Omdömen

2.9
Baserat på 22 omdömen och 198 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
20 feb 2024

Internationella engelska skolan F-9

Ordning och reda.
Tydliga regler.
Bra lärare. Bra kontakt med vårdnadshavare. Samtal i början av terminen så att vårdnadshavare och lärare lättare kan hjälpa eleven att nå terminens mål.
Träna att läsa har varit omfattande, vilket har varit bra. Läshastighet och förståelse är grunden. Alla elever har bättre och sämre perioder. Lätt att få hjälp om eleven halkar efter. Bara att ringa eller skicka mail. Tillsammans med vårdnadshavare hjälps eleven tillbaka "på banan" igen.
Såklart pratas det engelska på skolan och det blir mer engelska allt eftersom. Idag är många barn bra på engelska tack vare internet. Skolan lyfter även fram vikten av svenskan.
Båda språken är väldigt viktiga.
Vårat barn gick tidigare på en närliggande bra kommunal skola.
Tycker ändå att Internationella engelska skolan är mycket bättre.
Rektorn eller liknande finns alltid tillgänglig ute vid huvudingången om någon har frågor
Vårat barn trivs bra på skolan.
Elev
5 jul 2023

Bästa skolan

Bästa skolan som finns hela Sverige
Lärarna är jätte snälla.
Men maten är väl sådär men det kan man se över.
Elev
21 maj 2023

Mycket bra skola, rekommenderar!!!

En mycket bra skola där det är bra kontakt mellan oss elever och lärare på skolan. Det är tryggt i korridorerna på grund av att lärare alltid säger till när någon bryter mot reglerna. Har man problem som elev, till exempel behöver mer hjälp eller liknande så hjälper skolan till på ett bra sätt :))
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2023

Bättre än genomsnittet

Bra skola med många engagerade lärare, bra mat med flera rätter att välja mellan ocg stort salladsutbud.
Bra kontakt med hemmet, tydliga planeringar och lätt som förälder att kunna stltta eleven vid behov då man kan följa vad klassen gör och hur det går på schooksoft.
Allt är inte toppen, men den bästa av de 3 skolor som mina 3 barn gått på.
Elev
3 feb 2023

Dålig trivsel

Jag trivdes inte alls på den här skolan.
Föredetta elev
1 nov 2022

Rädslan på Engelska skolan

Avskydde skolan, extremt dåliga lärare under den perioden som jag gick där. Jag gick igenom mobbning, där kuratorn var på mobbarna sida.

Min mamma hade dessutom skickat in en ansökan för en dyslexi utredning i 4:an. De startade aldrig utredningen då, eftersom att de ansåg att jag kunde läsa bra. Slutet av 8:an gick jag då min diagnos; dyslexi och en språk störning. Jag hade då alltså inte fått nån hjälp för min funktions variation eftersom att en lärare ansåg att jag kunde läsa bra.

Diskriminering skede i Skolan, en snubbe brukade utrycka sig extremt rasistiskt, skrek N-ordet och utsatte människor av färg med våld. Detta beteende stoppades inte eftersom att hans mamma jobbade på skolan. Hon ansåg att hennes perfekta son aldrig skulle kunna göra något sådant så hon gick runt och protesterade till andra lärare på skolan.

Hon hade uttalat sig att jag mobbade hennes son, eftersom att jag hade sagt att jag inte ville vara med han. Jag sa att jag inte respekterade hur han betedde sig och hur han utryckte sig. Dagen efter drog min mentor in mig på hennes kontor och berättade att läraren hade haft världens spel på morgonen. Hon hade skrikit att jag var en mobbare, att jag gjorde hennes son otrygg i skolan. Hon ville alltså att jag skulle bli avskedad från skolan, därefter den dagen så var jag aldrig behandlad bra av andra lärare. När vi hade lektion med henne så brukade hon peka ut mig, kastade kugg frågor åt mitt håll och förnedrade mig.

Lite mer info hur skolan var uppbyggd- engelska skolan präglade på att bestraffa dåligt beteende. Detta gjorde dem genom att ge ”behavior notis” där de ringen hem till ens föräldrarna ifall man gjorde något fel. Detta kunde vara ifall man svor, hade på sig kläder som gick emot deras klädkod eller hög volym i korridoren. Om man fick 3 bn så var det kvarsittning. Man fick dessutom straight to detansion ifall man tuggade tuggummi, använde mobilen oavsett situation. Man var rädd för sina lärare, att göra fel var inte ens en fråga. Saken är att detta system lärde inte folk att inte bryta reglerna. Men det lärde hur man bryter reglerna utan att en lärare ser. Dessa regler bröts dagligen, vi elever såg detta hända. Det skapade en otrygghet i skolan. De tog bort vår mänsklighet.

Sammanfattningsvis så var min tid på engelska skolan inte bra. Jag blev extremt deprimerad under en period. Jag behövde byta skola eftersom att mitt mående var alldeles för dåligt.
Förälder / Vårdnadshavare
12 okt 2022

Toppen skola.

Kanon bra skola. Har två barn som går på engelska skolan och trivs jättebra. Barnen känner sig sedda och blir lyssnade på. Får väldigt bra hjälp vid behov.
Bra och tydliga regelverk.
Barnen tycker om maten, både lunch och mellis. Bra kommunikation till oss föräldrar. Lätt att få kontakt.
Elev
16 aug 2022

Ni har förstört mitt liv

Den här skolan har förstört mig. Behandlar dom som behöver stöd som att dom behöver särrhjälp. Och tjejer som inte får klä sig hur man vill för att ”annars är de attraherande” mot killar. Elaka elever som inte får nå stöd. Stöden dom får är att få mer uppmärksamhet som bara få dom å känna sig mer speciella. Hatar den här skolan verkligen dom lyssnar inte på eleverna.
Elev
16 aug 2022

Depression och ångest

Ger barnen alldeles för mycket stress och press som leder till ångest och depression. Väldigt skumma regler. Hälften av reglerna gäller bara tjejer.
Elev
14 maj 2022

man borde inte börja på den skola

dålig skola, elaka personer, dålig mat, finns nästan aldrig vegetarisk mat, dåliga regler, dåliga mentorer, om du kanske behövs speciell hjälp så är de helt ok för dig
Föredetta elev
5 apr 2022

Sjuk skola

dålig skola men sexistisk dresskod, kränkade mot ungatjejer och öndiga regler, lärare manipulerar kvarsittnings systemet.
Elev
22 mar 2022

Ok skola

Elaka personer i klassen och väldigt äcklig mat, men annars är det en ganska ok skola:)
Förälder / Vårdnadshavare
2 feb 2022

Bra skola

Vad jag gillar är att de är mer studieinriktade och ger mer ansvar till elever att ta ansvar. Det passar nog inte alla elever.
Förälder / Vårdnadshavare
14 dec 2021

Obehaglig skola.

Lärarna tar inte hänsyn till den "vanliga" studentens behov. En extremt hög läshastighet blandat med att de flesta lärare enbart publicerar material på engelska gör att eleverna känner sig dåliga och underpresterande. Stora bråk med blod som resultat får inga konsekvenser, elever som mobbar med rasism får fortsätta gå kvar i skolan. Skolmaten är så pass dålig att många av barnen enbart äter sallad och mackor på lunchen. Elever med specialbehov av bekräftelse får speciell enklare behandling, så är nog en bra skola för elever med speciella behov.
Föredetta elev
13 nov 2021

Särskola

Riktigt otrevlig stämning och lärarna särbehandlar eleverna. De otrevliga barnen belönas och får inga konsekvenser alls. Urusel skola!

Rekommenderar inte till någon, förutom kanske folk med speciella behov.
Elev
26 apr 2021

Engelska skolan

Jag tycker inte att skolan är bra. Maten är alltid äcklig och det finns t.ex inga vegetariska alterntiv förutom sallad. Man får BN för minsta lilla grej och lärarna har makt missbruk och tycker om att ge ut straff för ingenting. Lärarna bryr sig inte om eleverna och tror bara att dem är mycket bättre än alla andra och har ingen respekt för eleverna. Lärarna på skolan bryr sig inte inte om mobbning och tycker inte att de är deras problem. Det är för många patetiska regler som bara får eleverna att bli osäkra på dem själva och fyller ingen funktion för elevernas utbildning. Samt är det överdrivet med läxor och prov, lärarna förväntar sig alltid att alla ska få bästa betygen och sätter en extrem press på en. De förstår inte att man bara är ett barn. Det är patetisk att vissa av de "viktiga ämnen" har utvisningen på engelska för även om man kan ganska bra engelska är det inte samma som att få en undervisning på svenska. Lärarna delar ut BN och detentions som ingenting och för ingenting. Lärarna har extremt höga krav på en och gör bara elevernas själförtroende dåligt. Det är svårt att få höga betyg eftersom att lärarna bara ser nackdelar och inte fördelar. Det är jätte många lärare som har betyggsatt helt fel och tror inte de direkt att de är insatta i elevens kunskaper eller egentligen bryr sig.
Förälder / Vårdnadshavare
4 nov 2020

Fantastisk skola!

Jättebra bemötande från lärare och övrig personal. Bra struktur och en känsla av otroligt engagerade lärare! Elever får gott stöd så väl i ämnen som i psykisk hälsa. Vi är otroligt nöjda!🌟
Annat
26 sep 2020

Stämmer detta eller inte??

Stämmer det att lärarna slutat säga till elever som inte beter sig på ett bra sätt? Och att det "spårat ut" i alla klasser?

Tack på förhand.
Förälder / Vårdnadshavare
23 aug 2020

Skolan var Bättre när den startade

Bra skola men det var bättre ordning när skolan startade.
Mycket byten av lärare i vissa ämnen.
Maten blivit sämre isamband att skolan vuxit liksom större klasser.
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2020

En underbar skola

En skola som verkligen ser eleverna.
Regler som hålls och vuxna som reagerar.
Elev
25 mar 2020

Bästa skolan

Jag tycker skolan är väldigt bra, men i år har lärarna inte sagt till lika mycket när regler bryts. Nu har några fått för sig att de kan göra som de vill, maten var bättre tidigare men fortfarande bra.

SKOLAn ÄR MYCKET BRA!
Rekommendation till alla!
Elev
7 dec 2019

Skolan är bäst och trevlig personal.

Den hör skolan är den bästa. Den har allt som krävs. De har bra regler och de följs oftast. Personalen är bra och de vet vad de gör. Efter att ha börjat här skulle jag inte kunna tänka mig gå på nån annan skola. Maten blev sådär efter vi fick en ny meny och kock,men det löser sig.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen