Omdömen

4.1
Baserat på 25 omdömen och 201 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
21 jun 2023

Rekomenderar skolan

Mycket fin skola bra lärare o h elevhälsa.
Elev
23 aug 2022

Samhälls

Bästa valet i mitt liv

Midgårdskolan måste ha varit det bästa valet för ett gymnasium enligt mig, oavsett om det är sam, natur eller estetiska programmen så finns det alltid snälla klasskamrater, väldigt trevliga lärare och ett schema som inte gör dig stressad. Ett perfekt gymnasium
Elev
19 jun 2022

Estetisk dans.

Underbar.

Helt fantastisk skola.
Elev
11 apr 2022

Estetisk dans.

Utmärkt.

Det är en fantastisk skola som man känner sig välkommen på. Man kan kolla dit och vara sig själv utan att behöva vara räd att man ska bli dömd. Lärarna är helt fantastiska och man känner sig alldeles utmärkt. Lärarna är alltid där för en om det behövs och skolan elevhälso team är helt underbar.
Elev
2 apr 2022

Natur men även övriga ämnen

Snabbt om skolan

Jag är helt nöjd med mitt beslut om gymnasieskola! Blockschema passar inte alla men för mig är det perfekt. Man får fokusera på ett färre antal kurser per termin vilket skapar en mindre stress i plugget. Långa raster där man kan klättra i idrottshallen eller köpa något hembakat i cafeterian. Man får uppleva olika estetiska programs arbete med ensambel eller uppträdanden i stora salen.
Elev
29 mar 2022

Dessa människor vill du hänga med

Underbara människor, bra elevhälsoteam, hyfsad mat, väl utrustat och fint bibliotek samt bra lärare
Föredetta elev
23 dec 2021

Bild

Rekommenderar ej

Många otrevliga lärare som inte är nog utbildade I det dom lär ut. Otrevliga elever också. Skolmaten är inte för mig och I skolmatsalen är det livat. Hoppade ur två olika ämnen för att lärarna gjorde folk obekväma. Om du inte har problem med att det finns rasistiska elever och ableist lärare så är det nog en skola för dig.
Elev
6 okt 2021

Rekommenderar

Jag skulle gjort precis samma val igen om jag fick chansen.
Elev
13 sep 2021

Samhälls

Midgård

Skolan är överlag helt ok. Men schemat är dåligt, långa dagar och blockschema med 2,5-timmars lektioner, passar iallafall inte mig tyvärr. Skolan är rätt mysig men liten och kulturen är nog också mysig om du passar in vilket jag kanske inte riktigt gör. Men såklart finns det alla olika typer av människor där som på alla skolor! Men jag trivs sådär och önskar jag hade bytt tidigare, så trivs du inte: byt så fort du kan!
Elev
1 sep 2021

Musik

Bra ställe

För det mesta ett sjukt härligt ställe. Lärarna är trevliga, andra elever är mycket trevliga även om många är väldigt extrema åt något politiskt håll, vilket är irriterande. Tyvärr är det många som använder sig av droger osv vilket kan vara obekvämt ibland.
Elev
18 feb 2021

Jättecool skola :)

Skolan har en väldigt trevlig miljö där alla accepteras och man får vara sig själv och uttrycka sin identitet hur man vill. Lärarna är duktiga och man känner sig nöjd med lektionerna.
Elev
4 jan 2021

Bästa valet jag gjort

Även om alla skolor har sina nedsidor, och jag inte är det största fanet av "Midgård 2020" så tycker jag att Midgård är en otroligt bra gymnasieskola. Vänliga elever och bra lärare, och de estetiska möjligheterna man ställs inför är svåra att toppa!
Elev
30 dec 2020

Midgård i mitt hjärta<3

Midgårdsskolan kan helt ärligt vara den bästa skolan jag någonsin satt min fot i. Rekommenderar Midgård till alla som väljer mellan estetprogrammen eller samhällsprogrammet. Om du däremot funderar på att gå naturprogrammet så bör du vara beredd på att den del av skolan som naturarna hänger i, E-huset, är allmänt känt som det "sunkiga" huset. Rekommenderar att ta sig en trip till A-huset om du måste låna toaletten så att säga.

Miljön: Läser om några som skriver att de känner sig välkomnade och accepterade på Midgård, det stämmer verkligen, så som jag upplever det. Jag har aldrig mått så bra som jag mår på Midgård. Skolandan är fantastisk, med fina engagemang och en ivrig elevkår.

I min mening är skolan trevlig i alla skolans hus förutom möjligtvis E-huset. E-huset är lite sunkigare än resterande av skolan. Skulle väl vilja argumentera för att lektionssalarna är vad man kan förvänta sig av en kommunal gymnasieskola, helt okej! De fungerar fint för sitt syfte, även om de kan vara något nergångna i de äldre delarna av skolan. Allmänt så tycker jag att skolan är fin, fräsch och härlig på övriga ställen. Dessutom är de linjespecifika salarna väldigt fina och välutrustade: t.ex ateljén, musiksalarna, aulan, teatersalarna, danssalarna. Dessutom har Midgård ett superfint bibliotek där man kan sitta och plugga, kunniga kuratorer, studievägledare och skolsystrar och många sköna lärare som ofta stannar till för att snacka lite. Kafeterian är ganska trevlig den med, många hänger där på rasterna och då och då får man se musikuppträdanden i kaffan.

Lärare och undervisning: Jag tycker att Midgård har en gäng härliga och kunniga lärare. Jag har trivts med de allra flesta (med undantag såklart). Undervisningen är också bra, har inget direkt att klaga på. Man har många möjligheter till att bredda sin utbildning om man så önskar. Dessutom finns ett gäng roliga tillvalskurser man kan välja om man vill göra sin utbildning lite roligare. Säg att du går någon av de estetiska inriktningarna, då kan du bredda din utbildning (som redan är högskoleförberedande) med naturkunskap 2 och matte 2 och 3 bl.a för att öka din behörighet ytterligare. Du kan även välja teater, eller kör, eller filmproduktion, kanske ljud och ljus? Form och keramik? Eller psykologi? Dvs ämnen utanför de kurser som följer med din inriktning. Om du går på Midgård så vill jag tipsa dig om att passa på att gå lite roliga kurser som du kanske inte kommer ha möjlighet att läsa någon annanstans.

Låt dig inte skrämmas av folk som säger att de som väljer estet på Midgård inte har någon framtid, det är fel. Det handlar ju om vad man gör det till. Estetprogrammen är redan likvärdiga med ett samhällsvetenskapligt program i princip (- psykologi, filosofi och matte 2) och själv har jag valt att bredda min utbildning med naturkunskap 2, matte 2 och 3 samt engelska 7 bl.a. Att jag valt ett estetiskt program som grund gör ju bara min gymnasieupplevelse så mycket roligare, jag har roligt nästan varje dag.

Skolmaten: Ja... Skolmaten... Förväntar du dig en matsal där du kan sitta och äta 5-stjärning skolmat? Gör inte det. Många klagar på skolmaten, själv tycker jag den är helt okej. Ibland är skolmaten riktigt god, fiskhamburgare bl.a Men för det mesta är den ganska medioker. Dessutom måsta man gå en kort sväng för att ta sig dit, vilket innebär att man blir kall på vintern och väldigt blöt när det regnar.

Om du lockas av Midgård, kör. Jag tror helt ärligt inte att du kommer ångra dig.
Elev
14 dec 2020

Trevlig och accepterande skola

Väldigt öppen skola som får en att känna sig accepterad och välkommen. Några lärare och kurser kan uppfattas aningen flummiga, men dom flesta är väldigt bra och förståendes
Elev
12 dec 2020

Naaaa

Aldrig känt mig så ensam förut, man är typ konstig om man är ”normal”
Elev
2 dec 2020

Älskar det här

Trivs jättebra och folk har goda värderingar
Elev
15 nov 2020

Midgårdsskolan

Alla är supertrevliga och lärarna är väldigt förstående!
Elev
5 nov 2020

Midgård

Bra skola men lite för mycket jobbiga hbtq estetare..
Föredetta elev
8 jul 2020

Rekommenderar varmt!

Kan varmt rekommendera Midgårdsskolan till alla som ska söka gymnasieskola! Engagerade lärare i en tillåtande, inspirerande och kreativ miljö. Hade tre fantastiska år på Midgård!
Elev
15 jan 2020

Helt ok

Bra skola men något tråkig. Finns några få bra lärare. Fruktansvärt kallt. Det är som att komma till stenåldern, bortsett från den fina idrottshallen. I övrigt är det som om den tekniska utvecklingen av skolan stannat av sen långt tillbaka.
Negativt att skolan är uppdelat på flera byggnader. Livsfarligt att ta sig till lunchen under vintrarna. Dessutom är skolmaten något av det värsta jag varit med om.
Föredetta elev
18 dec 2019

Bra skola!

Bra skola med skön atmosfär. Härliga lärare.
Annat
6 dec 2019

Rekommenderas ej

Kommunistpropaganda dagligen.
Elev
9 nov 2019

Skolan är riktigt bra

Sjukt bra, trevlig personal, lärare osv
Elev
12 okt 2019

Skolan där du får vara dig själv!

Jättemysig skola med bra lärare, lokaler, undervisning mm. Skolan är en estetskola så uppträdanden i kaffan (fiket) är inte ovanliga. Man får också se på fantastiska projekt varje år.
Elev
6 sep 2019

Mysig skola

Många bra estetiska program. Mycket bra bibilotek. Inspirerande lärare och projekt.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen