Omdömen

4.1
Baserat på 28 omdömen och 216 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 jan 2024

Bygg och anläggning

Yrkeselev;)

Det är en skitbra skola som består av lärare utav toppklass speciellt yrkeslärarna :)
Lärarna och rektorerna lär sig verkligen att känna eleverna och får en att bli skolmotiverad det enda som suger lite är utbudet av mat i både cafeterian och matsalen härlig personal men inte alltid man blir nöjd med lunchen utöver det så är det världens bästa gymnasieskola
Föredetta elev
17 jan 2024

IM på lugnet

Skitbra skola med engagerade lärare som verkligen vill ens bästa och göra lärandet extremt kul speciellt med legenden JanO som tyvärr slutade förra året :(…
Elev
8 jul 2023

Bra lärare, dålig teknik, kass mat

Jag har nu gått ett år på teknik linjen. Det finns mycket växtlighet och skolnaturen är skön. De flesta lärarna är extremt bra men vissa är ganska tråkiga och lär inte ut på ett bra sätt. Skolan är i helhet mycket bra men vissa saker kan förbättras. Innan jag började på sa skolan att tekniken är en av de bästa i Sverige. Hela året var det olika lärare och det fanns ingen undervisningsplan. Vi hoppade fram och tillbaka mellan olika skoluppgifter. Det fanns aldrig någon tid att bli klar med allt om man inte pluggade massor hemma. Maten är också ganska kass. Ofta är det trångt i matsalen och ibland är maten helt slut. Det finns McDonalds och ica som ligger nära ;). De andra linjerna är bra av vad jag hört men tekniken suger. Hoppas det blir bättre i 2an.
Elev
17 nov 2022

Natur

Toppen

Bra skola lärare miljö rekommenderar, särskilt natur :)
Elev
16 nov 2022

Natur

Lugnet gymnasiet

Går natur, fantastiska lärare men själva skolan är sliten och ofräsch
Elev
12 sep 2022

Estet dans

Ändå ganska bra

Den är bra och alla lärare bryr sig om en men matsalen är KAOS
Elev
10 apr 2022

Teknik

Riktigt bra skola och grymma lärare

Lärarna är det som gör skolan så bra och gör lärande roligt och att kunna kombinera elitidrott satsning med alla ämnen. Sedan skol maten är det som drar ner det.
Personal
2 feb 2021

Läraren har ordet !

Är själv Yrkeslärare på skolan.

Ser man till personalen är vi ett väldigt bra team, vi jobbar alla för samma sak, alla trivs med alla så det är verkligen kanon att gå till jobbet!

Vi har höga ambitioner och skall vara bäst på det vi gör, vi ställer krav på eleverna för att de skall få ut så mycket som möjligt av sin utbildning.

Skolan har ett väldigt bra upplägg om man ser till eleverna.
50 % av tiden tillbringas på arbetsplats – APL- där man lär sig på riktigt. Resterande tid tillbringar man i skolan, man varvar teori med praktiska övningar samt att man läser vanliga grundämnen – matte – engelska – svenska osv.

Eleverna som går i Åk 2 får välja om de vill läsa högskoleförberedande ämnen eller om man vill inrikta sig på den linjen man valt.

Vi har ett väl fungerande Elevhälsoteam där – Rektor – kurator – skolsyster – specialpedagog ingår. Vi har täta genomgångar av alla elever där ev frågor / problem tas upp för att snabbt kunna agera. Eftersom vi är en liten enhet så är det lätt för oss mentorer att diskutera problem / frågor gällande eleverna då vi jobbar tätt inpå EHT teamet och träffas i stort sett dagligen.

Vi har haft en tuff period bakom oss och som vi även nu befinner oss i – Coronan – men i våras var vi igång redan efter en dag med den digitala undervisningen. Eleverna har idag en egen chromebook som de fått låna av skolan. Alla lärare använder sig av Schoolsoft & Classroom, hangoout & meet som våra digitala plattformar allt för att det skall vara ”samma lika” på lektionerna. Vi har även vissa yrkesgrupper som använder sig av andra digitala plattformar, bla Learnware, allt baserat på skolverkets Centrala innehåll och kunskapskrav för respektive kurs.

Vi hoppas att coronan snart är över för vi vill verkligen ha tillbaka våra elever på skolan så fort det går!

Min personliga åsikt är att eleverna har alla möjligheter till en väldigt bra utbildning hos oss och framförallt chansen att få jobb direkt efter skolan. Allt handlar om vad man själv vill och VILL man, då kan man bli hur bra som helst!

Välkommen hit !

// Yrkesläraren
Elev
21 jan 2021

Superb.

Valde estet programmet och gick superb med fantastiska lärare. Fick hjälp när jag behövde det, även när det gällde min personliga hälsa och covid-19. Maten kan förbättrats men finns en ica och donken nära, haha. ;)
Elev
12 jan 2021

Välkommen till Lugnet

Jag rekommenderar Lugnetgymnasiet stark. Det är bra lärare som är guldvärda och de hjälper med det man behöver hjälp med.
Föredetta elev
5 jan 2021

Natur

Natur har otroligt bra lärare samt bra sammanhållning
Elev
25 dec 2020

Väldigt blandade åsikter

Jag valde estetdans och generellt så är skolan bra och de flesta lärarna är superhärliga och duktiga! Men som en individ med ganska problematisk mental hälsa så har skolan inte lyssnat alls på vad jag sagt och när jag förklarar hur jag mår. Vissa lärare förstår precis vad jag pratar om men en specifik lärare har så extremt svårt att förstå hur illa det verkligen är trots att jag lämnat in flertal läkarintyg och papper på de diagnoser jag har, så har en specifik lärare ändå haft mage att skrika på mig och när jag berättat för folk i min närhet säger de att det klassas som mobbing. Men eftersom läraren i fråga är såpass speciell i sitt sätt så vågar jag faktiskt inte ta det till rektorn på grund av rädsla att allt bara kommer förvärras. Skolmaten är även fruktansvärt dålig och många av mina vänner med specialkost blir helt bortglömda, matsalspersonal är även väldigt otrevliga och ibland har maten varit helt slut när man kommit för att äta. Och när man då ifrågasätter hur maten kan ta slut på en skola så har de inte svarat (detta har hänt flera gånger)
Föredetta elev
17 dec 2020

Natursekten är bezt

Natur
Är bezt
På lärare
Och fezt
Elev
10 dec 2020

Bra lärare

Precis som på alla andra skolor finns det självklart saker som kan bli bättre men över lag tycker jag att Lugnetgymnasiet (jag valde natur) ger väldigt bra utbildning i en väldigt bra miljö. Visst kunde skolmaten varit bättre, och visst kunde det kanske ha varit en finare studiemiljö som gör eleverna mer motiverade, men utöver det är det en fantastisk skola! Lärarna är hjälpsamma, pedagogiska och vissa till och med prisbelönta! Det är enligt mig värt mer än en god skolmat och i värsta fall finns ju pizzerian på gångavstånd ;).
Linnéa  Folkesson
Elev
4 dec 2020

Bra skola men dålig mat.

Skolan är helt underbar, jag har aldrig haft så kul på en skola som jag har nu. Jag valde estet. Maten suger dock. Jag har specialkost och ofta glömmer de bort att göra min mat eller så gör de fel maträtter och ger mig mat som jag är allergisk emot.
Förälder / Vårdnadshavare
16 sep 2020

Individualisering

Engagerade pedagoger på naturprogrammet.
Elev
23 aug 2020

Många fel att rätta.

Skolan är bra i sig. De flesta lärarna vet exakt hur de ska hjälpa eleverna. Matkvalitén är dock en helt annan femma. Efter två hela år på Lugnetgymnasiet måste jag säga att maten oftast inte är bra. Många rätter har bytts ut helt mot veganska/vegetariska, istället för att erbjuda båda.
Tiderna i cafeterian är även rätt dåliga.

Nu under pandemin känns det som att lärarna ej tar den så seriöst. Jag har sett flertal lärare bara stå och kolla på när grupper av elever har stått så nära varandra man bara kan. Sittplatserna i cafeterian (nya matsalen) är också alldeles för nära varandra. Det är nästan synd hur uppenbart det är att smittan kommer sprida rejält med de "metoder" skolan följer. Skolan ska ju framställa trygghet, inte ännu mer oro och stress.
Jag tycker även det är dåligt att man måste vara inomhus, och fast i ett litet klassrum, medan man väntar på någonting. Det borde vara uppenbart att man är säkrare från smittan utomhus, där man kan hålla distans.
Elev
27 jun 2020

Jättebra skola!

Otroligt bra lärare och en bra skola i allmänhet! Jag går naturptogrsmmet och jag ångrar inte mitt val för en sekund. Lärarna och klassen är guld!
Maten är dock sämre än på min tidigare skola och kafeteriatiderna är dåliga...
Elev
27 feb 2020

Fantastisk

Det är en helt underbar skola. Lärarna är väldigt snälla och bra i de dom gör. Jag går fordon och vi har sån bra klass. I grundskolan så avskydde jag allt som hade med skolan o göra. Nu är det faktist roligt igen!
Föredetta elev
14 jan 2020

Skolan är bra!

Trevlig skola men tyvärr dålig mat! Personal oftast väldigt trevlig!
Föredetta elev
6 jan 2020

Toppen på alla sätt och vis!

Ibland blir jag lite rädd att jag aldrig kommer ha så roligt som jag hade under min gymnasietid. Alla lärare och elever skolan (och kanske framför allt naturprogrammet) förgyllde verkligen mina 3 år. Ångrar inte mitt gymnasieval en sekund. Det enda jag möjligtvis kan komma på är det som en del redan anmärkt på: inomhusmiljön. Under min studietid inleddes en renovering för att förbättra bl.a. ventilationen, vilket gjorde att det ibland kunde bli lite knapert med plats för plugg och häng. Dock inget som det minsta påverkat min trivsel eller mina studieresultat.
Elev
3 dec 2019

Älskar skolan!

Ångrar inte för en sekund att jag valde lugnet gymnasiet.
Elev
7 nov 2019

Toppen!

Älskar detta gymnasium! Har inget att klaga på, alla lärare är bra och det är en fräsch skola. Det finns väldigt många olika inriktningar vilket skapar en fin variation, det finns något för alla!
Anette Andersson
Föredetta elev
19 okt 2019

Lugnetskolan är ett bra gymnasium

Bra skola med många bra utbildningar som går att kombinera med olika utbildningar som skapas just för den individen, ett brett utbud.
Bussförbindelsen är okej.
Miljön runtomkring Lugnetgymnasiet är bra.
Finns separata rum om man har svårt att få ro i klassrummen.
Föredetta elev
19 okt 2019

Skolan är trivsam och bra värdegrund.

Skolan är trivsam och har en bra värdegrund.
Finns separata rum om man har svårt att få arbetsro i klassrummen.
Lärarna då när jag gick där var helt okej.
Miljön runt skolan är bra
Förälder / Vårdnadshavare
11 okt 2019

Bra skola

Bra skola med ok läge, bussförbindelserna kunde vara bättre
Elev
6 okt 2019

Blandade känslor

Skolan erbjuder bra utbildning, de flesta lärare jag haft är väldigt bra. Det finns också möjligheter till att mixtra med sina kurser. T.ex läser jag teknik med inrikting design, men jag kan lägga till både högre matte och fysik om jag vill. Det ger fler möjligheter att läsa vidare till vad man vill efter gymnasiet.
Dock ogillar jag själva skolan. Det är ett dåligt ventilationssystem, i vissa klassrum är det för varmt och brist på syre medan det är iskallt i andra rum. Jag är en känslig person och detta gör att jag har svårt att koncentrera mig. Jag vill även tillägga att ljudvolymen i korridorerna, ljusgårdarna och framför allt i matsalen är långt över vad som är tillåtet i svenska skolor. På grund av detta mår jag dåligt över att vara i skolan.
Elev
30 sep 2019

Grymt bra!

Lärt mig otroligt mycket, motiverande lärare som är fantastiska på sitt jobb

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen