Omdömen

3.3
Baserat på 16 omdömen och 129 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
27 sep 2023

Oproffesionella lärare

Vad jag vet så ska lärare vara engagerade i sitt jobb. På den här skolan verkar fokuset ligga i att göra videor och lägga upp på tiktok istället för att göra sitt riktiga jobb. Göra rent utsagt elaka videor som är om och riktade till elever är ju förfan helt sjukt. Dra inte in dina elever i ditt privatliv tack. Det är oproffesionellt
Annat
21 apr 2023

Dåliga aktivitetsval

På skolan har de lagt en aktivitet som innebar att en årskurs skulle till kokpunkten och bada och åka rutschkanor. I och med valet av aktivitet kunde inte alla elever följa med pga att de inte kände sig bekväma att bada pga t ex mens. Det tycker inte vi är någon bra aktivitet då flera elever inte kunde medverka. Tänk till nästa gång tack.
Elev
14 apr 2023

Bra skola

Det är en bra skola men det man kan bli väldigt stressad ibland.Jag tycker att det är bara lärare.
Elev
5 maj 2022

Bra skola

Fin skola med bra lärare och lokaler. Något kallt inomhus så var beredd på att ha varma kläder oavsett årstid.

Varierande skolmat som ger alla möjlighet att äta sig mätta. Mycket grönsaker och sallader finns.

Alla lärare är hyfsat bra. Själv tycker jag att vissa lärare är "otrevliga" och bara skäller fast man bara sagt en mening till personen bredvid på workshop.

Mycket pluggande hemma då workshop ofta blir mer prat än arbete. Där är lärarna väldigt bra på att säga till.

Älskar att man får jobba i sin egen takt och att man ofta inte behöver stressa igenom. Dock hade jag önskat att basgruppen hade alla sina lektioner tillsammans så att man kunde komma närmare varandra för just nu pratat tjejerna och killarna knappt med varandra.

Sammanfattningsvis kan jag säga att skolan är bra för dig som kan prioritera dina uppgifter och hålla koll på när inlämningsuppgifter ska in.

Svar från Kunskapsskolan Västerås

Hej!
Tack för din återkoppling, vad roligt att höra att du trivs hos oss. Vi vill alltid utvecklas och bli bättre, så ta gärna upp dina synpunkter med din handledare.
Elev
23 jan 2022

Bra skola, mycket fokus på betyg.

Kunskapsskolan Västerås är en bra skola med bra utbildning. Bra lärare som kan ge bra respons och är med under arbetets gång. Dock är det väldigt mycket fokus på betygen och inte så mycket om man lär sig eller inte. Mycket med EDS och att man ska sätta mål. Andra kanske tycker det är bra men jag ser det som negativt.

Ska du börja på kunskap så måste du vara beredd på mycket pluggande hemma eftersom man hinner absolut inte på sina workshops. Skolmaten är sååå mycket bättre än andra skolor jag gått på så det är positivt.

Skolan är ganska modern på insidan med datorer eftersom allt material finns där men jag rekommenderar att man antecknar på vanligt papper.

Så om jag ska sammanfatta det hela så är skolan överskattad.

Svar från Kunskapsskolan Västerås

Hej!
Tack för din återkoppling, och vad roligt att höra att du trivs med dina lärare. Kunskapsskolans pedagogik är utformad för att alla elever ska kunna utvecklas och nå sina betygsmål, och vår personliga handledning är till för att stötta eleverna i skolarbetet. Prata gärna med din handledare om din upplevelse, så kan hen hjälpa dig att hitta en lösning för hur du ska känna mindre stress i ditt skolarbete.
Elev
8 okt 2021

En av de bästa skolorna i Sverige

Jättebra skola för folk som vill jobba i sin egen takt

Svar från Kunskapsskolan Västerås

Tack för ditt fina omdöme, vad roligt att höra att du trivs hos oss!
Elev
21 maj 2021

********************************

Älskar arbetssättet, väldigt nice skola.
Elev
8 maj 2021

Jättebra bra skola gör mig och ÄLSKAR arbetsättet

Jättebra bra skola gör mig och ÄLSKAR arbetsättet

Men det krävs mycket disciplin och prestation för att klara av arbetsättet. Jag har sett flera elever som börjar på skolan och utnyttjar vårat arbetsätt genom att ha rast hela tiden och aldrig jobba. Dessa elever brukar bara gå på skolan i några veckor och sedan sluta.
Föredetta elev
30 dec 2020

Kunskapsskolan

Det är en okej miljö på skolan men under min tid där så träffade jag några oschyssta personer som ibland kastade saker på mig eller liknande (dessa var dock ett fåtal).

Arbetssättet som skolan använder var bra från början men sättet som det utnyttjas på nu är mycket sämre och ineffektivt än det var förut.

Överlag så är det dock en helt ok skola, om du ska börja här så måste du bara vara redo för väldigt mycket pluggande hemma eftersom man oftast hamnar ur fas med skolarbetet.
Föredetta elev
24 nov 2020

Älskade arbetssättet och konceptet

Jag gick ut rätt nyligen och var en utav de första att gå ut från 5:an till 9:an. Skolan hann ändras rätt mycket på den tiden, men jag anser att typ alla de förändringarna var positiva. Skolgården blev roligare, jag personligen kom in i arbetssättet bättre och sedan sista året så blev maten snäppet bättre. Mina enda klagomål är maten och stressen. Jag älskade självständigheten men det kunde bli rätt stressigt och sedan så var maten endast okej eller sämre oftast, ända tills nian alltså. Man fick ofta en mer eller mindre nära relation till lärarna och nu i efterhand så kan det här varit det bästa skolvalet för mig. Men självständigheten kanske inte är för alla så klarar man det inte så är denna skolan ett dåligt val eftersom det mesta är eget arbete och eget ansvar.
Föredetta elev
24 nov 2020

Perfekta valet för mig

De enda riktiga klagomålen jag har är att skolmaten var okej som bäst (oftast) och att medan arbetssättet passade mig perfekt så kunde det bli extremt stressigt. Resten tyckte jag var bra. Lärarna hade alltid intressanta lektioner och jag älskade självständigheten man hade där. PH-samtalen var alltid till nytta för mig.

Däremot så är det inte alla som klarar stressen eller konceptet så såklart har det lite med hur man är som person huruvida skolan passar dig eller inte.
Föredetta elev
23 maj 2020

Perfekt för mig, men kanske inte för andra

Bra:
Mycket nöjd med skolan när jag gick där. Det var nog det perfekta valet för mig, just för att arbetssättet passade mig väldigt bra (att planera sina egna dagar, ta eget ansvar, jobba i sin egen takt, kunna ta fler lektioner i svåra ämnen och färre lektioner i lättare). Härlig stämning och många glasväggar, vilket gör att lärarna kan förhindra i princip all fysisk mobbning.

Skolgården var mycket grå, trist och liten i början, men under tiden de införde årskurs 4 och 5 rustade de upp den rejält, med bland annat studsmattor och pingisbord.

Dåligt:
Vad jag uppfattade från andra var skolan inte så jättebra på att anpassa sig efter de som inte själva klarade av att ta så mycket ansvar. Många av mina klasskompisar saknade ofta fokus i skolan och fick göra mycket hemma istället.

Skolan blev överlag sämre med åren jag gick där. Det var samtidigt som de införde årskurs 4 och 5, så jag tror att rektorn inte hade lika mycket fokus på oss som gick i åk 6-9. Det personliga ansvaret och arbetssättet som passade mig bäst begränsades. Sista terminen innan jag slutade fick skolan dock en ny rektor, som dessutom tidigare hade varit en mycket bra lärare, så det är mycket möjligt att skolan blivit bättre igen efter att jag slutat.


//Föredetta elev
Mattias Wallin
Föredetta elev
29 jan 2020

Västerås

Hyffsat skola för barn som klarar självständighet
Elev
9 dec 2019

Asså för helvete gå och dö jävla skitskola

Asså bara usch börja inte
Johanna Gustafsson
Föredetta elev
17 okt 2019

Bra koncept & lärare, dålig anpassning

Bra koncept och bra övning inför högre utbildning men dåliga på anpassningar, vill helst inte hjälpa till med elevassistent tex.
Bra lärare
Föredetta elev
17 okt 2019

Bra skolidé men dålig anpassning

Bra lärare i min årskull, flexibla lösningar men svårt med anpassning vid behov av elevassistent etc.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen