Omdömen

2.9
Baserat på 30 omdömen och 242 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
27 jun 2023

Tystnad

Skolan hanterar inte att man belyser det som inte fungerar, får då ett argt mail med hot.Ska inte åsikter få framföras eller handlar drt om tystnad?
Personal
19 jun 2023

Ta ansvar

Personal

Skolan lever inte som dom lär.
Det kommer att bli tydligt framöver,Mörkar händelser som inte allmänheten ska få ta del av.
Annat
2 jun 2023

Kolla fakta

Minervagymnasiet har erfarenhet Det fungerar inte bra, ledningen är inte lyhörda .Förekommer kränkningar, mobbing på skolan , bland personal som inte kommer fram.Innan man väljer gå skolan ska man kolla fakta och fråga andra som gått på skolan.Sista året har mycket hänt på den negativa sidan.
Föredetta elev
4 apr 2023

Teknikprogrammet

Dåligt skött

Sök inte till Minervagymnasium, får du problem med dator får man ingen hjälp, kostnaden hamnar på dina föräldrar.Skolinspektionen har fått in en anmälan som är offentlig handling.
Förälder / Vårdnadshavare
26 mar 2023

Samhällsvetenskap

Besviken över skolans resonemang.

Min har son har en låne dator från Minervagymnasium .
När dator gick sönde fick inte han hjälp att åtgärda den, inte låna en annan dator. Skolan anser att vi föräldrar ska stå för kostnaden att laga upp den Men en appel dator som kostar mellan 8000 - 10 000 kronor
är mycket pengar skolan är snabb på att säga det är min sons fel att dator gått sönder skolan tar alldrig på sig något ansvar självavilket är allvarligt. Som elev skriver du på ett kontrakt rekomenderar läs igenom finstilta så att ni inte hamnar i våran situation.Givetvis anmäler vi till går detta vidare till skolinspektionen.Jag har kollat lite, pratat med andra föräldrar som stämmer in i mitt resonemang. Dåligt av en skola som inte tillhandahåller arbetsredskap vid skada eller annat fel som uppstått gällande datorer.
Personal
20 feb 2023

Personal

Skolan försöker att tysta ner personal.Får inte lyfta fram brister so förekommer då får individen en reparerande.Det viktigaste är att sanningen får lyftas fram i ljuset.Men det är locket på, man är schanslös mot ledningen.Priset får ungdommar betala.
Annat
8 feb 2023

Minervagymnasium

Behöver man två sekreterare på en skola?
Är det inte viktigare att anställa en specialpedagog, Skolan står utan kurator i dagsläget, den förra slutade efter 4 månader.Skolan behöver titta över vad som ska prioriteras för att elever ska få bra förutsättningar för att klara skolgången.
Elev
2 feb 2023

MInervagymnasium

Minervaskola är en bra skolan överlag då dem vill elevernas bästa och har en otroligt bra elevhälsa samt rektor, elevhelsan hade en kurator som inte ville elevernas bästa (ca 2 år sedan) men har uppgraderat sig till en ännu bättre då dem förstod att den förra ej skulle hålla. Skolan har fått en sådan stor utveckling och dem fokuserar på eleverna och vill deras bästa.
Elev
17 nov 2022

Rekommender inte skolan

Har man problem får man ingen hjälp
Elev
17 nov 2022

Svag styrning och elevhälsa

Ledningen/rektor kan och törs inte ta beslut utan ok från han som styr, elevhälsan har tappat det mesta sedan man tog in hyrbolag tvärtemot elevrådets vilja. Att sedan Ledningen ställer till det så att man har ärenden både i Hovrätten och tingsrätten inom snar framtid ??. Är det inte undervisning man ska hålla på med och att ha en fungerande elevhälsa
Elev
16 nov 2022

Sam

Rekommenderar inte skolan.

Riktigt usel skola, elevhälsan är absolut inte prio ett för lärare och styrning. Aggressiva lärare som skäller ut elever framför hela klassen och en ledning styrd utav en islamofob som även tidigare fängslats i Zimbabwe. Liten till noll frihet.
Elev
16 okt 2022

En bristfällig skola

Bra men IKSU kort samt ett bra utbud av specialidrotter och tillgång till MacBook. Men trots allt detta håller inte skolan måtten. Elevers åsikter tas sällan på allvar i elevrådet. Vi elever har tex försökt få en anslags tavla (vilket det flesta skolor har) men rektorn säger att det är för mycket jobb. Vi har även försökt få gardiner för att klassrummen har glasväggar ut mot korridorerna i skolan. Detta är tydligen också ett för stort projekt. Vi vill ha en bra miljö att studera i men skolan vägrar. Och för att inte tala om hur otroligt fånigt det är att man inte får använda huvudbonad på rasterna. En huvudbonad är ett sätt att uttrycka sin identitet alltså hör det till yttrandefriheten men även detta blundar Minerva för. Om du vill gå på en demokratisk skola som lyssnar och prioriterar eleverna så rekommenderar jag inte Minerva. Jag har gått här nu hela gymnasietiden och om det inte vore för att jag hade turen att få så bra klasskamrater så hade jag bytt för länge sedan. Det bör också tilläggas att skolans VD och ägare har uttryckt sig rasistiskt angående slöja i VK.
/en missnöjd elev
Förälder / Vårdnadshavare
5 maj 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Elevhälsa/ledning

Vad händer med elevhälsa och ledning
Man tar in hyrbolag för att bedriva elevhälsa och ledningen är i pågående rättstvist
Föredetta elev
2 maj 2022

Blandat

+Stark idrottsprofilering. Gratis IKSU-kort, turneringar i dodgeball och brännboll årligen samt möjlighet att välja kursen idrottsspecialisering i valfri sport.
+Lärare som brinner för sina ämnen och är bra på att engagera och stimulera.
+God mat för det mesta. Vid undantagsfall finns goda baguetter i cafeterian.

+-Variationen av personligheter i klasserna upplevs stor, kanske för att det är en mindre skola och man inte känner stor press att passa in. Leder dock till smått splittrade klasser.

-Brister i skolledningen(Se skolinspektionens tillsyn 2018, kan ha förändrats).
-En elevhälsa som inte upplevs tillgänglig.
Föredetta elev
27 jan 2022

Rekommenderar verkligen!

Jag gick ekonomiprogrammet på Minerva Gymnasium och är så glad att jag gjorde det valet! Engagerade lärare, så fräscha lokaler och väldigt strukturerat vilket underlättar enormt för en själv som elev. Att skolan dessutom fokuserar mycket på idrott och erbjuder specialicering inom dans är något som jag tycker var riktigt roligt! Rekommenderar varmt denna skola, och speciellt om du har höga ambitioner då denna skola kommer ge dig bra hjälp på vägen.
Föredetta elev
31 dec 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Börja på Minerva om du vill utvecklas!

Skola med höga ambitioner där alla som tänker börja på skolan garanterat kommer att utvecklas som personer från den dag de börjar tills de slutat. Även möjligt att ha en del idrott (med mycket variation och hög kvalitet) på schemat, vilket var en riktig höjdare för mig under min skoltid. Jag hade dessutom inte hållit på med träning ett bra tag innan jag började, så idrotten funkar även för dem som inte varit särskilt aktiva tidigare.
Elev
27 okt 2021

Sam

Bästa gymnasieskolan i Umeå

Bästa skolan. Denna skolan ser till att hålla dig motiverad i ditt arbete samt att du får den hjälp du behöver för att uppnå dina mål. Alla lärarna är supertrevliga och väldigt engagerade i det dom lär ut. Denna skolan ser till att lektionerna är lika roliga som lärorika. Var och en har egna svårigheter och det ser skolan även till att bemöta. Hjälp finns alltid till dom som ber om det. Älskar denna skolan :)
Elev
25 okt 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Recommend recommend

Engagerade lärare och trevliga elever, god mat och fina lokaler.
Elev
30 sep 2021

DÅLIG SKOLA

Dom flesta Lärarna är arga hela tiden och vill inte hjälpa en som har det lite svårare
Elev
22 aug 2021

Sam

Rekommenderar

Bra och fin skola. Enda negativa är att lärarna förväntar sig väldigt mycket av dig som elev
Elev
11 feb 2021

Sam

Bästa skolan i Umeå

Bästa skolan i umeå! Bytte från draggen till Minerva och gick från kaos i klassrummet till god studiero! Som natt och dag!
Elev
29 jan 2021

Erfarenhet från Minerva.

Jätte bra gymnasium för dig som brinner för bra betyg.

Varje lärare strävar verkligen för att du ska nå höga betyg.

Extremt trevlig personal och elver.

rekommenderas stark så länge du klarar dig själv bra.

Om du har det svårt i skolan finns det hjälp men om det är något annat problem kan det vara svårt att få hjälp.
Elev
25 jan 2021

Minervagymnasium

Väldigt bra undervisning. Trevliga lärare. Helt perfekt!
Elev
29 dec 2020

Välj en annan skola!

Inte gått på skolan länge, men jag säger såhär: det går att hitta bättre!
Jag har tidigare gått på ett antal andra skolor och Minerva är en av dem sämre! Elevhälsan är så gott som obefintlig och vissa lärare är riktigt respektlösa! Extremt höga krav på betygen vilket jag anser bara försämrar elevens möjlighet att förbättra sig! Att man får IKSU kort och en Mac väger inte upp för det andra som inte funkar! Vill tillägga att man inte heller får Macen vid studenten! Nu under Corona tog det även lång tid innan skolan gjorde något för att göra miljön säkrare, många tillfällen där det är så gott som omöjligt att hålla avstånd!
Annat
23 dec 2020

Minerva

En del lärare är riktigt respektlösa, elevhälsan är inte att skryta om den heller!
Elev
22 dec 2020

Ett bra gymnasium på många sätt

Jag rekommenderar detta gymnasium. Väldigt fint och rent och väldigt god och vällagad lunch. De allra flesta lärarna är väldigt bra och engagerade.
Elev
12 nov 2020

Till dig som funderar på att börja på Minerva

Går du i nian och funderar på att börja på Minerva? Verkar det som en fräsch skola med bra lärare och god stämning? Låt dig inte luras av IKSU-korten, de dyra datorerna och den hemgjorda ketchupen. Jag har gått här i över 2 år nu och hade jag fått göra om mitt gymnasieval hade jag gjort det alla dagar i veckan.

Aldrig har jag mått så dåligt på en skola som på denna. Hade förhoppningen om en rolig gymnasietid men istället har mina år här till stor del bestått av betygsångest. Minerva är en skola med höga krav på eleverna. Trots att vi läser samma kurser som motsvarande linje på vilken annan skola som helst är omfattningen, och inte minst kraven helt annorlunda. Visst, Minerva har ett gäng fantastiska lärare som verkligen brinner för sina ämnen, men ofta slutar detta med på tok för höga krav. Minerva vill att vi ska lära oss mycket i skolan vilket jag uppskattar, men de har som med det mesta andra en baktanke.

En av skolans största drivkrafter är just att upprätthålla en positiv bild av skolan, samt att vinna priser. I varje tal som hålls av rektorer eller ansvariga nämns det hur högt jämförelsetal skolan har, vilka priser elever har vunnit, och fräckt nog tidigare elevers resultat på högskoleprovet. Allt handlar om prestige, går du här och lyckas med något kommer Minerva ta åt sig äran och vipps är du deras trofé!

Det allra värsta måste ändå vara elevhälsan, den är nästintill obefintlig. Det är ingen hemlighet att många mår dåligt på skolan. Så ser det ut på många andra skolor också, men sättet detta hanteras på är helt annorlunda. Det Minerva erbjuder är i början av 1an ett kort samtal med skolsköterskan, och det är såklart toppen, men efter detta har man i princip ingen kontakt med denna ”elevhälsa”. Vill du kontakta kuratorn kan du slänga iväg ett mail, för trots den bevisade mentala ohälsan som finns på skolan finns det ingen här heltid för drop-in samtal. Har du tur får du boka in ett möte, som antagligen inte kommer ge dig något alls, men har du otur får du bege dig till en annan skola för att möta kuratorn och höra att hon är upptagen just då.

Att Minerva bara bryr sig om image är inte bullshit, så för att göra det ännu tydligare ber jag dig att här på schoolparrot söka efter Minerva men som komvux istället för gymnasieskola. Där finns ett par äldre och ärligare reviews. Det är alldeles uppenbart att skolan dels skrivit ett par egna, men också att de blev missnöjda med reviewsen och för att inte fler skulle hitta dessa, bytte kategori på skolan för att hindra detta.

Jag hoppas att jag kan rädda någon från att börja på denna skola, och på så sätt få en roligare gymnasietid och bättre psykisk hälsa :)
Elev
21 aug 2020

Trivs så bra

Finns verkligen ingenting för mig att klaga på. Fantastiska lärare med hög kompetens och kämpar alltid för att du ska nå betyget som du vill ha. Maten är gudomlig och väldigt fräsh. Hela skolan är ljus och trevlig eftersom det är riktigt mycket fönster. Macbook och iksu-guldkort är så najs!
Elev
21 maj 2020

Väldigt nöjd

Har trivts jättebra och rekomenderar starkt! Tycker det är en bra stämning på skolan och för mig är det en lagom stor skola. Det är ljust, fina lokaler och bra skolmat.
Föredetta elev
18 dec 2019

skulle inte rekommendera. Får fina grejer dock.

En jättebra skola för dig utan speciella behov. Börja inte på Minerva om du har någon psykisk sjukdom då de flesta lärare och rektorn är extremt oförstående och vägrar att arbeta med en. Utöver det så är tillgången till kuratorn extremt dålig och stöter du på psykiska problem under din tid på skolan skulle jag rekommendera att du söker vård utanför skolan, t.ex ungdomshälsan.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen