Omdömen

2.3
Baserat på 13 omdömen och 117 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Personal
8 dec 2023

Arbetsmiljöproblem

Sämsta arbetsplatsen någonsin! En ledning som sätter sig på personalen och gör grova övertramp. Maktmissbruk och missunnsamhet är nyckelordet för skolan som arbetsplats!
Personal
10 mar 2023

Sämre Skola

Pedagoger som ”leker”skola och är inte förankrade i verkligheten. Svamlar och pratar illa om sina kollegor. Skyller ifrån sig när de blir konfroterade. Behandlar barnen väldigt olika.
Föredetta elev
17 okt 2022

Psykiskt och fysiskt vold 2.

Jag skrev ett omdömme här, om min skolgång på Kalmar Waldorfskola, som gett mig variga men och vad lärarna är kapabla till, men det togs bort. På waldorfskolan i Kalmar har dom visst mycket att dölja, detta säger en hel del.
Elev
17 feb 2022

Rekommenderas inte

Hej!
Till alla er vårdnadshavare som vill att era barn ska få en ny start och en ny chans att lyckas med skolan så rekommenderas inte waldorfskolan kalmar.
Elev
17 feb 2022

Mina åsikter om waldorfskolan

Hej!!
Till alla vårdnadshavare som vill att era barn ska börja på waldorfskolan. Så vill jag berätta lite innan ni bestämmer er att sätta ert barn på den här skolan. För waldorfskolan i Kalmar har inte ett bra rykte . Jag som elev som har gått på waldorfskolan ungefär 2 år har inte behandladts med respekt. Men det var tur att jag slutade . Tror inte att jag hade mått bättre om jag hade gått kvar . Barn med diagnoser eller svårigheter får inte rätt hjälp som man har rätt till att få. Rektorn och lärarna har åsikter om hur era barn ser ut eller har på sig . Dom lägger sig i för mycket under elevernas fritid . Om ditt barn har problem i hemmet eller andra situationer ber jag er att inte berätta för rektorn,lärarna. För många elver har fått det värre när rektorn eller lärarna har lagt sig i. Dom har svårt att behålla sin tystnadsplikt. Ni vill väl att era barn ska få ett bra skol år ? Våra barn ska få rätt läromedel och få respekt och känna att dom vill vara i skolan . Under min tid hade vi också inte riktiga ämnen eller riktiga böcker. Knappt hade vi datorer . Det var mera att man skulle hålla på med händerna . Men vi flesta vet redan att vi måste också ha riktiga läromedel för att barnen ska få en riktig utbildning. Tack för ni läste det här .🙏❤ Önskar ni får en liten bild nu efter allt ni har läst . Mvh hemlig elev
Elev
18 okt 2021

Uselt

Ingen lyssnar på elever eller föräldrar. Personal som inte är kompetent. De hittar på vad de ska göra och följer inte kursplanen.
Föredetta elev
9 dec 2020

Dålig skola

Dålig skola
Den här skolan behandla elever inte med repekt. Elever mår inte så bra när dom kommer hem från skolan efter olika orsaker som har hänt i den här skolan. Dom litar aldrig på eleverna . Dom har sina egna åsikter och tror dom har rätt. Skolan måste bli bättre. Hemligheter som lärarna har säger dom till andra elever. Förstår varför ingen vill gå kvar här.
Föredetta elev
9 dec 2020

Dålig skola

Dålig .
Den här skolan behandlar inte alla elever med respekt. Som dom flesta vuxsna ska göra. Man mår skit när man ska till skolan. Lärarna ljuger mycket och berättar personliga saker till andra elever. Skolan måste bli bättre. När ja inte var i skolan förut för hade ångest så hotade rektorn med att ta barnpolisen på mig. Dom litar aldrig på barnen . Och hittar på saker om personer som inte är sant och lägger sig i privat livet. Slutade där för att jag mådde as dåligt . Ingen ska behöva må så här i skolan.
Jennie Petersson
Förälder / Vårdnadshavare
17 nov 2020

Fantastisk skola

Genuina och kunniga pedagoger som engagerar sig i barnen. Rektor som lyssnar och är aktiv i verksamheten. Lagom små klasser. Stor gemenskap med gemensamma högtider som firas från förskoleklass till gymnasiet tillsammans.
Förälder / Vårdnadshavare
23 sep 2020

Kalmar Waldorfskolan

De ser varje elev, låter dem utvecklas i sin takt.
Eleverna är hjälpsamma mot varann.
Stora och små barn leker på rasterna och de har fin sammanhållning.
Förälder / Vårdnadshavare
14 aug 2020

Rekommenderas

Min son går på Kalmar Waldorfskola och trivs jättebra. Han har en lärare som verkligen bryr sig om barnens bästa och lär ut på ett waldorfpedagogiskt sätt.
Elev
16 jan 2020

Dålig skola jag rekommenderar den inte till någon

1 de ändrar chemat minst en gång om året och då skickar de inte hem ett nytt chema utan de ändrar det chemat på skolsoft och antar att föräldrarna kollar varge dag så det blir missförstånd

2 de vägrar anställa vikarie om en lärare går på kurs eller är sjukskriven

3 de anställer outbildade "lärare" till exempel en shonalist som svenska lärare och en person som en gång har gott en chemikurs på gymnasiet för 20 år sedan som jobbar som mat-tant har blivit anställd som fysisk/chemi"lärare"

4 kommernickatioen mellan lärare och recktorn är under all kretik och även kommernickatioen mellan lärare/recktorn och föräldrarna är helt värdelös

5 ingen säger inte till de yngre eleverna att inte skrika/vråla i korridorerna på rasterna

6 ingen disseplin alls

7 recktorn påstor bästemt att han absolut inte kan stänga av en elev som har mobbat andra elever både psykiskt och fysiskt och som har kallat lärare det värse saker t.ex hora,satkärring och sparkats

8 om en elev får en ångest-attack inför ett natchonelt prov (så tvingar de elevern att göra det i alla fall)

9 lärare är väldigt närgågna och om jag sitter med ett matte tal och ska räkna huvudräkning och tittar upp ur boken så springer de fram och börjar att "hjälpa" än och det är inte så att de går där ifrån sedan nä nä utan de "hjälper" än resten av lektionen. om man har svårigheter så pratar de med än som om man vore trög och förklarar som om de pratade med en 9:åring

10 lärarna pratar om svåra beslut med eleven innan föräldrarna som om föräldrarna inte vet sitt barns bästa

Denna räsention har jag skrivit av egen erfarenhet.
Elev
24 nov 2019

Helt ok

Vår lärare i första klass lät mig inte skriva med vänster hand, dock kickade de honom efter första året. Läraren vi fick då var dunder, men hennes man dog o då anställde de en fågelskådare som lärare till oss. Ger ändå Waldorfskolan en trea för att de försökte. I högstadiet hade vi en jättebra lärare!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen