Omdömen

2.2
Baserat på 14 omdömen och 125 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
28 aug 2023

Fick fisk på mig och min speciella syste!!!

Hej! den här skolan ät ofattbart dålig. Jag blev mobbad för min syster har down syndrom… en gång när jag tralla in i lunchsalen kasta en killle en fisk på mig och min speciella syster. Och sa ”Stick till downie Afrika” (jag och min syster är från somaliern) jag blev så upprörd att jag bytte skola till viksäng. Här är alla snelare.
Annat
26 jul 2023

Helt okej?

Irstaskolan är typ 50/50, antingen så har du en ganska bra skolgång eller så är det helt bedrövligt. Vi börjar med skolmaten, den går ju att äta men det serveras "Kyckling ala thai" eller "Sweet Chili Kyckling" minst en gång i veckan. Har du riktigt tur så kan du få ris till, annars är det bulgur, "MATVETE" eller couscous. Omgivningen i matsalen är inte så jättemysig, det är högljutt och det är ofta det inte finns sittplatser.

Personalen på Irstaskolan är väldigt trevliga, i alla fall dem flesta. Det finns några bittra som inte är så roliga att ha.

Den nybyggda skolan är fräsch och modern. Jag skulle dock vilja säga att det ser väldigt deppit ut. Det finns typ totalt 2 tavlor i hela högstadiebyggnaden, allt annat är grå tomma väggar med omålade plankor.
Skolgården är helt okej, det är fina träd planterade men mer än så finns det inte riktigt. Det finns bänkar att sitta på, det finns gungor och "snurror?".

Det är väldigt dålig information på Irstaskolan, det är väldigt lätt att missa viktig information.

Eleverna är r*sistiska, h*mofobiska och s*xistiska, i alla fall från mitt perspektiv. Jag har många gånger fått otrevliga kommentarer om allt lite allt möjligt.

Overall, det är en helt okej skola, är du dock behov av någon typ av extrahjälp så har du inte hittat rätt. Gör som du vill, skulle dock inte rekommendera.
Annat
26 jul 2023

Skulle inte rekommendera.

Skolmaten är typ helt oätlig, vi får inte ens ris till maten för att det är "cancerframkallande" eller för dyrt. Jag blir trött och deprimerad när jag inte äter och "specialkosten" är sämre än huvudrätterna. Tro inte att man kan gå till macken/circle K varje dag för jag har inte oändligt med pengar.

När man ändå är i matsalen för att det faktiskt är något ätbart så är det bara kaos. Elever står på sofforna och slänger mat på varandra. Man kan aldrig ha lung och ro i matsalen och man får bara on i huvudet att sitta där.

Personalen är väl helt ok, fast ibland känns det inte som att de försöker sitt bästa när det kommer till mobbning och specialhjälp. Så ifall du behöver specialhjälp ska du inte gå hit.

Eleverna är bara otrevliga. De är r*sisiska, h*mofobiska och väldigt s*xistiska. De kommenterar på allt man gör och har på sig. Man kan inte gå en dag utan att få en onödig kommentar.

Skolgården är tråkig och trång, det finns typ ingen plats att gå runt på utan att man är "ivägen" för någon.

Jag skulle inte rekommendera skolan, specifikt ifall du skulle behöva någon typ av extrahjälp men gör som ni vill.
Elev
25 jun 2023

Lärare och skolgård

De flesta lärare är bra men vissa är mindre bra. Med tanke på att skolan byggts om har skolgården inte varigt bra i några år nu.
Föredetta elev
13 okt 2022

Nej!!

Jag är en tjej som gått på irsta 1-9 och slutade sommaren 2020. Jag var utsatt för mobbning från 6-9. Det tog aldrig slut, lärarna och speciellt ledningen (nu när Dennis inte jobbar kvar) är helt inkompetenta. Tar mobbarens rygg istället för offret. Bokade möten med hela ledningen + lärare och det var mycket lova men inget hände. Lyckligaste dagen i mitt liv när jag öppnade högstadie dörren och sprang ut. Min syster upplever samma saker nu, personalen bemöter problemet på exakt samma som för mig. Föräldrar är inkopplade och informerar personalen om saker, inget händer, det är min syster som är problemet. Får skäll av lärare och sina handledare lite titt som tätt. Irstaskolan och speciellt Johanna lär ta och steppa upp sitt game lite när det gäller mobbnings frågan. En elev ska kunna gå till skolan och tycka att det är kul, inte behöva känna att man blir utskälld av lärare för man står upp för sig själv, att man inte kan äta lunch för att man måste sitta själv. Nej nu får det vara nog, det finns grejer. Jag som 18 åring och är syster till denna tjej måste själv nu ta tag i problemet då jag vägrar se min syster gå samma väg som mig. Psykisk ohälsa, ångest, PTSD (av mobbning). Detta är bara saker jag fått sekundärt. Jag utvecklade även en ätstörning, självskadebeteende så som missbruk av alkohol, skära sig mm på grund att elaka människor och vuxen personal som inte har stake nog att säga till elever som är max 16 år!! Byt inte hit, välj ngt annat
Elev
10 aug 2022

Inte den bästa skolan:/

Maten var helt okej. Tog bort de maträtterna eleverna gillade såsom pannkakor och hamburgare. Lärarna är helt ok. Det är inte jättemycket läxor, men många prov och bedömningstillfällen. Elevhälsan är ok. Fick ändå ganska bra hjälp av de:) Eleverna på skolan är ok. När jag inte följde normen så fick jag blickar och barn skrek fula saker efter mig. Rektorn är väll lite sådär.
Förälder / Vårdnadshavare
4 aug 2022

Katastrofalt dålig skola

Om skolan har en elevsamordnare vars främsta merit är att ha jobbat på ett fängelse säger det mycket om skolan.
Rektorn besvärar sig inte att komma till möten,har viktiga telefonsamtal eller skyller på corona restriktioner.
Trode inte att det fanns så dålig personal på någon skola
Elev
24 jul 2022

Undvik om ni kan

Om du blir utsatt för mobbning eller trakasserier så kommer du förmiddagen inte få hjälp, dom tänker mer på mobbaren är den som blir utsatta, vissa lärare är sjukt dåliga, bryr sig inte om man blir utsatt för mobbning. Rektorn skylde på corona när vi skulle ha viktigt möte, 3 dagar senare dansa vi alla nior och höll i varandras händer. Skyllde på allt möjligt. Maten smaka skit, som sagt hade typ 5 bra lärare. Undvik om ni kan
Förälder / Vårdnadshavare
10 jun 2022

Dålig eller sämst?

Förmodligen en av Västerås sämsta skolor.
3-4 olika lärare på ett år.
Rektor som undviker alla möten.
Inkompetensen är påtaglig bland övrig personal med.
Föredetta elev
9 jun 2022

Ganska ok skola

Den var väll helt ok. Oätlig skolmat. Det var jättedåligt i vissa klasser förut och det var många lärare och vikarier som blev sjukskrivna. Tror dock det har blivit bättre nu men är inte helt säker då jag har bytt skola. Min klass var bra, andra kunde va mindre bra. Bryr sig ganska mycket om elevhälsa då dom har en lärstudio för dom som har lite svårigheter.(;
Förälder / Vårdnadshavare
3 maj 2022

Västerås sämsta rektor?

Ledningen är totalt inkompetent
Förälder / Vårdnadshavare
3 maj 2022

Rek inte

Rektorn borde byta jobb. Om chefen inte har tid att närvara på viktiga möten gällande personal och elev så är det ingen chef som värnar om miljön på skolan
Annat
12 maj 2020

Irstaskolan

Maten är skit dålig. Skolan är helt okej. Inte så bra lärare. Vissa lärare är inte ens behöriga till det ämnet dem undervisar. Skolan är jätte deprimerande. Väldigt dålig luftkonditionering och värme. Eleverna är helt okej. Internet är jätte dåligt, väldigt ofta dåliga anslutning till Wifi. Jobbar nära oväsen, en byggarbetsplats precis bredvid. Väldigt tråkig skolgård. Väldigt lite sittplatser i matsalen och i övriga skolan.
Elev
27 nov 2019

Skolan är fine

Det är väll en helt ”vanlig” grundskola från förskoleklass till årskurs 9, inget speciellt precis.
Jag hatar inte skolan men kan inte precis säga att jag älskar den, lärarna är helt ok, vissa strängare än andra och eleverna är väll också helt ok.
Barn i allmänhet är ganska elaka så såklart finns det ju några bråkstakar här och där men det är en helt ok skola.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen