T.ex inte ha på sig Luva. Det är VÄLDIGT många onödiga regler och lärarna har tydligt favorit elever. Toaletterna är hemska och äckliga och städas för lite, Eleverna beter sig inte all bra. Dem har HEMSKA material som T.ex Trasiga datorer,böcker och köper in det som är billigast för eleverna. Det syns verkligen hur dom försöker spara pengar. Skolgården är ABSOULUT FRUKTANSVÄRT!!!! Dem har den minsta gården jag nånsin sett. Fotbolls planen är helt ok men basketplanen är TRASH. Dem har en klättervägg som man inte ens får sitta på. Idrottshallen är också SÅ HIMLA DÅLIG!!!! Det är 3 pelare i mitten och knappast nån plats. Mycket mobbning och vissa lärare kan också vara otrevliga. Man känner sig otrygg stressad och lärarna fokuserar alldeles för mycket att man ska respektera Dem.
Förälder / Vårdnadshavare
9 feb 2024

Bästa skolan

Så bra elevhälsa och rektor är också bra. God mat och bra läray
Elev
4 feb 2024

Extremt bra skola

Jag älskar skolan och den är det bästa skolan jag har vart på i mitt liv. Den har bra mat och väldigt bra utbildning på lärarna. Jag känner mig väldigt trygg i skolan och jag rekommenderar skolan väldigt mycket.
Elev
4 feb 2024

Mitt omdöme om Internationella Engelska Skolan

Mycket god mat och det är väldigt bra utbildning på lärare. Jag känner mig väldigt trygg i skolan och det är roligt på lektionen.
Elev
1 dec 2023

VÄRSTA SKOLAN NÅGONSIN

Ingen bra skola. Har mått dåligt i nästan 4 år nu på grund av ies Falun. Lärarna hjäper inte. Skolmaten är också jätte dålig. Rekommenderar inte!
Elev
31 maj 2023

Ganska bra

Överlag bra. Fantastiska lärare på högstadiet och bra elevhälsa. Dessvärre dålig lokal (skolgård, idrottshall) och flera onödiga regler.
Elev
29 maj 2023

En dålig rewiew

ingen klasssammanhållning på grund av ”class mixingen”, vissa av lärarna har inte ens licens eller utbildning och dem byts ut hela tiden. Har man åsikter blir man tystad eller tillsagd att gå med i elevrådet, för det är bara där man kan ändra på saker enligt dem. maten är helt okej men serveras oftast kall. och för att inte prata om skolgården!, en pytteliten yta med konstgräs där alla ska få plats på rasten. finns en pytteliten fotbolls plan och basket plan.
Elev
24 mar 2023

Gillar inte

själva skolan är helt ok men många lärare är väldigt själviska och allmänt otrevliga. Det är ganska mycket bråk och mobbning.
Elev
6 mar 2023

Byt skola!!!!!!

Nästan alla lärarna är sexistiska och de väldigt tydligt har favoriter och maten är väldigt dålig De ger inte svåra utmaningar till sina begåvade elever och de hjälper inte ofta de som behöver hjälp
Elev
9 nov 2022

Dåligt! Dåligt! Dåligt!

Hemsk. Gått ur nian där. Mådde dåligt utav skol miljön och lärarna. Maten var en dålig energi källa för att kunna orka med dagen, då det inte fanns något annat alternativ eftersom man inte fick lämna skolgården under hela skoldagen. Dåliga och äckliga toaletter, som städas för sällan. Trasiga material man får av skolan t.ex datorer, läroböcker, mm. Svårt att koncentrera sig och hålla fokus under dagen då man konstant blir påmind av de allt för disciplinerande reglerna och förväntningar. Lärarna favoriserar elever extremt mycket. Konstiga "övningar" som t.ex "Lockdown övningar" då skolan tror att genom att traumatisera och skämma de yngsta på skolan så förhindra en skolskjutning eller intrång från skolan. Lärarna har inte en dialog med varandra när det gäller prov och inlämningar då allt kommer samtidigt och är väldigt stressande.
Det enda positiva jag kan säga om denna skola är ett viss antal lärare om förstod oss när vi klagade och sa ifrån. Men ingen förändring skedde.

Rekommenderar ej. Tack
Elev
3 okt 2022

Usel skola

Jag har gått här sedan 4:an och går nu i 9:an. Skolan har små lokaler och skolgården är för liten. Regler som gäller i skolan är överflödiga och onnödiga. Dessa regler anpassas ej efter elever utan av lärarnas behov. När man sedan tar upp kritik tar dem emot det, men gör inget åt det. Regler prioriteras olika. T.ex. är man väldigt hård med mobilregler och klädregler. Men när det handlar om otrygghet är man flummig och gör sällan något åt det. Många av lärarna får en även att känna sig otrygg, stressad och obehaglig. Vi får även alldeles för lite resurser och man märker hur skolan gör så mycket som möjligt för att spara pengar på eleverna.
Elev
21 jan 2022

Hade valt en annan skola om jag var nån annnan

Bra att det är fokus på inlärning, men de flesta lärarna är väldigt unga och är eleverna är inte så lydiga som man kan tro.
Elev
7 aug 2021

Blandar klasser

Jag tycker det är väldigt dåligt att de blandar klasserna för att man hamnar oftast bara med en av dem man har skrivit på lappen att man vill hamna med. Sedan får man inte byta till en annan klass när det finns plats för en.
Elev
13 feb 2021

Anonym

Ganska bra skola med bra ordning och mestadels bra lärare.
Annat
19 dec 2020

Jag rekommenderar inte den här skolan

Jag blev kränkt dagligen av en eller flera olika lärare. Inte nog med det så favoriserar lärare vissa elever och lärare lyssnar inte ens på eleverna utan drar egna slutsatser, de tar beslut utan att lyssna på elever och gör vad dem tror är rätt. Själva skolan har vidrig skollunch och jag har nästan aldrig ätit den. Elever får inte lämna skolan och lärare är allt för hårda mot elever och får skolan att kännas som ett fängelse. Skolan borde försöka göra någonting för att skaffa bra och rättvisa lärare. Skolan är väldigt listan i jämförelse med andra och det finns ungefär 500 elever på skolan, korridorerna är små och det är väldigt trångt och bredvid skåpen är det till och med värre.
Elev
4 maj 2020

Inte rekommenderat.

Skolmaten är skit. Lärare avbryter inte mobbing eller slagsmål men är alldeles för noggranna med dresscode och synliga bh-band. När någon kommer på att något är fel och klagar samt tar upp det med rektorn görs inget åt det. Student council hjälper inte. Läxhjälp/tutorial är endast en timme, en dag, vilket gör det svårt att få hjälp i flera ämnen under kort tid. Klasserna blandas varje år, och trots önskan om att delas in med vänner så blir klasserna ganska skitiga.
Elev
21 mar 2020

Utmärkt skola!

Jag tycker väldigt bra om skolan, det är en mycket klar förbättring från de förra jag gått på. De allra flesta lärarna är bra med några få undantag till skillnad från andra. Det mesta av undervisningen är på engelska vilket är bra eftersom vi lär oss det som vi lär oss svenska. Nackdelarna är väl att vissa inte gillar den engelska undervisningen, den lilla skolgården och skolmaten då det är de flesta talade nackdelarna. Högstadiet får även andra alternativ på rasterna som vissa klassrum, bibliotek och liknade och vi får även efterrätter nästan varannan fredag.
Elev
20 feb 2020

Mycket regler

Det är en ordningssam friskola som just nu har problem med lärarbrist. Annars är skolan bra.
Elev
19 feb 2020

Kanske inte perfekt

Ganska mycket mobbning
Elev
2 jan 2020

Rätt bra skola.

Den är rätt bra, men den är ganska sträng med sina regler. Om du vill ha keps på dig, det får du inte här. Om du vill hålla på med telefonen, det får du inte här heller. Själv tycker jag att regeln med telefonerna är bra, eftersom att jag kan koncentrera mig bättre, gällande skolarbete. Regeln med kepsen är väl bra men kanske ändå lite onödig. Lärarna lär ut bra, och man får hjälp. Skolmaten skulle kunna vara bättre. Vi har fått en ny "regel" att bara 9:orna får gå ur skolgården. Den är bra, men då känner kanske andra elever att de känner sig instängda, vilket inte är bra. Tryggheten är rätt bra här. Det finns inte så mycket mobbing här, vilket jag tycker är bra. Du får ingen egen dator som du får ta hem, utan du får låna en google chromebook. Skolböckerna får du gratis. Vi får ibland gratis pennor. Det ligger inte så mycket skräp i skolan. Det stämmer med lärarna och eleverna: att eleverna får mycket krav på sig. Du får en lapp med en massa regler som du måste följa m.m . Annars tycker jag att skolan är rätt bra.
Elev
12 dec 2019

Jag rekommenderar inte denna skola

Jag tycker inte skolan är så bra som alla säger. Jag har själv mått dåligt ett tag för att det kan vara jätte stressigt med mycket krav på oss elever. Det handlar mycket om att vi elever ska respektera lärarna, då vi int får lika mycket respekt tillbaks. Det finns regler som man stör sig på en del också, vissa tycker det är löjligt att man som tjej inte får visa sitt bh-band. Vissa av oss känner oss instänga då vi int får gå utanför skolgården, inte heller tugga tuggummi eller hålla på med mobilen. För då blir man tillsagd, om de händer fler gånger och lärarna ser att det är ett mönster som man fortsätter med så ringer dom hem till ens föräldrar.
Elev
25 okt 2019

den är bra, finns både för- och nackdelar!

skolan är bra och hjälper mycket för eleverna. Ett problem med skolan är att lärare börjar och slutar hela tiden och att jag ibland byter lärare och har två olika på en termin! Men annars är den bra och det är en regel att man inte får ha mobilerna som är mycket bra för koncentrationen. Det är lugnt och bra arbetsro i klassrummen. Utbildade lärare men kan bli konstigt att de är utbildade och inte kan allt om systemen i Sverige.
Elev
9 sep 2019

Skolan är jätte bra

Jag tycker att skolan är jätte bra. Det är jätte bra lärare som hjälper mycket om man behöver.
Elev
6 sep 2019

Ies skolan Falun

Jag själv som elev anser att många av eleverna känner sig instängda osv. detta är dåligt men ändå bra att vissa regler såsom att man inte får använda mobilen kan vara väldigt bra för koncentrationen!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen