Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
7 omdömen
Resultat omdömen
3.3
Bra
2
1
2
2
0

Välj en annan skola!

1.8
Elev · 29 december 2020
Elev · 29 december 2020
Inte gått på skolan länge, men jag säger såhär: det går att hitta bättre!
Jag har tidigare gått på ett antal andra skolor och Minerva är en av dem sämre! Elevhälsan är så gott som obefintlig och vissa lärare är riktigt respektlösa! Extremt höga krav på betygen vilket jag anser bara försämrar elevens möjlighet att förbättra sig! Att man får IKSU kort och en Mac väger inte upp för det andra som inte funkar! Vill tillägga att man inte heller får Macen vid studenten! Nu under Corona tog det även lång tid innan skolan gjorde något för att göra miljön säkrare, många tillfällen där det är så gott som omöjligt att hålla avstånd!

Minerva

2.3
23 december 2020
23 december 2020
En del lärare är riktigt respektlösa, elevhälsan är inte att skryta om den heller!

Ett bra gymnasium på många sätt

4.1
Elev · 22 december 2020
Elev · 22 december 2020
Jag rekommenderar detta gymnasium. Väldigt fint och rent och väldigt god och vällagad lunch. De allra flesta lärarna är väldigt bra och engagerade.
43%
ger betyget bra eller utmärkt till
Rekommenderar skolan
Visa alla resultat

Till dig som funderar på att börja på Minerva

2.7
Elev · 12 november 2020
Elev · 12 november 2020
Går du i nian och funderar på att börja på Minerva? Verkar det som en fräsch skola med bra lärare och god stämning? Låt dig inte luras av IKSU-korten, de dyra datorerna och den hemgjorda ketchupen. Jag har gått här i över 2 år nu och hade jag fått göra om mitt gymnasieval hade jag gjort det alla dagar i veckan.

Aldrig har jag mått så dåligt på en skola som på denna. Hade förhoppningen om en rolig gymnasietid men istället har mina år här till stor del bestått av betygsångest. Minerva är en skola med höga krav på eleverna. Trots att vi läser samma kurser som motsvarande linje på vilken annan skola som helst är omfattningen, och inte minst kraven helt annorlunda. Visst, Minerva har ett gäng fantastiska lärare som verkligen brinner för sina ämnen, men ofta slutar detta med på tok för höga krav. Minerva vill att vi ska lära oss mycket i skolan vilket jag uppskattar, men de har som med det mesta andra en baktanke.

En av skolans största drivkrafter är just att upprätthålla en positiv bild av skolan, samt att vinna priser. I varje tal som hålls av rektorer eller ansvariga nämns det hur högt jämförelsetal skolan har, vilka priser elever har vunnit, och fräckt nog tidigare elevers resultat på högskoleprovet. Allt handlar om prestige, går du här och lyckas med något kommer Minerva ta åt sig äran och vipps är du deras trofé!

Det allra värsta måste ändå vara elevhälsan, den är nästintill obefintlig. Det är ingen hemlighet att många mår dåligt på skolan. Så ser det ut på många andra skolor också, men sättet detta hanteras på är helt annorlunda. Det Minerva erbjuder är i början av 1an ett kort samtal med skolsköterskan, och det är såklart toppen, men efter detta har man i princip ingen kontakt med denna ”elevhälsa”. Vill du kontakta kuratorn kan du slänga iväg ett mail, för trots den bevisade mentala ohälsan som finns på skolan finns det ingen här heltid för drop-in samtal. Har du tur får du boka in ett möte, som antagligen inte kommer ge dig något alls, men har du otur får du bege dig till en annan skola för att möta kuratorn och höra att hon är upptagen just då.

Att Minerva bara bryr sig om image är inte bullshit, så för att göra det ännu tydligare ber jag dig att här på schoolparrot söka efter Minerva men som komvux istället för gymnasieskola. Där finns ett par äldre och ärligare reviews. Det är alldeles uppenbart att skolan dels skrivit ett par egna, men också att de blev missnöjda med reviewsen och för att inte fler skulle hitta dessa, bytte kategori på skolan för att hindra detta.

Jag hoppas att jag kan rädda någon från att börja på denna skola, och på så sätt få en roligare gymnasietid och bättre psykisk hälsa :)

Trivs så bra

4.9
Elev · 21 augusti 2020
Elev · 21 augusti 2020
Finns verkligen ingenting för mig att klaga på. Fantastiska lärare med hög kompetens och kämpar alltid för att du ska nå betyget som du vill ha. Maten är gudomlig och väldigt fräsh. Hela skolan är ljus och trevlig eftersom det är riktigt mycket fönster. Macbook och iksu-guldkort är så najs!

Väldigt nöjd

4.7
Elev · 21 maj 2020
Elev · 21 maj 2020
Har trivts jättebra och rekomenderar starkt! Tycker det är en bra stämning på skolan och för mig är det en lagom stor skola. Det är ljust, fina lokaler och bra skolmat.

skulle inte rekommendera. Får fina grejer dock.

2.2
Föredetta elev · 18 december 2019
Föredetta elev · 18 december 2019
En jättebra skola för dig utan speciella behov. Börja inte på Minerva om du har någon psykisk sjukdom då de flesta lärare och rektorn är extremt oförstående och vägrar att arbeta med en. Utöver det så är tillgången till kuratorn extremt dålig och stöter du på psykiska problem under din tid på skolan skulle jag rekommendera att du söker vård utanför skolan, t.ex ungdomshälsan.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Glaciärgatan 2, 90727, Umeå
Helena Lundgren
090-3497229

Minervagymnasium - toppmodernt gymnasium för kunskap och bildning

I utkanten på Umeå Universitet hittar vi Minervagymnasium, som anses vara en av Sveriges modernaste gymnasieskolor. Här erbjuds Ekonomi-, Samhällsvetenskaps-, Teknik- och Naturvetenskapsprogrammet. Därutöver finns profilerna Tech Science och Nat Science. Här får elever tillgång till sin egna Macbook, guldkort på IKSU och engagerade lärare av hög nivå.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  539
 • Antal lärare
  32
 • Antal behöriga lärare
  29
 • Elever per lärare
  16.8