Omdömen

2.9
Baserat på 26 omdömen och 150 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
29 jun 2023

Rektor H avgå!

Rektorn på Minervagymnasium måste AVGÅ. Fyfan säger jag bara. Låt inte era barn gå här om ni inte vill få hem dom efter första veckan med psykiska problem.
Annat
28 apr 2023

Ansvar

Ta Ansvar

Idag fick vi kännedom om att skolan befinner sig i kammarätter Tingsrätten och Hovrätten.Ska en skola behöva befinna sig där? Det handlar om skattepengar som ska gå till elever, lärare.Aktier får inte syra eller tvistas om då har man glömt vad man har för uppdrag när man ansvarar för en skola.
Annat
12 apr 2023

Bra skola!

En bra och seriös skola som ser till elevers och personals bästa. Men även en bra skola kommer ha missnöjda elever/personal. Sett tråkiga inlägg om skolan vilket man kan se komma från samma person men under olika "identiteter". Dock väldigt engagerad i en sk dålig skola må man säga. De omstruktureringar som sker på skolan har gjorts tillsammans med facket - så skolan följer visst den arbetsmiljölag som är gällande och man satsar mer på Elevhälsan idag än man gjort på många år.
Idag bedrivs en elevhälsa med skolkurator, skolsköterska, skolläkare och skolpsykolog på alla enheter och de finns mer tillgängliga idag än för ca 1-2 år sedan. Om man nu upplever att elevhälsan inte finns på skolorna - ta kontakt med dem och kolla av hur deras arbete ser ut idag och släpp gamla meriter från 1-2 år tillbaka då kompetensen inte fanns i den utsträckning som den gör idag.
Föredetta elev
3 apr 2023

Skolan tar inte hand om elever på bra sätt

Varför har skolan lågt meritvärde på sammhällslinjen? Jag har erfarenhet av skolan rekomenderar att söka till Dragonskolan.
Personal
1 apr 2023

Lärare

Tidigare personal

Tidigare arbetat på skolan vill bara informera att skolan spärrar användare på Instagram man får inte ha någon synpunkt.Vad händer med yttrandefriheten?
Vad händer??????
Annat
17 mar 2023

Orolig

Orolig

Allvarligt när man som förälder måste anmäla till Skolinspektionen.Skolan måste följa lagen inte blunda.Det handlar inte om att ge elever fina datorer det måste också finnas pengar för stödinsatser.Skolan har ingen specialpedagog.
Elev
11 mar 2023

Missnöjd

Utför för skolan

Vad händer på skolan? får inte ha åsikter Rektor lyssnar inte, kan inte ta egna beslut .Elevhälsan lyser med frånvaro ,det har bara gått utför sista tiden på skolan.

Missnöjd
Annat
19 feb 2023

Åsikter

Skolan brister i många saker som tidigare skribenter beyst. Som åsikter eller tyckande får inte råda gällande denna skola, Det förekommer en tystnadskultur.
Personal
31 okt 2022

Ekonomi

Mobbing

Skolan lever inte upp till 0 tolerans mot mobbing dom utsätter sina egna kollegor. ,. ledningen mörkar rädd för att sanningen ska komma fram har egen erfarenhet av att se en av tidigare kollega fara illa och bli tystad annars blir repressalier Så funderar någon att söka till Minervagymnasiet tänk efter innan ansökan skickas in för det är inte sanningen som presenteras när det gäller marknadsföringen av skolan.
Elev
3 feb 2022

Samhällsprogrammet

Trist beteende från lärarna

Jag tycker att själva miljön på skolan kan vara trevlig och lite mysig på grund av det fina caféet och att det inte är så himla många elever som går på skoan, bortsett från det så är det glasväggar in till varje grupprum/klassrum så du har aldrig möjlighet att skärma av riktigt och vara själv om du skulle ha en jobbig dag. Det är många lärare som är bra på att lära ut och så vidare men när det kommer till att respektera varandra är de inte lika bra. Eleverna får inte säga emot eller säga vad dom tycker om det är något som sägs som man inte håller med om eller vill ifrågasätta för då " käftar man emot" och är trotsig. Jag tycker allmänt att de vuxnas attityd mot eleverna är trist och det är sällan det är en god stämning i klassrummen. (inte alla lärare men dom allra flesta)
Elev
27 okt 2021

EKONOMIPROGRAMMET

BÄSTA SKOLAN

BÄSTA SKOLAN! TREVLIGA lärare som alltid är trevliga, hjälpsamma och som eftersträvar elevernas utveckling. Om någon känner sig ledsen finns lärarna alltid där och försöker uppmuntra eleven. Jag älskar mina lärare, betygssystemet, eleverna, lunchen samt maten. VÄLJ MINERVA om ni vill ha tre underbara år!
Föredetta elev
3 sep 2021

Samhällsprogrammet

Tragiska regler på minerva gymnasium.

Fin skola men otroligt konstiga regler… man får t ex inte ha keps på sig som jag kan tycka är lite diskriminering då man kanske har en dålig hårdag och man inte får dra på sig en luva eller keps.
Elev
22 apr 2021

Samhällsprogrammet

För det mesta bra

Själva skolan är jättefin och fräsch, har bra lärare och jättegod skolmat. Det som är dåligt är ledningen på skolan och det känns som att de verkligen försöker ge ett intryck av att vara en ”fin skola” ibland på bekostnad av eleverna. Känns som att ledning lägger stor vikt vid att kunna visa upp fina resultat och gå med vinst har nedprioriterat hälsa osv. Till exempel består biblioteket av några få bokhyllor. Tycker dock det verkar ha blivit bättre på sistone med elevhälsan, efter kritik. Ett annat minus är att det ofta är svårt att hitta någonstans att vara på raster och även att hitta grupprum då de känns som att de fyllt skolan med lite för många klasser. Jag trivs jättebra och är super nöjd. ”Det dåliga” är inte så påtagligt.
Elev
12 nov 2020

Min upplevelse: välj inte denna skola!

Otroligt att denna skola får ha öppet! Skolan är byggd på otroligt dålig miljö, det finns en kultur av mobbning och hatiska blickar när man går genom korridorerna och lärarna gör inget åt det. Skolan går helt ut på att tjäna pengar och detta på elevers bekostnad. Det enda positiva med denna skola är att du får en fin dator och ett iksu-kort resten är mindre bra. Lärare undervisar dåligt och behandlar elever otroligt olika beroende på vem man är och jag känner mig inte säker när jag går i korridorerna. Jag som HBTQ person är ständigt utsatt för mobbning och blickar från alla elever och ingen gör något åt det. Elevhälsan är icke existerande. Det finns en skolkurator men jag känner mig inte trygg att prata med henne då hon har sagt jätte oprofessionella saker till mina kompisar. Hon har bland annat sagt åt folk att sluta vara stressade då dom är för unga för det och hon har bett folk sluta vara lessna för att "bota deras depression". Hon diagnostiserar folk med depression under ett 10 min möte helt ogrundat och gör inget åt det.
Elev
6 jun 2020

Förstår inte all kritik!

Har nu gått min första läsår och känner inte igen betygshetsen som i tidigare kommentarer nämnts komma från lärare och skolledningen. De kämpar för att alla ska få godkänt och trots Corona situationen har dem skött det trots den svåra situationen. Jag skulle säga att betyghetsen var större för mig på högstadiet och på min förra skola; tror det handlar om vilka elever som går i klassen och inte vilken lärare man har. Alla lärare vill att eleverna ska lyckas men frågan är om alla elever vill det?
Ja det har varit mycket plugg detta läsåret extra mycket under distans. Men tar man tag i det och gör det man ska är Minerva en fantastisk skola. Jag var beredd på ännu mer plugg nu när jag började gymnasiet och vilket det även blev men det säger alla som börjat gymnasiet oavsett skola.
Elev
29 mar 2020

Minervagymnasium

Hanterar inte viktiga grejer bra.
Elev
29 feb 2020

Tänk igenom noga innan du börjar här

Tror inte jag skulle rekommendera denna skolan till någon förutom någon som vars mentala hälsa är på TOPP och som verkligen strävar efter att få lära sig så mycket. Lärarna är för det mesta väldigt duktiga men lär ofta ut mycket mer än vad som krävs dvs mer arbete krävs för att nå samma betyg som på tex draggen. Lokalerna är nya och fräscha men ger ett lätt sjukhusintryck då de är så kala. Maten och fiket fixas av ett separat företag som jag tycker är duktiga. Men skolan har ingen som helst koll på elevernas mentala hälsa, som någon nämnde så har flera elever tagit sina liv under 1,5 år. Det är fruktansvärt sorgligt och när olyckan väl är framme sköts det helt okej, präster och kuratorer är där och erbjuder samtal. Efter 1 dag är allt som vanligt och minerva fortsätter i den vanliga lunken. Kuratorn är där 1 dag i veckan och när hon väl är där ser man inte denne. Mår man dåligt måste man ta tag i detta själv och boka in samtal samt ibland åka till en annan skola för samtalet. Jag önskar att jag börjat på en annan skola men nu är det tyvärr försent, mina syskon får inte börja här.
Elev
25 feb 2020

Hemsk skola och ledning

3 elever har begått självmord under 1,5 år och skolan gör ingen som helst ansträngning för att förbättra elevernas hälsa. Kurator är knappt tillgänglig, syv likaså. Skolan marknadsförs som en av Sveriges modernaste men trots det fungerar knappt hälften av TV skärmarna i klassrummen, luftkonditioneringen är värdelös och då solen är ute blir hela skolan överhettad. Minervagymnasium är ett företag och det enda de bryr sig om är att gå i vinst. Här prioriteras värdelösa stolar med hjul över elevhälsan. Som elev känner man sig inte alls säker eftersom man vet att ledningen är girig och bryr sig inte om oss över huvud taget, pengar och image är det enda som spelar roll.
Elev
22 feb 2020

Minervagymnasium

Bra skolmat och fin miljö, dock för mycket fokus på betyg. Finns ingen kurator och skolsköterska där på fulltid vilket är jättedåligt. Man måste alltså maila för att boka en tid. Dom borde införskaffa flera ”psykisk ohälsa” dag Istället för tex doudgeboll turnering. Och börja bry sig mer om eleverna.
Elev
12 dec 2019

Helt ok

Helt ok, bra mat bra lärare, dock ingen skolsköterska eller kurator där på fulltid eller bibliotek heller. Skulle säga att det är alldeles för mycket fokus på betyg istället för elevernas hälsa
Elev
7 dec 2019

Bästa skolan!

Finns ingen bättre skola i umeå!
Elev
4 dec 2019

Bästa skolan

Bästa skolan någonsin, jättebra lärare, bra skolmiljö, god mat, trevliga och sociala elever.
Elev
11 okt 2019

Helt ok!

Vissa lärare bajs, andra helt ok.
Ingen skolsköterska, matsal eller bibliotek på skolan under min tid.
Elev
7 okt 2019

Extremt bra lärare

Väldigt modern skola där det verkligen finns hjälp att få oavsett om det gäller en uppgift eller en kurs
Elev
23 sep 2019

Skolan är toppen!

Underbart bra utbildning
Elev
22 sep 2019

Rekommenderas till alla sökande 9or!

Denna skola är helt fantastisk. Supergod mat som tillagas på skolan. Går natur och slutar mellan 13.35-15.45 varje dag, i snitt 14.15 så bästa schemauppläggen! Noll tolerans mot mobbning och engagerade lärare.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen