Omdömen

3.1
Baserat på 19 omdömen och 150 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
31 jan 2024

En bra skola!

Skolan är ett bra ställe för barn att utväxla förmågan att ta ansvar och sköta om sitt eget arbete. De använder sig av olika strategier för att barn ska kunna lära sig som bäst.
Förälder / Vårdnadshavare
22 jan 2024

Not anymore the place to have your child learn Chinese

We chose this school so our children could learn Chinese, but big changes were made after the school ownership changed, the compulsory part of Chinese was dropped 2023. Now it is optional and organized only if at least 10 students want it and held after normal school hours. Below is what parents were sent regarding it:

"Information om skolans undervisning i kinesiska
Hej,
Under höstterminen har skolan erbjudit frivillig kinesiska för årskurserna F-7 på fredagar, efter ordinarie skoltid. Intresset är dock inte särskilt stort förutom i förskoleklassen (F-klass) där vi har 18 elever som deltar i undervisningen. Förutsättningen för att vi ska fortsätta att erbjuda ämnet är att minst tio elever från varje årskurs väljer att delta och detta når tyvärr ingen av de andra klasserna upp till. Vi kommer därför att sluta med kinesiska för årskurs 1-7 från och med januari 2024. Elever i F-klassen har, om de vill, möjlighet att fortsätta med
kinesiska även under vårterminen."
Förälder / Vårdnadshavare
19 dec 2023

A school in free fall...

This school used to be absolutely amazing. Unfortunately though, since Academedia bought the school and the new leadership took over, the school holds an unacceptable low standard in terms of teachers, staff per student, food and safety. In one of the grades, 1/3 of all parents reported the school to through Academedias "whistle blowing" function. Actions were taken, but nowhere near what was needed.
Elev
15 jun 2023

MMK är bäst

Jättebra skola mycket tack vare elevhälsoteamet. Jätte-engagerad ung kurator som gör massor och inte bara sitter på sitt rum som i många andra skolor. Maten hade kunnat vara bättre men eleverna och personalen är jättebra. Ingen statushets som i många andra innerstadsskolor. Man accepteras för vem man är! Finns biljard, pingis och sånt för högstadiet och vi får resa utomlands och träffa andra.
Personal
17 nov 2022

Skolan är dålig

Montessorimondial kungsholmen är jättedålig. Lärarna på den här skolan är usla och jag tycker att maten på den här skolan är helt risig. En dag var det kyckling under en lunch. Kycklingen var inte färdiglagad och mittendelen var helt rosa. Pastan i skolan är hård och en gång på lunchen hittade jag en pärla i maten. Skolan generellt är dåligt för alla barn för att de inte får lära sig om pengar och hur de blir rika. På svenskan får man t.ex. en jävla läsläxa som dom vill att man ska läsa ungefär 45 sidor på en vecka. Man blir inte rik av och läsa en jävla bok där det är en 11-årig tjej som gillar killar. Om man frågar en 5-åring vad han vill ha när han är stor, så kommer han säga en snabb bil, ett stort hus och mycket pengar. Man får inte det av att gå i skolan. Skolsystemet är så dåligt för att det får barn att inte vilja misslyckas. Man får inte misslyckas på ett prov för att då riskerar man att få ett dåligt betyg. För att bli bra på något behöver man misslyckas i livet.
Förälder / Vårdnadshavare
13 maj 2022

Bra skola med en tro på barnets förmåga

Jag kan varmt rekommendera att välja skolan till era barn, vi är inget annat än nöjda. Som förälder till ett barn som behöver särskilt stöd har vårt barn fått det stöd han behöver- vi har inte alltid hållit lärare/rektor och bedrivit dialoger om detta- i efter hand kan vi se att lärare och rektor verkligen kan sin grej.
Skolan har genom våra år bytt ägare och vi märker skillnader som att informationen blivit tydligare, kanske lite livligare i korridorer - men aldrig ledsna eller upprörda elever.
Vi är som sagt mycket nöjda med skolan.
Elev
2 okt 2021

Väldigt bra, men på väg ner

Mina år på STIMS har varit fantastiska, men de senaste åren känns det som att utvecklingen går åt fel håll. Det är inget som påverkar oss elever på högstadiet nämnvärt eftersom vi gick på skolan medan den faktiskt va otroligt bra. Därför kommer vi lämna skolan med toppbetyg trots att det nu går lite sämre. Dock är jag orolig för de yngre eleverna som har många år kvar på skolan. Fortsätter försämringen i dagens tempo så är STIMS (MMK 🤦) bara en skola precis som alla andra om fem år. Det var den inte när jag började. Fantastiska lärare med en hård (på ett positivt sätt) rektor som såg till att ordningen hölls. Arbetsron är sjukt bra än idag och alla eleverna i nian är otroligt ambitiösa. Jag tvivlar inte på att vi kommer vara på topp 10 listan i Sverige över nior med högst betyg nästa år. Frågan är bara om det kommer vara lika bra om 5 år.

Värt att säga är att det inte är en speciellt bra skola för elever som kräver extra hjälp, men för de med lätt för skolan så har det fungerat fantastiskt.
Förälder / Vårdnadshavare
21 aug 2021

Tidigare bra skola på ett sluttande plan

Vi har haft två barn i skolan, under sammanlagt en 15-årsperiod. Inledningsvis uppfattade vi det här som en mycket bra skola, den var också omgärdad av mycket prat om "elitskola" och hade höga snittbetyg. Länge kändes allt bra, men efterhand förändrades intrycket, och de sista åren, runt sekelskiftet, växte en lite annan bild fram. Skolan verkade tappa formen upplevde vi, allt som hade verkat så stabilt och fungerande visade sig inte riktigt vara det. Det ursprungligen stora fokuset på arbetsro och lugn verkade allt mer tappas, mot slutet kanske beroende på att rektorn (som startat skolan) slutade. Hon hade varit en närmast brutal men ytterst fokuserad skolledare som följde varenda liten detalj i "hennes" skola. Vi upplevde också miljön runt skolan som aningens otrygg. En mycket vacker park förvisso, men ingen direkt upplevelse av skyddad skolgård, barnen delade miljö med diverse vuxna element, och barnen sprang ofta bort från lärare och skolpersonal. Skolans lokal är mycket vacker och fin, och innemiljön var ursprungligen lugn och bra. Men i korridoren höjdes volymnivån allt mer för varje år, och den tydliga ordningen verkade lösas upp. Skolan har höga snittbetyg, och att ens barn får höga betyg är naturligtvis bra, men det viktiga är vad de lär sig, och numera är jag ganska skeptisk till snittbetygens bild av hur bra en skola är. Betygsinflationen är på många ställen mycket stor. Generellt är nog kunskapsnivån ganska bra på Stims, men kanske inte riktigt så hög som siffrorna ger vid handen. När det sista barnet lämnade skolan efter sexan var vi ganska lättade och kände att vi inte riktigt sett hur skolan egentligen utvecklats de sista åren.
Till detta vill jag dock tillägga att en skola aldrig kan bli bättre än den omgivning den verkar i. Själv skulle jag nog som orsak delvis peka på förändrade samhällsstrukturer och ett amorft normsystem i Sverige som naturligtvis letar sig in i våra skolor och blir utmaningar för skolornas arbete. Lärare kan inte lösa samhällets utmaningar, även om våra politiker hemskt gärna vill lägga ansvaret på dem. Stims förändras väl så som samhället förändras.
Föredetta elev
21 aug 2021

snälla, börja inte där

börja inte där, stökiga klasser.
Förälder / Vårdnadshavare
4 jun 2021

Välj en annan skola.

Vad du än gör sätt inte ditt barn i denna skola. Personalen har ingen utbildning om barn. Dom har aldrig jobbat med barn. Mitt barn bröt dom ner så psykiskt att vi fick gå till en psykolog. Det tog 2 år innan han började tro på sig själv efter denna skola. Han grät varje dag han skulle till hit. Om jag sa till honom så kröp han under köksbordet och skakade. Jag har ringt montessori förbundet. Denna skola har ingenting med montessori att göra. jag har sett barn som gråter i hallen. det är ingen som tröstar dom. Jag har sett personalen har stått och skällt på barnet. mitt barn släpa dom på golvet när jag hämtade honom. Jag såg det med egna ögon. Rektorn nekade att det hade hänt. Att denna skola gör fel eller ber om ursäkter skulle dom ALDRIG GÖRA.
BARNS PSYKISK HÄLSA ÄR VÄLDIGT VIKTIGT. Det är ingenting denna skola gör. Dom svaga eleverna och dom föräldrar som inte har fina efternamn är inte prio på denna skola.
Förälder / Vårdnadshavare
6 mar 2021

Overrated

From my experience, most parents who do not have confidence themselves and lack good education background want their kids to attend this school. You never know if your kid is brainwashed by their so- called international background related as such: https://www.fmprc.gov.cn/ce/cese/eng/sgxw/t1616827.htm

Good luck!
Elev
4 dec 2019

Skulle rekommendera skolan men maten är hemsk

Ganska bra skola, men maten är inte så god alls. De är ganska bra på att lära ut men vissa lärare är sämre på det. Pastan och riset är hårt och jag äter knappt något på lunchen. Pga detta så får jag inte i mig den energin jag behöver för hela dagen.
Förälder / Vårdnadshavare
3 dec 2019

Skitdålig för elever som behöver extra stöd

Föräldrar till elever som behöver särskilt stöd och har t.ex. ADD diagnos, spring åt andra hållet! De bryr sig inte och anpassar inget alls till eleven utom på papper och uppmuntrar dig att byta skola.Röda mattan till toppstudenter - skitdålig för resten.
Förälder / Vårdnadshavare
23 okt 2019

Mycket trevlig att ha sina barn på denna skola.

Så som en skola bör vara.
Elev
13 okt 2019

Skolan är toppen! Mycket trevlig

Jag tycker att skolan har otroligt bra lärare och studieteknik!
Elev
10 okt 2019

Skolan är toppen! Mycket trevlig

Skolan är fantastisk!
Elev
1 sep 2019

En skola med fokus på skapande!

Stockholms Internationella skola är en privatskola på Kungsholmen med fokus på elevers lärande. Skolan fokuserar mycket på studiero, anpassad pedagogik och ett individuellt arbetssätt. Främst i yngre årskurser men det ger en grund till större utvecklingsmöjligheter i de högre klasserna vilket är mycket positivt både för eleven och andra runt omkring. Skolan är belägen i ett grönskande område som ger en ytterligare positv effekt på hälsan och trivseln i skolmiljön:)
Elev
1 sep 2019

Stressig!

Skolan är bra och man lär sig mycket men ofta blir det stressigt, vi byter lärare ofta vilket också är jobbigt!
Förälder / Vårdnadshavare
12 jun 2019

Toppskola

Trygghet, gemenskap, fokus på lärande och utveckling. Regler som alla ska följa, och det ger lugn och studiero. Tydlig ledning som sköter sitt jobb och inte tolererar tjafs från föräldrar som tror att de är kunder. Montessoribiten är det inte så mycket med, men det går utmärkt ändå.
Konradsbergsgatan 24, 11259, Stockholm
Jill Nilsson
0708-281828

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen