Omdömen

3.0
Baserat på 20 omdömen och 154 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
2 okt 2022

Samhällskunskap/naturkunskap/ekonomi

Så nöjd med mitt val

Skolan är väldigt bra. Det märks att lärarna inte bara är där för att jobba, utan de bryr sig också. Man får hjälp att nå sina mål/de betygen du vill ha i varje ämne. Du har även en studiecoach, vilket är speciellt med kunskapsgymnasiet. De hjälper dig ytterligare med dina studier men även till viss del personligt. Vi har många ställen och tysta områden där du har möjlighet till att plugga. Maten är jättebra till skillnad från många andra skolor. Med varierad mat, flera alternativ, lättdrycker och en fantastisk salladsbar är den lätt bäst.
Föredetta elev
24 maj 2022

Naturvetenskap

Inte bra

Hemsk skola, enda fördelen är att vissa lärare är okej. Väldigt segregerat och kan du inte arabiska så tänk inte ens tanken att läsa natur här.

Svar från Kunskapsgymnasiet Västerås

Hej,
Vad tråkigt att du har en sådan upplevelse av skolan. Vi känner inte igen din beskrivning, men uppskattar feedback från våra elever. Du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor för att ge en mer specifik återkoppling kring din skolgång.
Elev
17 jan 2022

Naturprogrammet

Kunskapsgymnasiet Västerås

Skolan är perfekt för den som gillar eget arbete och föreläsningar. Skolan arbetar hård med studiero och lugn.
Elev
7 jan 2022

Sam

En skola där lärarna är otrevligare än eleverna

Lärarna får mig att må dåligt
Elev
6 sep 2021

Sam

Allt man behöver veta

Skolan är liten. En nack del är att man inte kan gå runt mycke. Och en fördel är att man inte går runt mycke, man får mycket gjort. Och de finns inte många människor att see.
Elev
14 jan 2021

Börja inte på denna skola!

Ångrar att jag började på denna skolan extremt mycket. Är elev som går i trean och kommer från en annan stad, så behöver pendla, 1 vecka innan sommarlovet för tvåan var slut kom skolan ut med att de ej tänker ge ersättning för resan dit längre, de kom ut med detta sent nog för att man ej ska kunna byta skola. Denna skolans enda fokus är pengar och att hålla kvar eleverna så länge som möjligt, lärarna lyssnar inte på vad eleverna säger och bryr sig inte om feedback som ges inför undervisningen, rektorn är näst intill okänd och sitter alltid på kontoret och engagerar ej med eleverna, hela skolan gick utför när det började en ny rektor och nya lärare, alla bra lärare har slutat, tåg/buss biljetter drogs in så man fick börja betala själv eller söka i sin kommun för ersättning. Lärarna är omotiverade och rätt otrevliga för det mesta, det finns vissa undantag dock, skolmaten är vidrig, smaklös eller bara helt oätlig för det mesta, det ryktas även om råttor i köket, lärarna och rektorn väljer snabbt och tydligt favoriter bland eleverna vilket ofta leder till att de får mer uppmärksamhet än andra, lärarna bryr sig heller inte om eleverna om det inte gäller deras favoriter, allt handlar om hur man kan tjäna mest pengar och väldigt lite fokus ligger på att se till så att eleverna är nöjda med själva utbildningen. Det rekommenderas starkt att inte börja här, förutom allt som redan sagts så är skolan extremt tråkig, ingen bryr sig om välmåendet på eleverna och när man väl ska hitta på något är det alltid sjukt fåniga "team building övningar" som ingen tycker om, men ingen av lärarna eller rektorn har heller tagit sig tiden att fråga eller intressera sig i vad eleverna vill, vidare är även studieron extremt dålig, det går inte en sekund utan att nån skriker som en hungrig babian, tänk dig sen detta fast man sitter och försöker jobba i ett klassrum med stängda dörrar, ljudet går rakt igenom och det känns nästan som det inte finns väggar där, vissa regler upprätthålls, men nästan bara riktigt fåniga regler istället för de som faktiskt påverkar skolgången, saker som att man lutar sig mot ett bord är betydligt viktigare än att ingen får studiero och att det konstant är skrikande och springande överallt verkar det som. Det finns heller ingen utomhus miljö, knappt någon anpassad undervisning och människor är definitivt INTE lika värda, Elevers åsikter tas inte på allvar, vilket är det värsta med denna skolan
Elev
7 jan 2021

Börja inte här!

Ångrar att jag började här. En snål friskola som inte bryr sig om elevernas resultat. Usel skolmat (dock tur att det är nära till stan) och stökiga klassrum. Lärarna är oengagerade och bryr sig inte om elevernas framtid. Usch!
Elev
5 jan 2021

Maten läs om den

Lärarna är helt okej vissa sköter inte sitt jobb som de ska. Och vissa är bättre
Skolmaten är de värsta jag smakat de går inte att äta den och de leder till att skolan arbetet blir sämre. Själva elverna är bra tycker sköna personer på skolan från alla kurser 1-3. Från en persson som har städat i flera år i olika lokaler samt i köket på kunskapsgymnasiet, personen ser RÅTTOR I KÖKET och den finns också avföring från råttorna, råttorna kommer in igenom cenen som finns på skolan detta tycker jag inte är okej.
Elev
24 dec 2020

Undvik!!

Läkarna är väldigt bra på att favorisera elever. När man ställer frågor får man oftast otrevliga och oengagerade svar. Ny rektor varje år känns det som, samt är rektorn aldrig på skolan, samt engagerar aldrig med eleverna. Motivationen är pengar pengar pengar, håll kvar eleverna så länge som möjligt under corona för att få in så mycket pengar som möjligt. Skolmaten är vidrig, positivt med salladsbar dock. Synd att det är det enda som är ätbart.
Elev
19 dec 2020

Rekommenderas

De är en bra skola med fantastiska lärare som gör allt i sin makt för att eleverna ska må bra och nå dom målen dom vill
Elev
4 dec 2020

Bra skola

En bra skola med jätteintressanta ämnen som får dig motiverad, vissa skumma lärare och lagomgod mat men man får ALL hjälp man behöver, inte så mke arbetsro men vi har nycket kontakt med studiecoah och vi lär oss att planera saker i tid vilket hjälpt mig. Lärarna ger dig uppgifter som utamanar dig men endå det du kan klara så det är oxå bra
Elev
4 dec 2020

Värsta skolan

Värsta skolan, går i trean är en tjej på 18 år och jag längtar tills skolan stängs, lärarna och rektorn har förstört så mycket för mig att jag kommer behöva gå komvux, dem tar bort ämnen med ursäkten du kommer inte klara det. Mår illa när jag ser dem, blev så glad nu när vi går distans så jag slipper se dem för mår riktigt dåligt tack vare dem. Detta har pågått alla gymnasie år och jag har haft tålamod. Nu har jag inte det
Elev
24 okt 2020

Rekommenderas ej!

Oengagerade och okunniga lärare. Usel arbetsro. Tar död på motivationen.
Elev
24 okt 2020

Håll dig ifrån!!

Dåliga salar, konstiga lärare, efterbliven pedagogik. Rätt skola för den som gett upp på livet.
Elev
11 apr 2020

Världens bästa skola

Världens bästa skola, alla lärare är fantastiska och hjälper dig så fort du har funderingar eller frågor. Man känner sig trygg överallt på skolan och man utvecklas otroligt mycket.
Föredetta elev
21 jan 2020

Mycket självständighet och ansvar!

Rekommenderar den här skolan för de som kan jobba självständigt och kan ta ansvar. Har man svårt för det kommer den här skolan inte passa dig.
Annars så lärarna väldigt trevliga och
eleverna likaså. Alla känner alla och det finns en bra gemenskap. Maten är också ett plus :)
Elev
10 okt 2019

Förberedande för framtiden

Trevlig skola, förberedde mig bra inför universitetsstudier.
Elev
9 jun 2019

Bästa skolan om man vill utvecklas!

Skolan har ett bra arbetssätt där det läggs mycket vikt på personligt ansvar. Självklart finns det alltid tillgång till hjälp och individuella planer för varje elev. Lärarna på skolan är helt otroliga.

Stämningen är super bra och alla elever är trevliga emot varandra.
Elev
7 jun 2019

Bästa Skolan i Sverige !!

Det finns ingen skola, den är en familj <3
Elev
1 jun 2019

Väldigt bra skola!

Hänger man med på det speciella arbetssättet som liknar universitetets och klarar av att det mesta av arbetet är självständigt så är detta en skola för dig och du kommer trivas där :)

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen