Om

Work hard, be kind.

Med utgångspunkt i vad forskningen visar leder till god kunskapsutveckling och sociala förmågor, har vi utvecklat ett koncept vi kallar för ”Work hard, be kind.”

Vårt arbetssätt kännetecknas av tre grundpelare: Kunskapsutveckling med ordning och reda, en internationell profil och undervisningsmetoder med stöd i forskning.

Omdömen

2.8
Baserat på 11 omdömen och 93 svar
0
0
0
0
0
Elev
9 feb 2024

Clickbait skola

Skolan är inte som den verkar och mycket har ändrats.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
28 apr 2023

Bra skola

En mycket bra skola med kvalificerade lärare och ett fokus på disciplin
Annat
17 feb 2023

Hejsan börja it på nordic tack

Det slutar mer än vad det börjar
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
16 feb 2023

Nordic recension

Hej jag är en mamma till ett barn på nordic! Nordic är ingen bra skola och jag recommonderar absolut inte denna skola. Mitt barn som då går i högstadiet kommer hem ledsen varje dag. Man får inte så mycket information om skolan då jag tar det här från vad andra elever eller mina barn sagt.

Lärarna är då väldigt obehagliga och respektlösa min dotter har blivit jagad av en viss lärare vid flera tillfällen och maten är oätbar. Jag kommer skriva lite mer information om skolan här nere.

Så om vi börjar om från början. Min dotter började på denna skolan förra året då de hade ms Kuseta som rektor och ni kan ju kolla på de recensioner från förra året hur bra hon var. Iallafall trivdes min dotter superbra där och hon kom alltid hem som en liten solstråle. Terminerna gick och jag kände att jag fick den information om vad som hände och vad dom gjort i veckan. Terminerna var fantastiska och även skolmaten då de åt på akademikrogen.

Nu går vi vidare till nästa år 2022-2023 då de fick både en ny rektor och även en hel del nya lärare. Min dotter började må sämre och sämre och jag märkte redan första månaden att något var fel. Jag försökte läsa och ta lite information från schoolsolft som då är en information app men det fanns inget. Jag pratade då med min dotter och hon berättade att många lärare är respektlösa inte bara mot henne utan hon har sett det mot en del andra elever. Sen fick jag också veta att maten är jätte konstig och ofta får man hår i maten. När jag fick veta det tog jag direkt kontakt med en elev på fria som jag då kände sen innan och hon skickad några bilder på dem till mig. Asså vad ska jag säga det såg ut som att det var grisar som de skulle mata.

Nästa punkt är c systemet, ett C betyder konsikvens och det kan man få om man missköter sig ex stör i klassrummet, pratar rakt ut osv.
Men jag tycket själv att de blitt mycket hårdare med det för nu kan man få ett C om man glömmer penna, laddare bok eller något annat. Du kan också få ett c om du sätter dig innan läraren säger varsågod även att det var ett misstag. Jag har också märkt att vissa elever favoriseras och blir behandlade olika.

Jag varnar er föräldrar och barn från denna skola innan det är försent!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
16 feb 2023

BÖRJA INTE

Är elev på skolan, är inte alls nöjd med skolan. Lärare bryr sig inte och rektorn inför bara mer och mer regler. Lärarna bryr sig inte och är väldigt dåliga. De är väldigt jobbiga, och överdriver för mycket. Jag vill varna dig som läser detta att tänk om igen. De sprider falsk reklam, har ingen arbetsro. Och istället för att lösa problem inför rektorn, och de tror att om de inför massa regler tror de att elever kommer lyssna. Skolan är ett absolut nej för mig. Snälla rädda er själva och börja inte här om ni vill må bra
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
16 feb 2023

WARNING

Jag är en elev på skolan och jag kommer inte ange mitt namn då jag kommer få väldigt mycket konsikvenser om jag säger sanningen. Jag har gått på skolan i några år jag kna ge dom att förra året var mycket bättre då lärarna kunde sitt jobb. Dagens lärare byter om framför eleverna, ger för mycket konsikvenser då vi inte gjort något och maten är totalt oätbart och jag rekomonderar absolut inte denna skola. En kompis till mig har blitt jagad helt utan anledning av vissa lärare och en gång på lektionen berättade läraren att ett antal elever fick F på provet. Sedan måste leverna ta av sig sina skor men lärarna behöver tydligen inte ta av sig dom. Jag hade kunnat skriva så många recenseioner som möjligt för att få dig eller ditt barn att inte börja här. Dom kommer ångra sig väldigt snabbt och jag varnar er innan det är försent. Jag hoppas ni förstår och inte börjar. Denna skola är för dålig
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
13 jan 2023

Mycket bra undervisning

Väldigt engagerade lärare och ordning och reda tack vare c-systemet.
Förälder / Vårdnadshavare
14 nov 2022

Falsk reklam!!

Vad har hänt på NIS i Kalmar? Först året var det högljutt i korridorerna men ordning och reda på lektionerna. Absolut att det var bekymmer i samband med uppstart men det är klart att det inte är 100% första året som skolan är ny. Andra året så började det krackelera. Det blev mycket som hände utanför lektionerna änne mer högljutt i korridorerna. Slagsmål och bråk, sönderslagna grejer. Inga eller oerhört få vuxna i korridorerna. Om man inte har några svårigheter så får man hjälp men inte mycket mer. Skulle du behöva stöd och stöttning finns ingen extra hjälp att få. Ingen speciallärare, elevhälsan bristfällig. Nu är vi framme vi år 3 och helt plötsligt kommer dottern hem och klagar över inte bara stöket i korridoren utan även mycket stök i klassrummet. Lärare följer inte reglerna utan verkar inte bry sig om det som är överenskommet. Istället för att ta tag i problemet så inför rektorn mer regler. Strumpor ska vara svarta, inga märken på inneskorna, ingen får lämna skolans område under skoltid. De har helt enkelt tappat allt. Skolan känns som att den håller på att tappa allt. Vi valde skolan för fokus på ordning och reda och att den skulle verka för hög studietakt. Efter snart 5 terminer kan vi konstatera att inget av det stämmer. Skolan har oerhört stora klasser med få lärare. Vi är väldigt besvikna och kan inte rekommendera skolan till någon annan. Istället ett stort se upp!!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 jan 2022

Trevlig skola!

Jag tycker att Nordic International School är mycket bättre än de andra skolor jag har gått på innan, dess starka policy om skoluniform är nog min favorit eftersom det tar bort det ibland jobbiga valet med vilka kläder man ska ha på sig.
Förälder / Vårdnadshavare
18 dec 2021

Nöjda barn med färre läxor och mer fritid

Två barn som går på skolan. Båda är nöjda över bytet hit. Eftersom det är lugnt på lektionerna, så hinner bägge barnen med allt skolarbete just i skolan. Sällan som de har läxor numera. Och sällan de kommer hem arga och trötta. Vi har fått gladare barn med mer fritid.

Finns massor att säga om denna fina skola, men jag tycker ändå att rektorn är en egen klass för sig. Det är hon som sprider de goda vibbarna omkring sig.
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2021

NIS Kalmar - en utmärkt grundskola!

Nu har skolan varit igång ett läsår och som förälder är jag så glad att våra barn har sin grundskoletid hos NIS Kalmar. Både rektor och lärare är oerhört engagerade och gör ett fantastiskt arbete. Det finns en stor öppenhet och lyhördhet och både elever och vårdnadshavare har möjlighet att göra sina röster hörda och samarbeta med skolan.

Vi var först lite tveksamma till skoluniform och regelsystem, men detta har fungerat utmärkt. Varför har inte alla skolor uniform egentligen? I det här fallet handlar det om pikétröja och en tjockare tröja som skolan självklart tillhandahåller. Ordningsreglerna på skolan är självklara saker, med skillnaden att det finns tydliga konsekvenser om de inte efterföljs. Barnen gillar det! Det är mycket god studiero under lektionstid.

Skolan har under läsåret visat att mänskliga rättigheter, mångfald och allas lika värde står i fokus t.ex. genom temadagar, undervisningsinslag och genom att många olika språk och kulturer möts och lär av varandra. Detta är viktigt i valet av skola för oss.

Studie- och yrkesvägledningen är utöver det vanliga! Eleverna får vägledningen såväl mot vidare studier som yrkesliv och Syv samarbetar så bra med övriga lärare och är en viktig del i arbetslaget. Skolsköterska, speciallärare och kurator finns också tillgängliga.

Undervisningen har varit strukturerad, tydlig och fokuserad på att varje elev ska utvecklas utifrån sina förutsättningar. Till skillnad från våra barns tidigare skolor, är normen här att vilja lära sig mer och att skolan är viktig. Eleverna har läromedel i alla sina ämnen och skolas in i att läsa, anteckna och skriva. Digitala arbetsverktyg används adekvat, dvs endast till specifika arbetsuppgifter.

Miljön på skolan är fantastisk! Nisbethska huset är en anrik byggnad som renoverats så fint för att passa grundskoleelevers behov. Inga skor inomhus och inga mobiltelefoner under skoltid är två andra positiva saker. Skolgården är liten men en oas mitt i smeten. Skolan har lyckats göra mycket med den lilla yta man har till sitt förfogande och eleverna har fått vara med och planera.

Vi, både föräldrar och barn, rekommenderar varmt NIS Kalmar till er som söker ny skola till era barn.

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
-18
4
Ambassadörer
36.4%
1
Passiva
9.1%
6
Kritiker
54.5%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 11 användare
36.4%
Utmärkt
9.1%
Bra
9.1%
Medel
18.2%
Undermålig
27.3%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 11 användare
27.3%
Utmärkt
27.3%
Bra
9.1%
Medel
0.0%
Undermålig
36.4%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 10 användare
30.0%
Utmärkt
10.0%
Bra
0.0%
Medel
20.0%
Undermålig
40.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 10 användare
20.0%
Utmärkt
20.0%
Bra
0.0%
Medel
10.0%
Undermålig
50.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 10 användare
0.0%
Utmärkt
10.0%
Bra
30.0%
Medel
0.0%
Undermålig
60.0%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 10 användare
0.0%
Utmärkt
10.0%
Bra
30.0%
Medel
10.0%
Undermålig
50.0%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 10 användare
30.0%
Utmärkt
10.0%
Bra
0.0%
Medel
10.0%
Undermålig
50.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 10 användare
10.0%
Utmärkt
10.0%
Bra
30.0%
Medel
10.0%
Undermålig
40.0%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  185
 • Antal lärare
  15
 • Antal behöriga lärare
  13
 • Elever per lärare
  12.3
Linnégatan 5, 392 34, Kalmar
0480-196 00
Jenny Hultsberg

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan